Anonimen
|
Žensko delo...hm. pri meni... Podpiranje štirih vogalov, če bi jih imeli več, pa več...To se pravi, likanje, kuhanje po naročilu (tudi za njegova starša), pospravljanje, čiščenje, pedenanje mojih treh otrok, učenje z dvema, nabava (to ga vprašam, kdaj grem lahko), moram si dati pramena, pa sem ga danes prosila, če bo lahko enkrat tamalega čuval, pa če grem sploh lahko k frizerju, ker spet to košta...on pa se smehlja, ker ga tako lepo sprašujem. Oba hodiva v službo (sedaj sem na porodniški), edino on dela še postrani. Ta ženska dela seveda veljajo takrat, kadar ni obiskov. Če pa se slučajno zmori, pa itak poudari, da je meni naredil (sem ti v pomivalnega zložil). O Bog daj mi umirjenost, da sprejmem stvari, ki jih ni moč spremeniti. Daj mi moč, da spremenim stvari, ki jih je moč spremeniti. In daj mi modrost, da bom razlikovala med enim in drugim. This is my life. Pa kaj je z vami ženske, ali morajo res deci vse naredit, al kaj? A si predstavljate, da je žesnko delo za moške napor? Pol je pa polno vdov? Moške je treba božat, strečt. Pa spomnit, da se mora iti ostričt, umit. Da ne govorim, če ima prebavne motnje. Pol pa spremljamo njegovo prebavo in jedi. Kaj šele, da se mu ne uredi. Če pa mu ne date seksat, to pa je največji greh. Ne ne, take pa sploh ne boste videle božjega stvarstva. Le kaj si domišljate, da ste?
< Sporočilo je popravil decembrka -- 27.2.2008 11:52:20 >
|