|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj je žensko delo?
25.2.2008 22:29:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: taja27

Čistilka

Ni res!

Ja no, jaz še nisem srečala moškega, ki bi opravljal delo čistilke. Službeno, sem tu mislila.

Pa nisem še videla ženske, ki bi bila cestarica. V smislu, da bi pometala ceste, ne ono drugo.

Splišni, verjetno je tvoje 'gibanje' omejeno predvsem na Slovenijo ... ker kamorkoli grem, je povsod več čistilcev (letališča, hoteli, želežniške postaje, bolnice, domovi za ostarele ...) kot čistilk. In meni ni resnica tako majhna, kot so majhne meje naše lepe Slovenije.

Ja, ja, seveda, jaz živim v Sloveniji.

(odgovor članu taja27)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
25.2.2008 22:34:13   
taja27

no, sva že dve

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
25.2.2008 22:46:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Čistilka

Ni res!

Ja no, jaz še nisem srečala moškega, ki bi opravljal delo čistilke. Službeno, sem tu mislila.

Pa nisem še videla ženske, ki bi bila cestarica. V smislu, da bi pometala ceste, ne ono drugo.

Splišni, verjetno je tvoje 'gibanje' omejeno predvsem na Slovenijo ... ker kamorkoli grem, je povsod več čistilcev (letališča, hoteli, želežniške postaje, bolnice, domovi za ostarele ...) kot čistilk. In meni ni resnica tako majhna, kot so majhne meje naše lepe Slovenije.

Tud v sloveniji so čistilci. Mi ga mamo na firmi. Mož pa žena delatauser posted image . Pa na želežniški je tud en moški, no vsaj bil je. Pa na hrvaškem jih je poleti ful po teh klubih velikih.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
26.2.2008 7:19:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Tud v sloveniji so čistilci. Mi ga mamo na firmi. Mož pa žena delatauser posted image . Pa na želežniški je tud en moški, no vsaj bil je. Pa na hrvaškem jih je poleti ful po teh klubih velikih.

No, prav. V glavnem so moški čistilke. Žensk je v bistvu zelo malo, ki bi opravljale to delo. A je zdaj O.K.? A to potem mislite, da je to tako?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
26.2.2008 8:07:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

No, prav. V glavnem so moški čistilke. Žensk je v bistvu zelo malo, ki bi opravljale to delo. A je zdaj O.K.? A to potem mislite, da je to tako?

Ne. So v manjšini. Ampak so pa.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
26.2.2008 9:07:12   
taja27

Ne, ne mislimo, da je to tko user posted image . Sam nismo mnenja, da je 'čistilka' žensko delo user posted image .

Ampak mejmo se rade user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
26.2.2008 9:13:52   
Rubin.

V Mb jih je kar nekaj.

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 57
26.2.2008 17:33:29   
arabela*
Jaz mislim,da dandanes ni ločenih del.Ampak da pač vsak od članov nekaj postori.Pri nas povečini pač jaz vse delam,ker sem doma.Ko pa sem hodila v službo,pa sem skuhala(to moj nikoli ne dela),pospravla.posodo je pospravil on,pa perilo pobral.
Je pa zanimivo,da je moškemu vedno treba rečt,naredi to ali ono,sam se nikoli ne bo nič spomnil.user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 58
26.2.2008 17:34:37   
arabela*
Aja,pa meni moj reče:sem TI posodo pomil,ali pa sem TI perilo pobraluser posted image user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 59
26.2.2008 18:28:17   
Detece
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

Aja,pa meni moj reče:sem TI posodo pomil,ali pa sem TI perilo pobraluser posted image user posted image

To je ta problem o katerem jaz govorim.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 60
26.2.2008 20:30:43   
smrka
Nevem, zdaj so modernejsi casi ko moski veliko pomagajo "nekateri" in ne delijo dela na zensko in mosko. Ce delijo, nevem kaj je mosko delo naprimer v stanovanju?? Zarnico zamenjat 3 krat na leto???? A vse ostalo je pa zensko delo????? in to vsak dan??
Ja moj zna bit vcasih tudi tecen ko kaj naredi da bi mi pomagal, in tudi midva sva imela velikokrat debato okrog tega. Saj nikjer ne pise da jaz moram zmeraj s kuhanim kosilom njega pricakat ko pride domov..., pa kje pise da mora zenska peglat pa prat perilo pa .. skratka vse....

Ce je moski koliko toliko pameten in spostuje svojo zeno ji po pomagal in ona njemu ce bo treba drzat stol ko bo menjal zarnico... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
27.2.2008 1:13:46   
piščanc
seveda imava deljena dela, ampak gre bolj po karakterju, spretnosti. vsakdanja dela (pospralvjanje, posoda ipd) naredi tisti,ki ije doma. drugače pa jaz ne urejam stvari za avto, on pa ne lika. on pere, jaz pospravljam, jaz kuham on pomiva...kaj pa vem, se dopolnjujeva in ne teživa eden drugemu, ker večina stvari lahko počaka. ni pa vedno tako, odvisno od obremenjenosti...

iz malega zraste veliko

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 62
27.2.2008 9:45:53   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: urskas

mislim, da je delitev na moško in žensko včasih celo dobra.
Kaj naj zdej jest šraufam po radiatorjih, popravljam odtoke, štemam in napeljujem kable itd.

Rajši kuham, perem, likam ...

Drugače pa tudi meni dragi dosti pomaga tudi pri "mojih" delih.

se pravi, da ko prideta ob, denimo, 17ih iz službe, gre on štemat in šraufat, ti pa kuhat, peglat in otroke rihtat user posted image  in tako vsak dan user posted image  ali je bolj verjeten scenarij, da greš ti vse po bajti pedenat + otroke, on si pa odpre pivo in se zavali na kavč in samo vsake kvatre kaj pošraufa user posted image

ne razumem takih dedcev, ki tako neandertalsko razmišljajo. še manj pa razumem take ženske.

sicer pa predlagam tistim, ki so pripravljene narediti en korak naprej v evoluciji, da opravijo svoje delo (sebi skuhajo, sebi operejo, sebi zlikajo, ajd pa lahko še otroke porihtajo), moškim pa prepustijo njihov del. bodo hitro ugotovili, da to delo ni izključno v ženski domeni. govorim seveda, če oba hodita v službo. če je eden doma, potem seveda tisti prevzame večji del gospodinjstva. ja, četudi je tisti, ki je doma moški.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 63
27.2.2008 9:53:36   
Detece

ne razumem takih dedcev, ki tako neandertalsko razmišljajo. še manj pa razumem take ženske.

[/quote]

Jaz jih sploh ne razumem! Če bi vse razmišljale zdravo, potem moškim več kaj takega sploh nebi padlo na pamet.
Tako kot si bomo postlale, tako bomo spale.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 64
27.2.2008 11:40:21   
Anonimen
Žensko delo...hm. pri meni...
Podpiranje štirih vogalov, če bi jih imeli več, pa več...To se pravi, likanje, kuhanje po naročilu (tudi za njegova starša),  pospravljanje, čiščenje, pedenanje mojih treh otrok, učenje z dvema, nabava (to ga vprašam, kdaj grem lahko), moram si dati pramena, pa sem ga danes prosila, če bo lahko enkrat tamalega čuval, pa če grem sploh lahko k frizerju, ker spet to košta...on pa se smehlja, ker ga tako lepo sprašujem. Oba hodiva v službo (sedaj sem na porodniški), edino on dela še postrani. Ta ženska dela seveda veljajo takrat, kadar ni obiskov. Če pa se slučajno zmori, pa itak poudari, da je meni naredil (sem ti v pomivalnega zložil).

O Bog daj mi umirjenost,
da sprejmem stvari,
ki jih ni moč spremeniti.
Daj mi moč, da spremenim stvari,
ki jih je moč spremeniti.
In daj mi modrost,
da bom razlikovala
med enim in drugim.

This is my life.

Pa kaj je z vami ženske, ali morajo res deci vse naredit, al kaj? A si predstavljate, da je žesnko delo za moške napor? Pol je pa polno vdov? Moške je treba božat, strečt. Pa spomnit, da se mora iti ostričt, umit. Da ne govorim, če ima prebavne motnje. Pol pa spremljamo njegovo prebavo in jedi. Kaj šele, da se mu ne uredi.
Če pa mu ne date seksat, to pa je največji greh. Ne ne, take pa sploh ne boste videle božjega stvarstva. Le kaj si domišljate, da ste?

< Sporočilo je popravil decembrka -- 27.2.2008 11:52:20 >

(odgovor članu Detece)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
27.2.2008 11:49:08   
Detece
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

O Bog daj mi umirjenost,
da sprejmem stvari,
In daj mi modrost,
da bom razlikovala
med enim in drugim.

Ta je doberuser posted image user posted image user posted image

Samo moraš razumet, da če bi ti ob 17 uri prišla iz šihta ti vse to nebi ratalo. In nebi bila vesela če bi se še to od tebe naprej pričakovalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
27.2.2008 12:00:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Detece

O Bog daj mi umirjenost,
da sprejmem stvari,
In daj mi modrost,
da bom razlikovala
med enim in drugim.

Samo moraš razumet, da če bi ti ob 17 uri prišla iz šihta ti vse to nebi ratalo. In nebi bila vesela če bi se še to od tebe naprej pričakovalo.

Detece, ko sem bila v službi, sem prišla domov ob nekje ob 4 do pol petih popoldan z svežnjem faširanega mesa v roki. Moj in njegov sta sedela v senčki in pila pivo. Moj je velikokrat med tednom frej, ker dela vikende. Pa sem rekla, da bom skuhala špagete z omako. Pa pravi njegov, da tega ne bo jedel, da so paprike na njivi, naj tisto ponucam. Ob 6 ih je bilo na mizi kosilo.

(odgovor članu Detece)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
27.2.2008 12:01:44   
Magi*

O Bog daj mi umirjenost,
da sprejmem stvari,
In daj mi modrost,
da bom razlikovala
med enim in drugim.

Detece, ko sem bila v službi, sem prišla domov ob nekje ob 4 do pol petih popoldan z svežnjem faširanega mesa v roki. Moj in njegov sta sedela v senčki in pila pivo. Moj je velikokrat med tednom frej, ker dela vikende. Pa sem rekla, da bom skuhala špagete z omako. Pa pravi njegov, da tega ne bo jedel, da so paprike na njivi, naj tisto ponucam. Ob 6 ih je bilo na mizi kosilo.

saj se hecaš, a ne?

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
27.2.2008 12:02:00   
majcci
Malo preveč jih razvajaš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 69
27.2.2008 12:02:28   
majcci
oz. se pustijo razvajati.

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 70
27.2.2008 12:06:31   
Anonimen
[/quote]

saj se hecaš, a ne?
[/quote]

Žal, ne. Nekaj časa je kuhal njegov (ker sem hodila pozno domov), in so jedli, še preden sem prišla domov. A zame seveda ni bilo nič.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
27.2.2008 12:08:45   
majcci
Na tvojem mestu, bi si pa zdaj jaz sama skuhala in pojedla (in otroci), ostali pa kakor hočejo - tvoj in njegov. Potem pa se lahko pritožujeta nad svojo (ne)kuhanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
27.2.2008 12:10:53   
Magi*

saj se hecaš, a ne?

Žal, ne. Nekaj časa je kuhal njegov (ker sem hodila pozno domov), in so jedli, še preden sem prišla domov. A zame seveda ni bilo nič.

meni je hudo, ko tole berem. res mi je hudo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
27.2.2008 12:13:34   
Detece
Decemberka nevem ali ti to odgovarja ali ne. Predvidevam da ne, ampak ti žal moram povedati, da nisi oni za to nič krivi, ampak se pustijo pedinat zato ker jim ti to dovoliš.

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 74
27.2.2008 12:19:10   
Anonimen

Decemberka nevem ali ti to odgovarja ali ne. Predvidevam da ne, ampak ti žal moram povedati, da nisi oni za to nič krivi, ampak se pustijo pedinat zato ker jim ti to dovoliš.

Sem že marsikaj poskusila, pa ne gre. Tako, da mi drugega ne preostane kot naslednje;

O Bog daj mi umirjenost,
da sprejmem stvari,

(odgovor članu Detece)
  Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

nakup plenic
nada56

Bi kupili plenice preko spleta?

DA, ker bi prihranili čas (25%)

DA, če bi bili še drugi artikli za dojenčke (8%)

DA, če bi bila dostava še isti dan (11%)

NE, grem raje v trgovino (36%)

NE, ne maram nakupov preko spleta (19%)

Število vseh glasov: 208

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!