Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: Ankica Nič ni žensko delo. Je delo posameznika, neglede na spol, z namenom omogočiti lepo življenje za vse v neki skupnosti. Glede hišnih opravil pa so GOSPODINJSKA dela. Vsak prispeva tisto in toliko kot zmore in najbolje zna, zato, da imamo vsi skupaj kot družina nekaj od tega. In nobeno delo ni več vredno od drugega. Se podpišem. Največja zabloda je enakopravnost spolov. Tega ni in nikoli ne bo. Razen če bodo kdaj moški rojevali. Takrat bi šele lahko govorili o enakopravnosti spolov in ne delitvi vrst del. Ker ne gre za to kdo je višje ali nižje, pomebnejši ali manj pomemben. Gre za to, da sta spola različna in v tej svoji različnosti lahko vsak prispeva svoje k boljšemu skupnemu življenju. Če žena rajši pospravlja kot kuha in če mož rajši kuha kot pospravlja, zakaj bi o tem razpravljali in si metali počez kaj kdo dela. Mislim, da je bolj problem v tem, da eden dela drugi pa leži ali kolovrati okoli. To pa ni zaradi delitve del ampak je zaradi lenobe. Se podpišem pod oba posta. Predvsem se mi zdi, da nekatere moška dela čist ignorirate in se vam zdijo čist b.v. Meni so ta dela odvratna in se jih ne dotaknem. Zato sem resnično neskončno vesela, ker ima moj strašen smisel zanje. Spoštujem njegov delež, ki ni majhen. Naredi čist vse okrog tega in to je pri obnavljanju hiše res ogromen zalogaj. Zato se tudi s tem postom strinjam: IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: TIA22 Mislim, da nebi smelo obstajati moško in žensko delo. Se strinjam. In potem kar izvoli. Delaj na bajti, polagaj izolacijo, ...., nadziraj izvajalce, sproti prilagajaj in usklajuj,... Kar izvoli. Aj, pa kar izvoli iti malo posekat v gozd. Pa izvoli razmišljat o materialu in količinah, naročanju in dostavi. Pa tudi izvoli popravit avto, kolo, vrata,.... Lepo je govoriti, da ni razlike, dokler imate v mislih samo gospodinjska opravila. Dokler govorite samo o opravilih, ki jih same delate. Pri nas delam jaz bolj "ženska" dela zato, ker mi tako bolj paše, moj pa bolj "moška" dela zato, ker mu tako bolj paše. Vsekakor pa oba delava več ali manj reči, ki nama bolj ustrezajo in oba delava veliko. Jaz npr. skoraj nikdar ne peljem otroke k zdravniku, ker mi je to res nekaj najbolj strašnega v življenju, pa tudi razvažam jih redko, moj pa skoraj nikoli ne zloži posode v stroj, ker mu je to res zoprno. Ampak to ni tako važno, važno je, danama ustreza, pa kakorkoli že.
|