|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Finger food
19.2.2008 13:41:06   
buxl
Pozdravček vsem skupaj,
pripravljam zabavo ob rojstnem dnevu, ki bo hkrati tudi "house warming party", in ker bi se rada na tej zabavi ukvarjala z gosti in ne hrano, me zanima, če katera pozna kakšne recepte za kakšen finger food (t.j. hrana, ki se je z rokami, majhni grižljajčki hrane, nekako na približno, če kdo ne ve, kaj to je)? Bi pa rada imela še kaj drugega, kot kanapejčke, mogoče kaj bolj eksotičnega...
Za vsak recept bom zelo hvaležna!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Finger food
19.2.2008 14:55:35   
Hope2
- več vrst toplih obloženih kruhkov (A: na koščke narezan paradižnik, šampijoni, slanina ali pršut, sir, gorgonzola, olivno olje, sol, B:rezina mozzarele, rezina paradižnika, sveža bazilika C: tuna iz konzerve, nariban sir, D:pršut ali slanina, nariban sir, E:koščki paradižnika, koruza, mlada čebula, nariban sir) Ko so pečeni okrasiš s svežo baziliko ali svežim rožmarinom

- pršut ovit na grisine
- sadna nabodala
- sirna nabodala, vmes kako olivo ali češnjev paradižnik
- zelenjavno-mesni zavitki v velikosti prsta (pred obiski podušiš gobice in zelenjavo na trakove narezano, lahko tudi piščanca na tanke trakove popečeš, zaviješ v kupljeno vlečeno testo in spečeš v pečici)
- kupiš burek, ga spečeš in ga razrežeš na manjše kose
- majhne hrenovke ali pekoče klobasice v listnatem testu
- mini toasti s svežimi figami in svežim sirom
- krekerji z lososom,kislo smetano in kaviarjem
- tzaziki ali kaka mehiška salsa in tortilje/krekerji
- repki škampov



< Sporočilo je popravil Hope2 -- 19.2.2008 15:05:33 >

(odgovor članu buxl)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Finger food
19.2.2008 14:58:43   
dorina
recimo:

-mini party hrenovke v listnatem testu

-MAKOVE IN SEZAMOVE PALČKE:  

1 kg moke
malo soli
1 pecilni prašek
3 dl belega vina
3 dl olja
1 jajce

1 jajce za premaz

mak in (ali) sezam

Vse sestavine zmešamo - zgnetemo skupaj ter testo razvaljamo po pomokani mizi. Razvaljamo tako, da bo (približno) pravokotne oblike. Testo premažemo z jajcem in ga potresemo z makom, obrnemo na drugo stran, premažemo z jajcem in potresemo s sezamom.
Nato testo narežemo na trakove, dolge približno 20 cm in široke 1 cm. Vsak trak primemo na obeh koncih ter vsak konec obrnemo v drugo stran (tisti konec, ki ga držimo v desni roki, obrnemo stran od nas, drugi konec, ki ga držimo v levi roki, obrnemo proti sebi). Položimo na pekač, na katerega smo pred tem položili peki papir ter pečemo 20 minut pri 170 stopinjah.

-TOAST ROLICE:  

1 paket belega kruha brez skorje (pakiran je narezan - kot npr. podlaga za torte, dobi se v vseh večjih marketih)
2 tunini ali navadni pašteti
100 g s papriko polnjenih oliv   Na vlažno krpo položimo plast kruha. Namažemo ga s slojem paštete in malo od daljšega roba položimo polnjene olive v vrsto eno poleg druge. Nato pazljivo zvijemo kruh v rolado in jo damo v plastično ali aluminijasto folijo. Postopek ponovimo s preostalimi sloji kruha. Pustimo čez noč ali par ur v hladilniku. Preden postrežemo, rolado narežemo na tanke rezine.   Na sloj paštete lahko položimo tudi rezine sira in šunke.

Samo nekaj idej.





(odgovor članu buxl)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Finger food
19.2.2008 15:13:42   
mojsoncek
- topli oblozeni kruhki (npr. kruh, tuna zmesana z maslom, mozarela; v ogreto pecico z 5 minut; preden postrezes, potreses se s poprom)
- sir + orehi
- prsut z melono
- kanapeji z razlicnimi namazi
-...


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu dorina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Finger food
19.2.2008 22:38:19   
saving
Očiščene, pomokane in na oljčnem olju spečene sardelice + doma spečene žemljice. Če hočeš, da bo zgledalo hudo fensi, zraven narediš salso verde.
Če že delaš žemljice, lahko iz istega testa narediš še home-made grisine.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?