Finger food (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


buxl -> Finger food (19.2.2008 13:41:06)

Pozdravček vsem skupaj,
pripravljam zabavo ob rojstnem dnevu, ki bo hkrati tudi "house warming party", in ker bi se rada na tej zabavi ukvarjala z gosti in ne hrano, me zanima, če katera pozna kakšne recepte za kakšen finger food (t.j. hrana, ki se je z rokami, majhni grižljajčki hrane, nekako na približno, če kdo ne ve, kaj to je)? Bi pa rada imela še kaj drugega, kot kanapejčke, mogoče kaj bolj eksotičnega...
Za vsak recept bom zelo hvaležna![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Hope2 -> RE: Finger food (19.2.2008 14:55:35)

- več vrst toplih obloženih kruhkov (A: na koščke narezan paradižnik, šampijoni, slanina ali pršut, sir, gorgonzola, olivno olje, sol, B:rezina mozzarele, rezina paradižnika, sveža bazilika C: tuna iz konzerve, nariban sir, D:pršut ali slanina, nariban sir, E:koščki paradižnika, koruza, mlada čebula, nariban sir) Ko so pečeni okrasiš s svežo baziliko ali svežim rožmarinom

- pršut ovit na grisine
- sadna nabodala
- sirna nabodala, vmes kako olivo ali češnjev paradižnik
- zelenjavno-mesni zavitki v velikosti prsta (pred obiski podušiš gobice in zelenjavo na trakove narezano, lahko tudi piščanca na tanke trakove popečeš, zaviješ v kupljeno vlečeno testo in spečeš v pečici)
- kupiš burek, ga spečeš in ga razrežeš na manjše kose
- majhne hrenovke ali pekoče klobasice v listnatem testu
- mini toasti s svežimi figami in svežim sirom
- krekerji z lososom,kislo smetano in kaviarjem
- tzaziki ali kaka mehiška salsa in tortilje/krekerji
- repki škampov





dorina -> RE: Finger food (19.2.2008 14:58:43)

recimo:

-mini party hrenovke v listnatem testu

-MAKOVE IN SEZAMOVE PALČKE:  

1 kg moke
malo soli
1 pecilni prašek
3 dl belega vina
3 dl olja
1 jajce

1 jajce za premaz

mak in (ali) sezam

Vse sestavine zmešamo - zgnetemo skupaj ter testo razvaljamo po pomokani mizi. Razvaljamo tako, da bo (približno) pravokotne oblike. Testo premažemo z jajcem in ga potresemo z makom, obrnemo na drugo stran, premažemo z jajcem in potresemo s sezamom.
Nato testo narežemo na trakove, dolge približno 20 cm in široke 1 cm. Vsak trak primemo na obeh koncih ter vsak konec obrnemo v drugo stran (tisti konec, ki ga držimo v desni roki, obrnemo stran od nas, drugi konec, ki ga držimo v levi roki, obrnemo proti sebi). Položimo na pekač, na katerega smo pred tem položili peki papir ter pečemo 20 minut pri 170 stopinjah.

-TOAST ROLICE:  

1 paket belega kruha brez skorje (pakiran je narezan - kot npr. podlaga za torte, dobi se v vseh večjih marketih)
2 tunini ali navadni pašteti
100 g s papriko polnjenih oliv   Na vlažno krpo položimo plast kruha. Namažemo ga s slojem paštete in malo od daljšega roba položimo polnjene olive v vrsto eno poleg druge. Nato pazljivo zvijemo kruh v rolado in jo damo v plastično ali aluminijasto folijo. Postopek ponovimo s preostalimi sloji kruha. Pustimo čez noč ali par ur v hladilniku. Preden postrežemo, rolado narežemo na tanke rezine.   Na sloj paštete lahko položimo tudi rezine sira in šunke.

Samo nekaj idej.








mojsoncek -> RE: Finger food (19.2.2008 15:13:42)

- topli oblozeni kruhki (npr. kruh, tuna zmesana z maslom, mozarela; v ogreto pecico z 5 minut; preden postrezes, potreses se s poprom)
- sir + orehi
- prsut z melono
- kanapeji z razlicnimi namazi
-...




saving -> RE: Finger food (19.2.2008 22:38:19)

Očiščene, pomokane in na oljčnem olju spečene sardelice + doma spečene žemljice. Če hočeš, da bo zgledalo hudo fensi, zraven narediš salso verde.
Če že delaš žemljice, lahko iz istega testa narediš še home-made grisine.




Stran: [1]