poldy
|
Tkole je blo, prejšnji pondelk nikakor nisem mogla dopoldan z Uršo k zdravniku, ker sem imela nešteto zelo nujnih opravkov(pa tud ni blo še vročine pri Urši), pa še potem je S rabu avto za fizioterapijo in sem rekla da bom popoldan poklicala(nisem vedela kateri zdravnik dela kdaj). In popoldan kličem, da Urša kašlja že kar nekaj časa, pa da ne gre nič na bolje, pa spi ne ponoči, pa za jest ji ni. Pa par dni nazaj je imela tri dni okrog 38 vročine, samo jo je svečka zbijala. Je rekla sestra da naj pripeljem pokazat. Zdravnica pa prvo kar je rekla ko smo not prišli, zakaj vozimo če ni nujno, da naj naslednji dan k svoji peljeva. Sem rekla, da bi samo rada vedla, če bi me moglo kaj skrbet, pa je rekla da paniko zganjam, da otroci pač kašljajo, pa da imajo obdobja, ko nočejo jest. Vročina pa je lahko od zobkov. Prav, samo da ni hujšega, a ne? No predvčerajšnjim pa se mi je zjutraj zdela ful vroča, in sem ji zmerla vročino in je v 2 minutah prišlo na 38,4 sem dala svečko in je zbilo na 37,7. Zvečer je spet zrasla čez 38, svečke nisem dala da ne bi pretiravala, sem jo pa skopala. In je poniči ob 2h spet zrasla na 38,8. Svečka jo ni kaj dosti zbila, tako da je bla zjutraj še kar 38,8. Pokličem ZD, njena zdravnica ne dela, jaz brez avta, brez prevoza, ker so bili vsi v službi, ki so imeli avto. Počakam dam svečko, spet nekaj pod 38 pade. Samo ni hotla ne jest ne pit ne nič, in ko je S prišel domov, sem jaz klicala v zd 4x pa se noben ni oglasil na otroškem in sem poklicala centralo in je en fant(verjetno tehnik), rekel da naj kar peljem da je bolje kot potem zvčer k dežurnemu, če zarad druzga ne je vsaj lekarna še odprta. Ura je bla okrog18h. Je rekel, da bo on poklical, če me ne bodo hotli sprejet! Hvala dobri duši! In jo peljem in prvo kar je blo me sestra napade da zakaj tako pozno vozim, če nisem mogla dopoldan.....In sem rekla, da se mi še ni zdelo nujno, samo glede na to da vročina raste, je pa sedaj zame nujno. Pa je S znoru, a če se delajo norca iz nas, da zakaj pa so tam, če ne morjo še enega otroka sprejet, in da če se jim ne da da lahko peljeva direkt v bolnico..... No so nas sprejeli, in ko sva prišla do zdravnice, je blo prvo to, da je pogledala na uro ihn se začela zmrdovat zakaj voziva tako pozno, in je seveda moj še enkrat znoru. Da zej nej se pa že zjasnijo, da otrok je očitno bolan, če ima vročino, pa da nazadnje ko smo bili tam "za brezveze" smo čez dva dni v bolnici pristali. Poj je pa rekla, da zakaj pol sploh vozimo k njej in da je za take stvari pristojen njen zdravnik. Je pa šele v ponedeljek dopoldan v službi. Potem pa jo je le pregledala, in dala v laboratorij in se izkazalo da le nismo "za brezveze" prišli. Potem pa je bla lahko malo bolj prijazna, v glavnem pri nas se moraš bat zdravnikov, če z otrokom nič ni narobe in te vseeno skrbi, ker ni tako kot bi moglo bit!!!!!!!!
|