kekec in mojca
|
Zolika, ful si pridna, da si črpaš mleko in s tem hraniš otroka. Saj ni toliko pomembno, da se z otrokom res polno dojita. Pravijo, da so dojeni otroci bolj zdravi, jaz pa imam ravno obratne izkušnje, ki je bil polno dojen do 6. mesca, pol pa še naprej, ker enostavno ni hotel nič drugega razen mojega mleka. Uh... prav doktorirala sem zraven, kako ga odstavit. Verjetno pri drugem ne bom toliko komplicirala okol teh stekleničk in jo bom otročku tudi ponudila - najprej seveda samo s čajem. Pa dudo bo tudi imel, to sem pa kar že odločena. Joan, prvič sem nesla porodni načrt s seboj, zdaj ga ne mislim. Predvsem zato, ker sem vse tisto, kar sem si v porodnem zaželela, kasneje niti pod razno ni prišlo v poštev. Porod je nepredvidljiv, tudi tvoje želje so. Edino, kar jih bom res opozorila, je to, da mi naj položijo otročka takoj po rojstvu na trebuh, da se malo umiri (čeprav, roko na srce, po prvem porodu mi to sploh ni pasalo, ker me je ves trebuh bolel) in lepo jih bom prosila, da mi pazijo na presredek. In to je to. Nič drugega. Kar se tiče špikanja in odpiranja - prepričana sem bila, da sem že malo odprta, ker sem na trenutke imela dobesedno občutek, kot da mi vse vleče skupaj... saj ne vem, kako bi to opisala, ampak po pregledu sem bila kar presenečena, ker je bilo vse še lepo zaprto. Pa naj se moje dete še kar malo carta v meni. Potem bom itak fejst pogrešala njegove brcike.
|