JABOLKO3
|
Dobro jutro! Pa smo spet malo bolj ob računalnikih, je bila čez vikend bolj pavza. Kot sem že pisala, smo bili v soboto v Celju, malo smo pogledali sejem, pa dedija pozdravili, potem smo pa šli z mojo mamo in sestro v tisti celjski šoping center malo pofirbcat, pa imajo res super, le ponudba v C&A me je malo razočarala, ker sem navajena na tisto veliko trgovino v Grazu. Potem je še mami častila kosilo in domov. Včeraj pa so fantje nesli butarce v cerkev - sicer ne hodimo kaj veliko tja, potem smo pa bili povabljeni k svakinji na kosilo, pa potem še malo čvek, zvečer pa priprave za šolo in vrtec, večerja, kopanje... pa je bilo vikenda konec. Jaz imam tudi plan ta teden generalno počistiti hišo, upam, da mi bo zneslo, ker sem precej počasna zadnje čase, pa hitro me začne bolet križ. No, sicer pa bo velika noč prišla, tudi če kakšna šipa ostane umazana, a ne? Srečanje - a drži, jutri ob 10h v slaščičarni Pod vodo v CP? Nana - hvala za informacijo glede testiranja za streptokok. Jutri imam GP, pa jo bom vprašala še glede tega, sicer pa razmišljam, da bi si bris vzela kar sama in bi ga mož nesel testirat v en njihov laboratorij v službi - pa bi pol zatežila, če bi bilo pozitivno. Smrček - pozdravljena med aprilčicami. Glede oblačenja otrok konec aprila ti pa sedaj nobena ne more svetovat - lahko bo 5 ali pa 25 stopinj, se bomo že sproti prilagajale. Na splošno pa je zadostna količina cunj za otroka na začetku odvisna predvsem od tega, koliko ti poliva in kako pogosto pereš. Moja dva nista skoraj nič polivala, prala pa sem za dojenčka tako na dva - tri dni in sem imela kakšnih 10 majčk (oblečene po 2 hkrati, ker je bilo jeseni - pozimi) dovolj. Glede izbire majčka : body so pa meni v prvih 2 -3- mesecih bolj všeč majčke, ker je blato še bolj tekoče in velikokrat kaj priteče iz pleničke - v tem primeru moraš, če ima body, otroka celega preoblečt, če ima majčko, pa le zamenjaš spodnji del. Mislim pa, da če imaš 4 majčke št. 56, je to glede te številke dovolj, ker lahko že takoj od začetka uporabljaš tudi št. 62. Kar se pa tiče hlačk, žabic, pajackov... jaz se izogibam pajackom, ker moraš pri vsakem previjanju otroka celega slačit (tudi tisti z gumbki po hlačnicah mi niso všeč, ker se ti gumbki sčasoma začnejo odpenjat in potem gledajo gole nogice ven), meni so najbolj všeč hlačke s stopali, ki se zapenjajo na ramenih. To je pač moje mnenje, sicer se mora pa vsaka sama odločit, kaj bo uporabljala oz. kaj ji najbolj ustreza. Aprilska in Barby - da vaju malo potolažim - povprečni moški nimajo tako razvitega čuta za odgovornost, kot ženske, prav tako niso nagnjeni k temu, da bi nekaj v naprej načrtovali in si zraven predstavljali vse možne situacije, kot delamo to me, ampak bolj živijo po trenutnih vzgibih (nisem nek psiholog za moške, to je le po mojih izkušnjah). In ne obnašajo se tako zanalašč, ampak, ker drugače ne znajo, zato jim je pač treba take stvari na lep način razložiti - saj vesta - da je sedaj počasi napočil čas, ko se lahko vsak hip začne, da si želita, da sta v teh trenutkih z vama, ker se bosta le tako počutili varno (moškim zelo godi, če se včasih delamo malo nemočne - jaz mačo občutek) in v tem stilu bla, bla..., pa mislim, da bosta začela razmišljat. Lepa posadka - čestitke za avto. Tudi meni še visi nad glavo ena skrb v zvezi s tem, ker v moževem avtu srednji varnostni pas nima tri-točkovnega zapenjanja, moramo še dat vgradit nov pas, čeprav bi bilo najbolje kar avto zamenjat, a imamo velik kredit za hišo, pa trenutno ne znese še za avto. Moj avto pa nima ravno velikega prtljažnika, tako da me kar malo skrbi, kako se bomo v bodoče prevažali. Lepo se imejte.
|