nana09
|
Pozdravček aprilčice! Madonca ste pridne, te strani se kar povečujejo, verjetno vam/nam bo res uspelo ponovno do 200tke . Hvala vsem za sočustvovanje za mojo prvo pikico. Sedaj razmišljam samo še pozitivno, naš angelček nas sedaj varuje in verjamem, da bo svoji sestrici pomagala in nama stala ob strani. Pri teh porodničarjih je tako, ko sem takrat prišla v bolnico, me je babica vprašala "samo zato ste prišli?", ko sem ji povedala, da sem pikico čutila samo zjutraj tisti dan. Ja, takšno je današnje osebje v porodnišnicah, vendar je to najbolje ignorirati in narediti tako kot same mislimo, da je najbolje za nas in naše . Drugo pa je, da sploh ni slabo vedeti o boleznih in tveganjih med nosečnostjo, meni so zmeraj pravili, manj bereš bolje je, to ni res! Če bi takrat poznala to bolezen in tveganje, bi verjetno zagnala večjo paniko, tako pa sploh nisem vedela, sem šele po porodu raziskala, ker G ti itak nič ne povedo (verjetno, da nas ne strašijo). Res pa je, da ni dobro misliti kaj vse je lahko narobe, zato se jaz prav posvečam samo božanju trebuščka in pikici, ki me veselo žgečka po trebuščku , sem pa bolj pozorna na morebitne sumljive znake. Samo predlagam tistim, ki ne zaupajo 100% svojim G, da si pač v primeru težav pridobijo še kakšno drugo mnenje. Jaz sem pa zadnje dni nabita z energijo, me prav razganja in potem okoli poldneva me vrže in zaspim kakšno urco ali dve . Včeraj je bil pregled v redu. Pritisk mi je padel in beljakovin ni v urinu . Vijolica, se priporočam za seznam, imam 5.3. UZ. Sem bila kot rožica po pregledu in sem šla na čvek , ki so še zmeraj v bolnici. Potem sem šla po nakupih, spet . Sem kupila ušesni termometer Braun 4020. Sicer bi kupila tistega s spominom, samo so tega imeli v Intersparu za 46 EUR, ko sicer stane 56 EUR, tisti boljši pa 62 EUR. Sem tako vesela, da sem ga našla ceneje . V CE so imeli zadnjega. Potem sem kupila še modrc za dojenje v Intersparu, tistega za 11,xx EUR. Je zelo mehek in imajo res veliko izbiro številk, imeli pa so samo bele. Mogoče bom šla še po kakšnega, sicer niso tako poceni kot v Mullerju, vendar v Ce nimamo te Mullerja Kupim pa si dve številki večjega, če bi bil potem prevelik, ga bom pač dala malo v sušilca in bo skupaj skočil Pa potem sem itak kupila spet nekaj malega za , v lekarni sem kupila hladilno mazilo za ritko, mandljevo olje in alkohol. Joj, pa izkušene mamice, kako pa je s to fiziološko raztopino za nego popka? Meni je apotekar ponujal neke tekočine za nos Ja, big mamma, res kompliciramo , pa sej, če je pa tako fajn kupovati za malčke ... Mene že vsi hecajo, da ne bom uspela vsega obleči, ker bo prej prej prerasla Ta vikend pa bova uredila previjalni kotiček, tako da bo na sporedu barvanje, leplenje nalepk (sem kupila medvedka Pu) itd. Že komaj čakam Jo@n, hvala za info o prejemkih iz CSD. Sicer sem jaz že zdavnaj potrošila teh 259 EUR, pa jih še sploh nisem dobila nakazanih . sedaj mi res manjka še samo banjica. Čakam, če bo kje v akciji . Glede težav pa tudi mene malo zgaga peče (mama mi je rekla, da takrat laski rastejo ). Joj, ko sem prebrala pri malimalinici, da ji banane pomagajo, jaz jih sploh ne smem jesti, ker me tako zapeče zgaga, da komaj vdihnem... Kako je to različno Mene bolj matrajo kolki. Sem si kupila to mamino blazino z granulami, pa mi je malo bolje. Sicer pa mi kar poka v kolkih, ko preidem iz ležečega položaja v stoječega Katka, super, da ste v redu. Tvoji pikeci bodo hitro pridobili in potem se boste lahko cartlali , no pa saj vidim da sta se z enim že začela, joj kako lepo, sem dobila kar kurjo kožo . Kako pa to, da lahko prideš na internet? Jaz sem si tako želela interneta, ko sem bila v bolnici, pa bi bilo mogoče samo preko mobija. Kakšno povezavo pa ti uporabljaš? Moram vam MB povedati, ne vem če že veste, da je baje po novem epiduralna v MB porodnišnici 24 ur na voljo brezplačno. Tako mi je rekla kolegica, ki sedaj že razmišlja, da bi šla v MB roditi. Mogoče še same preverite... Sirnetta, upam da boste z avtom rešili kako drugače. Bi mogoče poskusili kak privat servis in bi vam mogoče lahko priskrbel ta del za avto na kakšen drug način (mogoče ne nov ali original del), midva imava tudi en tak avto in poskusimo rešiti svari tako. Sej naju tudi čaka servis tega starega avteka, pa me je kar strah kakšno cifro bodo rekli na servisu , ga nisva že kakšno leto in pol peljala na servis. Glede tvojih pregledov pa po svojih izkušnjah in pojasnilih mojega sedajšnjega G ti povem, da mi je rekel, da v nosečnosti se vaginalni pregledi načeloma ne delajo oz. čim manj. Jaz sem imela le ob sprejemu v bolnico vaginalni pregled, ker s tem preverijo le če se že odpiraš, kar pomeni, da bi ravno proti koncu nosečnosti morala imeti občasne vaginalne preglede. Res ne razumem tvojega G in sester Trbušček je meni le 2x izmeril, ker sicer z UZ ugotovi ali pridno raste, UZ pa nima v ambulanti kjer opravlja preglede. Res je , ker vsi G delajo po svoje, te razumem za zaskrbljenost, vendar če nimaš kakšnih težav se nič ne sekiraj, če pa ti kaj ne bi bilo jasno pa pokliči v porodnišnico, če svojemu G ne zaupaš 100%. Barby78. Tudi meni se to dogaja. Se mi moja pikica umiri in me zaskrbi, potem ko grem poslušati srček z AS pa začne telovaditi, se na veliko pretegovati... Moj G pravi, da naši vedno več spijo, tako da nas ni treba skrbeti, a meni ta AS pride tako prav, me tako pomiri . Glede pisanja gibov, jih vsak razlaga po svoje. Sem brala v eni mami, da naj bi celo vsake 4 ure čutile 10 gibov. Potem pa sledi vprašanje, kaj je en gib? Všasih naredi v 10ih min 10 gibov, ali pa po celo uro miga in se za pol ure popolnoma umiri. Meni je glavno, da vsaj vsako uro čutim gibe. Sem si pa naredila svoj seznam, ki je podoben tistemu, ki sem ga dobila v MŠ pred dvema letoma, samo malo prilagojen, da mi je lažje. Verjetno si moraš beležiti gibe prav zato, ker pišeš da tudi ti imaš dva . Joj sem se razpisala. Imamo tako lepo vreme, da se grem malo martinčkat na balkon . Vsem želim lep dan in !
< Sporočilo je popravil nana09 -- 29.2.2008 11:37:28 >
|