|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
28.2.2008 12:42:34   
Isabellabina
Eh Vijolica oprost sem mislila da sem tvoj odgovor brala sem pa od sasy.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 726
28.2.2008 12:48:42   
sasy20
Tako pozno imam zato, ker po ZM sem imela rok 19.4.08 pa mi je G rekla da bova za porodniško kar tega upoštevali...drugače pa imam rok 14.4.08 po morfologiji.

Neposredna povezava do sporočila: 727
28.2.2008 12:49:46   
Isabellabina
Prej sem pozabila komentirat brcike naših malih razgrajačev.Sedaj je otroček zapolnil ves prostor v maternici zato ne čutimo več tistih BRC ampak nežno raztegovanje .Otročki sedaj raztegujejo svoje ude in jaz imam včasih občutek da prov vem kje drži nogico ven in ko se dotaknem jo odmakne.Moramo jih pa čutiti pa čeprav čist nežno ,ker če jih ne potem brž u P.

Neposredna povezava do sporočila: 728
28.2.2008 12:54:32   
Isabellabina
Aha-jaz imam tudi malo hecno tale rok postavljen.Po ZM imam rok 1.4.08,po Ns 11.4.08 po Mf pa 9.4.08 tako da sva se z G odločili da bova vzeli srednjo pot pol bomo pa čakali.

Neposredna povezava do sporočila: 729
28.2.2008 13:12:55   
NiLe
Joj, Katka ...  s svojim postom si mi privabila solzice v oči ... solzice sreče in ganjenosti user posted image user posted image user posted image . Se veselim s teboj, da boš lahko končno objela svojega user posted image Kolk lepoooo user posted image !

Big mamma; so ti punce že razložile, zakaj bomo dobile dve odločbi in da je celotna porodniška razdeljena v dva dela 105+260 dni. Glede zneska, koliko boš dobila, ti lahko sporočim jutri, ker lahko povprašam mami, ki dela v računovodstvu in mi pove, kakšen bo neto znesek oz. izplačilo. Pa čim prej se pozdravi user posted image user posted image user posted image

Vijolica; dobro opravi na pregledu ..user posted image . glede seznama: ja, tako sem mislila user posted image Super si!!!

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

Neposredna povezava do sporočila: 730
28.2.2008 13:15:13   
Isabellabina
O hvala Nile bom čakala na tvoj post jutri me prov zanima tale znesek

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 731
28.2.2008 13:22:45   
simvir
Živjo!

Ja danes ni sončka, je pa zunaj kar prijetno, saj ni premrzlo in nič ne piha. Vsaj pri nas.

Vidim, da ste načele že nekaj debat, naprej pa seveda čestitke Katki za prvo kengurujčkanje user posted image user posted image user posted image . Super da tako hitro napredujete.

Big mamma glede odločbe: za porodniško in nego sta ločeni verjetno zato, ker lahko dopust za nego uveljavlja tudi očka, ali pa si ga deli z mamico. Se pa strinjam, da bi lahko bila ena odločba za porodniško in paket (denar) - saj to paše skupaj, kajne.
Glede zneska pa si lahko na strani CSD Lj Šiška izračunaš točno koliko dobiš - vpišeš PDP in nato 12 zadnjih plač in dobiš ven bruto in neto izračun.

Varstvo starejših otrok - jaz imam pa malega kar doma sedaj ko sem tudi jaz doma. Drugače se je čuval pri tašči in tastu, ko sva bila oba v službi. Še vedno pa ga 2-3x na teden dopoldne peljem tja (ali pa še kaj vmes oz popoldne če imava kak opravek), potem ga pa mož pobere ko gre domov. Smo pa 7 km stran tako da se mi včasih niti v avto ne da in sva raje sama doma.
Če bom imela sedaj večje težave ali pa potem po rojstvu bo šel pa večkrat tja, verjetno kar zjutraj z možem. Tako da mi imamo še rezervno variantouser posted image .
Moram pa rečt, da mi je lušno ko je z mano doma, ker imam sedaj res čas da se mu posvetim. Prebereva ogromno knjigic, pojeva, sedaj ko je lepše vreme sva veliko zunaj na dvorišču in vrtu...in moram rečt da se res pozna napredek v razvoju.
Ga bom pa za september vpisala v vrtec, upam da ga dobimo. Čez poletje bo šel pa večkrat na kakšne krajše počitnice, pa bo.

Scorpio si pa res pridna z izpiti user posted image . Kar tako naprej, potem pa brez slabe vesti še malo na bolniško.

Veliko vas piše, da vam paše sladko, jaz sem ista. Same sladkarije mi hodijo po glaviuser posted image . Včeraj zvečer je moral možek nujno v skrinjo po sladoleduser posted image .

Zdaj grem pa malo počivat dokler mali pridno spi.

Neposredna povezava do sporočila: 732
28.2.2008 13:32:50   
Anonimen
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp?action=I&step=3

(big mama tu najdeš odgovor na vprašanje glede osnove za porodniško)

lp

Neposredna povezava do sporočila: 733
28.2.2008 13:34:51   
tasyo
Katka - user posted image user posted image user posted image  super, da tako dobro napredujete... Si tudi meni izvabila solzice.. Uživaj v kengorujčkanju!

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 734
28.2.2008 13:38:28   
JABOLKO3
Big mamma - poslala sem ti ZS.

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 735
28.2.2008 15:39:19   
lepa posadka
Živjo!

Katka...Juhuhu. Tvoje sporočilo nas je vse ganilo...si te kar predstavljam... Res lepo...uživaj. Sedaj bo tega vsak dan več.

Glede odločb ste se tako razpisale, da ne rabim več ničesar dodat :-))))

Glede slabe vesti pa... jaz sem izprobala že vse variante. Pri drugi porodniški sem prvorojenca obdržala doma - bil je star dobre dve leti in takrat smo se tudi preselili nazaj na vas, pa poletje se je začelo, pa prostorsko svobodo smo imeli... in ni mi žal...je pa res, da sem imela vedno zelo mirne in pridne dojenčke, tako sem imela čas za večjega sina. Tako mi res ni bilo žal tega časa. Je pa rabil potem več časa, da se je vklopil v vrtec pri starosti treh let... V tretji nosečnosti sta ravno oba hodila že v vrtec in sta se tam lepo vživela, zato se mi je zdelo nesmisel jemati ju ven. Seveda sem imela kdaj slabo vest, pa kdaj smo ostali vsi doma...samo, ko sem videla, da sta ponosna, ko ju rpidem iskat z dojenčkom...pa oba sta že imela ''prijateljčke''...no, slabo vest sem kar kmalu pomirila. Seveda imajo vse variante svoje prednosti...je pa najpomembnejše, da ste tudi ve spočite in lahko potem več date večjim otrokom... Joj, kako sem se razpisala.
Tokrat so vsi v šoli in vrtcih in bo tako do junija tudi ostalo... In nimam slabe vesti...potem pa bomo vse počitnice vsi doma.

Sem pa v teh dneh, ko imamo šolske počitnice ugotovila kako včasih starši kompliciramo in kako malo rabijo otroci, da so res srečni. Danes, čeprav ni bilo sončno, smo jo spet mahnili na pohod v mesto...pa smo šli po eni poti ob reki Krki in s seboj vzeli vrečko starega kruha... Ta pot je drugače res lepa, samo ponavadi se gnete ljudi, zato zadnje čase ne rinemo več tja...danes ni bilo nikjer nikogar in smo vsi uživali 100 na uro. Na koncu smo končali na enem otroškem igrišču - in smo bili spet edini...kakšno veselje. Na koncu je bila spet razburljiva vožnja z mestnim avtobusom domov... KO smo srečali stare starše, so kar eden čez drugega govorili kaj smo videli, pa kaj smo počeli... Vse to smo počeli že 100x, samo tokrat je bil mir, pa nobene gneče, pa nobenega hitenja in jezenja... No, malo smo že morali spodbujat ta malo, sicer bi ostali pri prvi rački, ki nam je naklonila pozornost...pa vseeno. Sicer pa se spet lahko pohvalim, da se je po kosilu pri nas pokazalo še sonce. Tako bomo sedaj odhiteli ven, do najbližje kitajske restavracije (le 500m stran :-), kjer dobimo palčke...saj smo naredili nekaj lutk...

Lepo se imejte, Big mamma in Nile...ne pustite se prehladu...pa naj vaju malo razvajajo :-)

Vse ostale, ki bi rade prehitevale s porodi pa...le počasi...

Ketrin pa vidim, da je res nekam odneslo...upam, da ne kar v porodnišnico. :-)

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 736
28.2.2008 15:54:29   
barby78
Najprej user posted image user posted image user posted image  Katka za vas 3.Res krasna novica,da se boste lahko začeli kengurujčkat.To morajo biti lepi občutki,a ne user posted image ?

user posted image

Punce,sem tud js morala pogledat na odločbo in semvidela,da imam napisano porodniško do sredine junija.prej se sploh nisem mar vzela.še dobro da ste sedaj to omenile in razložile kako in kaj.
danes sva s tamalim bila pri frizerju.sva oba čist prerojena.Kako paše.sem res bila že potrebna in sem si rekla,da taka pa res ne morem v P user posted image .

se še čujemo
pa-pa
user posted image

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 737
28.2.2008 16:10:22   
barby78
sem pozabila vprašat,če je že kaj novic o Tosji? verjetno je res v P,da se nič ne javi,upam le da še v enem kosu user posted image

LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 738
28.2.2008 16:11:36   
Ketrin
Evo meeee!

Ne, nisem še v P! user posted image Čeprav mi skoz govorijo, da bom prej rodila...Glih mami je dons to rekla.... Skoz neki muvam, kolovratim, pospravljam, nosim, premikam, kaj jaz vem kaj še.... Pa skoz me neki špika in čist dol pritiska, ampak imam drug teden G. pa bo že povedala kaj in kako...Pa sem rekla, da mi je čist OK, če prej rodim. Želim si da še zdržim do velke noči ko greva v opatijo, potem pa lahko rodim.... Bomo pa prej šli na morje...user posted image user posted image user posted image

Skratka nas ni nič doma, v službi pa imam veliko dela, zato se ne javljam tako pogosto kot ponavadi...Še 14 dni in potem porodniška.user posted image

No, včeraj zvečer po telovadbi sva sestavila voziček in vam povem, da sem bila kar mal važna...user posted image user posted image Tooook mi je všeč...ampak navodila pa ima, celo knjigico....mater moram to prej poštudirat in naredit kako tehnično vajo, da ne bo user posted image katapultiralo kam ven....user posted image user posted image user posted image user posted image

Skratka zdele šibava po previjalno in potem imamo res vse, tko da nas res lahko prehitiuser posted image user posted image user posted image
Katka čestitke in uživaj!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

NiLe, Majček in Bigmamma čimprej se pozdravite....

Glede GP smo res že 10000 predebatirale.... Jaz se nič ne obremenjujem kaj vem in kaj ne. Niti mi ne pove kaj bo na naslednjem GP, vprašam pa tudi ne. UZ naredijo kolikor vedo, nazadnje sem imela MF.... Pa se nič ne sekiram, zaupam G in sestram in bodo že povedali kaj in kako.... Se mi zdi da malo pretiravamo z vsem tem znanjem.... Zato pa so zdravniki... No, ja, vsak po svoje....
Scorpio, bravo za izpit...in tudi tega boš naredila....user posted image

Violica, zakaj pa si 100% da boš marčevka? Ni rečeno.....user posted image Pa super si s temle seznami....

Tasyo, sej se bo user posted image obrnila.... Nič si preveč ne beli glave...Jaz imam tudi skoz občutek, da je z ritko naprej, ampak bo že G preverila in povedala...

Šibam po previjalno in potem na vajo.... Se pišemo.... jutri....

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 739
28.2.2008 17:54:21   
Krista28
Al potem pošljejo še eno odločbo za naprej al mi samo tolk pripada.Ni mi čist jasno kako že te stvari potekajo glede teh odločb.A pa katera ve kolk odbijejo stran od te osnove ,ki sem jo gor zapisala???Sej bom aprila vedla sam do tja je še ful daleč!!
Big mamma, to je porodniški dopust, potem pa moraš oddat še eno vlogo za nadomestilo za varstvo in nego otroka, to je tisti del, ki ga lahko koristi tudi oče ali ti v celoti, traja pa še preostale dni do enega leta. V tvojem primeru se še pozanimaj pri CSD, čeprav mislim da je tvoja zaposlitev isto tretirana.

Neposredna povezava do sporočila: 740
28.2.2008 19:21:11   
Roberta69
Meni so se pa izgleda (čeprav še vedno upam, da je to izjema in ne pravilo) začele bolečine v križu in še vse me skos nekaj dol tišči, sem taka, kot da hočem bit mal tečka user posted image . Sem danes na faxu prov težko zdržala user posted image , ne vem, neki niso moji teli dnevi, pa še včerajšnji spanec je bil kar neki - sem se ob 2 zbudila in bila do 5.30 pokonci user posted image - prov zoprno!

Močno me pa danes veseli pogled na mojo user posted image , ker sem jo peljala postrič in je zdaj tok luškana user posted image , da bi jo človek pojedel user posted image . Kot mladiček je. Čist mehko dlako ima in je oh in sploh  user posted image user posted image user posted image .

Gor sem prilimala nove slikce od bušija, pa se mi zdi, da se v sedmih tednih ni bogve kako rabohotil.

user posted image Upam, da bo današnji spanec boljši, še sploh ker imam ju3 že ob 7 zobarja - ne vem, kje je našel takšno uro user posted image . Sladke sanje vsem! user posted image

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 741
28.2.2008 19:22:35   
kekec in mojca
Kaj je s Tosjo, nimamo pojma, ker ne vemo, kako ji je ime in kako se piše... Sicer bi se že pozanimale, če je v P.

Srčno upam, da ni in da je z njo in njenim otročkom vse ok. Če sem odkrita, jo zelo pogrešam...

Neposredna povezava do sporočila: 742
28.2.2008 19:32:41   
tinka011
Živjo punce

Že dolgo se nisem nič javila, mi internet neki heca! Joj, vidim, da se bo počasi začelo tudi pri  nas aprilčicahuser posted image !

Kako pa se kaj pripravljate na porod? Vaši user posted image že dojemajo, da bo pa res kmalu prišel dojenček na svet! Se mi zdi, da moj slpoh ne dojame, da bomo dobili user posted image in da ne bova več tako na izi kot sva sedaj! Kaj pa imena za user posted image imate že izbrana?

Jaz komaj čakam, na april in na dojenčka, tudi meni že nagaja križ, tudi spim bolj težko! Počasi bom začela prati in likati cunje, druga pa je že skoraj vse pripravljeno ! Toliko za zdaj! Nočko!

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 743
   ApRiLčIcE 08 II.
28.2.2008 21:33:04   
MEDIKA26
Hojla

Jaz sem še ena  user posted image  aprilčica, ki se vam želim pridružit na klepeth. Prejšnji teden sem bila še v službi in sem vas samo malo spremljala, če imate iste težave kot jaz. Zdaj sem pa tudi jaz že doma in se vam lahko pridružim v kakšnem klepetu. 
Nočko

(odgovor članu tinka011)
Neposredna povezava do sporočila: 744
28.2.2008 21:36:40   
NaTaŠa*
čer

Evo mene. Pregled OK, voda bp, vzeli so mi tudi kri za tokso pa hepatitis zvem naslednjič. Drgač smo pa obrnjeni še vedno na glavo user posted image , zlezla je že precej nizko, tako da se počas pripravljamo za nizki štartuser posted image . Dobila sem tudi že napotnico če me res preseneti. Drgač je vse v najboljšem redu.
Po pregledu sva šla z user posted image v Kranj v milerja po modrce in pa mal po kozmetiko za user posted image . Jutri pa verjetn še po postelcouser posted image . tako da sem zj prav zmatrana in grem samo še pod tuš in spat.

Aja za seznam pa 13.03. CTG user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

(odgovor članu tinka011)
Neposredna povezava do sporočila: 745
28.2.2008 21:38:27   
NaTaŠa*
29.03.

- Nile  - GP
- trnuljčica - GP

02.03

- u04111976 - GP+UZ

03.03.

- barby78 - GP

04.03

- Jo@n - diabetolog

06.03.

- pikica030407 - GP
- Ketrin - GP
- Sirenetta - GP

07.03.

- big mamma -  CTG

10.03.

- scorpiogirl - GP
- tasyo - UZ
- lepa posadka - CTG
- barby78 - GP

11.03.

- petty82 - GP
- Jo@n - GP
- simvir - CTG
- modrookica - diabetolog

12.03.

- modrookica - GP + CTG

13.03.

- Katja271 - GP
- resnično srečna - GP
- violica_23 - CTG

14.03.

- sasy20 - GP

17.03.

- SpeliG - GP
- malamalinica - GP

18.03.

-
Majček28 - GP

19.03.

- zokica - GP
- Tejcha - GP + CTG

25.03.

- Srčekgirll - GP

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 746
28.2.2008 22:30:10   
NaTaŠa*
Sem vedela da sem nekaj pozabila.
Ketrin- nevem zakaj. Mam en tak občutek da bo prej tko da kukrkol pogledam mislim da bom marčevka. Ampak do zadnjega sem vaša user posted image user posted image user posted image vam ne uidem.

nočko

pa-pa

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 747
29.2.2008 7:57:01   
tasyo
Dobro jutro!

Se vam samo na hitro javim, da me ne boste poslale v porodnišnico... Te dni bom bolj leteča, tako da se ne bom mogla javljat - predvidevam...
Včeraj sem bila zvečer že tako utrujena - predvsem od telefonarjenja različnim majstrom in letanja po trgovinah, da sem kar padla v posteljo in spala kot polhek. Nič ma ni bolelo, samo naša mala je proti jutru nekaj skakala po trebuščku, tako da me je nagnala na WC. Ampak sem takoj zaspala nazaj in spala do 6ih!user posted image

Me veseli, Vijolica, da je bilo na pregledu vse ok! Ja, ene ste pa res še samo mesec dni oddaljene od pdp - midve imava še čas... Sicer je pa treba še malenkosti nakupit, pa mala madam se mora obrnit nazaj na glavico! Sem se ravno včeraj pogovarjala s kolegico, katere nosečnost je potekala super, zdaj je pa v 36. tednu in se fantek ni obrnil in je z nogicami navzdol, ne z ritko, tako da jo čaka carski rez... In da je bila kapa polna, so ugotovili še, da se v zadnjih treh tednih ni nič poredil, je jokala kot dež! Potem sem imela pa doma dolg pogovor z našo punčko, da ji ne bi slučajno padlo na pamet kaj podobnega!

Zdaj šibam oddat papirje še za očetovski dopust, pa v čistilnico, potem pa k frizerju in na en čvek...

Seveda pa vam prej postrežem še s kavicouser posted image , takole!

Lep dan vsem!

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 748
29.2.2008 8:27:18   
barby78
Morgen aprilčice!
danes smo stopili v 35.teden user posted image

Danes se pa tud js lahk pohvalim,da sem po dolgem času spala kot polhek.Nič se nisem zbudila.razen ko je user posted image  šel v službo.Tist pa se itak vsak dan,ker se pol prestavim k tamalemu v sobo.

Violica,user posted image  za uspešen pregled.A veš,da imam jst tud občutek,da bom drug mesec rodila,čeprav nimam čist na začetko PDP.sam glede na moj MV in da je glavica že čisto spodaj...Pa saj nič zato če je mal prej,vsaj do 37.tedna da zdrživa,pa bo user posted image

Tasyo,hvala za kavico,pa uživaj pri frizerju user posted image

Roberta,ful lep trebušček imaš user posted image .men se je pa že ful povesu user posted image .Se očitno že neki pripravlja.tud mene boli križ,kaj šele cela hrbtenica,pa kolki...se komi sučem v postli.me user posted image  včasih heca,da ima penzionistko doma user posted image user posted image user posted image .mu bom že pol,ko bom rodila pokazala kako poskočno penzionistko ima.kar naj se pazi user posted image user posted image

Ketrin user posted image  za voziček.A previjalno sta dobila? a ne kak je fajn ko že imaš vse stvari doma.js sem včasih kot male punčke in vozim moj voziček po stanovanju.Še dobro da sem dopoldan čist sama user posted image .čeprav je tamali čist navdušen,ko ga sestavima.

Punce uživajte
se čujemo,PA-PA
user posted image

LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 749
29.2.2008 8:32:52   
barby78
saj sem vedela,da bom neki pozabla.me je user posted image  klical in me je zmotu.

A si morate ve že tud kaj gibe štet? Js sploh ne znam s tisto razpredelnico,ker mi je na pregledu,sestra ful smotano razložla.Moram si kao pisat od 9-ih naprej.in če mi ob 9 mal brca,pa pol ob 10 spet,se to šteje za en gib user posted image .Ne razumem kak majo to.te pa tak ne bom naštela 10 gibov! sem se odločla,da bom kr na svoj list pisala,vsako močnejše premikanje in bom pol tistega nesla zraven na pregled.

se opravičujem,ker sem mal zatežila user posted image

PA-PA

LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?