|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Moja sestra
11.2.2008 13:36:15   
Jutra
Stvari, ki nas zelo motijo na drugih so dejansko naše pozavestne frustracijeuser posted image

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu sayonara2)
Neposredna povezava do sporočila: 26
11.2.2008 19:16:07   
anarabarbara
Samo v razmislek: ali bi bila isto ogorčena, če bi videla isto situacijo z drugimi ljudmi - npr. sestrin mož bi gledal TV, žena (=tvoja sestra) bi pa z vročino kuhala in zraven pazila otroka? Me res zanima.

Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba, takrat bo jasno, da se denarja ne da jesti.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 27
11.2.2008 20:23:46   
Teya*D.
Se mi zdi, da so tvoji starši zelo dobri ljudje in pomagajo kolikor lahko ona pa bo to izkoriščala ker so ji sami dali vedet, da lahko. Jaz bi ji tudi povedala kako in kaj kot si ji sama ampak po vsej verjetnosti ji nisi odprla oči. Če ne drugo si se vsaj izpovedala, kar se je kopičilo že nekaj časa. 

Neposredna povezava do sporočila: 28
12.2.2008 7:18:03   
mika
30 let stara ženska ne zna poskrbet za sebe in svojega otroka. Da ne zna kuhat, pospravljat, prat perila... To se mi ne zdi niti malo normalno.

ne, nikakor ni normalno, je pa tega vse več. tudi mi imamo takšno žensko v familiji. stara je 30, poročena ampak kao zaradi službe ne živi z možem ampak z mamouser posted image , otrok še nima. pred kratkim je dobila možnost zaposlitve v bližini mesta kjer živi njen mož, pa je dobila živčni zlom, da ji je doma najlešpe da mama poskrbi za njo in da ZAHTEVA da se bo mož do nje obnašal kot do princese, da jo bo moral po rokah nosit, da sovraži vse ki ji rečejo, da spada k možu in ne k mami.....čist se ji je obrnilo. sedaj je spet v redu, ker službe ni dobila. tudi njena mama ne more nikamor, ker je ne more pustit same in ji mora kuhat, prat in likat.

sayonara, vem da ti je teško gledat kaj počne sestra, ampak dokler staršema ne bo presedlo, ne moreš nič. samo kregali se boste. verjetno je sestra mlajša od tebe in bo za starše vedno potrebna pomoči in ne bo nič zmogla sama.

moja mama je tudi najmlajša in babica še vedno pravi, da ji je treba pomagat- pri njenih 50ih letihuser posted image . sploh ne vidi, da za vse kar je treba uredit, uredi mama in da je v bistvu večina stvari na njenem hrbtu

Neposredna povezava do sporočila: 29
12.2.2008 7:28:48   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: sayonara2

Punce, hvala za odgovore. Bom jih pa večkrat povabila k meni na obisk in bom vsaj mamo pri kuhanju razbremenila. 

to pa bi bilo resnično zelo lepo od tebe.user posted image

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 30
12.2.2008 7:32:04   
rija

Vprašala sem ju, če se jima zdi normalno, da 30 let stara ženska ne zna poskrbet za sebe in svojega otroka. Da ne zna kuhat, pospravljat, prat perila... To se mi ne zdi niti malo normalno. Prej sta starša tako rada odpotovala k teti za par dni, zdaj ne gresta nikamor, ker ona ne more biti sama. Ali se vam zdi to normalno.

To sploh ni vprašanje, če je normalno in da ne zna.

Prej bi rekla DA JI NI TREBA. Ker pač drugi takoj skočijo in naredijo.
Te pa razumem, da si jezna. Ampak starši smo tak.....se pač razdajamo za svoje otroke.user posted image  
Sem prepričana, da če bi tvoja mislila, da si ti tak boga, da bi tudi tebi pomagala. Sodita pač  tisto zvrst staršev, ki živijo za svoje "uboge" otroke.

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 31
12.2.2008 9:06:27   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Jutra
Stvari, ki nas zelo motijo na drugih so dejansko naše pozavestne frustracije

ja. recimo, da ti gre res na živce, ko ti en skače v besedo. zavestno ali podzavestno mene to moti pri ljudeh (ker ne moreš niti v miru in do konca dokončat stavka ali misli). in kaj naj bi zdej to po tvoje pomenilo?

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 32
12.2.2008 12:46:17   
sayonara2
Hvala za vse nasvete. Pogovori ne pomagajo nič. Moja starša sta res zlata in zelo rada pomagata. Razmere se bodo spremenile takrat, ko ne bosta več sposobna skrbet za sebe. Takrat se ju pa bo sestra z veseljem odpovedala. Pri meni bo vedno ena sobica za moje starše ali pa moževe. Če bom le lahko bom jima vsaj takrat v oporo. Je pa lažje, ko se lahko nekomu izpoveš.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   [Brisano sporočilo]
12.2.2008 12:48:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
12.2.2008 17:49:44   
nasmejani

Sem nova članica. Že nekaj časa spremljam vaše debate. Zato upam, da mi boste pomagali. Moja sestra je prava katastrofa. Takšna lenoba, da kar smrdi od nje. Včeraj so me doma tako razkurili user posted image . Enostavno ne vem več ali sem jaz nora ali moji starši in sestra. Ima 1,5 starega sinka. To dete je res pravi srček in je edina svetla točka v celi zadevi. Ostala je sama z njim in še kar lepo skrbi za njega. Ko je bila doma na porodniški, se je vse sukalo okoli njega. Nikoli ni pomagala mami okoli gospodinjskih del. Pa sem jo že takrat opomnila, da mama in oče nista več mlada. Sedaj gospa dela in pride tako utrujena domov, da ne more nič narediti. In moji starši, ne da bi naredili red in ji povedali, da tako ne gre več ji še dajajo potuhu. Takrat, ko je ni zraven se pritožujejo, ko pa ona pride pa so tiho. Gospa je postala celo tako komot, da ona redko kdaj nahrani tamalega. Je preotrujena in se mora spočit. Včeraj pa mi je prekipelo, ko sem se zjutraj na hitrco oglasla in je mama z vročino pomivala posodo in kuhala. Ata ji je lupil krompir in pomagal. Gospa pa se je v sobi igrala z tamalim. Takrat pa sem ji povedala vse, kar ji pripada. Niti malo se nisem držala nazaj. Začela se je jokati, da kaj hočem od nje, da sem ljubosumna na njenega tamalega, da hočem starše samo za sebe. Mama in oče pa sta jo začela tolažit in mene nadirat, da kakšna sem. Da je ona boga, ker je sama, .. itd. Bila sem šokirana. Vprašala sem ju, če se jima zdi normalno, da 30 let stara ženska ne zna poskrbet za sebe in svojega otroka. Da ne zna kuhat, pospravljat, prat perila... To se mi ne zdi niti malo normalno. Prej sta starša tako rada odpotovala k teti za par dni, zdaj ne gresta nikamor, ker ona ne more biti sama. Ali se vam zdi to normalno.

Znjene strani je čist normalno.
Ko si napisala  da tvoja mami pomiva posode,
oči lupi krompir i sestra se igra sta mali.
Jaz edino iz tega tvojega posta  vidim da edina ti nisi delala neč.

Nasmejanost je božji dar.
Hinavščina po človeška napaka.

Neposredna povezava do sporočila: 35
12.2.2008 18:04:39   
Anonimen
Imamo enak problem. Tudi moja sestra nič doma ne dela. Ker je ona še "mala". Tega se spomnim kot bi bilo včeraj. Ko sve bile mlajše (jaz sem 1 leto starejša od nje) in je bilo potrebno kaj delati je bila ona vedno "mala" in sem vse delala jaz. Zdaj pri 21-ih letih ne zna ne kuhati, ne perila prati, NIČ. Zdaj pol leta že živi pri fantu in nimam pojma kaj dela tam. Vem samo da perilo pere doma. In mami do pusti. Ko pa jaz kaj povem pa je vse narobe. Lansko leto sta šla starša na morje in sem oprala perilo in ga dala sušit. Pa sem ji rekla poberi ga ko bo suho saj je gor samo tvoje. 4 dni je viselo perilo. In 4. dan je deževalo pa se je spomnila in ga pobrala. Dela pa NIČ! Jaz pa vse. Kuham, pere, pomivam, likam, skrbim za okolico, zalivam rože... VSE! In mojega fanta to zelo jezi. Jaz pa pomagam mami, in če tudi moram vse narediti sama. Vendar vem da to ni dobro. Zdaj se kregam še zaradi pranja perila za ostalo pa sem se sprijaznila. In sama sebi dopovedala da tega pri svojih otrocih ne bom nikoli delala.

(odgovor članu nasmejani)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
12.2.2008 21:48:51   
Anonimen
Enostavno ne vem več ali sem jaz nora ali moji starši in sestra. Ima 1,5 starega sinka.

Nihce ni nor....user posted image .

Sestra spretno uporablja pomoc starsev, njim se verjetno zdi dobro, da so se vedno koristni, ko skrbijo za svojo hcerko in vnuka, tebi pa se to ne zdi "normalno", ker take oskrbe v teh letih ne pricakujes. Nobene norosti ni, samo razlicna tolmacenja, kaj dana pomoc nekomu pomeni.

Ti lahko spremenis sestro.
Lahko spremenis starse.

Najlazje pa bos spremenila sebe :).
Ali sprejmi, da je pomoc taksna. Ali pa jo kdaj "izkoristi" tudi zase user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 37
6.3.2008 12:54:55   
žirafica
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

V bistvu to ni tvoj problem.
Bodo mogli starši zaropotat če jim kej ni prav, ne ti.

Jap se strinjam.

Tudi jazuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......