sazi -> RE: Moja sestra (4.2.2008 11:42:57)
|
V bistvu to ni tvoj problem. Bodo mogli starši zaropotat če jim kej ni prav, ne ti. Jaz nasveta, ki bi bil všeč meni žal nimam. Najenoistavneje bi bilo, če bi se s tem sprijaznila, ker je škoda živcev za stvari, katerih ne moreš spremeniti. Kar se pa tega tiče, da pišete, da ni njen problem - iz izkušenj vam povem, da to je njen problem, če ne zdaj, bo pa kmalu, kasneje pa zagotovo. Starši se trudijo okoli hčere in vnuka (jih sicer razumem), ampak zato velikokrat ogrožajo svoje zdravje, so brez energije in brez zasluženega počitka, ker si želijo pomagati hčeri, a ji pomajago na napačen način - ne bi smeli vsega delati namesto nje, ampak jo naučiti, kako se vse postori in ji seveda tudi priskočiti na pomoč. Ko pa bo tudi avtorica 1. posta imela svoje otroke, bo pa razlika še bolj očitna, saj bodo starši še naprej večino energije dajali prvi hčeri in 1. vnuku, saj enostavno ne bodo znali presekati tega, kar so si na glavo nakopali sedaj. Upam, da me katera razume... Sayonari pa želim povedati le, da so v življenju vedno male in manj male krivice. Nekatere se da popraviti, ostale pa ostanejo - lahko se samo odločiš, da si nehaš greniti življenje s tuhtanjem, kako bi bilo, če bi bilo in se sprijazniš. Težko, ne gre vedno, kakšen dan te bo vseeno prijelo, da bi stvari spravila v red, ampak ne gre - vedno boš ti tista "grda", četudi boš želela samo dobro.
|
|
|
|