|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ICSI - februar/marec
12.2.2008 17:41:15   
Abra
Pikovit, na tem linku, ki ga je Bety upa prilepla (zgoraj med opozarjamo), je prikazan naraven cikel in IVF od začetka stimulacije do pozitivnega testa

http://www.fertilitylifelines.com/fertilityhealth/biology/naturalcycle.jsp

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
12.2.2008 17:53:32   
kikaa
Pozdravljene vse skupaj!

Mijavček - upam, da je bila to tvoja zadnja punkcija... Ampak veš kaj, tudi jaz sem imela tega dr. Zorna, pa sem tudi kar čutila punkcijo, čeprav sem kar nekaj protibolečinske terapije prej vzela. Že ko je šel v ordinacijo mimo nas, so ostale kar z očmi zavile user posted image  in rekle, da so slišale da je prav grob...tako, da je že nekaj na tem, če se tako govori... Srečno ti želim vnaprej!

Tia-na -  tudi jaz sem isto po 4 neuspelih IUI-jih pristala na IVF-ih, sedaj pa čakam 2. postopek, ki se bo začel sedaj v feb. Povej mi, kdaj greš po zdravila in kdaj se začneš špikat? Jaz grem tudi drug teden, tako kot ti. 19.2. dvignem zdravila, 20.2. se začnem špikat. Pa ti?

Pikovit - Srečno! Držim pesti!

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
12.2.2008 18:11:16   
vijolica30
gold fish če te lahko vprašam glede osmic, imam iste probleme in se mi res ne da več hodit trak menjat, ker imam občutek da nič ne pomaga, me pa žuli cela spodnja čeljust...v glavnem a je poleg žajblja še kakšna opcija, zadnjič mi je moja zobarca rekla da se na stomatološki čaka tud 1 leto!!??

hvala in lp, v

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
12.2.2008 18:27:55   
blanč
Pikovitek naj bo to tvoj zadnji postpekuser posted image user posted image user posted image . Želim ti, da bi na proki bila najrečnejša nosečnica.
marjetka, a si že nekala pit?
Jaz grem zdajle na rekreacijo (odbojko), pa še to samo zato, ker gremo pol na en pir(no ni lih en)user posted image user posted image user posted image
pridne bit

(odgovor članu vijolica30)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
12.2.2008 18:28:43   
blanč
user posted image user posted image user posted image nekala* nehala

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
12.2.2008 18:41:34   
johnie
Pikovit! Zdaj si pa res ti na vrsti, držim pesti. Počivaj in se poskušaj sprostiti.

Amelia, to je pa res čudovita novica, sedaj pa le uživaj v nosečnosti.

Danes sem imela prvi uz po pozitivnem testu; obdržal se je en user posted image  in (zaenkrat - in tako bo tudi ostalo) vse je ok, videla sva že bitje srčka. Ful dober občutek, upam da ga boste vse čimprej doživele. Drugače pa se sedaj javim svoji ginekologinji.

Se beremo...

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
12.2.2008 18:49:55   
gold fish
vijolica30 - mene ta modrostni zob #muči# že več kot 10 let..., ko pa pridem do zobarce pa vedno kaže sliko, da ima zob prostor.... pa pol več kot 10 let ven hodiuser posted image .  Sem parkrat prosila, da mi vsaj dlesen prereže, pa je rekla, da zdaj ko je vneto ne sme, pol je bil mir, pa spet nič.... se mi pa to pojavlja ful različno.....ponavadi z velikimi čas. presledki.... Pa ponavadi vzamem naprosyn 375mg, pa je boljše, če ne grem 1x menjat trak, pa je pol OK....
zdaj sem pa user posted image  in ne morem z naprosynom tega rešit, pa se vleče.... Jaz tudi nimam nekega občutka, da ta trak pomaga, samo zdaj bom hodila tako dolgo kot bo zobarca rekla, da je potrebno, ker sem več ali manj odvisna samo od tega....

Drugače pa meni ponavadi mine samo od sebe po par dneh, po moje mi niti žajbelj ne pomaga oz. nisem dovolj vztrajna....si pa zdaj spiram tudi z aloe vero, pa čez noč si namočim gazo z aloe vero in mi #potegne# gnoj ven.....

V glavnem takoj ko bom lahko, bo šel ta zob ven.... nima smisla, da  mi nonstop  dela probleme.... samo sedaj lahko samo čičam in čakam....

(odgovor članu vijolica30)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
12.2.2008 18:52:19   
Sulfinija
Vijolica30,tudi meni tale modrostnik nagaja ko nor.Danes bi mogla imeti zobarja,da bi se zmenila kaj bo z njim in sedaj ga imam okrušenega in pomirjenega tkole,da v petek zvem kaj bo z njim.Meni se dvakrat na leto obvezno ujezi in me ful boli.Jaz si nanj mažem čajavec z palčko in je pol ok.Nekak bom sedaj zaradi drugih težav zavlekla nato pa šibamo z njim ven,razen sedaj bi ga takoj ven dala če bi bila rsnično pod nujno takoj na vrsti.

LPuser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

Neposredna povezava do sporočila: 1158
12.2.2008 18:59:13   
pikovit

Danes sem imela prvi uz po pozitivnem testu; obdržal se je en user posted image  in (zaenkrat - in tako bo tudi ostalo) vse je ok, videla sva že bitje srčka. Ful dober občutek, upam da ga boste vse čimprej doživele. Drugače pa se sedaj javim svoji ginekologinji.

Bravo in hvala za lepe želje.user posted image

(odgovor članu johnie)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
12.2.2008 19:00:35   
pikovit

Jaz grem zdajle na rekreacijo (odbojko), pa še to samo zato, ker gremo pol na en pir(no ni lih en)user posted image user posted image user posted image
pridne bit

Lepo Blanač,jst si bom pa tud en pir odprla ampak UNI ha ha ha

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
12.2.2008 19:01:54   
pikovit
Kva je zdej kje ste vse?Kaj pa kakšno pivo ali 2user posted image

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
12.2.2008 19:09:03   
pikovit

Jaz sem tko user posted image tko, občasna špikanja, nč pretresljivega, do testa še 5 dni, dogaja se nič, niti joškice me ne bolijo, to pa vemo, da ni dober znakuser posted image , ampak počakajmo da prideuser posted image pol bomo pa user posted image pa si rekl, no pa pejmo naprejuser posted image
Aja pa še dobila sem obvestilo od Reškota, da mi je zamrznil dva eskimčkauser posted image , tko da mamo dva backup-a, če nau rataluser posted image

Shuka nič ne bomo jokal a prav.To je to.
V kolikem času si dobila pošto za zamrznjenčke? 

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
12.2.2008 19:12:55   
mismis
evo, evo jest sm tle, spet mi lušte delate s tem pirom

joj, joj, joj

Pikovit kako počutje?? A so otroce zadovoljni?

Johnie, čestitam za user posted image jest bi tut

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
12.2.2008 19:45:07   
lejla007

IZVIRNO SPOROČILO: pikovit

Kva je zdej kje ste vse?Kaj pa kakšno pivo ali 2user posted image

Pikovit, pa kakšen pir?!? Zdej se morš žal sprijaznt, da ga vsaj 9 mesecev ne boš več pila user posted image user posted image user posted image

Čau, Mismis! Kako pri tebi kaj počutje?

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
12.2.2008 19:48:23   
mismis
Čau Lejla,

ma kaj pa jaz vem glede počutja, načeloma se poskušam ne preveč obremenjevat s tem.
Drgač pa se mi zdi, da je napihnjenost malo manjša, da je sedaj ostala samo debelost, še vedno pa me boli v križu, in to ne glede na to, ali sedim, stojim ali hodim. Še najbolje je, ko ležim...ampak kdo pa lohka preleži cel dan

Ti imaš pa jutri TEST na GK LJ, a ne. Dobro opravi in čimprej sporoči, kakšna bo beta, da bomo ženske na forumu spet preračunavale ali je eden ali sta dva...

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
12.2.2008 19:55:14   
bambi75
Johnie user posted image user posted image user posted image  za vašegauser posted image .
Pikovit tebi srečno še naprej. Bravo za user posted image user posted image .
Mijavček upam da so bolečine že kaj popustile.
Goldfish meni sam trak ni pomagal sem cel teden hodila na menjavo in na ogrevanje zoba, nazadnje pa sem morala po antibiotike in to večkrat. Bilo pa je tako hudo da me je bolelo tudi grlo in uho in tudi ust nisem mogla odpreti, je bila vneta tudi čeljust. To je bilo pri spodnjih modrostnih zobih, zgornje so mi vzeli ven takoj ko so bili malo zrasli in jih je spulila navadna zobozdravnica. Me ni bolelo potem prej pa sem večkrat dobila trak in je pomagal. Sem pa tako dolgo vztrajala pri tem zobu zato ker sem mislila da mi bo mogoče tudi ta kaj ven zrasel ampak ni hotel. Seveda govorim o sponjih modrostnih. Spodnje pa sem morala  it ven dat v bolnišnico. Enega spodnjega so mi izrezali vem že 10 let nazaj in me je full bolelouser posted image drugega pa pred dvema letoma in me ni skoraj nič bolelouser posted image . seveda pa sem jemala potem dva tri dni ketonal.

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
12.2.2008 20:05:02   
dajamaja
Dečve, jst sem včeraj ob pol 9 že drnjohala. Danes ne kaže nič boljš ... bo treba mal delovne kondicije nazaj nabrat.  

Čestitke Pikovit! Lepo jih grej 9 mesecev.

Amelia, super za NS!!!

Shuka, saj veš kako je s temi znaki - niso nujni spremljevalec - ne obupaj zaradi tega!!! Pa še zmrznjenček imaš - dokaz več da se lahko s kvaliteto pohvališ. Držim pesti user posted image user posted image !

Ostalim samo pozdravček, ker me že gravitacija zdeluje user posted image  

(odgovor članu bambi75)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
12.2.2008 20:53:24   
m.rudovic
OJLA dober večer tudi jaz sem danes bila pri dr.rešu,smo že štartali z špikanjem  2 dan M morava zopet zjutraj k njemu da da drugo dozo spremenil mi je terapijo ne vem zakaj,bil je dobre volje prosila bi vas za tist spisek kaj lahko pred punkcijo jem in kaj po punkciji

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
12.2.2008 21:00:46   
mismis

PRED PUNKCIJO:

Priporočeno:

- pivo
- ananas
- vitamini C,E, Q – encim, Mg, Ca, Fe, Se, Zn, matični mleček
- zelenjavni sok (zelena, pesa, korenček, kumara in ingver)
- proteini (meso, jajca,...) - za rast celic
- oreški (razen arašidov),
- laneno seme, laneno olje, sončnična semena
- refleksna masaža stopal
- optimizem
- LCA jogurt ali navadni jogurt (ne sadni), riževo mleko, sveže mleko
- polnozrnato, črno, najraje z ajdovo moko, testenin imaš ogromno, ki
niso bele, polnozrnate, špinačne, riževe, brez glutena
- jabolk, kivi, kak dan pomarančo, grenivke
- čaj krvomočnice
- ingver in cimet (čaj)
- soja, korenje, buče, melone, marelice, mango, breskev...
- avokado, mango, šipek, bučke, ohrovt, olive, šparglji, špinača,
melone,lubenice
- matični mleček
- fotostimulacija user posted image

Odsvetovano:

- alkohol
- cigareti
- kava (kofein)
- prazni OH (belo moko, bele testenine, bel kruh, bel riž, krompir, musli)
- sladkor
- sladke gazirane pijače
- alpsko mleko in mlečni izdelki
- sladko sadje, saj je sadje OH
- paradižnik

PO ET:

Priporočeno:

- grozdje, maline, marelice, melone, lubenice, banane, ribez,
- šipek,
- bučke, grah, korenje,
- orehova jedrca,
- lignji,
- optimizem
- baby aspirin od punkcije naprej

Odsvetovano:

- alkohol
- cigareti
- ananas
- zelena

- tuširanje z vročo vodo in kopanje v vroči vodi (dviga TT)
- savna
- kopanje in plavanje naslednjih 48 ur po ET
- izpiranje nožnice
- tamponi
- spolni odnosi ali orgazem do testa,

- soja in sojini izdelki
- umetna sladila in stvari, ki jih vsebujejo (natren, orbit zvečilni in bonboni, vse sladkarije z umetnimi sladili, ter dietne pijače, npr. diet Coca Cola)
- jogging, aerobika, tenis, smučanje, hoja v gore, ipd. (You get the idea)
- Ne začenjajte z novo fizično aktivnostjo
- Zdravila samo v primeru, da se prej posvetujete z IVF zdravnikom
- dvigovanje težkih stvari
- ribe, ki lahko vsebujejo metilni Mercury (mečarica,morski pes,zrezki tune)
- jedi z surovimi jajci (salmonela)
- nepasterizirani mlečni izdelki (nepasterizirano mleko, mehki sir)

- surovo meso oz. neobdelano meso (vključuje salame, suši, pateje, hot dog , školjke, premalo kuhan/pečen piščanec oz. meso),
- ingver, bazilika, rožmarin, majaron, žafranika,... (za te piše, da niso nevarne, če se uporabljajo v normalnih količinah
)

If you are unsure whether or not to do something, take the "path of least regret". Ask yourself - if I don't get pregnant, will I blame myself for doing this ? And if the answer is yes, don't do it !

Kar je najpomembnejše: Zavedati se morate, da ni nujno, da ti pomaga, ker smo ljudje različni, ker ne veš kaj je dejansko tvoj oz. vajin vzrok. Je pa fajn, da se nečesa takega lotiš, ker potem veš, da si v tem postopku nekaj zase naredil, da ti tole da neko dodatno voljo in moč, ter seveda poveča upanje, da pa mogoče bo zdaj res pomagalo. Že ta občutek je en velik pozitivizem. Zato pa povdarjam, da naj bo dieta z veseljem narejena in ne z nekim strogim odrekanjem in trpljenjem, ker si s tem samo škodimo (to sem ravnokar napisala eni v ZS in velja za vse, ki hočejo sprobat kaj novega). Prav tako, bi vse novinke oz. tiste, ki gredo 1,2,3 v postopek opozorila, naj pozabijo na dieto, naj raje uživajo in si sproščujoče metode priskrbijo. Lepo je skrbet za zdravje in zdravo hrano jest, lahko se držijo nekih smernic, vendar strogih diet in odrekanj, pa pustite, za kasneje, ko boste že vse atribute porabile.
Bistvo vsega je psihološka in fizična pripravljenost, sproščujoš in pozitiven pristop v mesecu, ko se nam dogaja sto na uro. Same sebe dobro poznate in veste kaj je za vas tisto ta pravo.
(Mišek13, 2007)

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
12.2.2008 21:01:30   
mismis
Evo m.rudovic bo tole v redu?

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
12.2.2008 21:31:44   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: bambi75

Goldfish meni sam trak ni pomagal sem cel teden hodila na menjavo in na ogrevanje zoba, nazadnje pa sem morala po antibiotike in to večkrat. Bilo pa je tako hudo da me je bolelo tudi grlo in uho in tudi ust nisem mogla odpreti, je bila vneta tudi čeljust. To je bilo pri spodnjih modrostnih zobih, zgornje so mi vzeli ven takoj ko so bili malo zrasli in jih je spulila navadna zobozdravnica. Me ni bolelo potem prej pa sem večkrat dobila trak in je pomagal. Sem pa tako dolgo vztrajala pri tem zobu zato ker sem mislila da mi bo mogoče tudi ta kaj ven zrasel ampak ni hotel. Seveda govorim o sponjih modrostnih. Spodnje pa sem morala  it ven dat v bolnišnico. Enega spodnjega so mi izrezali vem že 10 let nazaj in me je full bolelouser posted image drugega pa pred dvema letoma in me ni skoraj nič bolelouser posted image . seveda pa sem jemala potem dva tri dni ketonal.

Bambi - saj to je ravno spodnji desni zob.... levi je prišel ven brez problema, desni pa nonstop samo sr.... Jaz tud si vedno mislim, mogoče pa bo.... pa ga pustim not....je pa zunaj samo ena stran, se pravi 1/4... Jaz pa zdaj ne smem jemati nekih zdravil, zato hodim po trakece...Če pomagajo..pa pojma nimam...po moje tudi ne kaj dosti... Samo zdaj mi je to edina tolažba, poleg lekadola.....
Jaz imam tudi vneto grlo, pa uho me boli, danes mi je komaj vstavila trak, ker nisem mogla odpreti ust-gre samo za širino prsta na roki.... Jutri grem spet, pol pa po moje več ne...ker mi samo draži, ko mi menjava trakove.  Pa o tej puljenjih teh zob sem slišala že vse mogoče, pa se še zaradi tega bolj obotavljam.

Sulfinija - če te mučijo in imaš čas, si to porihtaj prej preden bošuser posted image , ker je rekla zobarca da v nosečnosti radi ti zobje še bolj nagajajo......

Johnie - bravo za srčka....

Lejla - dobro zrihtaj jutri na GK....

Če sem še katero pozabila - nenamerno - ji želim vso srečo ....

Pozdrav vsem, Ribica

(odgovor članu bambi75)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
12.2.2008 22:02:57   
pikovit
Lejla pijem pivo brez alkoholauser posted image Ampak paše pa veš.Brez skrbi.

Punce lahko noč in se beremo jutri

A ste vse Housa gledala?

Neposredna povezava do sporočila: 1172
12.2.2008 22:13:47   
Shuka
IZVIRNO SPOROČILO: pikovit

Jaz sem tko user posted image tko, občasna špikanja, nč pretresljivega, do testa še 5 dni, dogaja se nič, niti joškice me ne bolijo, to pa vemo, da ni dober znakuser posted image , ampak počakajmo da prideuser posted image pol bomo pa user posted image pa si rekl, no pa pejmo naprejuser posted image
Aja pa še dobila sem obvestilo od Reškota, da mi je zamrznil dva eskimčkauser posted image , tko da mamo dva backup-a, če nau rataluser posted image

Shuka nič ne bomo jokal a prav.To je to.
V kolikem času si dobila pošto za zamrznjenčke? 
V  roku 7 dni od ET, no 3 dan sem imela  ET, Reško je rekel, da počaka do 5 dne, če se obdržijo jih zamrzne, on to naredi tako ali tako, nato pa pošlje obvestilo o  tem, če jih imamo kaj nam pošlje obvestilo in izjavo, katero podpišeta oba partnerja in on za nadaljni postopek.

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
12.2.2008 22:18:01   
Shuka
IZVIRNO SPOROČILO: dajamaja

Shuka, saj veš kako je s temi znaki - niso nujni spremljevalec - ne obupaj zaradi tega!!! Pa še zmrznjenček imaš - dokaz več da se lahko s kvaliteto pohvališ. Držim pesti user posted image user posted image !

Danes se mi je začel v zelo mali meri pojavljat rjavkast izcedek, zdaj v času psihičnih naporov v službi in jutrišnjega zagovora diplome kar malce obupujem, zdaj pa še ta izcedek, malo mi zmanjkuje moči in zato kar čutim kako se mi bo vsak čas  vsulo. Sej pred koncem se zmer sesujem, samo tokrat je še kaj drugega botrovalo temu ne samo čakanje na test. Se bom do konca pstila presenetiti.user posted image

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
12.2.2008 22:21:55   
mismis
Joj Shuka, upam da bo na koncu vseeno prijetno presenečenje in da zagledaš ta magični +

Evo pošiljam ti eno lepo user posted image da ti bo uspelo

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?