|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Drugi otrok
30.1.2008 16:31:31   
Raho
Da ne bo pomote! Mi se razumemo. Prav zaradi tega pa mi je ta delitev nerazumljiva.

(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
30.1.2008 16:33:11   
ElaM
Ja, res je razlika med prvim in drugim. Sem že med nosečnostjo to občutila, ko me njegovi starši do 7. meseca niso niti vprašali kako se počutim. Prvič, pa so mi kupovali jagodni sok, pa jagode (so se mi luštale), pa čeprav smo bili sredi najhujše zime.
Pri prvi smo imeli čuda obiskov, zdaj veliko manj, pa še ti, ki pridejo navalijo najprej na taveliko, prvič dobila ogromno telegramov, zdaj ene 5.
Sem postala že kar imuna na te zadeve, vedno si pravim, glavno, da imava midva najini žabici enako in neskončno rada, stari starši so se tudi vnesli (bolj ali manj), za druge mi je pa vseeno.
BTW, raho, kje se skrivaš?

:)

Neposredna povezava do sporočila: 27
30.1.2008 16:43:01   
Marogica
Raho, še ena v "klubu" se javlja. Mislim, da sem na neki temi že o tem pisala...se ne spomnim točno. Pri nas je ta razlika bila več kot očitna že, ko sem povedala, da sem noseča. Sem imela občutek, da bila moja mama nekako "zmedena", pa saj ne vem, kako se naj izrazimuser posted image , pri prvem so pa v luft skakali od veselja.

Kar se tiče telegramov, prvi jih ima celo VREČO, drugi samo nekaj komadov. Ko je mož naredil "party, so se za prvega otroka prijatelji pripeljali celo iz morja!!, da bi praznovali rojstvo, dva kolega sta bila pred vrati bajte, še preden je mož prišel domov iz porodne sobeuser posted image , pri ta drugem je bilo pač normalno.

Mama še vedno raje vzame samo ta starejšega oz. eno obdobje je jemala samo njega k sebi, kjer sem pa naredila sedaj (pred pol leta) red in ji pač povedala, da ta manjši to že čuti in je žalosten-kar je res, saj je jokal, da se je meni srce paralo. Tako, sem rekla, da naj vzame oba ali nobenega.

Pa saj bi lahko še naštevala.......razlike so skoraj pri vseh stvareh, tudi midva jih konec koncev delava. Pri ta prvem sva fotografirala skoraj vsak njegov vzdihljajuser posted image , pri tam malem fotografiramo samo občasno, da o cotikah ne govorim, ker ta manjši "mora" ponositi cotike od starejšega, redko dobi kaj "svojega".

Me zanima, kako bi bilo pri tretjem...če bi sploh opazili, da sem noseča?user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 28
30.1.2008 16:48:55   
Rubin.
Mama še vedno raje vzame samo ta starejšega oz. eno obdobje je jemala samo njega k sebi, kjer sem pa naredila sedaj (pred pol leta) red in ji pač povedala, da ta manjši to že čuti in je žalosten-kar je res, saj je jokal, da se je meni srce paralo. Tako, sem rekla, da naj vzame oba ali nobenega.

Joj, meni je pa to tako kruto, da ni res, srce se bi mi paralo, ko bi gledala kako se dogaja tamalemu krivica. Zadnji čas, da si naredila red. Ker mislim, da lahko to pusti tudi posledice na otroku.
Sicer ni enako, ampak moja teta je vedno imela raje sestrično kot mene in mi je dala to tudi vedeti, tako da res nisem rada bila pri njej in tudi nobenih čustev nisem gojila do nje, tudi sedaj ko smo vsi odrasli, je ostalo enako, s sestrično sta še sedaj zelo povezane, mi pa se vidimo samo parkrat na leto. Ampak to je le teta, ki le ni toliko važna kot dedek in babica. Jaz tudi mislim, da je treba čimmprej naredit red, da vedenje ne preide v navado.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
30.1.2008 16:53:59   
Marogica
Rubin., saj ne vem, kaj si naj mislim, ker nekje globoko v srcu vem, da ima mama oba rada. Vendar ne najdem odgovora na to, zakaj je tako reagirala. Možno je, da, ker je že starejša, da se je bala, da ne bo oba zmogla, ko je bil Brin še dojenček ali patam nekje 1,5-letnik, bala se je najbrž, da bo padel, se poškodoval in da bo ona "kriva", čeprav se je potokel in padel tudi pri meni.

TU mamo poznam in resnično vem, da bi se sekirala, kot da je otroka do kraja poškodovala...

Torej, mogoče je to, mogoče je njena starost in očetova bolezen, za katerega mora skrbeti kot za dojenčka(no skoraj), mogoče ker "pozna" ta starejšega dalje...Kaj pa vem...user posted image

Sem se v tem času( 3 leta) že toliko skulirala, da ji tega ne zamerim, temveč jo poizkušam razumeti. Poizkušam.....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 30
30.1.2008 16:57:15   
Anonimen
Bemu mast, a tako je pol to pri drugemuser posted image . Ker je pri nas že pri taprvem vse narobe, pa se tudi včasih do konca zasekiram, pa mi je potem spet ravno do Pakistana.....

Je pa tako, da živimo s tastom in taščo v isti hiši. 10 let mi je govorila da komaj čaka vnukinjo. Poudarek na ženskem spolu. Ko poveva da sem user posted image se je v trenutku začelo govoroti o Anji. Kaki Anji jebote, če bo punčka bo definitivno Živa. Ja, da si je od nekdaj želela še hčerko Anjo in je ni imela, pa bo sedaj vnukinja, pa vnukinja gor, pa vnukinja dol. Dokler se na NS ne vidi da bo kar Žan in ne Živa in še manj Anja. In je tašča že to stežka požrla, nekako saj bo druga punčkauser posted image .
No, in se to lepo dete rodi pre 4 meseci in je prišla v P šele četrti dan in to takrat ,ko že zvonijo za konec obiskov. V 4 mesecih ga je prišla pogledat mogoče 5x. Pa živi štuk višje. Pa vidi se da ji ni niti malo po volji da je čisto meni podoben in ni poerbal niti ene poteze po njihovi strani familije. Jaz pravim hvala bogu da je tako, njo pa zgleda pečeuser posted image .

Torej če se take limonade dogajajo že pri prvem, se bojim imeti še enega. Razen če bo punčka očitnouser posted image . Ampak tam pa jaz vmes posežem, ker razlike med otrokoma pa nihče ne bo delal!!!

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
30.1.2008 18:14:44   
caillou
Pri nas na srečo ni bilo tako. Oba zelo zaželjena in zelo oblegana s strani starih staršev.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 32
30.1.2008 19:25:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Moja teta iz Kanade je pri Črtoju tako delala,d a me je vsak dan klicala v P. (iz Kanade). Sedaj nisem dobila niti čestitke. Ampak to je že širše sorodstvo in mi praktično dol visi. Me pa skrbi pri tastu in tašči, ker smo vseeno v isti hiši.

Malo off topic, ampak lahko pa tvoj teta prenese pozdrave ZARINI tašči, ne de? user posted image

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
30.1.2008 20:46:39   
tatam
Mi imamo štiri pa so se vsakega razveselili!Pa vse razvajajo!!Vsaj ožje sorodstvo,kar mi tak največ pomeni!
Če že mene bolj moti to,da se vsi bolj k tamalima "silijo" ,češ tavelika se tak več nočeta cartat ipd...Bi raje vidla da bi blo kontra,saj zaradi tega včasih pride do ljubosumja!Tak da vidiš,da v bistvu nikoli ni pravuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
30.1.2008 21:11:50   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: Pajaca

Telegramov je pol manj.

Pa daril je manj, pa manj vredna so (ker kao itak že vse maš)

Pa manj je obiskov

Pa manj je razvajanja, ker je treba tavečjiga otroka razvajat in se nate noben ne spomne

Ma ja sam sej se ljudje ko ima otrok ene 5-7 mesecev hit nanj navadijo in ga začnejo crklat, ker do takrat jim pač ni zanimiv, ker je starejši bolj fajn. Pol se pa porazdeli pozornost. Al pa sam poskrbiš da se porazdeli.

Hvala, Pajaca, ravno nekak takole sem hotela tudi jaz napisat, pa se bom sam podpisala. Pri nas je bilo na začetku tudi tako, zdaj pa res ne bi mogla reči, da opazim, da bi kdo delal kakšno razliko.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 35
30.1.2008 21:13:02   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

Moja teta iz Kanade je pri Črtoju tako delala,d a me je vsak dan klicala v P. (iz Kanade). Sedaj nisem dobila niti čestitke. Ampak to je že širše sorodstvo in mi praktično dol visi. Me pa skrbi pri tastu in tašči, ker smo vseeno v isti hiši.

Malo off topic, ampak lahko pa tvoj teta prenese pozdrave ZARINI tašči, ne de? user posted image

Tako ja, za kazen naj se pa z njo spetla.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
30.1.2008 21:20:51   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: taška30

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
Živijo v isti hiši, nad taščo in tastom, punčka je zdaj stara že 5 mesecev, pa prijateljica pravi, da je niti enkrat še nista prišla pogledati.

Pa kaj je to mogoče?user posted image A drugače je s temi ljudmi vse v redu?

Ne. Saj, tega se jaz bojim.

In kaj mislita naredit, da bo bolje?

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
30.1.2008 21:36:27   
Putka
user posted image Moja ta prvo je dobila celo goro telegramov v porodnišnico, pa 3 tiste pike poke, še celo od nekih maminih sodelavk, za katere sem prvič slišala.

Ta druga je dobila 2 telegrama, enega domovuser posted image Mislim, a ne zasluži tudi ona lepe dobrodošlice in mamica čestitke za porod.

No, za babice in dedke pa sta obedve enakovredni.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 38
31.1.2008 8:03:09   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

Tako ja, za kazen naj se pa z njo spetla.user posted image

Joj, samo tega naj si ne naredi.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 39
31.1.2008 8:59:26   
Teya*D.
Upam, da pri nas nebo tako.
Sem pa opazila, da je meni pri drugi nosečnosti vse drugače. Ker imamo tamalo pikico in se rada igra in tudi mi z njo, ni časa, da bi se ukvarjala s trebuhom kot sem se prej, ko sem čakala kdaj bodo končno gibi. To naredim zvečer, ko ležem in začne otroček v trebuhu malo plesat, da me spomni, da bo skoraj zunajuser posted image . Kar se pa tiče čestitk in daril...ni potrebno, se vsaj vidi kdo ti res stoji ob strani. To pa si še kako dobro zapomnim in če so pozneje užaljeni ker ni bilo čestitke ali obiska ko so na vrsti oni jih vprašam če so pri nas bili?Malo nesramno ampak resnično. me pa vprašajo kako se počutim, če je kaj drugače itn. . Tega pa ne smem rečt da ne. V glavnem, da pri naju s partnerjem ne bo razlik do otrok. Za druge pa bomo videli kako bodo sprejeli.

Neposredna povezava do sporočila: 40
31.1.2008 11:44:56   
LIDJOČKA
IZVIRNO SPOROČILO: Pajaca

Telegramov je pol manj.

Pa daril je manj, pa manj vredna so (ker kao itak že vse maš)

Pa manj je obiskov

Pa manj je razvajanja, ker je treba tavečjiga otroka razvajat in se nate noben ne spomne

Tudi pri nas je bilo tako, pa čeprav sem rodila dve user posted image  user posted image  hkrati.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Spontani splav
Michonne RR

Ali ste kdaj doživele spontani splav?

Da (48%)

Ne (52%)

Število vseh glasov: 23

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!