|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Drugi otrok
30.1.2008 14:22:35   
Raho
Vse, ki ste pred nekaj meseci govorile, da je drugi otrok za okolico pač drugi otrok in da pri prvem zaganjajo tak pomp, da se ti obrne, drugi pa se jim zdi nekaj samoumevnega, IMATE PRAV.

Meni osebno je vseeno. Jaz imam oba neizmerno rada.

Vem pa, kako se bo malčica počutila, ko bo videla, kakšna razlika se je po rojstvu delala med njo in njenim starejšim bratom, predvsem s strani moževih staršev (niti je ne pridejo pogledat pa so eno nadstropje niže, ko smo prišli k njim, sta se oba ukvarjala z večjim, male nista niti pogledala, ko sem rodila večjega so nonstop bili v P., sedaj so prišli 1x mimogrede, ker jim je mož omenil, večjemu so za spomin, ko se je rodil, kupili obesek, malčica ni dobila ničesar, če se vidimo, niti ne vprašajo, kako je....) . Jasno mi je, da je bil tavečji prvi vnuk, ampak malčica je enako njuna vnukinja kot je večji. In zaradi tega sem zelo užaljena. Večji še vedno vsak dan gre k njim dol, jaz sem se pa odločila, da jim malčice ne bom vsiljevala.

Še sreča, da moji ne delajo takih razlik.

Sedaj pa ne vem, ali kompliciram ali sem preveč občutljiva...
Mi je pa hudo, da delata tako razliko. Naj jima kaj rečem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Drugi otrok
30.1.2008 14:25:38   
frutka_
Kaj pa vem...ne. Najbrž si mislita da večji potrebuje več pozornosti, da se ne bi čutil zapostavljenjega. Poleg tega sta nanj veliko bolj navezana kot na novorojenčka.
Sem pa tudi jaz slišala, da ti pri drugem nekateri niti ne čestitajo. In da dobiš pol manj telegramovuser posted image . Eh, glavno da je zdrav. Pa da spi.user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.1.2008 14:26:01   
Pajaca
Itak je povsod podobno.

Pr nas je enkrat dedi izjavu... ja Pajacka je pa taprva.... pa jaz ja pa kaj, Pajacek je pa prvi...

Me je čudno gledal, pol je pa bilo tko, da je on hotu kao Pajacko crklat, pa je tamalček tko k njemu lezu v naročje, da smo mu ga pač posadil v naročje.

Zdej je pa pohan pa pečen pr Pajacku, ker je ta čist nor nanj in je še dedi ratu nor na Pajacka in je problem rešen.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.1.2008 14:27:49   
Naja31
Pri moji prijateljici je isto.
Živijo v isti hiši, nad taščo in tastom, punčka je zdaj stara že 5 mesecev, pa prijateljica pravi, da je niti enkrat še nista prišla pogledati. Starejšega sina pa naslednji teden peljejo za cel teden v Italijo na smučanje. Jaz tudi tega ne razumem.

Samo upam lahko, da bo pri nas drugače, ko bo čez 2 meseca prišel še en dojenček.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.1.2008 14:27:52   
tanikaa
Baciluš, kolikor te poznam, boš dokaj hitro tašči in tastu to servirala. user posted image  In prav vidim te, ko boš v zagonu ... boga tašča in tast. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.1.2008 14:28:09   
taška30
Ja, tako to je.user posted image
Čeprav je pa tudi res, da vsepovsod poudarjajo, da se mora ob rojstvu drugorojenca, prvemu izkazovati veliiiiko več pozornosti kot prej, da se ne počuti zapostavljenega.
Najbrž se bodo vaši še unesli. Upam.
Pri nas sicer teh problemov ni bilo pri ožji žlahti, pri okolici pa ja (služba, prijatelji), seveda. Začelo se je že s številom telegramov in čestitk ob rojstvu druge...tako pač je.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.1.2008 14:29:31   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
Živijo v isti hiši, nad taščo in tastom, punčka je zdaj stara že 5 mesecev, pa prijateljica pravi, da je niti enkrat še nista prišla pogledati.

Pa kaj je to mogoče?user posted image A drugače je s temi ljudmi vse v redu?

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.1.2008 14:30:50   
Raho
Ah, jaz se za okolico ne sekiram...

Skrbi pa me ožje sorodstvo.

Moja teta iz Kanade je pri Črtoju tako delala,d a me je vsak dan klicala v P. (iz Kanade). Sedaj nisem dobila niti čestitke. Ampak to je že širše sorodstvo in mi praktično dol visi. Me pa skrbi pri tastu in tašči, ker smo vseeno v isti hiši.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.1.2008 14:31:28   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
Živijo v isti hiši, nad taščo in tastom, punčka je zdaj stara že 5 mesecev, pa prijateljica pravi, da je niti enkrat še nista prišla pogledati.

Pa kaj je to mogoče?user posted image A drugače je s temi ljudmi vse v redu?

Ne. Saj, tega se jaz bojim.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.1.2008 14:31:50   
Naja31
Pa kaj je to mogoče? A drugače je s temi ljudmi vse v redu?

Sicer ju ne poznam, ampak na osnovi njenega pripovedovanja mislim, da ni vse u redu.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.1.2008 14:32:04   
Blacky30
Ja, sem že večkrat to slišala. Se moram pripraviti na to, ker jaz pa sem občutljiva glede takih stvari. Se mi zdi, da se že pri user posted image  pozna, da te več ne carkljajo tak kot pri prvi, pa nič ne sprašujejo dost, ......
Mene bi to prizadelo, ker sem pač tak človek, da si vse k srcu ženem. Upam, da ne bo tako. Bomo videli.

Aja, da bi tudi telegramov naj manj dobila? Tega pa ne bom prenesla.user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.1.2008 14:33:03   
Naja31
Me pa skrbi pri tastu in tašči, ker smo vseeno v isti hiši.

Ej, če ne bi vedela, da si ti iz MS, bi pomislila, da si moja prijateljica. Ista situacija.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.1.2008 14:35:27   
Anonimen
ne vem. če bi pri meni delali tako razliko, bi definitivno nekaj rekla, ker enostavno ne bi mogla bit tiho!

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
30.1.2008 14:35:30   
Pajaca
Telegramov je pol manj.

Pa daril je manj, pa manj vredna so (ker kao itak že vse maš)

Pa manj je obiskov

Pa manj je razvajanja, ker je treba tavečjiga otroka razvajat in se nate noben ne spomne

Ma ja sam sej se ljudje ko ima otrok ene 5-7 mesecev hit nanj navadijo in ga začnejo crklat, ker do takrat jim pač ni zanimiv, ker je starejši bolj fajn. Pol se pa porazdeli pozornost. Al pa sam poskrbiš da se porazdeli.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.1.2008 14:37:56   
Blacky30
Veste, kaj je od moža teta izjavila na božič, ko sva jim povedala veselo novičko? Oh joj, spet dodatni stroški. Letelo pa je na božično obdarovanje. In kako naj se človek počuti ob tej izjavi? Itak mi je že jasno, da se pri njih darila ne bodo pomnožila, pač pa razdelila z enega na dva, hudo pa mi je, da bo verjetno tako tudi s pozornostjo.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.1.2008 14:48:06   
Anonimen
user posted image  kaj naj napišem, poljubčka za oba knofka

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
30.1.2008 14:49:23   
sneška_
Pri meni pa ni bilo tako.Tako kot moji tudi njegovi niso delali nobene razlike.

Najdojenček

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.1.2008 14:50:11   
Spark
Pri nas je pa tako tako.  Kar se tiče telegramov, daril in obiskov, jih je res bistveno manj kot pri prvi.
Drugače pa mi je šla tašča na živce s kometarji, da je naša dojenčica lepša od prve- starejše.
Pa na živce mi grejo včasih tašča in moja mama, ko prideta in full okrog tamale, ta starejša pa je kar malo užaljena ob strani.
Se pa pozna, pri mojih je sta moje punčice edine vnukinje, in tam jima vse kupita in data.
Pri tastu in tašči pa sta druge (je imel brat od mojega prvi), in nečakinja je ob rojstvu dobila veliko opreme (voziček, posteljico, cotke), mi nič od tega. In še sedaj tašča kupi njej vsakih par mesecev čevlje, trenerko, ... Našima puncama pa ne. Tukaj pa ne razumem zakaj razlika. Če kupiš eni kupi še drugim. To pa me boli, ampak se trudim, da se nekako s tem ne ukvarjam. Pa ni mi za tiste stvari, sej lahko sama kupim, samo zakaj je potrebna razlika, pa ne vem.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.1.2008 14:53:15   
piščanc
dejstvo je, da mala tega sedaj še ne potrebuje in da sedaj boli samo tebe. pa starejši zdaj potrebuje več pozornosti.

po drugi strani bodo pa vedno delali razliko, če jo že sedaj. tudi moji starši so taki - za starejšo vse, za malega pa bolj tako tako. ampak na srečo, moj mož ne špara jezika (hvala bogu) in vsakič posebej poudari, da je treba za oba enako. pa se moja mati kar drži. problem je, ker ima moja mati mlajšo sestro, s katero sta ena na drugo bolestno ljubosumni. in te svoje občutke ljubosumja, ki jih je občutila kot otrok slika na tjašo. najbolj jo je presenetila tjaša ko je bil mali kakšno leto star. babica ji je dala vsa vesela domače borovnice, sad njenega dela in oh in sploh. mala pa je vzela lonček in jih nesla bratcu.

tašči je pa enakost popolnoma jasna in nikoli, ampak res nikoli ne dela razlik. tudi med svojimi otroci in priženjenci ne. res je krasna.

ti kar hitro stegni jezik in lepo povej kako mora biti.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.1.2008 15:14:14   
lunca77
Med nosečnostjo mi je dol viselo, ker se po pravici niti jaz nisem kaj dosti ukvarjala s tem. Ni blo časa, ampak je pa res, da je ta drugi otrok bolj v ozadju. Se pa kr raztogotim če mi kdo otroke primerja (češ ta mala je pa bolj pridna) ali pa katerega zapostavlja. Tko, da postavi se za miško, preden se navadijo.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.1.2008 15:18:10   
Anonimen
Pri nas je podobno, telegramov drugič v bistvu sploh ni bilo, daril in obiskov pa nekje isto. Pri mojih je pa problem, ker se (ne)zeavedno ukvarjajo in rinejo samo v mlajšo. Mislim, da predvsem zato, ker je starejša kar malo jezikava in svojeglava in jim je pol še bolj všeč  mala, ki je zaenkrat še tiho user posted image .  Drugače pa ne eni ne drugi ne kupujejo kaj veliko, ker v bistvu je tako, da naša večja nikoli (čeprav ji dpovedujemo, da bi bilo lepo) ne pokaže kakšenga posebnega navdušenja nad darili, in so potem čisto užaljeni in komentarji v stilu "saj ima vsega preveč". Zato jaz moji mami pravim naj ji raje speče kakšen kruhek ali pa piškotke, ker tisto pa vedno pali. 

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
30.1.2008 15:41:33   
ada2
ok, tako bom rekla:
glede kupovanja igrač in ostalega mi je čisto vseeno, če mi kdo kaj kupi (sem neizmerno vesela, če kaj dobimo, da ne bo pomote), saj za to, da otroku kupujemo smo itak starši. Mislim, nimamo otrok zato, da bi nam stari starši kupovali opremo in igrače za njih. Seveda pa, če se že kaj kupuje naj se deli na dva, ali tri, ali pač koliko vnukov je.... Sa po vsem tem sodeč bodo pri tretjem ali bognedaj četrtem vnuku ti ludje itak postali popolnoma hladni in sploh ne bodo vedeli imena malčkauser posted image user posted image user posted image  
Glede pozornosti pa sem občutljiva. Če prideo na obisk naj se z vsemi pribl. enako ukvarjajo, oz. otrokovi starosti primerno. torej z otrokom, ki je malo starejši se igraš, rišeš, mu bereš....dojenčka pa pocartaš, mu kaj zapoeš, se mu nasmihaš in mu tudi kaj pripoveduješ....

no, upam, da me razumete kaj hočem povedat.....

pa če kje kak J manjka mi oprostite, ker imam tipkovnico hinuser posted image user posted image user posted image user posted image

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.1.2008 15:41:38   
2.2.
jaz zaenkrat nimam dva otroka ampak se tudi bojim da bo drugi otrok pri tašči nepopemben.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.1.2008 15:44:43   
Rubin.
(niti je ne pridejo pogledat pa so eno nadstropje niže, ko smo prišli k njim, sta se oba ukvarjala z večjim, male nista niti pogledala, ko sem rodila večjega so nonstop bili v P., sedaj so prišli 1x mimogrede, ker jim je mož omenil, večjemu so za spomin, ko se je rodil, kupili obesek, malčica ni dobila ničesar, če se vidimo, niti ne vprašajo, kako je....)

Skor ne morem verjet, sem imela občutek, da se dobro razumete. Kaj naj ti svetujem, drugega kot pogovor. Bodi tudi do njih poštena in  jim povej, da te to moti, ker imaš ti sedaj dva otroka, ki ju imaš enako rada in to pričakuješ tudi od dedkov in babic. Sej, če so ljudje normalni se da vse zmenit. Menim, da ne delata tega zanalašč, ampak mogoče iz kakšnega njima razumljivega razloga? Vprašaj ju. Jaz pravim tako: ko enkrat človeka soočiš s tem kaj te moti, mu daš na izbiro, da kaj ukrene ali pa nič, v kolikor pa mu nič ne rečeš, še vedno lahko trdi, da ni vedel. Kar z besedo na dan, vendar takrat, ko ne boš jezna, ker verjetno ti tvoj cilj, da se kregaš in da si dokazujete vsak svoj prav, ampak enakopravna ljubezen med sorojenci.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.1.2008 15:58:28   
sneguljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Vse, ki ste pred nekaj meseci govorile, da je drugi otrok za okolico pač drugi otrok in da pri prvem zaganjajo tak pomp, da se ti obrne, drugi pa se jim zdi nekaj samoumevnega, IMATE PRAV.

Meni osebno je vseeno. Jaz imam oba neizmerno rada.

Vem pa, kako se bo malčica počutila, ko bo videla, kakšna razlika se je po rojstvu delala med njo in njenim starejšim bratom, predvsem s strani moževih staršev (niti je ne pridejo pogledat pa so eno nadstropje niže, ko smo prišli k njim, sta se oba ukvarjala z večjim, male nista niti pogledala, ko sem rodila večjega so nonstop bili v P., sedaj so prišli 1x mimogrede, ker jim je mož omenil, večjemu so za spomin, ko se je rodil, kupili obesek, malčica ni dobila ničesar, če se vidimo, niti ne vprašajo, kako je....) . Jasno mi je, da je bil tavečji prvi vnuk, ampak malčica je enako njuna vnukinja kot je večji. In zaradi tega sem zelo užaljena. Večji še vedno vsak dan gre k njim dol, jaz sem se pa odločila, da jim malčice ne bom vsiljevala.

Še sreča, da moji ne delajo takih razlik.

Sedaj pa ne vem, ali kompliciram ali sem preveč občutljiva...
Mi je pa hudo, da delata tako razliko. Naj jima kaj rečem?

Pri nas je popolnoma enako, le da se tudi pri prvem niso sekirali in niso nič prinesli...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

katero ime ti je nabolj všeč
lisicka76

Enej (27%)

Matej (27%)

Kristian (13%)

Liam (20%)

Nej (12%)

Število vseh glasov: 466

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!