|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2008 - 2.del
28.1.2008 15:09:58   
*BellaLuna*
Ste me pa presenetile s tem, da smo že v "drugi" temi. Pridne.

Jaz sem pa danes kar precej utrujena. V soboto sem imela cel dan izobraževanje in sem bila od doma od 7h zjutraj do 8h zvečer, včeraj smo se pa s kolegi dobili v Kopru in sem bila spet cel dan away. Danes sem pa kar malo zmatrana. Pa še spat ne morem normalno, ker me tolk v križu boli, pa kolki. Si res že želim, da bi blo počasi konec.

Sem pa tudi jaz ena od "srečnic" na bolniški, ki kljub predpisanemu mirovanju hodim na sprehode. Pač nisem tak tip, da bi bla lahko ves čas notri, tako da moram it vsaj na en sprehod dnevno, ponavadi grem pa na dva. Že tako se čudno počutim, ker sem bila pred nosečnostjo ful aktivna, zdaj pa ne morem bit. Moram pa seveda pazit, da ne hodim prehitro, da se vmes tudi kaj ustavim ... ker imam probleme s krči in ful močnim otrdevanjem trebuha. Včasih tudi zelo težko že pridem domov, ampak mi je vseeno boljše, da sem na zraku kot pa notri.

Dinki jaz sem tudi na zadnjem UZ dobila takšno slikco, da sploh ne vem, kaj je gor. Je pa res, da so bejbiji že tolk velki, da je težko lepo videt in lepo slikco naredit.

Drugače bi pa midva imela vsaj 3 otroke, tako da bomo šli verjetno kar kmalu v akcijo za naslednjega. Že pri prvem je trajalo eno leto, ker sva vmes enega zgubila, pa potem se meni ciklusi niso in niso hoteli uredit ...

Za srečanje sem pa jaz tudi, da se še mal naklepetamo pred porodom.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 151
28.1.2008 15:11:56   
Vilma
San imaš prav. V bistvu na velikost trebuščka bolj vpliva to, a si prvič ali drugič noseča. user posted image  No mal vraž mora bit. user posted image
Dinki jaz sem si v prvi nosečnosti masirala presredek in nisem bila nič raztrgana, šivana. Kar se mene tiče, priporočam! Je pa tako, da na to vpliva predvsem velikost otroka in raztegljivost materničnega vratu. Možno je, da se jaz ne bi raztragla tudi, če se ne bi masirala. Moj sine je bil res palček malček. Obseg glavice je imel 32 cm. Imajo pa določeni dojenčki obseg tudi do 40, tako da se 8 cm sigurno pozna! user posted image

Moj sine še vedno spi, že 4 ure user posted image  Upam, srčno upam, da bo hotel jesti, ko vstane. Danes je spil samo jogurt ob sedmih zjutraj. Potem pa nič več. Včeraj pa tudi ob sedmih jogurt, ob treh 5 žlic riža in to je bilo to. Me tako skrbi, ker drugače je pravi jedec - v vrtcu poje tudi po tri porcije kosila. Tako da je tale neješčnost kar šok zame.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 152
28.1.2008 15:16:16   
san
Obseg glavice je imel 32 cm.

moj pa 38,5 cmuser posted image

drugače pa ubogi revček tvoj mali škratek. upam, da bo kmalu bolje z njim!

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 153
28.1.2008 15:17:37   
san
zdej pa letim otroke iskat. pridne bodite

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 154
28.1.2008 15:17:48   
Lona76
Dinki a da ti je ginekologinja svetovala masiranje presredka? Meni ni še nikoli nič rekla. A si boste ve masirale? Jaz v prvo si nisem. Sedaj pa ne vem.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 155
28.1.2008 15:22:21   
Katy13
Dinki - a bi delila z nami postopek masaže tega presredka.  user posted image  Tudi sama sem rekla, da si ga bom masirala, če bo pomagalo bo, če ne pa bom vedela, da nisem mogla kaj narediti za to.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 156
28.1.2008 15:25:02   
*BellaLuna*
Nekaj o masaži presredka:

PRIPRAVA PRESREDKA NA POROD
Mnogo nosečnic se boji prereza presredka (epiziotomije) med porodom. Ta strah je razumljiv, saj je prerez presredka poseg v najbolj intimne dele ženskega telesa. Za to, da bi presredek pripravili na porod, ga naredili bolj prožnega in raztegljivega, kar med porodom lahko prispeva k obvarovanju pred epiziotomijo ali raztrganjem presredka, obstaja kar nekaj učinkovitih metod. Presredek je področje med zadnjo nožnično steno in zadnjikom in je med porodom še posebej izpostavljen. Čeprav ga babica ob porodu varuje pred raztrganjem, to ni vedno mogoče. Presredek se navadno raztrga na mestu, kjer je tkivo najbolj šibko.
Zato zdravniki v veliko primerih opravijo prerez. Nekatere ženske poročajo, da so epiziotomijo čutile kot fizično in duševno poškodbo svoje ženskosti. Nekatere čutijo njene posledice kot bolečino ali občutek vlečenja zaradi neelastičnosti tkiva še leto ali dve po porodu. Po drugi strani pa lahko, če presredka zdravnik ne prereže, pride do raztrganja (rupture), kar pa lahko pusti trajne poškodbe mišic medeničnega dna, zaradi česar obstaja nevarnost poznejše urinske inkontinence.
Raztrganje je odvisno od številnih dejavnikov, kot so potek poroda, velikost otroka, brazgotina od prejšnjega poroda, najbolj pa od kvalitete mišic medeničnega dna, položaja telesa med rojevanjem ter številnih psihičnih ovir, kot so strah med rojevanjem, splošna nesproščenost, pomanjkanje zaupanja vase, pomanjkanje znanja glede narave nosečnosti in poroda …
MASAŽA PRESREDKA
Eden najpomembnejših načinov priprave presredka, ki pogosto obvaruje presredek pred raztrganjem ali epiziotomijo, je masaža. Vsakodnevno masiranje učinkuje na presredek tako, da ta postane bolj mehak, raztegljiv in prožen. Otrokova glavica tako laže zdrsi skozi porodni kanal.
Masažo presredka začnemo šest tednov pred pričakovanim terminom poroda. Uporabljamo naravna, hladno stiskana olja biološke pridelave. Najboljše je olje pšeničnih kalčkov, ki vsebuje veliko vitamina E ter da koži večjo možnost raztezanja, ali šentjanževo olje. Če želimo, lahko dodamo nekaj kapljic eteričnega olja maroške ali turške vrtnice.
Vrtnično olje je na področju porodništva zelo cenjeno že od obdobja antike. Njegova splošna lastnost je, da deluje aseptično ter omili krče. Masažo naj nosečnice izvajajo vsak dan od 3 do 5 minut. Masaža ni priporočljiva v zgodnji nosečnosti, saj raven nosečniških hormonov, ki tkivo mehčajo, še ni dosegla svojega viška.
Kako masirati?
  • Masažo lahko izvajate po kopeli ali parni sedežni kopeli ali pa si pred masažo na presredek položite topel, vlažen obkladek, ki sprosti mišice. Lahko pa pričnete masirati tudi brez predpriprave.
  • Na voljo imate več masažnih položajev. Lahko klečite oziroma se pri položaju klečanja nagnete na eno stran ter drugo nogo dvignete, tako da je pokrčena v kolkih in kolenih, stopalo pa je na tleh. Lahko stojite, pri tem pa položite eno nogo na stol. Pomagate si lahko z ogledalom. Če vas masira partner, se namestite v polsedeči položaj.
  • Dlani in prste si namažite s toplim oljem in dva ali tri prste (kazalec in sredinec) potisnite približno tri centimetre globoko v nožnico. Zatipali boste presredek. Najprej ga masirajte z majhnimi krožnimi gibi, nato pa v obliki črke U z rahlim pritiskom na črevo. Pomembno je, da pritisk v smeri črevesja traja okoli dve minuti. V nasprotno smer – v smer sečnika – ne masirajte!
  • Nato razprite prsta (kazalec in sredinec) ter začnite širiti vagino. Morda boste začutili pekoč občutek ali gomazenje. Tak občutek se pojavi tudi med porodom, ko glavica premaguje presredek. To delajte 20 sekund.
  • Nekaj dni pred porodom je priporočljivo masirati še notranjo stran sramnih ustnic, da tako preprečite možnost majhnih raztrganin, ki se včasih pojavijo.
PARNA SEDEŽNA KOPEL PRESREDKA
Parna sedežna kopel je zelo učinkovit ukrep, ki pa ga lahko izvajamo šele od 38. tedna nosečnosti naprej. Tako kot masaža tudi sedežna kopel tkivo zmehča ter ga dela prožnega. Hkrati pa širi porodno pot.
Kopel je posebno priporočljiva pri ženskah, ki rodijo prvič, saj so njihove mišice medeničnega dna še zelo kompaktne. Pri mnogorodnicah pa je sedežna kopel zaželena takrat, kadar imajo veliko epiziotomijsko brazgotino od prejšnjih porodov. 
Vzemite manjši kuhinjski lonec, v njem dajte gret vodo in dodajte seneni drobir. Seneni drobir je rastlina, ki so jo v preteklosti redno uporabljale tradicionalne (priučene) babice. Poleg zgoraj omenjenega sprostitvenega učinka tudi pospešuje in uravnava popadke, da ti postanejo enakomerni.
Ko voda in seneni drobir zavreta, lonec postavite v straniščno školjko (uporaben bo tudi bide z visokim robom). Nato sedite na školjko. Pazite, da se na robu vročega lonca ne opečete; ne smete se ga dotikati z golo kožo! Nad paro sedite tako dolgo, dokler se voda ne ohladi in para neha izhajati.
Kopeli izvajajte le enkrat na teden, od 38. tedna nosečnosti naprej, če pa ste že prekoračili termin poroda, si kopel lahko privoščite, kolikorkrat želite.
KEGLOVE VAJE
Mišice medeničnega dna so mišice, ki potekajo spredaj od sramnične kosti in zadaj do trtice. Biti morajo čvrste, da lahko držijo notranje organe medenice, kot so maternica, sečni mehur, debelo črevo, hkrati pa zelo raztezne, da se otrok lahko skoznje porodi. Slabše mišice so med porodom bolj nagnjene k poškodbam.
Da bi dobro delovale in ohranile svoje lastnosti, je zelo priporočljivo delati vaje za njihovo krepitev, ki so zelo preproste. Gre za stiskanje vagine, podobno kot če bi med uriniranjem poskušali zaustaviti curek urina. Dnevno naredimo do 50 stiskov.
Naslednja, zelo pomembna vaja je nasprotna od zgoraj opisane. Namesto da bi mišice stiskali mišic, odpirajte vagino, tako da jo popolnoma sprostite in rahlo, s pomočjo mišic, potiskate navzven.
Ženske pogosto pozabljamo, da ima nožnica zelo veliko sposobnost raztezanja. Vagina in vhod vanjo po razteznosti nista manjvredna od moškega spolnega uda, za katerega vsi vemo, da je sposoben povečave. Vagina se lahko raztegne in razširi do velikosti velike grenivke. Priporočala bi vajo, kjer se ženske zavestno koncentrirajo na svojo nožnico in si predstavljajo, kako se ta neskončno širi. Vaja pomaga, da ženska začuti svoje intimne dele in tako sprosti mišice medenice in stegen ter se odpre, kar ji bo pomagalo med porodom.
POLOŽAJ TELESA MED ROJEVANJEM IN BOLEČINA
Znano je, da hoja in gibanje med popadki zmanjšata bolečino. Ženska med procesom rojevanja sama najbolje čuti, kateri položaj ji ustreza. Instinktivno lahko najde tisti položaj, ki je najboljši zanjo in za otroka. Gibanje medenice, njeno pomikanje naprej in nazaj ter levo in desno med porodom omogoči lažje spuščanje otroka skozi porodni kanal.
Porodnica naj med rojevanjem hodi, med popadkom naj se nasloni in oprime postelje, zidu ali partnerja, prediha popadek in najde svoj način gibanja, ki ji v tistem trenutku najbolj prija. V drugi porodni dobi (dobi iztisa) so najbolj ugodni položaji za presredek stoje, čepe, polčepe. V teh položajih glavica v trenutku porajanja ne pritiska direktno na presredek, kot pri porodu leže.
PORODNA BOLEČINA
Da bi se porodnica med porodom lahko čim bolj sprostila, bi morala razumeti porodno bolečino, saj se ji bo le tako lahko prepustila in jo celo spremenila v ekstazo. Bolečina med porodom je drugačna kot bolečina, ko se poškodujemo, urežemo ali opečemo. Bolečina ob poškodbi nam omogoča preživetje in sporoča: »Teci stran! Varuj se!« Bolečina med porodom in med popadki pa sporoča nekaj čisto nasprotnega, zato jo nekateri imenujejo pozitivna ali funkcionalna. Sporoča: »Sprosti mišice medeničnega dna. Spusti in se predaj! Prepusti se dogajanju! Ne bori se proti njemu, saj je to tukaj močnejše od tebe.« Veliko žensk tega ne ve in reagirajo na bolečino med porodom enako kot na bolečino med poškodbo.
Sprememba položaja telesa, ozračje v porodni sobi, psihična in fizična priprava na porod popolnoma spremenijo dojemanje bolečine ter proces rojevanja, obenem pa lahko vplivajo tudi na usodo presredka. Zato si vzemite čas za psihično in fizično pripravo na porod.
Piše: Jasna Gumze, dipl. babica

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 157
28.1.2008 15:38:37   
Dinki
a, da že lahko masiraš? mhm, pol pa lahko jaz tud začnem, sem mislila da po dopolnjenem 34. tednu. a maš kakšno kremco za to, al samo s krožnimi gibi med tuširanjem?

San, ne, sej piše, da naj bi začeli 6 tednov pred PDP-jem...Jaz sem kupila od Welede oljček za masiranje presredka, torej je prav temu namenjen in vsebuje neke kalčke, ki so najbolj primerni za kožico tam spodaj. Ne gre točno za krožne gibe...točno ti lahko napišem navodila (niso dolga), vendar ko pridem domov, ker sem jih pustila v avtu, zdej sem pa še v službi....sem se glih s šefico pogovarjala kaj bodo z mano naredili ko pridem nazaj....sliši se dobro in upam, da se bodo tega tudi držali.....

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 158
28.1.2008 15:52:40   
lucalu
Dinki jaz imam tudi ta oljček...

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 159
28.1.2008 15:55:48   
Dinki
Dlani in prste si namažite s toplim oljem in dva ali tri prste (kazalec in sredinec) potisnite približno tri centimetre globoko v nožnico. Zatipali boste presredek. Najprej ga masirajte z majhnimi krožnimi gibi, nato pa v obliki črke U z rahlim pritiskom na črevo. Pomembno je, da pritisk v smeri črevesja traja okoli dve minuti. V nasprotno smer – v smer sečnika – ne masirajte!

Nato razprite prsta (kazalec in sredinec) ter začnite širiti vagino. Morda boste začutili pekoč občutek ali gomazenje. Tak občutek se pojavi tudi med porodom, ko glavica premaguje presredek. To delajte 20 sekund.

San, Katy13...točno enak identični tekst sem prejela danes od moje G, tko da to je to.

BellaLuna...hvala za celoten tekst...

Vilma, hvala....tudi jaz bom izvajala to masažo, za izgubit nimam kej....je bil pa res mali tvoj škratek user posted image . Jaz in moj partner sva imela oba obseg glave 36, tko da ne pričakujem male glavice pri mojem user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 160
28.1.2008 15:59:44   
Dinki
Dinki jaz imam tudi ta oljček...

Lucalu, pa si ga že začela uporabljati? user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 161
28.1.2008 16:04:50   
lucalu
Ne še, bom pa začela počasi... mogoče celo danes user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 162
28.1.2008 16:13:52   
Dinki
Lucalu user posted image .....Kolk smo smešne, se kar ne spravimo k takšnim stvarem....jaz moram probat če mi bo sploh šlo, se mi ne zdi tolk enostavno user posted image ....Vilma, si ti tudi izvajala masažo na način kot piše zgoraj? Je res pomembno, da so gibi točno taki al je pomembno le da malo krožiš?

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 163
28.1.2008 16:25:24   
Zofy
Joj kako ste pridne, ste načvekale 5 strani od včerajuser posted image user posted image user posted image user posted image .

Drugače pa tudi jaz z dneva v dan bolj čutim, da sem že v pozni nosečnosti: bolečine v križu, utrujenost, slabo spanje, krči v trebuhu...
Glede krčev bi vas nekaj vprašale, sploh tiste, ki ste že rodile:

Včeraj me je zvečer tako špikalo v zgornjem desnem delu trebuha, da je bilo skoraj nevzdržno. Sem najprej mislila, da je mala, ki se razteguje, pa se je to pol preveč ponavljalo in skozi na istem mestu. Bolelo je pav kot en krč in držalo nekaj časa, par minut, pa spet popustilo. In pol spet jovo na novo... Če sem se med krčem poskusila sprostiti, je bilo boljše in bolelo je manj. A so to lažni popadkiuser posted image . Ker lažni popadki naj ne bi boleli, to pa je bilo prav zoprno in se pol sprašujem kako bo šele porod boleluser posted image .

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 164
28.1.2008 16:39:08   
lucalu
Ja, Dinki, jaz se kr ne morem spravit... 1. zato, ker se mi zdi kr zakomplicirano... 2. pa zato, ker vem, da, ko bom enkrat začela masirat presredek - bo pa porod res blizu! user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 165
28.1.2008 16:51:02   
san
joj, meni se to sliši ful kompliciranouser posted image user posted image
bom pa tud počasi začela, sam prihodnji teden, verjetno, kar s šentjanževim oljem, ker ga mam doma, no, sej weledino olje mam tud doma za otroke, moram prebrat če je tudi za masažo presredka.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 166
28.1.2008 16:52:30   
Zofy
Jaz se tudi kar ne morem spravit, pa imam olje že 1 teden pripravljeno. Se mi zdi zakomplicirano, sploh pa zdaj, ko imam tak buši, da tamale že dolgo ne vidim več...user posted image Mogoče pa mojega user posted image prepričam, da to on počne namesto mene. Konec koncev do sedaj ni imel nobene take naloge in samo čaka kdaj se nam bo pridružila Julija.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 167
28.1.2008 16:56:44   
san
zofy, to so popadki ja, sam mene ne bolijo, ampak sam tak čuden občutek mi je, ker mi vse neki dol tišči

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 168
28.1.2008 17:22:36   
Katy13
Dinki, Bellaluna - hvala za informacije.

San - v DM-u prodajajo prav olje za masiranje presredka. Ne vem, po moje vsebuje kakšne takšne sestavine. Ne vem, če bo enako s šentjanževim oljem.

Sama še moram kupit to olje, je pa res to, da se kar ne spravim zraven, ker se mi zdi, da pol gre pa zares. Na začetku nosečnosti sem si kupila DVD s telovadbo za nosečnice in ga še pogledala nisem. user posted image  Sploh mi ni zanimivo sami telovadit.  

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 169
28.1.2008 17:25:39   
janet
Hy!

Dober dan še od mene. Sem rabila več kot eno uro da sem vas prebrala tako ste se razgovorile. Kako bi šele brala če par dni nebi mogla za računalnik?user posted image
No z malo sma ble pri zdravnici hvalabogu je sam prehlad, rekla pa je da se lahk še kaj razvije, tk da danc sma tudi brez vročine, če bi pa slučajno jutri imela vročino morma pa kri dat na pregled, upam da ne bo treba ker se tamala ful boji jemanja krvi, pol se pa joka ko krava preden da not pridema.user posted image
No ji je pa zgoraj desno šestka-stalni- ven pogledala in se sprašujem ali spada včerajšnja vročina k prehladu ali k zobku.?
Tako da jutri bo še doma pol boma pa vidle za naprej.

Js sem zopet slabo spala. Ležat sem šla ob enajstih, pa do enih nisem zaspala, pol sma s tamalo pile sirup - je tok kašljala da se je zbudla - nato nekak zaspim pa se zbudim ob sedmih za wc, pol pa nisem mogla več spat, pa ko bi lahko ker je tamala doma pa je ni treba za šolo sprajt, in nakar kličem v ambulanto in majo od januarja na novo sistem naročanja, pa nama je dala uro 11.10 na vrsto sma pa prišle ob 11.40, saj tam v čakalnici ti ni treba sedet v nedogled, sem pa imela srečo, da sem poklicala, ker nekateri še ne vejo-tud js do danes nisem vedela-pol pa reče da ko bojo uni na uro končali da lahk pridejo na vrsto - razen nujni primeri- da je za počakat.
No jutri mam zopet zobozdravnika, mam v tej nosečnosti ful slabe zobe, mi kar plombe ven letijo in mi glih zdravi en zob, no zadnjič je rekla, da boma jutri plombirale, pa živc mi je uničla tako da bo hvalabogu brez bolečin, pol me pa čaka še en zob - je tud lukna -plomba odletela - in upam da mi ga naredi še pred porodom, da bo pol neki časa mir, ker po porodu nebo več tolk časa za letat od enga dr. do drujga dr.-ja.user posted image
Podjutrišnjem pa mam tud js pregled pa Uz, ga tud nisem mela od morfologije. Me prav zanima kak korenjak je že, pa še nimam občutka, da je obrnjen na glavico, saj je ful aktiven, pa ko se mu kolca to čutim na različnim delom trebuha, tk da se mi ne sanja kk sma obrnjena, sicer binca pa bolj oz. največ pod prsmi.

Gaya - kam hodiš oz. h kerem ginek.? Kr mama isti dan pregled.user posted image

No jutri mamo tudi Mš četrto predavanje bo že, ma se pa res približujemo marcu a ne? Kk cajt mine. Se mi zdi da smo šele božič pa novo leto praznovali je pa že februar.user posted image

Zvečer še kaj napišem moj dragi je tako popoldan v službi tk da ga čakam do pol enih, no če bom zdržala.user posted image Pa jest grem neki - mam lušte pa ne vem kaj naj jem. Neki bomo že našli.user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 170
28.1.2008 17:28:25   
janet
Ma spet sem tejk napisala, me res nevte več hotle prebrat!user posted image

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 171
28.1.2008 17:34:47   
gaya24
janet: Js mam v sg-ju na kopališki Dr. Georgijevo. Če se ne motim si pa ti napisala zadnjič enkrat da hodiš k Frenku.

Skor nobena ni nč odgovorla glede tega, da bi se doble kak dan v februarju?

Grem js zdaj porodno sobo gledat, da vidim kak bav bav je to user posted image user posted image

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 172
28.1.2008 17:38:44   
janet
Ne, v bolnico k dr.Verdnikovi.

Men se pa zdi tk daleč do Ljubljane, pa zarad Neže,kr more it v šolo, pol bi moglo bit čez vikend al pa taj ko je moj zjutraj na šihto. A se pa upate tk daleč same vozit, no zaj ko smo že pa kar blizu poroda?

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 173
28.1.2008 19:05:52   
san
ste kar mal poniknile danes, jst mam oa ravno dans mal več časauser posted image

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 174
28.1.2008 19:15:00   
Arabela
Ravno zmazala pol porcije čokolina ki ga malecka ni hotela... potem pa upam da me čaka uspešno uspavanje tamale ker bi jaz tudi šla v mižule..

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?