|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2008 - 2.del
5.3.2008 13:01:48   
Dinki
glede hrenovk v testu pa tud jest nisem nikol delala...tko da sorry..morbit pa kera je pa bo že ona napisala..

Medica, midve se sam na user posted image  spoznave, o hrenovkah v testu pa ne veva nič user posted image user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3151
5.3.2008 13:08:04   
Katy13
Vidim, da niste nič kaj načvekale kar sem šla čistit. Jaz sem končala čiščenjem, sedaj pa še kosilo pripravim. user posted image

Glede user posted image  in pospeševanja poroda. Sem zadnjič, ko sem bila na CTG-ju brala v eni reviji (mislim, da Mama - nisem sigurna) tehnike kako lahko sprožimo porod. Pisalo je, da s user posted image  in masiranjem bradavic in še nekaj stvari, vendar si nisem zapomnila. Bom pa pogledala v četrtek, ko ima spet CTG in vam sporočim.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3152
5.3.2008 13:11:24   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

glede hrenovk v testu pa tud jest nisem nikol delala...tko da sorry..morbit pa kera je pa bo že ona napisala..

Medica, midve se sam na user posted image  spoznave, o hrenovkah v testu pa ne veva nič user posted image user posted image

Tudi jaz sem spoznam user posted image , na hrenovke v testu pa ne

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3153
5.3.2008 13:13:34   
*medica*
IZVIRNO SPOROČILO: Katy13

Tudi jaz sem spoznam user posted image , na hrenovke v testu pa ne

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..to je nakako lažje..user posted image user posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3154
5.3.2008 13:15:40   
Katy13
Recept 1:
Hrenovke v testu
Recept za pečene hrenovke ovite s testom.
Skupina: Tople predjedi
Količine za 4 osebe

Priprava
V posodo stresemo moko, sol in olivno olje.
Posebej naredimo kvasec iz kvasa, sladkorja, malo mlačne vode in žličke moke. Pustimo ga vzhajati približno 10 minut.
Nato ga dodamo k moki, prilijemo še vodo in zgnetemo gladko testo.
Testo naj počiva približno 1 uro.
Nato ga razvaljamo in narežemo na trakove.
Hrenovke ovijemo s trakovi testa.
Polagamo jih na pekač in pečemo približno 30 minut na 180° C.
Sestavine

Pšenična bela moka
300g

Sol

Olje - olivno
1 žlica

Kvas - svež
0,5 kosi

Sladkor - beli
1 čajna žlička

Voda

Hrenovke
8 kosovuser posted image
Recept 2:

ZAHTEVNOST

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

RECEPT PRISPEVAL

ŠTEVILKA RECEPTA

7271

KOLIČINA

4 osebe

ČAS PRIPRAVE + KUHANJA

user posted image

DATUM VNOSA

5.10.2006

ZADNJA SPREMEMBA

10.8.2007

PRIKAZANO

11003-krat

OCENA
user posted image

2 obiskovalca sta ocenila recept, povp. ocena: 5

user posted image Ocenite recept
user posted image Napišite mnenje
user posted image Mnenja
user posted image Shrani v beležko
user posted image
Avtor: anamarija1

user posted image Avtor: anamarija1
user posted image Avtor: anamarija1
2223 Naprej
//ContentSlider("slider_ID" , opt_miliseconds_rotate)
ContentSlider("slider1") //or ContentSlider("slider1", 3000) to auto rotate every 3 seconds

user posted image
300 g moke
1 kocka kvasa
1/2 dl mleka
1 dl vode
olje
sol
žlička sladkorja

8 hrenovk (polovičke)

user posted image
V lončku nadrobimo kvas, dodamo žlico moke, žličko sladkorja, 0,5 dl mlačnega mleka, premešamo in pokrito pustimo vzhajati 15 minut. Iz preostalih sestavin zgnetemo testo, ki naj bo gladko. Vzhaja naj 10 minut. Zrežemo
ga na osem delov, razvaljamo in v vsakega damo polovičko hrenovke. Zložimo jih v naoljen pekač in pečemo pol ure na 200 stopinjah.
Preden jih ponudimo, jih pokrijemo s kuhinjsko krpo.

Ko imamo koline pa hrenovke nadomestim z domačimi klobasami. Recept 3:
Hrenovke v listnatem testu
Recept za hrenovke ovite z listnatim testom
Skupina: Tople predjedi
Količine za 4 osebe

Priprava
Listnato testo razvaljamo.
Razrežemo ga na 8 rezin, širokih približno 3 cm.
Vsako hrenovko ovijemo v eno rezino.
Ovite hrenovke položimo na peki papir in pečemo približno 25 min na 200° C.
Sestavine

Listnato testo
250g

Hrenovke
8 kosov

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3155
5.3.2008 13:18:45   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: Čakajoča

Grem počasi kuhat! Je katera že delala hrenovke v testu?

Upam, da ti bodo prišli recepti prav, čeprav jih je ful razmetalo. user posted image

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 3156
5.3.2008 13:18:47   
Zofy
Ma midva sva se spravila malce user posted image predvčerajšnjim, pa je bilo bolj kot ne to ena komedija. Trebuh me že tako ovira, da sploh nisva našla neke primerne pozeuser posted image user posted image user posted image . Kako vam to rata? Bravo user posted image

Midva bova definitivno probala spet naslednji teden, da malo pospešiva zadeve, ker sem že neučakana in bi rada spoznala tole našo malo štručkouser posted image . Ampak prijateljica je probala prav vse - od pitja čsjs iz malininh listov, do nošenja vrečk po stopnicah, do user posted image , pa je vseeno rodila 5 dni po PDPju.

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3157
5.3.2008 13:20:55   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Ma midva sva se spravila malce user posted image predvčerajšnjim, pa je bilo bolj kot ne to ena komedija. Trebuh me že tako ovira, da sploh nisva našla neke primerne pozeuser posted image user posted image user posted image . Kako vam to rata? Bravo user posted image

Midva bova definitivno probala spet naslednji teden, da malo pospešiva zadeve, ker sem že neučakana in bi rada spoznala tole našo malo štručkouser posted image . Ampak prijateljica je probala prav vse - od pitja čsjs iz malininh listov, do nošenja vrečk po stopnicah, do user posted image , pa je vseeno rodila 5 dni po PDPju.

Jaz sem ravno včeraj omenila user posted image , pa nekako ni bil zainteresiran, da bi midva to prakticirala, ker ima občutek, da je nekdo med nama.

< Sporočilo je popravil Katy13 -- 5.3.2008 13:21:13 >

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3158
5.3.2008 13:21:46   
Katy13
Pri nas zopet sneži. user posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3159
5.3.2008 13:22:31   
*medica*

tud men je buši ful v napoto...ampak poza pa je al sem jest gor al pa sem kužekuser posted image user posted image user posted image tak je nekako najbolj..al pa celo tak na boku..no se pa res vid da bolj obvladam user posted image kokr pa hrenovke..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3160
5.3.2008 13:23:38   
*medica*
pri nas pa začuda ne sneži ..celo sonček se je mal pokazal...user posted image upam da tud ne bo snežilo ..

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3161
5.3.2008 13:28:09   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: *medica*

tud men je buši ful v napoto...ampak poza pa je al sem jest gor al pa sem kužekuser posted image user posted image user posted image tak je nekako najbolj..al pa celo tak na boku..no se pa res vid da bolj obvladam user posted image kokr pa hrenovke..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem pozabila na kužka, ma ko sem bila jaz gor, so mi skoraj zapestja odpadla...jah, teh 13kg viška se pozna... Bok pa tudi ni bil več ok kot še pred 1 mesecem. Ma klinc, se bomo že potrudili nekako, a neuser posted image

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3162
5.3.2008 13:31:32   
*medica*
zofy ..se kr strinjam s tabo..se bom že nekako znajdle samo da  mal hitrej vse skup sprožimo...za user posted image da ga spravimo čim prej na svet se splača mal potrudit. ..ko takat ko smo ga spočel user posted image user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3163
5.3.2008 13:34:40   
Čakajoča
Hvala glede receptov za hrenovke! Se že pečejo! Sem jih pa delala v listnatem testu! Ko bodo pečene vam poročam, kako in kaj!

Midva z user posted image pa že zelo dolgo nisva user posted image , zato se že prav veseli petka! Meni ni bilo prijetno, ker me je "luknja" prav bolela in pekla, ko je bil noter user posted image user posted image user posted image user posted image ! Pa smo na user posted image morali pozabiti!
Če se v soboto ne oglasim, veste, kje sem!

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3164
5.3.2008 13:51:55   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: Čakajoča

Midva z user posted image pa že zelo dolgo nisva user posted image , zato se že prav veseli petka! Meni ni bilo prijetno, ker me je "luknja" prav bolela in pekla, ko je bil noter user posted image user posted image user posted image user posted image ! Pa smo na user posted image morali pozabiti!

Mene je isto ful peklo, me je bilo prav groza, ko sem pomislila, da če me pri tako "mali" (user posted image ) zadevi tako peče, kako bo šele peklo, ko bo cel otročiček skozi isto luknjo šel...user posted image . Zato se moram malo potruditi in še kaj potelovaditi pred porodom.

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 3165
5.3.2008 14:32:04   
san
se še jst na hitro javim s pregleda. ctg je ok, popadkov še ni. matrnični vrat je že čisto kratek, tko da je rekla, da gotovo ne bom čez rok. neki je govorila o enem prstuu, pa ne vm a da sem en prst odprta, al da je dolžina mv neki v zvezi z enim prstomuser posted image . pritisk povišan, zato me boli glava. obseg glave ima mali 33,6 cm, in je rekla, da ima občutek, da se pri meni že nakaj počasi pripravlaj. pa fl je velikost neki čez 7 cm, sm vidla n monitorju.

več napišem kasnej, morm šibat naprej

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3166
5.3.2008 14:46:37   
*medica*
san čestitke za pregleduser posted image user posted image user posted image user posted image ..kaj pa veš lahko da boš tudi ti med tistimi ki so predčasno romale v rim..pač se je malček že pripravil na izselitev..user posted image

čakajoča in zofy...res je tamala kr mal pol peče..sam sem opazila če se res fajn ne pripraviš ..mislim na mal lepe predigrice da pol še bolj peče..tko da se kr lepo prepustite užitkom in malenkosti razvajanja..user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3167
5.3.2008 14:59:37   
PATRICIJA_22
Hej mačke...
Imate pa izjemno zanimivo temo... Bom pa še jaz poskusila danes zuser posted image  da vidimo če res kaj pomaga, čeprav moram priznati da kakšne posebne želje sploh nimam, ampak moramo še malo na svoje drage gledat ane?

Res pa je da je nekaterim FULL pasalo na koncu, nekatere pa niso skoraj celo nosečnost he heh eh

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3168
5.3.2008 15:00:06   
Zofy
San, čestitke za uspešen pregleduser posted image user posted image . No vidiš, pa ne boš čez rok. Po moje nam boš ali za to prazno luno pobegnila ali pa za polno luno čez 14 dni user posted image .

Aja, kaj pa to fl pomeni?

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3169
5.3.2008 15:31:39   
marita
midva sva domaaaa! Jeeee, tolk sem vesela.

Vse je blo super in ok, porodno zgodbo zapišem kasneje, ko se malo porihtamo.

Čestitke vsem novim mamicam, tiste, ki pa še čakate na veliki dan, pa veliko sreče, pa potrpežljivosti in tudi vaši zakladi bodo kmalu pri vas.user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3170
5.3.2008 15:37:57   
mergetka
Čau bejbe!

Ste me pa nasmejale user posted image user posted image user posted image user posted image !

Čestitke, Urši!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Uživajte z Nejcem!!!

IZVIRNO SPOROČILO: san

pa lačna sem tud nonstop, že ene dva dni bi lahko skoz neki v usta dajala, čez cel dan in po moje, ko me bo danes tehtala, bo spet zraven klicaj naredila - to zdej že zadnje tri preglede dela . men se pa zdi, da še nisem šla tolk gor. se bojim, da če bo otrok do konca not, da bom spet na 20 plusa na koncu.

Men tud skoz paše, da bi jedla. In sem na +10 kg. Se mi zdi, da grem vsak teden za eno gor  zadnje čase.user posted image

Pa  avto tudi vozim in trobim, ker so taki norci po cesti!!  user posted image Ne sam res, danes me je ena tko izsilila, da sem morala ful zabremzat!

NAŠEL ME JE ANGEL TISTO NOČ… TAM

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3171
5.3.2008 15:49:12   
gaya24
Hojla!

ČESTITKE Ursi84 za Nejca.user posted image user posted image user posted image

Da se še js mal javim.
Sem vidla, da ste ene pisale, da ste že kar mal neučakane te zadnje dneve...Js sem tud, bi že kr počasi šla...

Avto pa tud js še vsak dan vozim...tako kot Katy13, sem tud js še prejšnji teden bla na faksu z avtom in to v Lj-110km. Drugač se pa vsakodnevno vozim od doma v mesto (5km) in nazaj. Na srečo nimam kakih težav glede vožnje tk da mislim, da se lahk še v bolnico sama zapelem-heheuser posted image .

Mi tud mamo frišni sneg! Men je ful fajn, ko je spet belo. Mam sneg ful rada, sem verjetno ena izmed redkih.

Vidim, da danes še ni katera šla v Rim! Sicer pa...dan je še dolg.

Zdaj pa grem malo počivat pred tv.

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3172
5.3.2008 16:10:47   
marita
porodna zgodba:
no na moj pdop, se ni čez dan nč dogajalo, hodili smo po trgovinah, srečevali znance, se pogovarjali o tem kdaj bo, pa da nč ne kaže na to, da kaj bo. He, he, he. No domov, smo pršli ob 20.30, grem na wc in vidim rahlo rdeč izcedek. Takoj sem vedela, da bo to gotovo začetek čepa. Točno ob polnoči se pravi na 2.3. se je začelo zarec, imela sem naravni domači klistir. He, he, he...od polnoči do 2.00 sem sedela na wc in srala po domače povedano. Vmes so me mal šraufal popadki ampak nč konkretnega, pa skoz je bila prisotna kri, sicer ne veliko, ampak bla je pa skoz. Od 2.00 do 2.40 so bili popadki na 3 minute. Jap, kr naenkrat se je začel dogajat in bolelo je ful, sem komaj predihovala popadke kr na wc. Seveda kokla neumna še takrat nisem verjela, da je to to. Potem sem 2x še bruhala, no pol me je pa tolk šraufal, da sem bla že komi pokonc. Vrgla sem desca pokonc, ki pa kar ni mogel verjet da gre zares. V parih minutah sva bla v P in jaz v sprejemni. Babca je ugotovila, da sem do konca odprta in da gremo kr takoj rodit. No v porodni so se pa moji popadki kr ustavili. Čakal smo 40 min, pa sem imela v tem čas samo 3 popadke. No pol sem dobla flašo z umetnimi. 2 popadka sem predihala, 3 pa že pritisnila in glava je bla zunaj, kmalu pa še trup in nogice. Tako se je rodil naš sonček. Itak da sem fasala šive, ampak bom že preživela.user posted image

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3173
5.3.2008 16:12:10   
mergetka
Gaya, jaz mam ful rada sneg in sem  user posted image in hkrati user posted image , ker ga mi nič nimamo, že drugo leto zapovrstjo!!!!

Marita, user posted image welcome back in user posted image zate, da j šlo vse super! Upam, da pri nas čakajočih tudi tko!!!user posted image

NAŠEL ME JE ANGEL TISTO NOČ… TAM

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3174
5.3.2008 16:46:02   
san
o, marita user posted image . pa super, da je vse potekalo tako hitrouser posted image user posted image user posted image . zdej pa jst že komi čakam, da bom na vrstiuser posted image

zofy, fl je stegnenica.

gledeuser posted image , mi tudi pridno prakticiramo, ker nam paše, ampak ne vem, če je kaj učinka. mene pa nič ne peče. no edino, danes ne smem, ker sem dobila eno canesten vaginaleto, ker imam povečan izcedek.
čeprav pri sinu sva bila do zadnjega aktivna, zelo aktivna, pa se ni hotu prej rodituser posted image

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.