Natty5284 -> RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile? (25.1.2008 13:52:05)
|
IZVIRNO SPOROČILO: carlyle V pogodbi naj bodo stvari napisane tako, kot je v resnici - če boš stanovanje kupila samo s svojim denarjem, naj bo tudi napisano samo nate. Razumem tiste, ki pravite, da so to delikatne zadeve in da mora človek misliti tudi na partnerjeva čustva. Ampak, kaj pa partner - mu ni potrebno nič misliti na njena čustva? Tu ne gre za denar, ki sta ga prihranila skupaj, ampak za njeno dediščino. In zdaj naj mu kar lepo podari polovico? Zakaj? Saj pravi, da ne bi nič zahteval od nje, če bi se kdaj ločevala. Zakaj ga potem moti, če je že zdaj napisano na njeno ime? Sonček, me pa zanima, ali ima partner res pravico do deleža stanovanja, če je bilo stanovanje kupljeno sicer v času trajanja zakona, ampak iz premoženja, ki ga je žena imela že pred poroko (npr. dediščina, darilo, ...). Kolikor jaz vem, je to premoženje izvzeto. Ko se je kolegica ločevala, je ostala brez vsega, saj sta živela v hiši, ki jo je on kupil že prej. S sabo je lahko vzela samo polovico tistega, kar sta kupila skupaj (omare, umetnine, ...). Če je tvoja razlaga pravilna, so jo grdo ogoljufali... ko se je moj ločeval, je njej ostalo celo stanovanje, ker je to stanovanje na njo blo napisano kot dediščina od mame...če bi želel kaj od tega, glede na to da sta skupaj vlagala v stanovanje in ne vem kaj vse bi moral it v civilno tožbo in laufat po sodišču...in tam ne vem kaj vse dokazovat...zato sta pri notarju nardila samo pogodbo, da ona tega stanovanja ne sme prodat oz ne more, brez njegovega podpisa in da to stanovanje pripada sinu.
|
|
|
|