Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: moj_moj moja mnenja: "na kratko": vse bolj verjamem v rek: vzemi tistemu, ki jamra, daj tistemu, ki je tiho Tele zadnje mesece in podražitve, ki še sledijo, so pa mnogim dale mislit Poznam ogromno takih, ki nimajo veliko, a na veliko jamrajo, potem pa stojim v trgovini za njimi v vrsti in gledam, kaj zlagajo iz vozička... ti so pomoje na meji, da si ne morejo (ne zanjo) privoščit dolgih počitnih, pa si nakupijo brezveznih stvari, da si dajo občutka, da imajo vse. Potem pa sosedu za darilo prinesejo plišasto igračko za 1 eur, ker kao nimajo denarja, ker zidajo. (izmišljen primer). Vsak se mora po svoje znajti in tudi glede šole se strinjam, da neke razlike morajo biti. Celoten standard bi se moral dvignit. mislim, da učiteljice precej pazijo na dejstva, kot, če je nekdo brez mamice. Vsaj razredničarka ali tudi druge vedo za take primere. In če je fant brez mame, mu je za moje pojme že tako dovolj hudo, da ga pogosto omenjanje materinskega dne tistih nekaj dni v letu ne prizadane. otroka bi pa jaz poslala v šolo v naravi, pa čeprav z izposojeno opremo. Lahko bi se tudi dogovorila za sestanek z učiteljico in jo prosila, da naj v razredu na glas predlaga to možnost in jo izpostavi kot pozitivno. Sej točno vejo kdo je opinion maker v razedu in če tistega pridobijo, lahko to rata še moderno. Pa tudi če ne - otrok bo pozabil otroške zbadljiivke zaradi opreme, ne bo pa pozabil, kako so bili v hotelu, kako se je naučil smučat, tudi svoje otroke bo čez leta lažje naučil, da je fajn marsikaj probat... če ti izposodijo opremo, bi morala v bistvu biti vesela in to izkoristit.. Menim, da bi tako naredila najboljše za otroka. Mu največ nudila. bivši sošolec, ki ni naredil OŠ in šel delat, si je do leta, ko je moja generacija končevala študij že ogromno ustvaril. Naučil se je, kako se stvarem streže, prva leta je pa vse vložil v avto in nekaj orto firmskih cunj, in a ne rečem, da je bil daleč največji frajer v bolj oddaljenih krajih. v domaih krajih se ga pa ni videlo. razen, če je štoparke razvažal. važno je, kako se človek znajde. grobo nametane misli, a je v njih mnogo resnice dokler si pišemo na RR, nam še ni hudo. Tisti, ki ima manj kot 100 EUR na mesec za tuto kompleto hrano itd verjetno ne bi imel adsl-ja
|