nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ nejcko In zakaj je država (davkoplačevalci) pripravljena študentom omogočiti brezplačen študij? Zato, ker naj bi že povprečen študent po diplomi imel višjo plačo in posledično plačeval več davkov in torej že v kratkem času prišel na isti znesek plačanega davka kot tisti, ki naj bi mu to v prejšnjih šestih letih omogočili, ker niso študirali. In jaz nisem rekla, da so lenuhi, govora je bilo o nivoju in plači. In če se že mora, potem se mora dvigniti celotni standard plač v Sloveniji, ne samo najnižje. In Karmy - res je iznajdljivosti tista, ki ful šteje - ampak vsak človek je iznajdljiv zase - samo očitno je narobe, če nisi nasplošno fuuul socialen do drugih (kljub temu, da že naš državni sistem omogoča visok nivo socialnosti do šibkejših). Pač vsak po svoje. Maruska, teoretično imaš sicer prav, ampak danes temu ni več tako. Je namreč kar nekaj visokoizobraženega kadra težko zaposljivega, sploh družboslovci. Tudi jaz vseh svojih študentskih let nisem "odplačala", ker sem pač težko zaposljiv kader, malo na cesti, malo v službi. Aja, saj res, lahko grem pa sekrete pucat, da boste potem nekateri lahko napisali take nebuloze: IZVIRNO SPOROČILO: lea23 prodajalka v mercatorju je vedela za svojo bodočo plačo še predno se je tam zaposlila in njena stvar je če se je ona odločila to sprejet. in nadalje nakladale o dostojanstvu, ki naj si ga vsak ustvari sam: IZVIRNO SPOROČILO: lea23 res je da nekdo mora pač opravljat tudi službe ki niso tako zelo cenjene ( od trgovk do čistilk ), ampak tako pač je.. eni tako, drugi drugače. kar se pa dostojanstva toče --- VSAK IMA TAKŠNO DOSTOJANSTVO, KAKRŠNEGA SI NAREDI SAM. In tukaj nihče ne govori o bolj ali manj cenjenih poklicih, temveč o poštenem plačilu za pošteno delo!!! Povsem mi je jasno in logično, da ima en direktor višjo plačo od delavke za strojem ali od čistilke, saj nosi mnogo večjo odgovornost (vsaj naj bi jo, no!!!), ampak razmerje v plačah, kakršnemu smo danes priča, pa je lopovščina brez primere. "Res, da je slovenski standard kar v riti (na sploh) - samo jaz bom pa tko rekla, vsi ki imate mizerno nizke plače - kje ste bili ko je bilo treba hodit v šolo? " Tole so tvoje besede, Maruška - sicer nisi nikogar direktno ozmerjala z lenuhom, ampak vzvišenost tvojega pisanja pa vendarle kaže na to. Še večjo cvetko sem prebrala včeraj na eni debati na mon-u: "jao sočustvujem s temi ubogimi delavkami, ki so tako lene, da se ne potrudijo prekvalificirati in početi česa, kar bi jim omogočilo boljše življenje" ... in priznam, da takemu človeku bi pa z lahkoto pljunila v ksiht! (btw govora je bilo o Murinih delavkah) In še nekaj o sociali, ki jo je po tvojem mnenju, Maruška, v naši državi (in zate očitno tudi po vsem svetu) dovolj: človek je socialno bitje - upam, da veš, kaj to pomeni - torej ne more živeti sam. Sam je obsojen na propad. Bodi ti še tako iznajdljiva in pametna in oh in sploh, brez "neumnih, lenih, butastih, neizobraženih, neiznajdljivih" ljudi bi propadla v šusu s vso svojo velecenjeno in narcisoidno vzvišenostjo vred. Enako bi brez tebe in tebi podobnih propadli tudi vsi prej omenjeni. Ljudje so se začeli povezovati med seboj v skupnosti iz enega preprostega razloga - da si medsebojno pomahgajo in drug drugemu omogočijo čim boljše in čim lažje življenje. Človeška skupnost je mozaik posameznih osebkov, ki vsak po svoji moči prispeva k lepoti slike in če že ne zaradi drugega, si kot tak zasluži spoštovanje. Čim na nekoga začneš gletati zviška, si na dobri poti, da se nalezeš A.H. sindroma - občutek lastne večvrednosti pa je temelj za največje krutosti tega sveta. Ampak do tega spoznanja ti manjka še veliko tistega, česar ti nobena šola ne more dati. Srčne kulture. Le-to imaš ali pa je nimaš.
|