|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 23:38:17   
mami_miki
bi ga žurale...hehe

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 101
18.1.2008 23:40:48   
Anonimen
Jaz že itak žuram. Komaj čakam na žur naslednji mesec.

Neposredna povezava do sporočila: 102
18.1.2008 23:44:02   
mami_miki
IZVIRNO SPOROČILO: Darja Kos

Jaz že itak žuram. Komaj čakam na žur naslednji mesec.

joj...ej...jaz sem ga decembra toliko...

mene kr malo zasvoji, če preveč žuram;user posted image potem bi skoz...pa ne gre! mali otroček, zjutraj je treba vstat...

naslednji teden bom malo spet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 103
18.1.2008 23:44:27   
mami_miki
ej...sam najemnine pa niso normalne cene! so bolani!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 104
18.1.2008 23:49:48   
Anonimen
Vem, kako je z najemninami, ja. Od svojega 16-ega leta živim po najemih in v tem času sem najbrž že kar plačala eno stanovanje. V bistvu... da izračunam (še nikoli nisem)... 13 let = 156 mesecev x cca. 500€ na mesec = 78.000€. No, ja, plačala ga še nisem, večinska lastnica sem pa že. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 105
18.1.2008 23:51:22   
mami_miki

Vem, kako je z najemninami, ja. Od svojega 16-ega leta živim po najemih in v tem času sem najbrž že kar plačala eno stanovanje. V bistvu... da izračunam (še nikoli nisem)... 13 let = 156 mesecev x cca. 500€ na mesec = 78.000€. No, ja, plačala ga še nisem, večinska lastnica sem pa že. user posted image

user posted image

ej...zdaj pa si predstavljaj do svojega stanovanja prit...

če ti starši ne zapustijo...ali nimaš zeeeeeeeeeelo bogatega moškega...user posted image

si lahko skoz najmenik...

pa saj...meni je načeloma ok...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 106
18.1.2008 23:54:26   
Anonimen
Čisto nič hudega mi ni v najemu, sploh pa zato ne, ker z DURS-om nisva ravno prijatelja. user posted image  Ampak ne glede na DURS pa me lastništvo ne gane kaj preveč - važno, da imam streho nad glavo. Edino tega nočem, da se moja otroka takole ****a z najemninami, kakor jaz. Rada bi vsaj njima porihtala, da 500€ mesečno data kam drugam. Vse ostalo mi pa dol visi.

Neposredna povezava do sporočila: 107
18.1.2008 23:56:45   
mami_miki

Čisto nič hudega mi ni v najemu, sploh pa zato ne, ker z DURS-om nisva ravno prijatelja. user posted image  Ampak ne glede na DURS pa me lastništvo ne gane kaj preveč - važno, da imam streho nad glavo. Edino tega nočem, da se moja otroka takole ****a z najemninami, kakor jaz. Rada bi vsaj njima porihtala, da 500€ mesečno data kam drugam. Vse ostalo mi pa dol visi.

ja...jaz tuduser posted image

a si nisi z DURSOM?hehe...to je boljš da si si...saj veš; pol ni fajn...

nekaj bova že skvačkali...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 108
19.1.2008 0:01:50   
Anonimen
Kvačkam, odkar pomnim in bom še naprej. Samo škoda, ker ne kvačkam dobesedno, ker ima moj Kamikaza prav rad kakšne tapisarije ali kaj podobnega po stenah. Tako ima pa zdaj samo čačke od otrok. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 109
21.1.2008 7:17:05   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: Didlina

IZVIRNO SPOROČILO: karmy

Maruška samo za info:

moj brat ima V.stopnjo, uspelo mu je odpreti firmo, in zdaj je le-ta zelo uspešna. Izobrazba nima skoraj nič pri temu, ZELO ZELO veliko pripomorejo izkušnje, ter iznajdljivost

p.s. Pa tukaj je veliko ljudi z visoko izobrazbo, in kao dobro plačo, ki gledajo na nizko izobražene kot ščurke.. tukaj se lahko raztrgamo pa ne bodo nič drugače mislili.

Bravo. Tudi tebi lahko čestitam. Itak o teh situacijah vedo samo tisti,ki imajo izkušnje.Očitno nisva samo midva z možem na tej poti.user posted image
Pripisala bi samo še nekaj karmy: je pa tudi veliko takih visokoizobraženih, ki na "nižji" sloj gledajo popolnoma drugače. Mogoče so to spet tisti, ki so živeli v takšnih in drugačnih razmerah. In zato razumejo takšne in drugačne stiske. Tudi sama imam dobre prijatelje, ki so visokoizobraženi, pa se njim ne zdim nič manj vredna, ker imam samo 4 letno šolo.

Tukaj se strinjam - vendar imajo vse te osebe še eno lastnost, ki se je ne naučiš ravno v šoli - podjetnost. Pa tudi kolikor sem opazila so najtežje zaposljivi postali splošni poklici. Pravim pa, da v primerih zaposlitev je dandanes izobrazba predpogoj - da te sploh povabijo na razgovor (skoraj vedno).

In še enkrat - se strinjam, da si vsi zaslužijo dostojno življenje - vendar preden se prepiramo o tem, dajmo definirat kaj je dostojno življenje za nas, v naši družbi.

nejcko
In zakaj je država (davkoplačevalci) pripravljena študentom omogočiti brezplačen študij? Zato, ker naj bi že povprečen študent po diplomi imel višjo plačo in posledično plačeval več davkov in torej že v kratkem času prišel na isti znesek plačanega davka kot tisti, ki naj bi mu to v prejšnjih šestih letih omogočili, ker niso študirali.

In jaz nisem rekla, da so lenuhi, govora je bilo o nivoju in plači. In če se že mora, potem se mora dvigniti celotni standard plač v Sloveniji, ne samo najnižje.

In Karmy - res je iznajdljivosti tista, ki ful šteje - ampak vsak človek je iznajdljiv zase - samo očitno je narobe, če nisi nasplošno fuuul socialen do drugih (kljub temu, da že naš državni sistem omogoča visok nivo socialnosti do šibkejših).

Pač vsak po svoje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 110
21.1.2008 16:04:41   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

nejcko
In zakaj je država (davkoplačevalci) pripravljena študentom omogočiti brezplačen študij? Zato, ker naj bi že povprečen študent po diplomi imel višjo plačo in posledično plačeval več davkov in torej že v kratkem času prišel na isti znesek plačanega davka kot tisti, ki naj bi mu to v prejšnjih šestih letih omogočili, ker niso študirali.

In jaz nisem rekla, da so lenuhi, govora je bilo o nivoju in plači. In če se že mora, potem se mora dvigniti celotni standard plač v Sloveniji, ne samo najnižje.

In Karmy - res je iznajdljivosti tista, ki ful šteje - ampak vsak človek je iznajdljiv zase - samo očitno je narobe, če nisi nasplošno fuuul socialen do drugih (kljub temu, da že naš državni sistem omogoča visok nivo socialnosti do šibkejših).

Pač vsak po svoje.

Maruska, teoretično imaš sicer prav, ampak danes temu ni več tako. Je namreč kar nekaj visokoizobraženega kadra težko zaposljivega, sploh družboslovci. Tudi jaz vseh svojih študentskih let nisem "odplačala", ker sem pač težko zaposljiv kader, malo na cesti, malo v službi. Aja, saj res, lahko grem pa sekrete pucat, da boste potem nekateri lahko napisali take nebuloze:

IZVIRNO SPOROČILO: lea23

prodajalka v mercatorju je vedela za svojo bodočo plačo še predno se je tam zaposlila in njena stvar je če se je ona odločila to sprejet.

in nadalje nakladale o dostojanstvu, ki naj si ga vsak ustvari sam:

IZVIRNO SPOROČILO: lea23

res je da nekdo mora pač opravljat tudi službe ki niso tako zelo cenjene ( od trgovk do čistilk ), ampak tako pač je.. eni tako, drugi drugače.
kar se pa dostojanstva toče --- VSAK IMA TAKŠNO DOSTOJANSTVO, KAKRŠNEGA SI NAREDI SAM.

In tukaj nihče ne govori o bolj ali manj cenjenih poklicih, temveč o poštenem plačilu za pošteno delo!!! Povsem mi je jasno in logično, da ima en direktor višjo plačo od delavke za strojem ali od čistilke, saj nosi mnogo večjo odgovornost (vsaj naj bi jo, no!!!), ampak razmerje v plačah, kakršnemu smo danes priča, pa je lopovščina brez primere.

"Res, da je slovenski standard kar v riti (na sploh) - samo jaz bom pa tko rekla, vsi ki imate mizerno nizke plače - kje ste bili ko je bilo treba hodit v šolo? "

Tole so tvoje besede, Maruška - sicer nisi nikogar direktno ozmerjala z lenuhom, ampak vzvišenost tvojega pisanja pa vendarle kaže na to. Še večjo cvetko sem prebrala včeraj na eni debati na mon-u:

"jao sočustvujem s temi ubogimi delavkami, ki so tako lene, da se ne potrudijo prekvalificirati in početi česa, kar bi jim omogočilo boljše življenje"

... in priznam, da takemu človeku bi pa z lahkoto pljunila v ksiht! (btw govora je bilo o Murinih delavkah)

In še nekaj o sociali, ki jo je po tvojem mnenju, Maruška, v naši državi (in zate očitno tudi po vsem svetu) dovolj:
človek je socialno bitje - upam, da veš, kaj to pomeni - torej ne more živeti sam. Sam je obsojen na propad. Bodi ti še tako iznajdljiva in pametna in oh in sploh, brez "neumnih, lenih, butastih, neizobraženih, neiznajdljivih" ljudi bi propadla v šusu s vso svojo velecenjeno in narcisoidno vzvišenostjo vred. Enako bi brez tebe in tebi podobnih propadli tudi vsi prej omenjeni. Ljudje so se začeli povezovati med seboj v skupnosti iz enega preprostega razloga - da si medsebojno pomahgajo in drug drugemu omogočijo čim boljše in čim lažje življenje. Človeška skupnost je mozaik posameznih osebkov, ki vsak po svoji moči prispeva k lepoti slike in če že ne zaradi drugega, si kot tak zasluži spoštovanje. Čim na nekoga začneš gletati zviška, si na dobri poti, da se nalezeš A.H. sindroma - občutek lastne večvrednosti pa je temelj za največje krutosti tega sveta.

Ampak do tega spoznanja ti manjka še veliko tistega, česar ti nobena šola ne more dati. Srčne kulture. Le-to imaš ali pa je nimaš.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 111
21.1.2008 18:00:28   
karmy
podjetnost pa ima on v krvi, drugače ne bi preživelo njegovo podjetje ob tako hudi konkurenciuser posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 112
21.1.2008 18:04:40   
natasaom
nejcko!!!zelo lepo in resnično si napisala user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 113
21.1.2008 18:16:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Miša99

Je pa treba v revozu delati in to ne samo dopoldan, ampak v 3 izmenah. Plača pa je, pa tudi ne tako user posted image  slaba. 

Ja, delat je treba....pa cukaš ga težko, ker potem ne moreš delat, ker si fizično nesposoben. In kdo je zdaj tisti, ki ti je vzel dostojanstvo? Delodajalec, "izkoriščevalska kapitalistična firma", ki potrebuje zdravega človeka v dobri fizični kondiciji ali tisti, ki prerad in prevečkrat pogleda v kozarec?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 114
21.1.2008 18:21:27   
Anonimen
ker vsako dostojanstvo raste premo sorazmerno z luksuzom družbe, v kateri posameznik živi. Večji je torej luksuz, več potrebuje posameznik za dostoj(a)n(stve)o življenje.

Revščina sama po sebi ne boli in bogastvo samo po sebi ne prinaša užitka. Svojo vrednost dobita le v primerjavi; bolj daleč je nasproten pol, večja je njegova vrednost.

Razmerje med revnimi in bogatimi se povečuje, v svetovnem merilu, ne samo v slovenskem, pri čemer čedalje manjši delež bogatih obvladuje čedalje večji kos svetovne pogače.

Kaj naredit, da bo bolje, je pa že filozofsko vprašanje user posted image .

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 115
21.1.2008 18:29:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: caillou

Tega hudiča se toliko navleče, da mi je z meseca v mesec bolj slabo.

Samo še tole komentiram, potem bom pa tiho....user posted image .

Meni so pa položnice fajn. Pomenijo, da se umivam s toplo vodo, sedim v toplem stanovanju, nonšalantno mečem smeti v bližnje kontejnerje in tipkam po hitrem internetu. Veliko udobja mi prinašajo položnice.

Lahko pa nanje gledaš kot na hudiča in prinašale ti bodo hudiča.

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 116
21.1.2008 18:29:38   
natasaom
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

IZVIRNO SPOROČILO: Miša99

Je pa treba v revozu delati in to ne samo dopoldan, ampak v 3 izmenah. Plača pa je, pa tudi ne tako user posted image  slaba. 

Ja, delat je treba....pa cukaš ga težko, ker potem ne moreš delat, ker si fizično nesposoben. In kdo je zdaj tisti, ki ti je vzel dostojanstvo? Delodajalec, "izkoriščevalska kapitalistična firma", ki potrebuje zdravega človeka v dobri fizični kondiciji ali tisti, ki prerad in prevečkrat pogleda v kozarec?

mič pa sej niso vsi pijanci,no!eni pač ne morejo delat ponoč.in lahko ti povem,da je zelo težko delat v nočni izmeni..pa ne mislim sedaj samo revoz.pa če misliš,da vsi navadni delavci pijejo se prekleto motiš!več pijancev je v  ,smetani ,kot v navadni raji

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 117
21.1.2008 18:32:44   
Anonimen
Saj ni bilo vprašanje, koliko je pijancev...user posted image .

Pa "navadni" delavci težko pijejo in delajo, ker jih na delo niti sprejmejo ne....niti piti ne morejo, ker potem niso sposobni delat.

A sem rekla, da je lahko delat v nočni user posted image

(odgovor članu natasaom)
  Neposredna povezava do sporočila: 118
21.1.2008 18:42:19   
natasaom
zakaj si pa pol napisala,da ge cukat ne morejo,če na šiht hodjo??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 119
21.1.2008 18:45:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: natasaom

zakaj si pa pol napisala,da ge cukat ne morejo,če na šiht hodjo??

Ja ker fizično ne dohajajo dela.

(odgovor članu natasaom)
  Neposredna povezava do sporočila: 120
21.1.2008 18:51:18   
natasaom
sam povej mi zakaj misliš,da vsi ki delajo v proizvodnji pijejo?
tam,kjer sem jaz delala je bil samo eden pijanec v proizvodnji,v pisarnah pa najmanj 8 komadov-pa so bili šolani

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 121
21.1.2008 18:54:47   
nejcko
Jao, mič, no comment ...

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 122
21.1.2008 18:55:13   
Anonimen

Še vedno ne razumeš vprašanja....user posted image .

Zelo malo jih pije, sploh v proizvodnjah, kjer je treba fajn delat. Ker enostavno fizično niso sposobni sledit.

Vendar alkoholiki do tam ne pridejo, ker ne morejo (ali pa nočejo in ne zmorejo). In to je skupina, ki je revna ali je blizu revščine. In po dveh kozarcih bo za njihovo revščino in nedostojanstvo hitro kriva družba, družba, kdorkoli že...ne pa oni sami s svojim alkoholizmom. Ti še kaj ni jasno?

(odgovor članu natasaom)
  Neposredna povezava do sporočila: 123
21.1.2008 18:56:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Jao, mič, no comment ...

In zakaj no comment?

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 124
21.1.2008 19:03:20   
karmy
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Še vedno ne razumeš vprašanja....user posted image .

Zelo malo jih pije, sploh v proizvodnjah, kjer je treba fajn delat. Ker enostavno fizično niso sposobni sledit.

Vendar alkoholiki do tam ne pridejo, ker ne morejo (ali pa nočejo in ne zmorejo). In to je skupina, ki je revna ali je blizu revščine. In po dveh kozarcih bo za njihovo revščino in nedostojanstvo hitro kriva družba, družba, kdorkoli že...ne pa oni sami s svojim alkoholizmom. Ti še kaj ni jasno?

kako? a misliš da alkoholiki obstajajo samo v revnejših slojih?! ko ti ena pijana profesorica naravoslovja pride pijana na predavanja, kot je prišla k nam, in pokozlala polovico predavalnice, ti lahko postane jasno da tudi kao izobraženi imajo svoje probleme.. da ne začnem se govort o slavnih in bogatih...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?