Anonimen
|
Nič osebnega, a tako se dandanes dela selekcija. Nizko izobraženi imajo najnižji standard, srednje izobraženi srednjega, visoko izobraženi pa ali dobrega ali pa nadstandarnega. No tole čisto povsem ne drži... Jaz tako mimogrede ne poznam res nobenega z visoko izobrazbo, ki bi imel nadstandard... pa morda več takšnih, ki imajo tudi z OŠ ali poklicno pa so dobro stoječi... Je pa verjetno res čedalje več takšnih, ki si s tistimi bornimi pokojninami ali res mizernimi plačami težko rinejo iz meseca v mesec... Je pa tudi veliko takšnih, ki samo jamrajo in bemtijo čez sistem, pa plače... Meni ni slabo, ne živimo slabo, pretiravamo pa tudi ne, plače imava bi temu rekla solidne, solidno pa tudi vračamo v državno blagajno... Tako na oko bi rekla, da verjetno za enih 7 tistih, ki imajo plače 380 evrov... No pa nismo upravičeni do nobenih otroških dodatkov, vrtec plačujemo polno... Pač tako je... Torej z najinimi plačami bi lahko bistveno več trošila kot večino tistih, ki so bili včeraj na Trenjih, pa mislim da manj. Kupujem navadne jogurte, ker menim, da so najbolj zdravi, kruh povečini pečemo doma, mesa praktično ne kupujem, če pa že, potem samo boljše dela mesa in v takšni količini, da se nikoli ne vrže stran (svinjska ribica, svinsjki file, zajčka, goveji file). Kruha v življenju še nisem vrgla stran (pa se spomnim, da takrat ko smo še živeli v stanovanju so gospe za zajce iz kontejnerjev velikokrat nabrale po kar zajetno vrečo - tako, da tukaj se čist strinjam z našim JJ). Namesto nevem kakšnih Fruchtwerkov moji otroci jedo navadno skutko Ljubljanskih mlekarn, na mesec porabimo cca. 1 liter oljčnega olja in morda ... Za kurjavo (plin) do sedaj (oktober -januar) smo dali z včerajšno položnico cca. 130,00 evrov - ker pač kurimo z drvmi kamin, ki ogreva celoten centralni seistem... Nimamo savne, hladno pa tudi ne.. pač se mi zdi čist nesprejemljivo, da bi kurili tako močno, da bi se lahko sprehajali po flatu v "spodnjih gatah", kot včasih radi rečejo nekateri. No pa pridem domov k staršem in poslušam samo, kako je vse drago, da v trgovini pustijo vsakič 100 evrov , pa pogledam v hladilnik... Ni da ni, polovici stvari je potekel že rok, nekaj je odprtih, na teden porabijo poleg svinsjke masti še 1 liter olja, kurijo centralno na olje, da je notri savna in pol odpirajo okna vsakih 5 minut, zraven pa v kuhinji gori še štedilnik na trda goriva (ki bi ga bilo mogoče z malce dobre volje in stroškov preurediti v sistem, da bi ogravali recimo vsaj dopoldan vse bivalne prostore hiše), ker pač brez njega "ne znajo kuhat", pa hrana je na navadnem štedilniku skahana boljše... Jaz pa sem npr. čudna, ker pijem vodo iz pipe, pa mi ponujajo sokove, ki že na daleč diši po samih umetnih barvilih in ima okus kot zdravilo... No pridem nasldnjič in me doma čakajo plastenke navadne vode... Vprašam čemu sedaj to, pa dobim odgovor:"Da ne boš pila vode izpod pipe!" Pa ni bilo pri nas vedno tako... Včasih smo tudi pili vodo, ali pa nesladkan ali malo sladkan lipov ali bezgov čaj (smo ga otroci poleti nabirali in sušili sami), meso smo jedli ob nedeljah čez teden pa več ali manj samo hrano na žlico... Na dopust smo šli pač enkrat na leto na morje, smučali smo se pa po sosednjih hribih... Pa zakaj je vedno za vsake počitnice, ki jih imajo otroci nekam na dopust in potem se vedno primerjat s tistimi, ki so šli, pa da so takšni otroci zapostavljeni... Jah so, če se pa potem to vedno izpostavlja, po vseh medijih in ne vem , kje še. Jaz mislim, da smo vsi skupaj postali PREVEČ POTROŠNIŠKA družba in kupujemo vse, kar nam trgovci uturijo in mislimo, da potrebujemo še več, več in več... Pa ne bi sedaj o tem, kaj vse to pomeni predvsem za naše zdravje ... Skratka, z vsem spoštovanjem do teh malih ljudi, ki si res zaslužijo višje plače, bomo morali pač začeti včasih razmišljati tudi v druge smeri...Sem malo zašla, ampak tole se mi vedno prvo porodi... So pa bile nekatatere izjave določenih ljudi, funkcionarjev, sodnikov prav žalostne...
|