|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: se sami povabite ali ...
18.1.2008 9:33:01   
piščanc
vedno se najavimo po telefonu. med prijatelji se sami povabimo k njim in vsi vedno vedo, da so pri nas dobrodošli, ko imajo čas in željo. ker smo vsi mlade družinice in ko imamo čas se pokliče in vpraša, če so doma.

raje vidim, da nekdo pride k meni ko želi on, ne takrat ko želim jaz. in obratno

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Grofica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
18.1.2008 9:38:41   
Anonimen
Jaz osebno se sama povabim k eni ali drugi frendici na kofe, ko grem v njune konce. Pokličem in vprašam, če imata čas in voljo za kofetek. To je kar cca. 1x tedensko. Drugače pa se za familijarne obiske sem pa tja slišimo s kakšnimi frendi in se zmenimo, kdaj imamo čas in kje bi se dobili. Tu nimam glih občutka, da se kdo kam sam vabi. Pokličeš, poveš, da imaš čas, vprašaš, če imajo tudi oni, komu se kam ljubi it, pol pa a se zmenimo al pa ne.

(odgovor članu Grofica)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
18.1.2008 9:56:12   
sneguljčica
Ko sem brala prejšnjo temo in tole zdaj, sem že mislila, da sem jaz malo čudna, potem pa najdem kar nekaj odgovorov, s katerimi se strinjam.

Midva sva vedno vabila k sebi, pa se je redko kdo kdaj odločil, da pride. Delala sem narezke, kuhala škampe in ribe, delala sladice, če pa so se napovedali, da pridejo čez eno uro, sem pa šibala v trgovino po pršut za narezek. Da so se gosti dobro počutili.
Potem so vabili naju. Pa ni vedno čas in kličejo in kličejo. Napovedala sva se nekaj dni prej, da bomo prišli. Kupiva darilce, nekaj mora biti, saj se ne hodi praznih rok. In potem pridemo na tako dolgo pričakovan obisk in ponudijo na mizo že nekaj dni narezan paneton, ki leži v drobtinah (Toliko kot so klicali in smo se dogovarjali za uro, sva pričakovala vsaj večerjo).

Potem smo imeli še enega otroka in večina je prišla na zabavo, ki jo je imel moj. S tem so rešili z obiskom in skoraj nihče ni prišel pogledat otroka. Tudi najboljši "prijatelji" in svakinja z možem. To me je zelo prizadelo, kot da nikomur ni mar zame... Povrh vsega, pa še kar vabijo k njim...

Kot so nekatere že napisale: naveličala sem se vedno pakirati dva majhna otroka in se voziti k drugim, oni brez otrok pa ne morejo do nas. Naveličala sem se kupovati darila za druge, ker očitno imamo mi edini navado, da je treba nekaj nest. In naveličala sem se prazniti hladilnik in kuhati za druge (čeprav rada kuham), ker drugim se ne zdi vredno niti postreči nekaj poštenega na mizo (pa ne rečem, da hodim k njim vsak teden, pa brez poklicat).

Na srečo je kakšna prijateljica, s katero se pokličemo in dobimo čez deset minut, brez kompliciranja in vabil, včasih tako klepetamo, da še pijačo pozabimo ponuditi. Pa se imamo vseeno lepo.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 28
18.1.2008 12:33:22   
ZARA
Ja, povabim se ... sicer redko, ampak se.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 29
18.1.2008 12:36:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Ja, povabim se ... sicer redko, ampak se.

jasno, k te noben neče sam.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
18.1.2008 13:02:32   
Pajaca
pa zakaj je treba na obisk nest neki s sabo??? Ok da greš k nekomu prvič neseš nekaj, al pa da majo ravn rd al pa da je novo leto. Ampak zakaj vsakič k greš k komu na obisk nest s sabo še neki. Men je to tko mem. Jaz nikol nič ne nesem, ker tud ne rabim da mi nosijo, ampak ljudje tko radi neki nosjo s sabo. Sej se pač vrne obisk pa je to to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
18.1.2008 15:29:27   
sneguljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Pajaca

da greš k nekomu prvič neseš nekaj, al pa da majo ravn rd al pa da je novo leto.

... ja vedno je nekaj. Ali pa za otroka kakšna stvar. Pa pomnožiš s številom ljudi, ki hočejo, da prideš na obisk in ugotoviš, da skozi nekaj kupuješ za druge in hodiš nekam. Če pa vsake toliko le kdo pride, pa spet kupujem, da jih pogostim.
No par je res takih, ki jim ni treba nesti nič, pa se imamo ravno tako lepo skupaj, tiste pa rada obiskujem in jih tudi rada povabim in tudi kaj pipravimuser posted image

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 32
18.1.2008 17:02:41   
vaney
včasih se tudi sama povabim, ampak vedno prej pokličem. včasih potem pridem čez 5 minut, včasih čez 1 teden, kakor se zmenimo. načeloma pa okrog hodim, če me povabijo. mojega dragega pa itak bolj težko kam spravim oz. rajši vidi, da kdo pride k nam. jaz sicer obiske sprejmem, ampak doma imam najraje mir. po pravici povedano, grem najraje na kavo v lokal in k nikomur domov. pa ne vem, zakaj..

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Grofica)
Neposredna povezava do sporočila: 33
18.1.2008 19:57:21   
kaya2007
valda se prej zmenimo...
ampak je bilo vseeno luštno 10-20 let nazaj, ko je bilo samoumevno da lahko kdorkoli/kadarkoli/kamorkoli pride na obisk. takrat so bili obiski veliko bolj pogosti, življenje je bilo precej bolj družabno...potem pa se je sfera javno/zasebno precej spremenila..in smo se zaprli v varno zavetje doma in nuklearne družine.
in ja, bi me danes motilo, če bi se kdo kar pojavil brez da bi se napovedal. zanimivo kako se navade spremenijo.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 34
19.1.2008 14:57:49   
hmm...
To mi je še bolj neumno, da se nekam vsiliš na obisk in potem po možnosti tam visiš v nedogled.

Se podpišem. Tudi mi se nikamor ne povabimo sami ali kakorkoli drugače vsilimo. Mi je to nekaj najgršega da se sam povabiš saj sem imela zelo veliko takšnih prijateljev. Na srečo jih več nimam. Če pač tisti dan niso poklicali nimajo časa ali pa jim enostavno tisti dan ne paše imeti obiska in rajši lenarijo. Tudi to razumem. Če pa povabijo in imamo čas gremo z veseljem malo poklepetat. Tudi mi kdaj povabimo in če nimajo časa ali pa najdejo kak drugačen izgovor, ki je kar malo (fejst) za lase privlečen pa slabše za njih, pač ne bodo videli svojih prijateljev oziroma znancev. Me čisto nič ne moti. Sem pa alergična če mi kdo pozvoni in se mi nastavi pred vrata za kavico. Ker tudi sama tega ne delam in tega ne maram tudi sovražim to početje pred mojimi vrati. Če pa sem na kakšnem koncu kjer imam prijatelje pa pokličem in vprašam če gremo na kakšno kavico.user posted image

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 35
19.1.2008 17:12:53   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: LARA
...recimo nedelja, nimate kaj počet,

A je to sploh možno?

Po moje to pomeni samo to, da ste si drug drugemu premalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
23.1.2008 16:18:01   
Slončica
Pravih prijateljev sem vedno vesela, uni k se pa nimajo kam dat pa te pol kličejo, flosarji po domač...mam tud jst kak dobr izgovor pripravljen.Drgač pa če se zmenimo za obisk, se prej še slišmo pa vprašam če morm z glavo pozvontuser posted image ( vrečka v rokah...,bandidos,kak čips) enostavno smo tko navajeni med sabo, da nikol ne pridemo prazni.

(odgovor članu Grofica)
Neposredna povezava do sporočila: 37
23.1.2008 17:39:27   
Anonimen
Nikoli se nikamor ne vabim in tudi praktično nikoli ne vabim nikogar k sebi domov. Mi je enostavno nerodno da vidijo da živimo kot pri Strojanovih, pa čisto nič po moji krivdi. Me je pol še tedne sram zaradi tega.
In tako midva ne hodiva k nikomur, ker je potem nekako potrebno vrniti povabilo in jaz tega ne morem izustiti.
Se pa zato velikokrat dobim kje zunaj na kakšni kavici, čepra sedaj odkar imam juniorja tudi to vedno redkeje.
Hja, nedružabna sem za se zjokat zraven.

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
24.1.2008 15:36:10   
Hanna M.
največkrat prej pokličemo in če imajo čas za nas, pridemo. Tudi jaz ne maram nenapovedanih obiskov, zato me vedno prej pokličejo.
Mi je pa zanimivo nekaj drugega. Se vam je že zgodilo, da so si na isti dan in uro obiski kar podajali kljuko?

Pri nas se je to že kar nekajkrat zgodilo. Kot bi se zmenili, da pridejo vsi na isti dan.
Tudi moja mami večkrat reče (živi sama), al ni nobenga, al pa so vsi na kupu, hecno , ne?

Bog, daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko, daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti in modrost, da ločim to dvoje.

(odgovor članu Grofica)
Neposredna povezava do sporočila: 39
24.1.2008 20:34:59   
smrka
Na svedskem je navada da se zmeraj v naprej pove oz. poklice a se lahko pride na obisk, nikoli se ne prihaja nenapovedan. Jaz osebno povabim dostikrat tasco in tasta na kosilo. Sele zdaj ko razmisljam se mi zdi da se res premalo druzim s prijatelji tako da bi oni prisli k nam. Ravno v soboto smo bili pri prijateljih ker so si kupili novo stanovanje na vecerji.. in smo jih potem mi povabili cez dva tedna da naj prideta k nam na kosilo. Ko vabimo prijatelje jih nikoli ne povabimo samo na kavo ali kaj podobnega, zmeraj jih vabimo na kosilo al vecerjo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
24.1.2008 21:35:14   
Anonimen
Vedno se obiskujemo napovedano. Enkrat oni, enkrat mi. Nenapisan dogovor, razen, če pride vmes kakšno slavje, kaj drugega. Mi je pa zoprno to z darili, najraje imamo res samo kakšno malenkost za otroke. Če oni prinesejo veliko, se pač drugih tudi mi izkažemo. Pa če zrihtajo kakšno reč se tudi zahvalimo s kakšnim darilcem. Znank  z večnimi izgovori, da nimajo časa pa nimam več, se jih raje izognem. Pol jih pa vidim, kako kofetkajo, pa se sprehajajo z vožički.  Lp

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?