mml
|
Manca ima pa Mavec ...pravzaprav ne vem točni kaj se je zgodilo, v petek popoldan smo šli na šoping v Leclerc in ker je Matic mrknil in si je Manca zaželela še v igralni kotiček, sva jo pač pustila, midva sva pa zraven pila limonado. Lepo je poskakovala in se plazila, naenkrat je pa stala sredi igralnice in jokala...sploh ni padla...tako da je nazačetku še prav resno nisem jemala...po tem pa kar ni več mogla stopiti na nogo, tako da sem ji v avtu sezula čevelj in nogavico in videla, da je nastala na narti prav grda oteklina. Tako smo namesto domov šli na urgenco, kjer smo se načakali, ker je bila ravno smena, po tem pa v minuti v ordinacijo in ven, pa spet čakat na rentgen, no po tem mi je kar sestra povedala, da ima zlomljeno stopalnico in bo potrebovala mavec in da 10 dni ne sme stopit na nogo...ker je premajhna ne more dobiti bergl, ker jih ne zna uporabljati...pozabila je pa povedati, kako jo naj prepričam, da ne bos stopila na nogo, ker prilepit v posteljo je ne morem, 24 ur na dan je pa tudi ne morem imeti na očeh...no potem smo kar hitro dočakali mavec...je pa tako kričala in se zvijala, kot bi jo devali iz kože...toliko o tem, kako znajo na urgenci z otroki...če bi si kdo vzel 2 minuti časa, bi šlo brez solz in kričanja...ampak tako pač je... ...ponoči je slabo spala, ker jo je seveda motil mavec, je pa za čuda prav dobre volje in sploh ne poskuša stopit na nogo, ampak se pusti nosit, v mesto smo šli pa z dvema vozičkoma. Med vikendom je bilo OK, sedaj med tednom, ko bomo sami, ker sem pač na porodniški in zato očetu bolniška za drugega otroka ne pripada...logika pa taka...ampak nekako bomo že...malo bo pomagala moja mama, malo razmišljam ,da bi najela kakšno varuško iz Sezama za 3 ure na dan, da bi šla midva z Maticem malo ven... No pa še naša varuška me je spravila v tako slabo voljo, da iščem drugo varstvo za Matica...sem jo klicala, da Mance ne bo v ponedeljek (v torek gre tako ali tako za 14 dni v toplice) in da pač pride 30. normalno v varstvo, pa ženska prijavi da gre 30. z možem k zdravniku, po tem sta pa "kao" samo še dva denva in po tem gre spet na dopust za en teden (to je bilo že prej planirano) in da ima ona toooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooliko priprav pred dopustom in vse za oprat...za malo se mi zdi, ker smo zmenjeni za 14 dni dopusta avgusta, no letos izjemoma julija...sedaj bo pa iz teh 14 dni nastalo kar 4 tedne...plus vsi vmesni dnevi, ko je imela kakšne opravke, da o tem ,da je Manca tam samo od 10 in ne od 7 sploh ne govorim...se mi zdi, da prav grdo izkorišča, da sem na bolniški...skratka, če bom našla kaj drugega, bom dala Matica rajši drugam... nanka suepr, da sta z Natko doma in da sta obe OK, pa tudi da je Zoja lepo sprejela novo sestrico lara croft po moje nikoli ni tako kot si želimo, obrtniki so pa tako ali tako poglavje zase....vzami si kaj časa zase, ker po porodu ga pa res ne boš imela, tako da izkuristi kakšno uro za lenarjenje majuška tole včerajšnje vreme je pa res groooozno, ampak se je pa spet malo shladilo...tako da upam, da je to pozitivno vplivalo na tvoje otekanje , sicer si pa zdaj že res že v ciljni ravnini...še 14 dni do PDP katina, NiLe, resnično srečna, calena upam, da ste OK in uživate z vašimi malimi in velikimi