Enolla
|
IZVIRNO SPOROČILO: madela IZVIRNO SPOROČILO: adelaide upam, da razumeš, da nisem hotela nič slabega ko sem te citirala. Le iz svojih izkušenj vem, da so po navadi ljubosumni ljudje tisti, ki si nekako lastijo partnerja oziroma kot si zdaj napisala v drugem postu , da ti lahko srečo vzame tvoj mož. Nisi srečna (oziroma boljša beseda je spokojna) če o tem razmišljaš, da bi lahko TVOJO srečo vzame kdo drug. Srečna si sama, zase, nihče ni odgovoren za tvojo srečo. Sicer pa razumem tvojo stisko, da če si bila že prevarana, da strah ostaja, ne rečejo zastonj, da tistega, ki je kača pičila... Želim ti , da greš preko strahu, ljubosumja ker to so skrajno negativni čustvi, ki uničujejo predvsem tebe (pa ljudi okoli tebe tudi) . Srečno. Vem,da nisi mi mislila nič slabega. Ampak poglej,zakaj menim,da je moja sreča odvisna tudi od mojega moža. Poročila sem se zato,ker se dopolnjujeva,ker sva dober tim in ker se imava rada in če ne bi bila srečna z njim,prav gotovo ne bi bila skupaj. Imava pa tri otroke. In recimo,da gre vse po zlu...kako naj bom srečna,ko bom gledala svoje otroke,ki bodo ločeni od enega od naju. Sicer je sreča velik pojem in vedno je več stvari,ki te naredi srečnega,ampak samo en dejavnik lahko tvojo srečo poruši. Glede ljubosumja,pa sploh ni nujno,da izhaja iz tega,ker ne bi bil zadovoljen sam s sabo.To še zdaleč ni res. Še celo psihologi znajo povedat,da je kanček ljubosumnosti(ampak res malo) normalno za zdravo zvezo. Madela, tudi njegova sreča je odvisna od tebe - verjemi. Ker v nasprotnem primemu bi tudi ti ne bila srečna. Pozdrav!