Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: madela IZVIRNO SPOROČILO: adelaide karin24 : sprašuješ se od kod ljubosumje. Poglej, preberi si odgovor od madele, nekje vmes je zapisala nekaj takega..vendar se vedno bojim, da mi kdo vzame kar je mojega. v tem lastninjenju partnerja se skriva ljubosumje. Dokler misliš, da je partner tvoja last do takrat si ljubusumen. Ne moje ljubosumje ne izhaja iz tega,da bi si karkoli lastninila in tisti vzame sem dala pod narekovaj ravno zaradi tega,kar ti pišeš sedaj. Moje ljubosumje izhaja pa iz moje preteklosti,ko sem bila prevarana in moj strah pred takim izdanjem človeka,ki ga imam rada še zmeraj ostaja. Mislila sem povedat,da mi kdo vzame srečo,ker sem srečna. Vzame pa mi lahko srečo moj mož,če bi me varal. Lastninim si ga pa ne,čeprav je moj,moj,moj.... upam, da razumeš, da nisem hotela nič slabega ko sem te citirala. Le iz svojih izkušenj vem, da so po navadi ljubosumni ljudje tisti, ki si nekako lastijo partnerja oziroma kot si zdaj napisala v drugem postu , da ti lahko srečo vzame tvoj mož. Nisi srečna (oziroma boljša beseda je spokojna) če o tem razmišljaš, da bi lahko TVOJO srečo vzame kdo drug. Srečna si sama, zase, nihče ni odgovoren za tvojo srečo. Sicer pa razumem tvojo stisko, da če si bila že prevarana, da strah ostaja, ne rečejo zastonj, da tistega, ki je kača pičila... Želim ti , da greš preko strahu, ljubosumja ker to so skrajno negativni čustvi, ki uničujejo predvsem tebe (pa ljudi okoli tebe tudi) . Srečno.
|