|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: majčice 08_2.del
4.2.2008 13:31:04   
Skye
Valentina user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za okroglih 24user posted image  

Mi bomo praznovali v sredouser posted image

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
4.2.2008 13:34:15   
aurora28
Valentina čestitke! user posted image user posted image user posted image

Skye mislim, hmmmmm... ja ena leži glavično in druga medenično, zato pa jih čutim vsepovsod, ker te brcata z dvema paroma rok in nog. user posted image user posted image user posted image

Jaz jih tudi čutim vsepovsod in enkrat sem celo zasledila, da me je istočasno brcnil spodaj in zgoraj user posted image , pojma nimam kako mu to uspe user posted image user posted image user posted image , važno da raste.

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

Neposredna povezava do sporočila: 1902
4.2.2008 13:35:07   
Anonimen
valentina 2006: čestitke za 24 teden user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , jaz pa sem 24 teden in 1 dan user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Skye)
  Neposredna povezava do sporočila: 1903
4.2.2008 13:35:31   
Katina
Ko je že govora o aparatu za mamografijo - jaz sem že bila in je prava srednjeveška mučilna naprava - še kakšen dan po tem so me prsi bolele in imela sem občutek, da mi jih bodo potrgali. Pa nočem nobene strašit. Seveda se da zdržat, ker ne traja dolgo. Prijetno pa ni.

Moj OGTT je k sreči za mano. Dobila sem 100g sladkorja v 3-4 dcl vode. Še dobro, da me je sestra opozorila, naj pijem počasi. Kljub temu, da sem sladkosneda, je bilo tega cukra kar malo preveč. No po kakšni slabi uri mi je bilo malo slabo, še bolj pa, ko sem prišla še tešč domov. Sem morala hitro zajtrkovati. Vmes imaš 4 odvzeme krvi. 1. pred pitjem cukra, nato pa še vsako uro 1x. Upam, da v redo že dobim rezultate in da se prisotnost nosečniškega diabetesa ne bo potrdila (čeprav sem imela na 50g OGTT testu sladkor kar čez 8, kar sploh ni malo, še posebej zato, ker so mi kri vzeli 1/2 ure prepozno in bi moral rezultat pokazat še manj).

Tudi pri nas dežuje in je prav turobno.

No, zdaj grem pa še malo počivat, ker me zadnjica pošteno boli od trdih klopi pred laboratorijem.

Še enkrat srečno obema, ki imata danes pregled.

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
4.2.2008 13:37:48   
narava
ljudje bozji!

zdej sm sla mal prebirat un koledarcek po tednih in nekje pri 36. tednu naj bi bil bebi cist ok in zdrav ce se rodi. ok, recimo, da je to neka prelomnica. in ce to lepo malo preracunam do mojega tedna (trenutnega) je to se cca. 12 tednov "intenzivne" nosecnosti, kar, ce zopet preracunam pride natanko 84 dni (ali se manj, glede na dneve v tednu)!

o

moj

Bog!

pa 84 dni ni skooooor nc!

ok, to bo pa res endvatri tle!

auf, sm mogla mal panike zagnat! user posted image

Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki.
Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih.
Uspeh zagotovljen!

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
4.2.2008 13:43:28   
Skye
Aurora hvala za odgovor user posted image user posted image

Katina držim pestke da bodo rezultati OGTT-ja OK user posted image user posted image user posted image

Me prav zanima ali bo mene G tud dal na ta pregled, glede na to da se tako redimuser posted image
Kaj je pravzaprav povod, da te dajo na to preiskavouser posted image

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
4.2.2008 13:46:51   
sesil
jaz imam tudi danes dopolnjen 24 teden. juppi

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
4.2.2008 13:53:32   
Pepita
Živjo babike.
Narava mene tud že panika grabi, sam jaz jutri pričnem 28. teden 28!!!! aaaaaaaaaa
Moja sestra je rodila v 32. t in če na to pomislim me še večja panika.

Mi smo pa včeraj imeli izlet na Ptuj, je blo super user posted image user posted image user posted image , 2 ure povorke sta minili ko šus, moja mala nečakinja je uživala, se nobenega ni bala, ne kurentov, niti enih še bolj groznih mask, prava faca je bila. Smo se pa vsi našemili, še moj user posted image , ki ni ravno za pustne fore je užival.
Zvečer pa ne vprašajte, sem kar padla v posteljo. Mi je vožnja z avtomobilom, odkar sem noseča, ful napor in nazaj že nisem vedela kako naj se namestim, da mi bo bolj udobno.

Lep dan pa držim user posted image za vse, ki imate preglede.

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
4.2.2008 13:55:58   
valentina2006
HVALA za user posted image  user posted image ... user posted image  user posted image

Katina: user posted image  Upam, da bojo rezultati OGTT OK...user posted image  user posted image  user posted image  Mene to še čaka user posted image ...

Tud jest vsem user posted image  user posted image , ne glede na teden in dan... user posted image  user posted image

user posted image  user posted image  user posted image

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
4.2.2008 14:05:10   
kasso
valentina in sesil...čestitam za dopolnjeni teden user posted image user posted image

jaz pa imam občutek, da bom rodila kakšen teden pred rokom...bomo videli.

narava, ko sem rodila drugega otroka, je bilo več ali manj porodov otrok v 35. tednu, tako da ja, se je potreba psihično že prej malo pripravit, a nikakor paničart.... ker ti lahko le škodi ;)

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
4.2.2008 14:11:00   
narava
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

narava, ko sem rodila drugega otroka, je bilo več ali manj porodov otrok v 35. tednu, tako da ja, se je potreba psihično že prej malo pripravit, a nikakor paničart.... ker ti lahko le škodi ;)

ampak, ljudje bozji, jest moram do 36. se delat!? user posted image  ne, ne, se bova midva s Pobcem kar lepo zmenila: lepo do roka, da se se mami fajn pogliha in pripravi..a zakaj imam obcutek, da mu gre skoz eno malo uho not in skoz drugo ven?? user posted image  jest mam tud filing, da bo prej user posted image  psiha. user posted image

lp, n.

Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki.
Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih.
Uspeh zagotovljen!

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
4.2.2008 14:38:55   
katy82
Čau mačkice

Midva pa zdle potujeva proti materinski šoli pol pa počas na 3D,kumi čakam.Če ne bova preveč pozna se vam že zvečer javm,drgač pa jutr zjutri.Špelin@ Cd je pa od 1.2. za doplačat,sam sm pozabla vprašat kolk stane,ti sporočim

Lepo se mejte pa user posted image še za vse druge ki majo dons pregled.

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
4.2.2008 14:40:49   
katy82
Hej pr nas je tud že sitno!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
4.2.2008 14:46:17   
jana81
mene pa zanima zakaj vsi govorijo, da če se otrok rodi v 8.mesecu je lahk kritično zanj? če je pa kao po 36.tednu že sposoben za samostojno življenje. men to ni jasn.

mislim ej dans mi grejo same bedne misli po glavi, tak me utruja tale GP...no tud jst sem med unimi nesrečnimi, ki jim na skor vsakem pregledu, dela vaginalni GP...user posted image user posted image

če se prav spomnem ma Tamara ravn zdle pregled...Tamara user posted image user posted image , jst bom trpela 2 ure za tabo.user posted image

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
4.2.2008 14:55:35   
Pepita
Meni pa vedno dela vaginalni GP, pa sem se s tem sprijaznila, pa mi ni nič hudo. Pogleda mi MV, nato pa še srček posluša in preveri utrip, ker meni dela UZ samo po predpisih, torej me samo 1 še čaka.

Saj pa GP ni kakšen bavbav, kar mora bit, pač mora bit.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
4.2.2008 15:00:13   
špelin@
Ma jaz sem kar vesela, ker nimam nonstop tehle vaginalnih pregledov - so mi dovolj že tisti v kolposkopski ambulanti user posted image

jana81, mene je samo ponoči 2x rahlo "zašraufalo" in naslednji dan sem bila že odprta 4 cm. Popadkov do pol ure pred rojstvom moje male pike skoraj niti čutila nisem, čeprav so se na CTG-ju lepo zapisovali user posted image  Vsi so me debelo gledali, jaz sem se pa smejala - no, zadnji popadki so bili boleči, ampak samo toliko, kot če imaš hude prebavne motnje.

aria81, boga user posted image  Lepo se pozdravi user posted image

Naty*, res super, da ti Buscopan pomaga user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: barbaw
TamaraJ men se zdi, da so te pripomočke za gin. preglede izumili moški, ker drugače ne bi bili takšni. Ali pa mamogram, ki ti splošči joško. Sicer osebno še nisem bila na takem pregledu, ampak dokumentarci povejo svoje.

Ali pa kakšna sadistično naravnana stara devica user posted image  Moja mami je bila na mamografiji in je bila res boga user posted image  Drugače pa imajo zdravniki tudi za moške pripravljenih nekaj mučilnih metod: npr. pregledovanje (šlatanje) prostate skozi ritno luknjo in uroflowmetrija, kjer moškemu v lulčka porinejo endoskop user posted image user posted image  ok, pustmo to... user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: TamaraJ
Punce, brez hrane nikamoruser posted image

Se podpišem user posted image  Po tistem, ko sem po prvem porodu zamudila večerjo in skoraj škripnila od lakote (sem celo noč grizljala tisti user posted image  prepečenec user posted image ), mi je user posted image  po rojstvu male pike takoj priskrbel odličen, slasten, velikanski sendvič user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: narava
ps.s. ****yyy???

Ja user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Naty*
Joj a še kero po sesanju ful križ pa trebuh boli???

Oh, ne sprašuj user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Naty*
Moja prijatljica je rodila decembra drugič, pa sploh ni bla sigurna, da ma popadke. Mal jo je v križu špikalo, pa je šla čist iz preventive k G in ugotovijo, da je že 4 cm odprta!

Pri meni je bilo tako, da sem šla na sprejem za sprožitev poroda, ampak je zdravnica ob pregledu ugotovila, da praktično že rojevam user posted image  Sem bila tudi 4 cm odprta. Pa sem šla namesto na oddelek direkt v porodno sobo user posted image

Katina, držim pesti za ta salamenski cukr user posted image  user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: katy82
Midva pa zdle potujeva proti materinski šoli pol pa počas na 3D,kumi čakam.Če ne bova preveč pozna se vam že zvečer javm,drgač pa jutr zjutri.Špelin@ Cd je pa od 1.2. za doplačat,sam sm pozabla vprašat kolk stane,ti sporočim

Ti bi se pa čisto komot med potjo nazaj tudi pri meni ustavila - bi mi iz prve roke poročala user posted image

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 1916
4.2.2008 15:01:04   
valentina2006
Ojla punce, a ste že po user posted image ... no DOBER TEK

Vas bi neki rada vprašala... Kje kupujete user posted image  oblačila. Pravzaprav me zanima, kje se da dobit user posted image  kavbojke z uno široko elastiko user posted image ... Mogoče sem mal glupo vprašala... No upam na kakšn odgovor. user posted image

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
4.2.2008 15:18:50   
jana81
jst sem jih kupla v HM, in to je blo tud edino kar mi je blo všeč tm za nosečke.
baje jih majo tud v C&A, sam jih še nisem srečala.

Neposredna povezava do sporočila: 1918
4.2.2008 15:33:17   
Estrella*
mene pa zanima zakaj vsi govorijo, da če se otrok rodi v 8.mesecu je lahk kritično zanj? če je pa kao po 36.tednu že sposoben za samostojno življenje. men to ni jasn.

Jana, sem slišala, da je bolje rojstvo v 7 mesecu, kot v 8 mesecu.V 8 poteka nek kritičen razvoj pljučuser posted image in ni najbolše, če se user posted image  odloči takrat na svet. Najbolje je seveda v 9m, ko je vse že nared za porod. Ne znam ti najbolje obrazložit, sem napisala kar mi je ostalo v glavi.

barbaw: moj sonček je tudi ponedeljkov! Sedaj imam rok na sredo. Bomo videli.
Valentina: user posted image  za 24t, pa glede službe nič ne skrbi. Malo bo čudno 1 dan, pol se boš pa navadla kot bi rekel keks. Sicer pa ni več dolgo za delat, če pokoristiš še malo dopusta pred porodniško.
Aria81: pocajtaj se!

Kar se tiče poroda, vse skrbi kako bo ko bo...Dejstvo je, da tudi če greš ta 5 tič rodit ne veš kako se bo začelo, še manj končalo. Tako, da punce s tem vprašanjem se nis smisla obadat....

Sama lahko rečem, da rodit ni luštno, hudo pa tudi ne toliko, da ne bi šla ponovno čez to. Dejstvo je da se splača potrpet, ker potem dobiš tako nagrado....

Brez hrane , predvsem pa pijače tudi mene ne spravijo nikamor!!!! Sem imela podobno izkušno lakote in žeje.

Drugače pa jaz po porodu nisem bila prav nič utrujena in sem klepetala do jutra s cimro. Imela sem občutek viška energijeuser posted image  in sem si tako želela, da bi šla kar domov.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
4.2.2008 15:35:05   
aurora28
Jana a si mogoče zasledila če imajo v H&M otroške dekice? Meni osebno je zelo všeč oranžna barva in bi si jo želela za našega user posted image kupiti v oranžni barvi.

Jana nama se pa po glavi porajajo ista vprašanja user posted image user posted image . Daj ti danes vprašaj G zakaj je v osmem mesecu kritično?

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
4.2.2008 15:41:58   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*

Drugače pa jaz po porodu nisem bila prav nič utrujena in sem klepetala do jutra s cimro. Imela sem občutek viška energijeuser posted image  in sem si tako želela, da bi šla kar domov.

ojoj, ne govori, jaz sem bila polna energije in adrenalina...sploh nisem mogla sedet ali počivat...ravno tako je pokalo od energije ;)

Neposredna povezava do sporočila: 1921
4.2.2008 15:49:10   
jana81
IZVIRNO SPOROČILO: aurora28

Jana a si mogoče zasledila če imajo v H&M otroške dekice? Meni osebno je zelo všeč oranžna barva in bi si jo želela za našega user posted image kupiti v oranžni barvi.

Jana nama se pa po glavi porajajo ista vprašanja user posted image user posted image . Daj ti danes vprašaj G zakaj je v osmem mesecu kritično?

za dekice res ne vem, grem pa zdej v soboto v Ikeo,pa verjetn še v HM, in bom tm pogledala, tud midva bova kupila oranžno al pa svetlo modro, da bo šla zraven k vozeku.

bom pa vprašala danes G. upam da ne bo preveč tečna že , ker mam en kup vprašanj.

zdej pa šibam, da bom vsaj ene 15 min prej tm, mogoč bom pol celo na uro šla noter.user posted image

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
4.2.2008 16:11:33   
barbaw
jana81 naj te potolažimo,da tisti najhujši popadki trajajo 3-4 ure, ki pa minejo kot pol ure. Cela stvar malo dlje traja, tisti ta težji del pa gre hitro. Te ne rabi bit nič strah. Mene prvič ni bilo, pa me je zdaj še manj. Upam samo na svoje popadke. Tudi jaz poznam eno "gospo", ki je rodila v eni uri in tričert, pa je rekla, da nikoli več ne gre. Pač prag bolečine je različen in ene to lažje prenesemo ene pa ne. Tiste, ki imajo nizek prag bolečine imajo že prej strahove, pa težave, ki to sploh niso v nosečnosti, ...

Valentina z mano ginekološko gledano tudi ni nič narobe, samo pa moji G, ki je očitno bojša od tvoje, ni všeč, da imam bolečine čez trebuh, da sem imela krče pri treh mesecih nosečnosti in tudi kasneje, pa da me dol tišči. Sem šla k njej tudi nenapovedano zaradi bolečin pa me je takoj dala na bolniško. Zdaj pa že od sredine novembra tičim za "pečko". Zdaj pa imam v sredo kontrolo in me prav zanima kaj bo rekla, ko ji bom povedala, da mi user posted image  pritiska na žile, ki vodijo v noge in da me križ boli kot user posted image . user posted image  za 24t.

Kasso men se pa moj škrat ni zdel čuden. Pa še barvo je imel skoraj tako kot jo imajo kasneje. Mogoče zato, ker je bil prenošen in ni bil nič kaj zgužvan. Je pa moj nečak rekel, kakšnega aliena sem rodila. user posted image

Narava če nosiš v križu te ne bo nič razneslo, samo križ te bo bolel. Nimajo vse nosečke velikega trebuha. Kaj pa to, ko je ena kolegica (če je ne bi poznala ne bi verjela) šla na wc je mislila, da jo šraufa pa je imela popadke in rodila zdravo punčko. Druga pa baje ni vedela do 7. meseca, da je noseča. Obema so zrasle prsi pa nič drugega. Prva se je samo malo poredila. Jaz bom imela ta teden 27t se pravi, da me čaka samo še 9t (2 meseca).

Naty sva v istem klubu. Križ je ena sam hudič. Pa tole pucanje imam jaz od prejšnjega tedna vrh glave. Bi mogla pa me preveč noge bolijo, da bi stala. Še sedet ne morem. Če bi ti voda odtekla na čudnem kraju, reimo v trgovini pač poveš prodajalki, da naj lužico pobrišejo. user posted image  Nimam pojma kako to zgleda. Verjetno je bolj nerodno, da si cela mokra.

Skye jaz ti povem, da brez sušilnega stroja ne boš več mogla živet. user posted image  Meni se je skor svet podrl, ko nekaj ni delalo. Mogoče pa ležita ena na rit ena pa na glavico vzporedno in ne več v nadstropjih. Saj ti bodo delali še UZ pa boš videla. Jaz pa vseeno upam, da boš kar lepo po naravni poti rodila, saj z zašitim trebuhom ne boš mogla dvigovat princeski, ... Je celjenje vseeno dalj časa, po naravnem porodu pa takoj mine ko rodiš. Kar pa se cukr testa tiče, te ponavadi dajo zaradi težav. Pri tvoji nosečnosti pa je normalno, da se tako rediš, saj imaš dve princeski pod srčkom.

Estrella imam 2t rok pred tabo in je tudi na sredo. user posted image  Kar pa se energij po porodu tiče je bilo z mano isto. Sem imela občutek, da ne bom nikoli zaspala.

Aurora kolikor s jaz spomnim nimajo dekic v HM, saj v Mb ne. Jih prej najdeš v kakšni pikapolonici, baby centru, sparu, ikei, leclercu, ... Jaz jih imam iz Spara.

Nobody is perfect and I'm nobody!

Neposredna povezava do sporočila: 1923
4.2.2008 16:29:12   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*

Jana, sem slišala, da je bolje rojstvo v 7 mesecu, kot v 8 mesecu.V 8 poteka nek kritičen razvoj pljučuser posted image in ni najbolše, če se user posted image  odloči takrat na svet. Najbolje je seveda v 9m, ko je vse že nared za porod. Ne znam ti najbolje obrazložit, sem napisala kar mi je ostalo v glavi.

Punce, preberite.

KLIK

KLIK

KLIK

Neposredna povezava do sporočila: 1924
4.2.2008 16:32:11   
valentina2006
barbaw: user posted image  user posted image  za tvojo G.
Mene je osebna zdravnica prov čudn gledala, ko sem ji rekla, da me user posted image dol prtiska, pa da mam bolečine. Sam ona nč ne more...na komisijo da papirje na podlagi napisanega od G. Mi je pa rekla, da če ne bom mogla delat, da nej grem  takoj do G in pol k njej...
Ne vem, bom vidla. Mogoče mi bo pa šlo.

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.