|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice '08 - 2.del
22.1.2008 10:43:23   
Skye
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

Drugače pa mislim, da ti da tam nekje okrog 36. tedna ginekolog potrdilo, s katerim greš na socilano urejat stvari za porodniško. Je pa en kup papirologije, tako da se hitro pozabi.... ali pa sem sama sklerozna ;)

Hmmmmm.......okrog 36 tedna bom jaz že verjetno rojevala user posted image  Sem mal brala po forumu pa sem zasledila, da si glede porodniške LAHKO začneš urejati že 2 meseca pred PDPuser posted image

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 701
22.1.2008 10:49:24   
Estrella*
Skye: G ti bo dal potrdilo o predvidenem datumu poroda, nekako 2 meseca pred PDP-jem. Eno kopijo boš nesla v kadrovsko-računovodstvo, da ti bodo napisali znesek 12 izplačanih plač. Potem boš s tem listkom in drugim delom kopije odšla na pristojni center za socialno delo in izpolnila vlogo za prvi del (105 dni) porodniške, oddala oba dokumenta in na podlagi tega ti bodo obračunali porodniško nadomestilo in izdali odločbo. Pred pretekom 105 dni, boš morala ponovno izpolniti obrazec za drugi del porodniške.
Po rojstvu user posted image  , ko boš dobila po pošti rojstni list, pojdi na davčni urad , da mu dajo davčno številko. KO boš imela ta podatek, greš na center za socialno delo, kjer izpolniš vlogo za otroški dodatek. Najbolje, da priložiš zraven odločbo o dohodnini. To moraš storiti v 3 mesecih po rojstvu in potem dodatek dobiš z mesecem rojstva otroka. Če ta rok zamudiš, dobiš doklade šele z naslednjim mesecem po oddaji vloge. Če nisi poročena, pa moraš najprej z očetom podpisat izjavo o očetovstvu(sodišče), kjer se določi celotno otrokovo ime, na socialni še višino preživnine in šele na to pride na vrsto oddaja vloge za otroški dodatek.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 702
22.1.2008 10:51:31   
sesil
jutro

jaz sem še vedno v pižami, ma nisem lih tolko povožena...je pa megla tukaj da bi jo lahko rezal kot palček smuk.
sky, meni je G že dala papirje za na CSD in je rekla da grem lahko prej rihtat, da ne bom v visoki nosečnosti lazila okoli. no, jaz bom vseeno še malo počakala.

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 703
22.1.2008 10:54:28   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*

Skye: G ti bo dal potrdilo o predvidenem datumu poroda, nekako 2 meseca pred PDP-jem. Eno kopijo boš nesla v kadrovsko-računovodstvo, da ti bodo napisali znesek 12 izplačanih plač. Potem boš s tem listkom in drugim delom kopije odšla na pristojni center za socialno delo in izpolnila vlogo za prvi del (105 dni) porodniške, oddala oba dokumenta in na podlagi tega ti bodo obračunali porodniško nadomestilo in izdali odločbo. Pred pretekom 105 dni, boš morala ponovno izpolniti obrazec za drugi del porodniške.
Po rojstvu user posted image  , ko boš dobila po pošti rojstni list, pojdi na davčni urad , da mu dajo davčno številko. KO boš imela ta podatek, greš na center za socialno delo, kjer izpolniš vlogo za otroški dodatek. Najbolje, da priložiš zraven odločbo o dohodnini. To moraš storiti v 3 mesecih po rojstvu in potem dodatek dobiš z mesecem rojstva otroka. Če ta rok zamudiš, dobiš doklade šele z naslednjim mesecem po oddaji vloge. Če nisi poročena, pa moraš najprej z očetom podpisat izjavo o očetovstvu(sodišče), kjer se določi celotno otrokovo ime, na socialni še višino preživnine in šele na to pride na vrsto oddaja vloge za otroški dodatek.

Super Estrella, si še meni obudila spomin ;)
Drugače se pa pri nas izjava o očetovstvu podpiše na UE (kjer izdajajo rojstne liste)... vsaj upam, da je še tako.

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 704
22.1.2008 10:55:08   
jana81
barbaw...se ti pridružujem ..sem tud jst kot hruška...pa sej je prav da nisma ravne ...se po kavču morem prav prekucnat če se hočem obrnat,in tak me je moj user posted image  začel klicat hruškica.

aurora...KLIČI,KLIČI,KLIČI..drugače ne boš nič dosegla....upam da ne podoživiš moje izkušnje s kuhinjo, še vedno mi manjka zaključna letev zgoraj in spodaj. BODI TEČNA KOLKER SI ZMOŽNA, le tako boš kaj dosegla.
Pa svaka čast tvojmu lubiju, da te je ob 3.30 masiral, moj bi drugače vse nardil za mene, sam če bi ga pa ponoč zbudila, pa nisem ziher da bi me masiral.user posted image user posted image

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 705
22.1.2008 10:57:58   
sesil
tudi pri nas se priznanje očetovstva ureja na UE, lahko tudi pred rojstvom.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 706
22.1.2008 11:02:46   
Anonimen
Jutro mamice, oz. zdaj že dober dan. Naj se še jaz malo oglasim, pri nas vse OK, samo lenoba me daje, očitno da človek več ko je doma bolj len postaja.
Moj user posted image  dojenček je očitno pridobil malo na moči, saj mamico zadnje 2 dni že pošteno opozarja naseuser posted image . Vidim, da smo da smo danes bolj vse nekaj boge user posted image . No zdaj je pa že skrajni čas, da grem iz pižame, saj moram v LJ, spet kri dati, mi kr naprej preverjajo to železo. Pa ta sirup za železo, sem dobila za 40 dni.user posted image  fuuuuuuj

No mamice pridne bodite in srečno vsem, ki imate danes preglede.

(odgovor članu sesil)
  Neposredna povezava do sporočila: 707
22.1.2008 11:39:56   
sesil
joj, ne me spominjat na odvzem krvi. pa da ne bo pomote, nimam nobenega straha, tudi na krvodajalske akcije sem šla ampak...v petek mi je vzela kri ena štregauser posted image  in me še danes boli roka. to da je vse modro okoli mi verjetno ni treba pravit. je pa to taka bolečina, da tudi ko roka počiva, me boli. kam je ta ženska zadela ne vem, je pa zelo na trdo dala notri iglo.uf, naslednjč ko vidim to žensko se bom kar obrnila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 708
22.1.2008 11:47:54   
barbaw
Skye v Mb urejaš očetovstvo na občini, kjer dobiš potem novi rojstni list saj ti dajo prvega brez očeta, če nisi poročena. Nič se ne boj, bodo že porihtali vse zate, če bošđ prej rodila. Je pa fajn, da takoj vse urediš ko dobiš PDP. Na CSD (pri bolnici) so tako prijazne, da boš brez problema uredila vse potrebno. Po mojem ne bodo nič komplicirale, če boš šla prej urejat saj imaš user posted image user posted image . Pokliči jih pa vprašaj. Če ne bo šlo drugače pa pooblastiš user posted image  pa bo on malo okrog hodil.

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 709
22.1.2008 11:54:03   
aurora28
Potem sem še enkrat klicala in so rekli, da bodo uredili, nakar me čez 1,30 uro pokliče nek gospod in pravi, če sem jaz klicala za montažo. user posted image Je rekel, da čez dobro urco pridejo in res zdaj sta že tu dva, ki nama montirata spalnico. user posted image user posted image user posted image

Nove prešite odeje sem že dala na bolkon luftat, nova posteljina pa se že pere v pralnem stroju. user posted image user posted image

Upam, da ne bosta kaj zamuštrala in da ne manjka kakšen del. user posted image

Sta pa monterja prišla takega kislega obraza, da dol padeš user posted image user posted image . Sta si verjetno mislila, a ti si ta tečka. user posted image user posted image user posted image Kaj me briga, pošteno sva plačala in to tudi zahtevam. user posted image

Barbaw jaz imam pa mravljince v rokah, ponoči ko se prebudim imam kar težko roko in potem hitro začnem telovaditi z roko, da pride do cirkulacije. Je pa mravljinčenje pogosto v user posted image . Sem pa slišala pri telovadbi za nosečke, da mravljinci pridejo zaradi tega, ker otroček nekam pritiska. user posted image

Jana81
dobra si, jaz bi pouser posted image , če bi morala čakati kakšen del več mesecev.

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 710
22.1.2008 11:56:26   
barbaw
Eno vprašanje punce. Mi spadamo na CSD v drugo občino. Naša občina pa daje enkratno pomoč ob rojstvu otroka v višini 125 eurov, CSD pa nekje 250 eurov. Zdaj mi pa ni več nič jasno. Občina daje to enkratno pomoč do otrokovega 7 meseca starosti. user posted image  Mater je ta birokracija zakomplicirana.

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 711
22.1.2008 12:11:09   
aurora28
Barbaw ja CSD ti da enkratno pomoč ob rojstvu otroka, ki je v obliki 3 paketov ali pa da se odločiš in vzameš denar v višini 250 €. Poleg tega ima pa vsaka občina tudi poleg CSD še dodatno denarno pomoč ob rojstvu otroka, le da slednjo  denarno pomoč urejaš po rojstvu otroka, saj moraš na občino nesti rojstni list otroka in ti takrat nakažejo denar. Pri enkratni pomoči iz strani CSD pa lahko den. pomoč urejaš že 60 dni pred rojstvom otroka. user posted image

Pri nas pa občina da le 96 €. user posted image No, kakorkoli vsaj nekaj je. user posted image
Aja pa še to, če niste vedele: tiste, ki smo zavarovane pri zavarovalnici Maribor in imamo sklenjeno zlato naložbo, nam še ob rojstvu vsakega otroka zavarovalnica Maribor nakaže 250 €. user posted image

To znaša potem vse skupaj okrog 600 €, kar se pa že malo pozna v denarnici.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 712
22.1.2008 12:11:26   
narava
user posted image

No, en intermezzo!

zdaj sem cist user posted image  na wc! se moj Poba odloci, da bo mal po trampolinu (beri mamin mehur) skakal in jest itak letim na wc. Lepo odprem vrata in skor bruhnem (pa nisem v nosecnosti niti 1x se!!)
Ma ej! Kako user posted image  lahko ena ful kul huda in ne vem kako se urejena gospa za sabo pusti tak wc!?!? user posted image user posted image  cela skoljka je bla polulana?! pa kako ji to rata!?!?!? user posted image  user posted image   sem se samo obrnila, sla v drug wc in pocasi poskusam mirit zelodec user posted image

sam ej..tacga se na zelezniski postaji ne najdes, bljak!

se opravicujem za ta izpad..

zdaj pa k drugi stvari.

sem se malo s temi subvencijami zezala in 1x sem na forumu brala o tem, kaj katera obcina podari porodnici ob rojstvu otroka. nekatere knjigo, ene denar, ene oboje, nekatere pa nic. odvisno od obcine. sem nasla temo in je zaklenjena. pa me zanima tukaj, mogoce katera ve, ce obcina Ajdovscina podari kaj?

Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki.
Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih.
Uspeh zagotovljen!

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 713
22.1.2008 12:28:47   
barbaw
Aurora hvala za odgovor. Za kaj pa jaz nisem prej vedela, da  da občina tudi denar ??? Pa kje jaz živim. Kako smo neinformirani pa živimo v "modernem" svetu. Noče noben nič povedat, da dobiš kakšno pomoč, ker bi občine izgubile denar. Katastrofa. Sem pa jaz od ZM (zavarovalnice) dobila več kot 250 eurov. user posted image  za ringarajo. Še dobro, da obstaja tak forum, kjer se lahko vse pogovoriš in ogromno izveš. Tole za občino pa sem izvedela mimogrede ko sem gledala kje moram kaj uveljavljat, ker pač spadamo pod eno občino, CSD pa je v drugi.

Narava to še ni nič. Predstvaljaj si ti mene v tretjem mesecu ko sem ful user posted image  in grem v službi na WC (v trgovkem centru, nimamo svojega) in naletim ne na polulan Wc ampak podriskan. Jaz sem mislila, da umrem. Bilo je povsod po celi školjki, pokrovu in celo ploščicah. Se mi je čistilka kar v srce zasmilila. Kako je lahko ženska taka packa??? Se opravičujem tistim, ki imajo slab želodec.

V Mb porodnišnici dobiš ob rojstvu otroka darilce nekaj kozmetike je bilo in ena knjiga. V tej nosečnosti sem dobila pa pri G od Nivee malo škatlico s krpo za umivanje in nekaj testerjev (kremice, šampon,...).

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 714
22.1.2008 12:31:49   
jana81
AURORA...neki me zanima s tole zavarovalnico Maribor... a če še sedaj sklenem zavarovanje s to zlato naložbo, bom vseeno dobla? kolk pa se plačuje na mesec? ker naša občina tud ne vem če kej velik da, če sploh kaj.

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 715
22.1.2008 12:37:41   
aurora28
Jana81 da dobiš enkratno pomoč iz ZM moraš imeti sklenjeno pogodbo vsaj že eno leto, preden rodiš otroka. Tak, da žal. user posted image Sem pa preverila, da znaša enkratna denarna pomoč pri ZM za vsakega rojenega otroka 222 €. user posted image

Barbaw zate pa sem našla tale sklep občine Ajdovščina

OBČINA AJDOVŠČINA    OBČINSKI SVET     Na podlagi 6. člena Odloka o enkratni denarni pomoči za novorojence v Občini Ajdovščina (Uradni list RS, št. 36/2003) je Občinski svet na seji dne 20.12.2007, sprejel       SKLEP o višini enkratne denarne pomoči za novorojence v Občini Ajdovščina       1. člen V letu 2008 znaša enkratna denarna pomoč za novorojence  400 €. Enkratna denarna pomoč iz prvega odstavka se izplačuje za otroke rojene v letu 2008.   2. člen Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.       Številka: 561-1/03 Datum:  21.12.2007                                                                                                                   ŽUPAN                                                                                                   Marjan POLJŠAK

Pa zakaj se nisi že prej pozanimala, sam 400 € pa ni malo. user posted image V naši občini, sem ravno preverila, dajo za rojstvo otroka borih 83,46 €. user posted image Ajiiiiii, no je pa vsaj nekaj, ker napram nekaterim, ki ne dajo nič. user posted image

Barbaw koliko pa si ti dobila od ZM če ni skrivnost in kakšno polico imaš sklenjeno?

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 716
22.1.2008 12:37:50   
jana81
našla sem tole:

Nagrada za rojstvo otrokaZa vsakega rojenega otroka vam bomo po vsaki aktivni zavarovalni polici matere izplačali nagrado za opremo otroka v vrednosti 222 EUR. Zavarovanje mora biti v veljavi najmanj leto dni.  nič ne bo...bi se mogla že prej zavarovat.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 717
22.1.2008 12:39:01   
jana81
aurora hvala .

kje si pa našla to kolk da občina?

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 718
22.1.2008 12:43:29   
aurora28
Jana81  na netu user posted image user posted image . Hecam se...šla sem na iskalnik in napisala subvencije občine in mi je vrglo ven našo občino. A ti spadaš pod občino Celje?

Barbaw
nevem kje sem zasledila v tvojih postih občino Ajdovščina?

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 719
22.1.2008 12:47:54   
jana81
sej vem da sem komot,, sam sem  iskala pa nisem našla... spadam pod občino žalec... vse je za vransko,laško, velenje, pi* za žalec pa ne.

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 720
22.1.2008 12:50:48   
aurora28
Barbaw ja sem se zmotila user posted image . Sorry
Za Naravo je bistvenega pomena občina Ajdovščina!!! user posted image

OBČINA AJDOVŠČINA    OBČINSKI SVET     Na podlagi 6. člena Odloka o enkratni denarni pomoči za novorojence v Občini Ajdovščina (Uradni list RS, št. 36/2003) je Občinski svet na seji dne 20.12.2007, sprejel       SKLEP o višini enkratne denarne pomoči za novorojence v Občini Ajdovščina       1. člen V letu 2008 znaša enkratna denarna pomoč za novorojence  400 €. Enkratna denarna pomoč iz prvega odstavka se izplačuje za otroke rojene v letu 2008.   2. člen Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.       Številka: 561-1/03 Datum:  21.12.2007                                                                                                                   ŽUPAN                                                                                                   Marjan POLJŠAK

Jana81 
sem iskala na strani občine Žalec pa ni nič zadetkov za denarno pomoč ob rojstvu otroka user posted image user posted image . Probaj jih kontaktirati in vprašati, če dajo kakšne pomoči. user posted image

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 721
22.1.2008 12:52:52   
barbaw
Aurora Narava bo dobila 400 eurov jaz pa 125. user posted image  Tole pa ni slabo. Jaz sem imela nezgodno zavarovanje, zdaj pa ... nimam pojma kaj že. Sem mogla pogledat. Življenjsko zavarovanje. Dobila pa sem nekaj čez 300 eurov. Se ne spomnim več, ker je to bilo lani, sem pa zaradi spreminjanja členov v zavarovanjih čakala 2 leti na denar. Ko so pri sebi pošlihtali (na ZM) sem pa takoj dobila denar. Prej je bilo tako, da sta morala biti mati in oče zavarovana, zdaj pa ni več tako. user posted image

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 722
22.1.2008 12:54:09   
jana81
joj  punce...pravkar mi je ena stranka prinesla za poizkusit veganski štrudl...pa morem rečt da je super....

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 723
22.1.2008 12:55:26   
narava
IZVIRNO SPOROČILO: aurora28

Barbaw zate pa sem našla tale sklep občine Ajdovščina

aurora, sedaj si mi pa dan polepsala! user posted image  ti kofe placam na srecanju user posted image
aja, tudi jaz sem za srecanje (sem to ze napisala, se mi zdi da sem bila tudi pobudnik za obuditev te teme, pa ste me kar pozabile? user posted image  user posted image ). se enkrat: sem iz lj, brbr-ja zal nimam (ga ima user posted image ) tak da se priporocam za prevoz..

lp, n.

Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki.
Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih.
Uspeh zagotovljen!

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 724
22.1.2008 13:05:48   
aurora28
Narava me veseli, da sem te razveselila user posted image , za kavico pa velja user posted image

Barbaw ja jaz imam tudi življensko zavarovanje in imajo zdaj 222 €. Ma kaj potem, važn, da nekaj dobimo, kajne. user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......