|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice '08 - 2.del
16.1.2008 14:11:08   
Naty*
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
Naty*, a si tako prijazna in mi poveš, kaj je bilo na koncu Dr. House-a. Pred "to be continued" user posted image  Malo piko je v polsnu pritisnilo kakat in je bilo treba šibat v wc user posted image  Videla sem do tam, ko je dohtarca odkrila vedro golobjih drekcev.

Ja seveda špelin@...zaradi kakcev so mislili, da vejo, kaj je narobe, ampak je pol una zdravnica ugotovila, da ni to in da še vedno ne vejo. Glih v tistem, ko je prišla to povedat, je tisti policaj umrl in ga niso mogli rešit, ta Foreman je bil pa že tudi v precej slabem stanju. Tko da se je v bistvu končalo, ko so ugotovili, da nimajo blage veze kaj naredit.

Tamara no pol bova pa krofek pa balonček v Krajcarju user posted image . Ampak tisto s peno ni slaba ideja, ker gužva po moje bo. Je moj reku, da so že enkrat igrali tam, pa da je bla taka gužva, da sploh do wc-ja nisi mogu. No upam, da letos ne bo čist tko user posted image ...pa upam, da ti zdej res rata pridet user posted image .

barbaw hvala za ponudbo za naslednji del Housa, ampak js se bom pustila presenetit. Moj je včeri delal, tko da si bo pogledal prvi del na netu, drugega bova pa pol v sredo skupi gledala user posted image .

80kaja držim pesti, da se kmalu pozdraviš, pa res pejt rajši k zdravnici, ker če se predolgo vleče ni dobro...

natasa34 bravo za morfo user posted image user posted image . Vejice maš pa ti pri cm postavljene, ostale so pa v mm pisale, zato razlike. Nisi blond, to je zarad glavobola user posted image .

narava, kodrana, MARTINA25 vso srečo jutri na morfologiji. Pa hitro poročat potem! 

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 276
16.1.2008 14:12:26   
TamaraJ
Ena izmed njih je: http://www.getsmileyface.com/

Odpreš si željene in smajlija označiš, copy-paste v post in to je to.

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 277
16.1.2008 14:16:18   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw

Sem pa gledala še enega drugega, ki pa je z torbo težak 18 kg. user posted image  Jaz ko imam rada dolge sprehode naj crknem ali kaj???
Ne, oni samo skrbijo za tvojo vadbo - fitness user posted image  user posted image  user posted image

Moj prvi prvi favorit je bil S3 od Chiccota pred kompliciranjem. Mogoče bo tudi moj zadnji. V Italiji ga imajo za 450 euvrov in gor (košara+lupina+športni del) + poštnina (nekje 40 eurov).

Tale S3 mene ni nikoli pritegnil, predvsem oblikovno... sploh ga še nisem pošteno sprobala, čeprav barvno ni slaba tista kombinacija svetlomodre in bež. No, potem pa sem včeraj gledala GT3, zvečer še malo brskala po netu in - evo ga, pristala na bližnjem S3, ki ima podobne karakteristike. Zdaj imam v planu, da ga ob prvi priliki sprobam.

Sem pa brala za GT3, ki meni osebno ni slab, da so lanski modeli imeli težave s podvozjem.
Ja, to sem tudi jaz brala, baje so jih imeli kar dosti na servisu. Če bi vzela tega, bi itak letošnji model rdeče-srebrne barve, je zelo lepa.

Zdaj grem pa kosilce vzeti iz pečice - cvetačin narastek, mljask, mljask user posted image ...

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 278
16.1.2008 14:34:29   
kodrana
Tamara thanks, sam men je tole tuk zamudno. se mi tole ne da. jst bi mela kar tlele na forumu posebej v okenčku še dodatne in različne smajlije..sem bolj komot radauser posted image . sam to se pa ne da.

se bom počas poslovila...se tipkamo ju3 proti večeru.. vam sporočim..

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 279
16.1.2008 14:48:46   
Čmrlika
Črmlika lepe cotke, kje pa sta jih kupila? Kompletek, ki je sestavljen iz treh delov in zgodnji del ima kapuco je pa full cute . Zelo mi je všeč.

Ta kompletek s kapuco v H&M, bodi je bil posebaj, jopica in hlačke pa v kompletu in za 50% znižan...user posted image
nekaj je še iz pikapolonice pa turbo limača...saj niti ne vem kje je blo kaj user posted image

Kodrana-spala boš kot user posted image , boš videla, jutri bo pa na morfo vse kot mora biti-itak!user posted image user posted image Bomo s tabo!

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 280
16.1.2008 14:52:47   
Čmrlika
Sem spregledala Martina25 in narava, tudi za vaju user posted image user posted image user posted image !!!
Pa poročat obvezno, in mislim na vse vas jutri na morfo!!user posted image

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 281
16.1.2008 14:58:32   
kasso
hvala punce za odgovor user posted image
Aurea, tebe pa lepo prosim za recept cvetačnega narastka.... oz. kaj poliješ po njej preden daš v pečico?!

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 282
16.1.2008 15:32:30   
Aurea
Kasso, takole sem ga naredila:

Za 2 osebi:
pol cvetače (300 g) + malo kolerabe sem skuhala v osoljenem kropu, vmes narediš malo gostega bešamela (maslo + moka + mleko) in potem zmešaš skupaj. Dodaš 2 rumenjaka, 40 g naribanega sira in na koncu sneg 2 beljakov.
+ če imaš kaj za porabit iz hladilnika (jaz sem imela še malo koruzice in fižola), pa streseš zraven user posted image  

Maso vliješ v manjši namazan pekač za narastke in pečeš 40 min na 180.

Meni so zraven prijale kisle kumarice user posted image .
Midva z user posted image  sva zadovoljna, pozno popoldne pa dobim tudi drugo mnenje - možekovo, pa bomo videli user posted image .

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 283
16.1.2008 16:06:34   
barbaw
Spet brskam za vozički, user posted image  ne morem se upret. In naletim na tole:user posted image  In kaj hudiča je to??? Mislim, kdo to kupi???

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 284
16.1.2008 16:12:24   
valentina2006
user posted image ...oj, se mi je kumi uspel pribit do user posted image , ker se je naša user posted image  vrnila iz vrtca in sta bla TOM & JERRY na vidiku.
aurora28: Full hud voziček...user posted image

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 285
16.1.2008 16:18:23   
aurora28
Hvala Aurea. user posted image Ta recept pa si bom kar skopirala in sprintala, ga dala v mapo receptov in ga v prihodnjih dnevh probala. Takšne stvari imam najraje, moj user posted image pa malo manj, on temu pravi ˝pometen vrt˝. user posted image user posted image

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 286
16.1.2008 16:20:01   
aurora28

IZVIRNO SPOROČILO: barbaw

Spet brskam za vozički, user posted image  ne morem se upret. In naletim na tole:user posted image  In kaj hudiča je to??? Mislim, kdo to kupi???
 user posted image user posted image user posted image Meni zgleda kot samokolnica user posted image .  Je pa temu namenjen:

user posted image  To pa ni tako slabo, za izlet. user posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 287
16.1.2008 16:21:41   
valentina2006
....o sej sem vedla, da sem neki pozabila user posted image ...
TamaraJ, tle neki dobiš:
user posted image  Google iskalnik - Smiley Central
user posted image  http://www.addemoticons.com/
user posted image  http://www.msnhiddenemoticons.com/

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 288
16.1.2008 16:45:37   
aurora28
Sem na netu nađla zelo zanimiv članek. Vredno si ga je prebrati!!! Sama si ga bom sprintala in ga đe mojmu dala za prebrati.

Nekatere črke ni prepoznal in je zato namesto š napisan đ, namesto ž pa t...

Poskrbimo za varnost svojih otrok

Otroci se največkrat ponesrečijo doma, od tega več kot polovica nesreč prizadene otroke do 5. leta starosti. Odrasli smo odgovorni za to, da poskrbimo, da ţivijo in se igrajo v čim bolj varnem okolju, pa tudi, da jih o morebitnih nevarnostih pravilno in pravočasno poučimo. Pri tem velja tudi pravilo, da smo otroku prav starđi največji vzor pri pravilnem obnađanju, saj je upođtevanje prometnih predpisov ali varnostnih ukrepov doma in v okolici lahko odločilno, ko gre za ţivljenje ali smrt.

Đtevilnim nesrečam bi se lahko izognili, če bi se starđi in drugi odrasli, s katerimi otroci ţivijo in imajo stike (stari starđi, pedagogi v vrtcih in đolah), zavedali nevarnosti in bi poskrbeli za nekatere varnostne ukrepe. Večino varoval, s katerimi lahko zmanjđamo moţnost pođkodb otrok v domačem okolju, lahko dobimo v trgovinah z otrođko opremo ali v tehničnih trgovinah za relativno malo denarja.
Pomembno je, da otroku ţe od začetka kaţemo, kaj je nevarno in ga učimo, kako naj pazi nase. Četudi menimo, da nađih navodil ne razume, ker je đe majhen, vztrajajmo. Navodila se bodo sčasoma usedla v njegov spomin.

VAREN DOM
Otroka ne puđčajmo samega dalj časa, ne glede na to, kako zelo zaposleni smo. Do 1. leta starosti lahko otroka za nekaj minut pustimo nenadzorovanega v stajici. Seveda je pomembno, da tam nima nobenih igrač, s katerimi bi se lahko pođkodoval, jih pogoltnil ali podobno. Budnega otroka nikoli ne pustite samega v posteljici z visoko ograjico. Četudi se đe ne postavlja na noge, bo morda s pomočjo ograjice vstal in se, če ta ni dovolj visoka, potegnil čeznjo.
Najboljđi način, kako narediti dom varen za otroka, je, da se spravimo na vse đtiri in z zornega kota otroka pregledamo dom. Tako bomo lahko ugotovili, katere stvari so nevarne. Prerazporedimo nekatere stvari, druge umaknimo, preglejmo električne kable, ali niso morda natrgani, velike steklene povrđine (steklena vrata ali velika okna) zađčitimo, da otrok ne bo mogel do njih, čistila in zdravila pospravimo v omarice, ki se dajo zakleniti ali pa so na varni viđini, vse električne vtičnice pa zaprimo z varovalom (1 kos pribl. 100 SIT). Najbolj praktični so đčitniki, ki đčitijo električno vtičnico, obenem pa omogočajo njeno uporabo. Toda starejđi predđolski otroci kmalu ugotovijo, kako zasukati mehanizem đčitnika in razgaliti električno vtičnico. Zato je pri njih bolje uporabljati zađčito, ki povsem onemogoča uporabo vtičnice in se jo da odstraniti le s posebnim ključkom.
Okna v nadstropju zađčitimo s posebnim zađčitnim mehanizmom. Ta omogoča, da se okno odpre samo za 8 do 10 cm, in tako prepreči, da bi otrok padel skozenj. Đe boljđe so posebne kljuke za okna, ki jih zaklenemo s ključem (1000 SIT in več).
Preverimo stabilnost vseh omar v stanovanju in jih po potrebi pritrdimo na steno. Če bi namreč otrok poskuđal plezati po nestabilni omari, bi se ta zlahka prevrnila in ga pokopala pod sabo. Ne podcenjujmo otrokove iznajdljivosti! Televizijskega sprejemnika ne imejmo preveč na robu omarice, če je ta nizka. Otrok bi lahko poskuđal splezati nanj in bi ga potegnil nase.
Na vrata lahko nataknemo posebne objemke za varno zapiranje (pribl. 100 SIT), ki onemogočajo, da bi se vrata povsem zaprla. Tako lahko preprečimo marsikateri priprt prstek.

KUHINJA
To je prostor, v katerem se velikokrat zbira vsa druţina. Obenem pa je poln nevarnosti – vročih tekočin, mađčob, posode, pa tudi kuhinjskih pripomočkov, teţkih posod, noţev itd. Ker imamo v kuhinji po navadi veliko opravkov, se otroku ne morem povsem posvetiti, zato je lahko nesreča kaj hitro tu.
Đtedilnike lahko zavarujemo z zađčitno ograjico (5.000 do 7.000 SIT). Izberemo takđno, ki se da čvrsto pritrditi na đtedilnik, da je otrok ne more premakniti.
Ročaji ponev naj bodo vedno obrnjeni proti zadnji strani đtedilnika, da jih otrok ne bo dosegel in si vsebine posode zlil na glavo in obraz. Vročih tekočin nikoli ne puđčajmo tam, kjer jih otrok lahko doseţe. Tudi skodelica vroče kave je lahko za malčke nevarna.
Če pri kuhi uporabljamo noţe in druge ostre predmete, jih takoj po uporabi odstranimo iz vidnega kota malčka oziroma jih pomaknimo proti notranjemu robu delovne povrđine. Noţe in tudi ostre vilice pospravimo tako, da otrok ne bo mogel do njih – v viđje predale ali omarice, ali pa omarice in predale zađčitimo s posebnimi zapahi, da jih otok ne bo mogel odpreti. Preverimo, ali predal pod pečico morda nima ostrega roba. Če bo malčku uspelo prst vtakniti v reţo, se bo ob »ređevanju« lahko hudo porezal.
Na tleh ne puđčajmo posod z mačjo ali pasjo hrano, prav tako ne polagajmo surovega mesa poleg druge hrane. Če smo rezali surovo meso, desko in noţ dobro operimo s toplo vodo in detergentom.
Če imamo majhnega otroka, ki se ţe kobaca naokoli, odstranimo namizne prte, saj bi si lahko otrok ob iskanju opore prt potegnil na glavo, s tem pa tudi vse, kar je na mizi. Za tisočaka si lahko priskrbimo tudi zatič za varno zapiranje hladilnika.
Kođ za smeti poskuđajmo zađčititi tako, da otrok ne bo brskal po njem, oziroma pazimo, kakđne odpadke mečemo vanj. Robovi odprte konzerve so ostri.
Nihajna vrata ali taka, ki se zapirajo sama, zavarujmo, sicer si lahko otrok z njimi pripre prste ali celo razbije glavo. Vrata s steklenim polnilom zavarujmo s posebno samolepilno folijo (5000 SIT/m˛), ki preprečuje, da bi se ob udarcu razbito steklo razletelo na kose in porezalo otroka.
Ko otrok toliko zraste, da lahko jé ob druţinski mizi, je čas, da ga posadimo v visok stol. Izberimo takega, ki je stabilen, saj se lahko otrok, če se z nogami močno opre ob rob mize, s stolom vred prevrne na hrbet.
Stol mora obvezno imeti varnostni pas z jermenom, ki poteka tudi med otrokovimi nogami, da otrok ne bi zdrsnil s stola. Otroka v stolčku nikoli ne pustimo samega!

KOPALNICA
Največja nevarnost, ki otroku preti v kopalnici, presenetljivo, sploh ni utopitev, pač pa so to padci in zastrupitve! Zato pazimo, da je omarica za prvo pomoč zaklenjena ali vsaj tako visoko, da otrok ne more do nje. Zdravila imejmo vedno v đkatlicah, tako bomo tudi vedeli, ali ni rok trajanja morebiti pretekel.
Čistila za straniđče imejmo vedno spravljena na mestu, kamor otrok ne more. Morebiti se nam odraslim zdi logično, da čistila s tako neprijetnim vonjem otrok pač ne bo popil, vendar se motimo! Otroka privlači pisana embalaţa, zato ni dovolj, da čistila skrijemo za straniđčno đkoljko. Na trţiđču je veliko dobrih čistil, ki imajo »baby-proof« pokrovčke, kar pomeni, da je pokrovček narejen tako, da ga ne moremo preprosto odviti, pač pa ga je treba pred tem đe nekoliko pritisniti ob vrat plastenke. Zagotovo spretnost, ki je nađi malčki đe ne zmorejo. Prav tako se izogibajmo uporabi čistil, ki vsebujejo belilo, saj oddajajo strupene pline. Tudi kozmetični pripomočki, aceton, čistilni toniki, brivske pene, vodice po britju, pa tudi britvice itd. naj bodo zunaj dosega otrokovih rok.
Nikoli ne puđčajmo električnih aparatov (suđilca za lase, brivskega aparata itd.) priključenih v električno omreţje, potem ko smo jih nehali uporabljati.
Stene kabine za prhanje naj bodo plastične, steklene se lahko, če se bo otrok zaletel vanje,
razletijo.
Naučimo vse druţinske člane, da pokrov đkoljke po uporabi zaprejo. Priporočljiva je tudi uporaba posebnega zaklepa za đkoljke. Ne le da si lahko otrok pripre prst ali celo roko, pač pa lahko spleza na rob đkoljke in z glavo naprej pade vanjo. Leto in pol star otrok se lahko utopi ţe v 10 cm vode!
Zato tudi velja pravilo, da otroka, ki đe ni dopolnil tri leta, nikoli ne puđčamo samega v vodi. Če bi mu spodrsnilo, bi lahko z glavo udaril v rob ali dno kadi in v hipu izgubil zavest ter se utopil.
Če tla v kopalnici drsijo, poloţimo nanje nedrsečo podlago. Podobno lahko naredimo z dnom kadi ali kabine za prhanje – v trgovinah z otrođko opremo kupimo podlogo proti drsenju, porisano z liki junakov iz risank, in jo poloţimo ali prilepimo na dno kadi. Tako smo poskrbeli za varnost in zabavo.
V slovenskih kopalnicah so običajni gostje tudi pralni in/ali suđilni stroji. Pazimo, da vratca stroja vedno zapremo, potem ko smo vanj zloţili ali iz njega vzeli perilo. Otrok bi lahko poskuđal splezati v stroj.
Če imate v kopalnici peč ali bojler na plinsko kurjavo, vrata kopalnice vedno pustite priprta in jih nikoli ne zapirajte povsem. Priporočljiv je tudi nakup plinskega alarma. Ta v prostoru zazna previsoko koncentracijo utekočinjenega ali mestnega/zemeljskega plina, ki se uporabljata v gospodinjstvu.

SPALNICA IN OTROĐKA SOBA
Ţe v materinski đoli nas učijo, da moramo dojenčka dati spat na bok. Tako bomo zmanjđali moţnost sindroma nenadne smrti.
Otrok do 1. ali celo do 2. leta ne potrebuje vzglavnika (z njim bi se lahko po nesreči pokril čez obraz). Pod glavo otroku poloţimo zloţeno pleničko.
Otrođka posteljica mora imeti zaobljene robove, biti mora trdna, vzmetnica pa naj bo nastavljena nizko, tako da otrok ne bo mogel pasti preko ograjice, četudi bo stal. Dobro je, da je premaz na posteljici – če je lesena – nestrupen. Nemalo otrok si na robu ograjice »brusi« zobke. Razdalja med ređetkami pri posteljici je lahko največ 6 cm, da se otrok po nesreči ne zagozdi med njimi. Prav tako se mora vzmetnica tesno prilegati okvirju posteljice!
Posteljice nikoli ne postavljajmo blizu zaves ali drugega pohiđtva. Otrok se lahko prime za zaveso in se potegne kviđku. Prav tako naj v posteljici ne bo nobenih nepotrebnih igračk, ki bi lahko sluţile kot »lestev«, pazimo pa tudi na morebitne vrvice, s katerimi bi se otrok lahko zadavil.
Igračka mobile, ki je lahko ljubka in zabavna reč, je lahko tudi nevarna. Mobile, ki so izdelani tako, da jih pričvrstimo na rob postelje, lahko uporabljamo le do trenutka, ko začne otrok sam sedeti oziroma se zna sam potegniti v pokončen poloţaj. Potem jih odstranimo, saj se lahko otrok zaplete v vrvice in vrteče se elemente, kar se lahko tudi usodno konča.
Zloţljivih premičnih posteljic ne uporabljajmo namesto stajic, saj se lahko po nesreči zloţijo, prav tako dojenčka brez nadzora ne dajajmo spat v zakonsko posteljo.
Temperatura v spalnici naj bo 18 stopinj, piţame in posteljnina pa morajo biti iz negorljivega materiala.
V otrođko sobo ne sodi pohiđtvo, ki ga lahko otrok zvrne nase, prav tako se izogibajmo đtevilnim električnim aparatom (računalniki itd.).

PREVIJALNA MIZA
Previjalna miza mora biti dovolj stabilna, predvsem pa mora imeti dovolj visoko ograjico, da se otrok ne more zvrniti z nje. Kljub temu otroka NIKOLI ne puđčajmo niti za hip samega na previjalni mizi, naj bo đe tako majhen in se đe ne zna obrniti na bok. Tudi starejđim otrokom ne zaupajmo naloge, naj pazijo na bratca ali sestrico na previjalni mizi. To je prevelika odgovornost, ki je ne smemo naloţiti na otrođka ramena.
Preden se lotimo previjanja, si pripravimo vse potrebno. Najbolje je, če imamo vse pripomočke in sveţe perilo ter plenice blizu previjalne mize, vendar ne nad njo, da si jih otrok ne more povleči na obraz. Verjemite, buđka na čelu 2-mesečnika zaradi plastenke otrođkega losjona ni tako majhna.

PREDSOBA IN STOPNICE
Prvo pravilo, ki naj velja vedno, je, da imate vhodna vrata vedno zaklenjena. Če imate v hiđi tudi stranski vhod, preverite, ali je tudi ta zaklenjen. V zadnjih letih je bilo sliđati kar nekaj novic o dveletnikih, ki so sredi noči preprosto odtavali iz hiđe.
Stopnice so po eni strani precej nevarna reč, po drugi pa moramo paziti, da otroka ne bomo preveč preplađili z njimi. Doma imamo petletnika, ki se đe zdaj z veliko muko odpravi po stopnicah v stavbah, ki jih ne pozna. In to samo zato, ker smo mu kot dveletniku dejali – pazi, da ne bođ padel!
Dokler otrok nima dovolj ravnoteţja, da bi priđel po stopnicah tako, da bi se z eno roko drţal za ograjo, mu predlagajmo, naj se po stopnicah navzdol raje podrsa po ritki, navzgor pa gre po vseh đtirih. Preverimo tudi, ali so letve na ograji stopniđča toliko skupaj, da otrok skoznje ne more poriniti glave in se zagozditi ali celo pasti skoznje. Prav tako preverimo stabilnost ograje, saj se otroci prav radi obeđajo nanjo.
Za otroke do 2. leta je bolje, če stopnice zavarujemo z zađčitno ograjo. Ta mora biti visoka najmanj 80 cm, brez prečno leţečih letvic, razdalja med navpičnimi letvicami pa naj bo od 4,5 do 6,5 cm. Ograjico moramo imeti na vrhu in ob vznoţju stopnic, da bomo gotovi, da je otrok zađčiten v obeh nivojih hiđe. Otroku ne dovolimo, da bi plezal po njej ali da bi se z njo kako drugače igral.
Če tla drsijo, naj otrok ne teka v nogavicah. Robovi vratnih podbojev so ostri, tla pa trda. Če otrok ne ţeli imeti copat, mu nataknimo nogavičke s protidrsnimi blazinicami.

NA DVORIĐČU
Če je le mogoče, naj bo dvoriđče oziroma vrt, na katerem se bo otrok igral, ograjeno. Če to ni mogoče, bomo morali biti pri varovanju otroka đe bolj previdni. Nikoli se ne smemo zanađati na otrokovo razsodnost, saj je đe premajhen, da bi zase nosil odgovornost. Otroka, naj bo vrt ograjen ali ne, ne smemo pustiti samega do 5. leta starosti!
Tlakovane dele vrta in stopnice vzdrţujmo in odstranjujmo mah, da na njih ne bo drselo. Odtoke prekrijmo z varovalno mreţo, roţe, ki potrebujejo oporo, pa priveţimo na palico, ki naj bo najmanj 1,2 m visoka. Na vrh palice poveznimo glinast lonček, da bo viden.
Za zloţljive stole in mize poskrbimo sami. Otrok naj jih ne zlaga, saj bi si lahko priđčipnil prst. Otrođki stolčki in mizice pa naj ne bodo zloţljivi.
Če imamo na vrtu bazen ali ribnik, ga zavarujmo bodisi z ograjo bodisi z varnostno mreţo. Otroku prepovejmo tekanje in igranje okoli ribnika. Kaj hitro bi mu lahko spodrsnilo in bi padel v vodo.
Vsa kemična sredstva, ki jih potrebujemo na vrtu, imejmo pod ključem. Strupenih snovi NIKOLI ne prelivajmo v prazne plastenke za napitke. Otrok bi jih lahko zamenjal! Tudi orodje za vzdrţevanje vrta imejmo lepo zloţeno v posebnem prostoru, ki ga lahko zaklenemo. Đkarje in podobne ostre predmete imejmo zaklenjene v predal.
Če imamo na dvoriđču parkiran avtomobil, vedno poglejmo, kje je otrok, preden avtomobil premaknemo, da otroka ne bomo povozili. Če na dvoriđču peremo avtomobil, vedno pazimo na vedro z vodo. Majhni otroci (do 2. leta) se lahko zvrnejo v vedro in se utopijo tudi v tako majhni količini vode.
Domača igrala vedno namestimo na travo, da pri padcu ne bo preveč bolelo. Igral ne pozabimo vzdrţevati, saj se lahko ob neprimernem vzdrţevanju spremenijo v nevarne kupe ţeleza in lesa – les se zalomi ali poči in postane nevaren zaradi iveri, vrvi se nacefrajo, verigam se razprejo členki.
Bazenček takoj izpraznimo ali ga, če je mogoče, pokrijmo s pokrovom. Tudi peskovnik naj ima pokrov. Tako bomo preprečili, da bi pesek v vsakem deţju namočilo, pa đe domače ţivali peskovnika ne bodo mogle uporabljati za straniđče.
Na vrtu lahko rastejo strupene rastline, ki s svojim vonjem, videzom ali plodovi privabljajo otroke. Čeprav so le redke usodne, pa lahko povzročijo precejđnje zdravstvene teţave.

< Sporočilo je popravil aurora28 -- 16.1.2008 16:48:15 >

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 289
16.1.2008 16:59:53   
kasso
hvala Aurea, sem si sprintala tale receptek in bo v kratkem na sporedu user posted image

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 290
16.1.2008 17:09:36   
Anitka
Pozdravljene!

Pa sem vas uspela prebrati. Sicer trenutno nisem sposobna vsega pokomentrirati in vem, da mi ne boste zamerile.

Če se spomnite sem že včeraj pisala o mojih težavah s srbečo kožo in izpuščaji in upala, da je posredi le kakšna alergija. Vglavnem danes zjutraj sem se odpravila v laboratorij na odvzem krvi in urina. Polna upanja na dobre novičke sem ob dogovorjeni uri poklicala v ambulanti, ko mi sestra na drugi strani telefona reče, da izvidi niso ravno najboljši. Dobro, da sem sedela pri telefonu, ker bi verjetno skup zlezla. Vglavnem krva slika ni dobra, poleg tega pa tudi holesterol ni v redu - glede zadnjega mi sicer ni jasno kako je mogoče, amapk tako pač je. Verjetno (po moji logiki) je posredi bolj stres kot prehrana. Kaj pa vemuser posted image user posted image SEm potem vprašala, če je možno, da so izpuščaji povezani s tem pa je rekla, da možno da ja ali pa tudi ne. IN tako mi preostnae spet čakanje da jutrišnjega poldneva, ko moram iti do svoje ginekologinje. Jaz upam, da mi ne bo treba ostati v bolnici, po drugi strani pa se seveda sprijaznim tudi s tem, da bo le z user posted image vse v najlepšem redu.user posted image user posted image

Še pred nekaj dnevi sem se počutila zelo dobro in sem kar sijala od sreče in ponosa, danes pa sem zelo žalostna.

Se opravičujem, ker tokrat pišem le o sebi, a trenutno nisem dovolj zbrana za kaj več

Bi pa seveda rada čestitala vsem za dobre današnje rezultate in veliko sreče ostalim jutri.

Se oglasim še kaj kasneje.

Lp,

Anitka

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 291
16.1.2008 17:16:29   
aurora28
Anitka upam in držim pesti, da bo vse v redu. Pošiljam ti user posted image user posted image user posted image za srečo.  Ne bodi žalostna, saj bo vse v redu.user posted image

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 292
16.1.2008 17:25:46   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Anitka
Če se spomnite sem že včeraj pisala o mojih težavah s srbečo kožo in izpuščaji in upala, da je posredi le kakšna alergija. Vglavnem danes zjutraj sem se odpravila v laboratorij na odvzem krvi in urina. Polna upanja na dobre novičke sem ob dogovorjeni uri poklicala v ambulanti, ko mi sestra na drugi strani telefona reče, da izvidi niso ravno najboljši. Dobro, da sem sedela pri telefonu, ker bi verjetno skup zlezla. Vglavnem krva slika ni dobra, poleg tega pa tudi holesterol ni v redu - glede zadnjega mi sicer ni jasno kako je mogoče, amapk tako pač je. Verjetno (po moji logiki) je posredi bolj stres kot prehrana. Kaj pa vemuser posted image user posted image SEm potem vprašala, če je možno, da so izpuščaji povezani s tem pa je rekla, da možno da ja ali pa tudi ne. IN tako mi preostnae spet čakanje da jutrišnjega poldneva, ko moram iti do svoje ginekologinje. Jaz upam, da mi ne bo treba ostati v bolnici, po drugi strani pa se seveda sprijaznim tudi s tem, da bo le z user posted image vse v najlepšem redu.user posted image user posted image

Čaki mal, jetrni in žolčni testi niso narejeni v tako kratkem času user posted image  Najbrž gre za povišan holesterol, trigliceride, kakšen prenizek hemoglobin??

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 293
16.1.2008 17:26:40   
Naty*
Anitka škoda, da so tolk slabi rezultati user posted image . Pišuka js sm bla tud prepričana, da je samo alergija. Upam, da bojo hitr zrihtali situacijo in res je glavno, da je user posted image  vredu. Pa dobro, da so ugotovili, kaj je, mej zaupanje, da bojo tud uredili. Držim pesti, da ti ne bo treba ostati v bolniciuser posted image . Kar se pa holesterola tiče, ti pa povem, da poznam več suhih ljudi, ki ga imajo, kot debelih. Tko da me to sploh že več ne preseneti. Je pa to stvar, ki se jo da kr dobro regulirat s hrano, zato ne skrbi.  user posted image user posted image user posted image user posted image

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 294
16.1.2008 17:27:33   
špelin@
natasa34 user posted image  za uspešno opravljeno morfologijo user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 295
16.1.2008 17:35:18   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Anitka

Čaki mal, jetrni in žolčni testi niso narejeni v tako kratkem času user posted image  Najbrž gre za povišan holesterol, trigliceride, kakšen prenizek hemoglobin??

Ups, sem bila prehitra: jetrni testi so hitro nared, čaka se na žolčne.

Če prav razumem, si poleg klasične krvne slike dala kri še za AST, ALT, gama-Gt in žolčne kisline??

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 296
16.1.2008 17:38:35   
barbaw
Aurora28 ampak za takle izlet že rabiš spremstvo za iredni prevoz. user posted image user posted image user posted image  Ko pa sem prebrala članek o varnem domu pa sem ugotvila, da imamo mi za vse poskrbljeno že od prvega user posted image . Za vtičnice pa so boljša varovala, ki se dajo zašraufat, ker se tista samolepilna odlepijo potem pa jih nič več ne drži nazaj niti sekundo lepilo pri meni ni pomagalo. Hvala bogu pa ga vtičnice niso nikoli zanimale.

Anitka boš videla, da bo vse ok. Te bodo že dali na dieto ali pa ponovne teste pa bo. Stojimo ti ob strani user posted image .

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 297
16.1.2008 17:51:41   
jana81
hej hi hej ho.
komaj sem na hitro prečekirala vse...tale MŠ mi vzame preveč časa, pol pa mam še gužvo na šihtu..

anitka..vse bo dobro ne skrbi, sem se pa zamislila nad sabo, če ne bi tud jst šla mal na preglede, ker me pa noge tolk srbijo, trebuh sploh ne.
ti kar govori, piši, če ti bo lažje, ni nobena stran odveč...
sej ne vem vem kaj sem hotela napisat..sem dans čist out...
me že cel dan tk spodnji del trebuha boli, pa sploh ne vem od česa...upam da bo jutri bolje..user posted image user posted image

aja dans sem se naročila na 3D ultrazvok, in imam datum 5.2.08 ...komaj že čakam, da vidim našga falota ...

zdej pa morem še hiter mal delat, ker sem v zaostanku..

čaw čaw

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 298
16.1.2008 17:52:20   
valentina2006
Anitka: Kar pogumno, naše skrbi samo škodijo našim user posted image ... Jaz držim pesti zate in tvojga user posted image , da se bo vse dobr iztekl...user posted image ...pa za srečo...user posted image user posted image user posted image user posted image

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 299
16.1.2008 18:23:05   
jana81
punce sam neki mi povejte (sem ravno danes slišala na to temo nekaj)....kaj pravite na porod z ultivo?

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Težave s spanjem v nosečnosti: kako si pom...
Se tudi vam vse pogosteje dogaja, da se zbujate vso noč in ne veste več, kaj je narobe? Ne najdete pravega položaja za s...
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?