|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   najnovejši test plenic
17.1.2005 21:00:37   
dory
Tudi jaz ne bi rekla,da kaksna kozmetika al pa karkol druzga na trzisce brez preizkusa...zal ta kratko potegnejo zivalce...sem velik ljubitelj zivali in hudo mi je ko slisim za kako taksno zgodbo...ampak roko na srce...res ne verjamem,da obstaja firma,ki ne bi preizkusala na njih...

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   najnovejši test plenic
17.1.2005 21:16:03   
StBarbara
Frutka eno vprašanje_katire so Pampers Play times plenice? Kje jih prodajajo:zmeden:
Uporabljam active fit_pa bi tudi play times poizkusila :sloncek:

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   najnovejši test plenic
17.1.2005 21:33:12   
frutka_
Pred kakim mesecem sem jih prvič kupila v AUT v Merkurju, običajni paket stane 11eurov. Meni se zdijo fajn zato, ker imajo cele trakce čisto elastične in sama plenička pride pod ritko okrog pa ga nič ne reže tisti plastični trakec,ki je pri ostalih plenilčkah.

Sem pa jih videla samo tam in sem nad njimi veliko bolj navdušena kot nad ostalimi, ker so kot hlačke in zelooo elastične ter prilagodljive.

Upam, da sem ti pomagala!

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   najnovejši test plenic
17.1.2005 21:54:31   
Pepa-2
No, mi pa ne gremo iz fixies. Za nas so najboljše. lp

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   najnovejši test plenic
17.1.2005 21:55:33   
Seven*
Pravzaprav je cisto enostavno. Firma, ki je uspesna, se lahko odloci za velika reklamiranja svojih izdelkov in denar raje porabi v te namene ali pa PLACA ljudi na katerih testira. Zelo veliko firm v kozmeticni industirji testira na placanih posameznikih. To se mi zdi veliko bolj eticno, kot pa da en K*!@*!*! P&G (se opravicujem), ki je med drugim lastnik znamk (CoverGirl, Head and Shoulders, Pampers, Always, Johnson and Johnson) raje pobija zivali, in se na veliko hvali po vsem svetu z raznimi reklamnimi kampanijami, kot pa da bi denar raje porabil za testiranje na ljudeh. Tako bi se kaksen brezdomec zasluzil denar, zivali pa ne bi trpele.

Najlazje si je zatiskat oci. Tezje pa se je premakniti iz mesta, kjer smo in nekaj narediti da sprememnimo svet v katerem zivimo.

S tem hocem povedat, da se vsekakor da podpirati izdelke, ki so naravni in humani, je pa vsekakor to izbira posameznika in njegove vesti.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   najnovejši test plenic
17.1.2005 22:00:37   
Anonimen
Ja, pa dobro. Ni vse črno-belo. Če nisi za, si pa butelj, ali kaj. To ni lepo.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   najnovejši test plenic
17.1.2005 22:03:52   
Seven*
Valjda da ni vse crno belo. Ne moti me, ce kdorkoli uporablja te plenice. Moti me, ce nekdo govori stvari, ki ne drzijo.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   najnovejši test plenic
17.1.2005 22:06:02   
frutka_
Teja, Benetton pleničke so prodajali v Sparu, če še jih imajo pa ne vem, ker itak veš kje me kupujemo...hihihi!Sicer pa so full luškane, take pisane, mislim da celo ločene za deklice in dečka.

Če že govorim o "lepih" pleničkah so full lepe tudi huggies pleničke-hlačke, ker imajo miki miške gor.Tudi v Mullerju jih imajo.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   najnovejši test plenic
17.1.2005 22:06:22   
Anonimen
Aja. O.K. Mogoče pa misli, da držijo. Vsak se kdaj zmoti.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   najnovejši test plenic
17.1.2005 22:32:41   
nejcko
Seven, jaz pa se popolnoma strinjam s tabo in skušam v največji meri take izdelke takih proizvajalcev bojkotirati (predvsem P&G, Krka, Lek, Dove in še in še). Hvala bogu, da imamo možnost izbire, vsak se pa pač odloči po svoji vesti. Sem pa že hotela odpreti podobno temo in objaviti PETIN seznam, pa sem imela občutek, da ... kaj pa vem, je to kar občutljiva tema.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   najnovejši test plenic
17.1.2005 22:33:32   
Seven*
Prekopirano iz strani:

http://www.osvoboditev-zivali.org/kdo_trpi_za_lepoto.htm

Testiranje dražečih substanc na koži: za te poizkuse ponavadi uporabljajo zajčke, opice ali morske prašičke. Dražečo snov nanesejo na obrito ali pogosto celo namenoma poškodovano kožo. Rezultati so razdraženost in rdečica kože, razžiranje kože, izpuščaji in zatekanje. Testne živali so pri tem imobilizirane v napravah, ki jim preprečujejo pobeg, medtem ko jim »znanstveniki« znova in znova nanašajo snovi, ki jim razžirajo in žgejo kožo. Ker pa je njihova koža drugačna, ti testi niso zanesljivi, saj njihova koža reagira le omejeno in ni mogoče opaziti razlik med rahlo in močno iritacijo. Kar pa seveda ne pomeni, da zato pri tem kaj manj trpijo… Poleg tega so tudi tu razlike med posameznimi vrstami živali: pri testiranju šampona proti prhljaju so zajčki reagirali zelo močno, medtem ko so pavijani komaj opazno.

Alternativa je testiranje na vzgojeni koži, kar bi dalo tudi zanesljive rezultate.

:((

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   najnovejši test plenic
17.1.2005 22:41:51   
nejcko
Ja, Seven, grozljivke se dogajajo. Jaz sem delala diplomsko nalogo, katere del je bila tudi problematika mučenja živali v razno razne namene. Kaj vse človek ne izve, če se malo poglobi v to vprašanje. Večina misli, da se jih to ne tiče, ali pa se preprosto obrnejo stran, ampak svet-narava-življenje-človek-žival to je sklenjen krog in slej ko prej se stvar začne tikati tudi nas osebno. Žalostno je le, da se ljudje iz izkušenj nočemo ničesar naučiti.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   najnovejši test plenic
17.1.2005 23:05:42   
KIRA
ti velika riba (hehe - saj vem da kit ni riba), tvoja primerjava z britnej se mi zdi zelo smešna. a jo mogoče poslušaš ali kako si pa na to prišel???
sicer pa se mi zdijo tvoji komentarji zelo zanimivi. sam tistih linkov nimam cajta prečekirat (no tu in tam katerega že).

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   najnovejši test plenic
17.1.2005 23:16:14   
Anonimen
Bravo BW,:bravo: zelo lepo povedano!!!

Nekaj pa bi še dodala glede tega, da bi morala biti rit na soncu in na zraku. S tem se strinjam, ampak BW, ali naj potem neprestano za malim laufam z lopatko in kanglico, da bom pobrisala, kar je naredil? To sem doživela pri svakinji, ko je bila na morju v prikolici z malim, ki še ni bil čist. Pustila ga je, da je nag plazil naokoli in če se je pokakal, je pač vzela lopatko za mačje iztrebke in posula kakec s peskom ter ga odstranila. Sicer je zgledalo ful čudno in nehigienično, ampak odkrito povedano, ritka je bila bolj zdrava, kot kadarkoli prej, ko so imeli probleme z vnetjem, pa ni pomagalo nobeno mazilo. Aja, otrok si je pa tudi pridobil tak imunski sistem, da samo zijaš. Celo leto ni bil niti enkrat prehlajen, čeprav je bil prvo leto v vrtcu in to v jaslicah.

Žal je tako, da živimo v okolju, kjer je otroka potrebno zavijat v pleničke in njihovih ritk ne pustit na soncu. Naše okolje mora biti higienično čisto, vse se mora svetit in bog ne daj, da bi otrok dal kaj umazanega v usta. Stanovanje mora biti posesano, tipi top, nikjer ne sme biti praha, ali pa vodnega kamna, zato uporabljamo najboljša čistila, ki so blazno agresivna in škodijo okolju, onesnažujejo pitno vodo. In to "čisto pitno vodo" potem uporabijo pri izdelovanju hrane, pa tudi pleničk, ki so kao najboljše. Je potem to res najboljše za otroka?

Pa se vprašam: čemu določene serije Pampers pleničk, ki so izdelane v Nemčiji, tako blazno smrdijo??? Ali so potem res Pampers plenice najboljše? In katere pleničke so dali testirat - tiste iz Nemčije ali tiste iz Poljske? Kako to, da prihaja do takšnih razlik med pleničkami - in nenazadnje, zakaj ravno mi, Slovenci, dobimo pleničke iz Poljske, ki pa so enako drage kot tiste iz Nemčije? Smo mar manj vredni?

Nisem še doživela, da bi Fixis ali katere druge no name pleničke smrdele tako kot smrdijo določene serije Pampersk - tudi tiste tako zelo opevane nemške iz Mullerja.

Imelo me je že, da bi tak paket nesla na Zavod za zdravstvo, pa naj tam pregledajo, koliko so potem zdrave. Me prav zanima, kaj bi ugotovili.

Sicer pa - ste pozabile na afero, ko so pred leti nenapovedano pregledali pleničke in ugotovili, da se v Huggieskah in Lino star pleničkah nahajajo snovi, ki so izredno rakotvorne (pozabla sem že, katere). No, ko so potem drugič pregledali še vzorce Pampersk in nekatere vložke (med njimi tudi Always), so ugotovili, da se ta snov nahaja tudi v njih. In naenkrat se je vsa zadeva polegla. :zmeden::zmeden::zmeden:

Očitno je to potem O.K.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   najnovejši test plenic
17.1.2005 23:18:58   
Seven*
Super post Skutica. :bravo: Se popolnoma strinjam, da stvari niso tako enostranske kot mogoce izgledajo.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   najnovejši test plenic
17.1.2005 23:20:02   
Anonimen
Kira_in_Vikica, če ne bi sodelovala pri tistih čvekih, katera bo pila kakšno kavo, potem bi mogoče imela tudi ti imela kaj časa za takšne linke in bi morda pa kaj pametnega zvedla. In potem tudi povedla, ne pa da samo napadaš ljudi okoli sebe (tako kot zadnjič Joe-ja od Jančike!). Meni osebno se zdi zelo dobro, da je Veliki kit svoje teorije še podprl z dodatnimi informacijami. Zato se mu ni treba delat norca.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   najnovejši test plenic
17.1.2005 23:24:14   
BigWhale
No, tole bo zvenelo zelo grdo. Pa ne da bi imel kaj konkretno proti tebi ampak bi to napisal vsakomur, tako da, ne sekiraj se, nisi nic posebnega.

Najprej, ce nimas casa prebirati linkov, ki jih podam, potem se najbolje, da ne zgubljas casa s komentiranjem mojih prispevkov. Resno, ker so tvoji komentarji osnovani na ustnem izrocilu prababic in podprti z dejstvi iz kavnih usedlin (ali kaksne podobne traparije). Ce se pa nimas casa izobrazevati je to tvoj problem in tvoja odlocitev. Stvar prioritet pac.

Primerjava z Britney je pa precej na mestu. Lahko bi rekel tudi z Bepop, Game Over, Justinom Timberlakeom ali se s kaksnim podobnim patronom.

Ze Adi je pel, da kvantiteta sinonim za kvaliteto ni. Poslusaj ga enkrat, hecen clovek ampak pove precej resnic v svojih smesnih pesmicah.

Stevilo prodanih artiklov, torej kvantiteta, ne odraza kvalitete, se nikoli je ni. To sta dva precej razlicna pojma, vecinoma nezvezno povezana...

No, upam samo, da se ti je moja primerjava zdela smesna v taksnem bolj zabavnem stilu. Da si se ji od srca nasmejala. Ce je temu tako, bo pac moj post za nekoga drugega, ki se mu bo zdela moja primerjava trapasta...

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   najnovejši test plenic
18.1.2005 1:17:40   
nejcko
Skutica, zakaj misliš, da se je prah okoli pleničk in vložkov polegel? Poglej, kdo je (vsaj pri nas, pa verjetno po celi Evropi tudi)najbolj prodajan proizvajalec le-teh. In ostale kozmetike...in pralnih sredstev...in čistilnih sredstev... Ja slavni P&G seveda, prav tisti s slončkom, ki nam "pomaga varčevati" pri nakupih. To ni nič drugega kot golo LOBIRANJE. Žal pa ljudje množično nasedajo.

BW, aplavdiram ti!!!!

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   najnovejši test plenic
18.1.2005 1:27:15   
nejcko
Ditka, res se človek v današnjem času ne more popolnoma odrezati od preostalega sveta, saj je hočeš nočeš del le-tega, lahko pa se vsaj potrudi. In če bi se vsak izmed nas potrudil po svojih najmanjših zmožnostih, bi bilo že veliko storjenega. Res so izdelki, ki niso testirani na živalih, svinjsko dragi oz. praviloma dražji od onih drugih, ampak, če lahko za čevlje ali hlače daš deset jurjev več, ker so od ene poznane firme in zato kvazi bolj kvalitetni, potem lahko enako narediš tudi pri kozmetiki in čistilih. Vse se da, samo prioritete je potrebno poiskati. Čevlji in hlače so za leto ali dve, s kozmetiko in čistili pa onesnažujemo okolje, v katerem bomo (upam vsaj) živeli še vsaj 30 - 50 let, potem pa bodo naprej živeli v njem moji potomci. Meni pač ni vseeno, zato se trudim po svojih najboljših močeh, čeprav vem, da s tem sveta ne bom rešila.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   najnovejši test plenic
18.1.2005 2:09:41   
ditka
Nejcko,nikakor ne trdim da mi je vseeno,ter da mi je škoda dat več denarja.Mam pa pač princip da uporabljam pleničke ki moji lubici odgovarjajo,uporabljam stvari,ki se obnesejo.Moti pa me o,da se vsi delajo take svetnike,pol jih pa vidiš v pelc montlih,v kopalnici imajo ravno tako izdelke teh firem,jejo meso kot ostali,ko pa vidijo kako bogo živalco,pa jo ignorirajo,če že ne odženejo ali pa ji še kaj naredijo.Svet bi bil veliko lepši,ko bi se vsak do drugih obnašal tako,kot bi hotel,da se drugido njega.Jest živim po tem prepričanju,poleg tega pa sem sigurna,da se tako dobro kot slabo vrne z obrestmi.Zdej sem pa že skor mal zašla s teme,pa vendar sem še vedno in vedno bom tista "budala"ki brani šibkejše in pomoči potrebne,tako ljudi kot živali.Je pa lepo vedet da nisem edini ponočnjak,
lep pozdrav
:kuza::kuza::kuza:

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   najnovejši test plenic
18.1.2005 8:15:15   
Seven*
Tako kot je ze napisala nejcko. Vse je stvar prioritet. Res so ti izdelki nekoliko drazji, so pa zato tudi dosti bolj kvalitetni. Koneckoncev tudi veleslavni Amway ne testira na zivalih.. O tem ali bo neka firma obstala ali ne pa se ne obremenjujem. Se mi pa zdi, da bi verjetno zacela razmisljati, ce bi ji prodaja upadla za 25%.

Obstaja pravilo: "When the buying stops, the killing will too". Torej, dokler obstaja povprasevanje, bo tudi obstajala ponudba. Nazalost..

Pomagam zivalim, kolikor se da, sem tudi ze domov vlacla zapuscenega psa in mu iskala lastnika. Usnje uporabljam, zato ker je stranski proizvod mesne industrije in bi ga zavrgli, kar je pa skoda, ce ze zival ubijejo.. Krzna niti pod razno ne maram, se manj pa ljudi, ki ga nosijo. Mesa nisem jedla do pred nedavnim, ko sem podlegla mnenju nekaterih pametnih ljudi, ki menijo, da ne mores donosit otroka, ce ne jes mesa. Plenicke sem nakupila bombazne, vendar priznam, da mi zdaj zaradi pomanjkanja casa delajo uslugo plasticne. Se pa trudim po najboljsih moceh..

Nikakor nisem imela namena kogarkoli uzalit ali kaj podobnega. Me pa jezi ignoranca in norcevanje na forumih. Ce nekaj zagovarjas, zagovarjaj argumentirano..

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   najnovejši test plenic
18.1.2005 8:30:51   
Anonimen
Bravo, Ditka.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   najnovejši test plenic
18.1.2005 8:31:35   
Anonimen
Pa ne smislu navijaštva, ampak v smislu: Kapo dol.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   najnovejši test plenic
18.1.2005 8:53:59   
Anonimen
Ditka, da ti povem: mesa ne maram, jem ga v zelo majhnih količinah in to že od rojstva.

Ne uporabljam P&G-jevih izdelkov, pa ne zaradi živali - o tem nisem vedela do nedavnega, dokler ni Seven tega na forumu povedala, ampak zato, ker sem že od nekdaj imela občutek, da niso kvalitetni. Po Head&shoulders sem dobila takšen prhljaj, da nisem mogla nosit črnih majic, po vložkih Allways pa se mi je spodaj po tednu dni vse vnelo, tako da sem ostala na mehkejših...

Tudi Ariela ne kupujem, se mi zdi preveč agresiven. Res pa je, da uporabljam Cilit za čiščenje. Pa ne vem, ali je od P&G.

Živalim pomagam po svojih močeh in tudi svojega otroka bom tako vzgajala. Res je, da ne morem vsakega zapuščenega psa pripeljati v svoj dom, mu pa vsaj dam kakšen priboljšek in ga odpeljem v azil, če je že možno. Posvojila sem zapuščeno muco, prijateljici, ki bo bodoča veterinarka,pa tudi pomagam po svojih močeh.

Nisem svetnica, toda za živali poskušam skrbeti. Pa ne samo za živali, tudi ljudem, ki potrebujejo pomoč, rada pomagam.

In da ne boš mislila, nisem se spravljala na Kiro zato, ker je drugače misleča, temveč zato, ker ni strpna do drugih. Pa kaj potem, če BW in Seven dodajata linke, da potrdita svoje teze? Meni je to všeč.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   najnovejši test plenic
18.1.2005 9:28:19   
KIRA
skutica ti nisi čist genau. nisem se mu delala norca, pač pa sem ga pohvalila !!!!!!!!!
:((:((:((:((:((:((:((

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?