Freycha
|
bodimo pošteni, če je huda prometna nesreča ne bo noben sedež zdržal tako, kot bi si želeli in obstaja velika verjetnost, da otrok umre. Pomembno je torej, da je otrok v avtosedežu tako varen, da si sam kaj ne naredi, ko pride do trka. Recimo, da se mu vretenca polomijo, vrat zlomi, roke zataknejo in zlomijo med pasovi itd... zato tudi ni ravno pametno nekaj vesiti otroku v bližino rok in glave, da ti ni potem žal..... Moje mnenje je, da so avtosedeži v razredu recimo od 150 do 200€ maksimum, ki skrbijo za varnost. Vse ostalo pa je potem samo še plačevanje blagovne znamke. Sem pa tudi mnenja, da je najbolj pomembno, da imata starša občutek, da je sedežek varen. Ne glede na vse teste je dejstvo, da nimamo pojma, kaj je res ok in kaj ni. Kaj je bolj in kaj manj varno. Torej gre za našo percepcijo, kaj je varno in kaj ne. Če starša mislita, da bo otrok varen samo v avtosedežu, ki stane 300 in več €, je neumno, da kupujeta kaj cenejšega, ker se ne bosta počutila varne in ju bo stalno skrbelo, kar pa ni ok sploh, če si veliko na cesti. Sicer pa vas danes nisem uspela kaj dosti slediti, ker je bil kar naporen dan. Tudi moje počutje ni ne vem kak dobro. Občutek imam tak, kot bi mi fuuuulll energije primanjkovalo. Kot da bi bila popolnoma prazna, brez mineralov, vitaminov... v glavnem tiste osnovne energije, ki ti da moč za naprej..... ne vem, a se me kaj loteva, al so pač samo taki dnevi, pa bo minilo slej ko prej.... Priznam, sem kar malo down pa je sicer vse super, z dragijem se razumeva, Dita je pridna, danes sem ponoči spala, ampak je telo full težko in utrujeno in prazno...... Vsem, ki ste bubani en velik , pa če ga kakšna rabi kar tako, naj si ga tudi vzame....
|