|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007 ( 4.del)
4.2.2008 12:10:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: madejka

Mah moj ga ne bi rad dal na preizkaveuser posted image , ker pač posluša svojo teto, ki je P. In e ona reče, da ni še treba, ji verjame.
Jaz tud upam, da ni alergija, ampak samo suha koža al pa kaj takegauser posted image Hvala za pikepoke!user posted image

jaz tud nisem pristaš teh preizkav, ker dejstvo je, da če neki iščeš tud najdešuser posted image v dostih primerih je tko, da vlačijo otroke, k jim v bistvu ničkaj ne manjka povsod po teh preiskavah in dejansko pol najdejo problem in otroku ful zakomplicirajo in otežijo življenjeuser posted image samo  problem je pa v tem, da gre tamala v vrtec in res neb rada da mi jo tam zašuštrajo dokončno....ker pri malih otrocih vse te alergije izzvenijo, če seveda niso izpostavljeni tem alergenom....in če hočeš da v vrtcu otroku teh stvari ne dajejo, rabiš na papirju....tko da se bo kr treba lepo zmigat in nardit one preiskaveuser posted image

(odgovor članu madejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2801
4.2.2008 12:13:19   
Anonimen
julij a P. ti je predlagala aktivijo?user posted image no, to je sicer samo moje mnenje, ampak se mi ne zdi to primerno za otroke, k je itak samam kemijauser posted image tk kt vitalinea itd....jaz teh jogurtov ne jem gih zarad tega, pa še prov po umetnem majo okus in se mi ne zdi najblj pametno to dojenčku fotrat.....boljš čist navadn probiotični jogurt, pa kej od sadja notri umešat....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2802
4.2.2008 12:19:59   
madejka
Ja Ulla samo jaz nisem ziher da je alergija na KM, tud ne vem kak se lotit preverjatuser posted image Se mi pa zdi, da je pikice dobil spet, ko sem v špinačo dala pikico smetane.

soooonček je, soooonček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2803
4.2.2008 12:28:52   
rumba
Ulla,ja, to glede sojinega mleka in deklic sem že dostikje zasledila.user posted image  Samo kljub temu so meni za Hano dali SOM in prav zabičali, da je riževo mleko prešvoh in naj ji dajem kar SOM. Pa to na pediatrični.user posted image  Sem bila ful v dilemi, kaj naj. No, še sreča, da se je hotela do 18meseca dojiti in vsaj to nisem rabila skrbeti, pol sem pa kombinirala SOM in riževo.user posted image

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2804
4.2.2008 12:30:01   
Anonimen
madejka sej jaz tud nisem ziher....no ne fali mi dostuser posted image ker od takrat naprej, ko sem šla na brezmlečno diseto, so se nahali krči ( kao kolikeuser posted image ), nehalo se je polivanje in ono bruhanje ( k po kislem smrdi)...vse se je pošlihtalo....in do zdej sem trikrat probala nazaj z mlekom, pa je blo ful slabo spet....tko da pomoje je to to....kaj če bit drujga, da bi soupadalo z nečem, ne verjamemuser posted image
kak se lotit preverjanja....pojma nimam...da pač črtaš vse mečne izdelke iz jedilnika, tud svojga če še dojiš....lahko bi sicer probala s provokacijo, tko da mu daš konkreten mlečni izdelnik, samo to si jaz nebi upala brez zdr. nadzora, ker če je alergija, nikol ne veš kok huda bo reakcijauser posted image

(odgovor članu madejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2805
4.2.2008 12:32:19   
rumba
Ulla, Hana je bruhala, tudi če je samo vohala mleko, ki sem ga grela na štedilniku. Je bilo pa tako, kot si napisala, ko sva šli na čisto dieto, se je vse porihtalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2806
4.2.2008 12:32:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rumba

Ulla,ja, to glede sojinega mleka in deklic sem že dostikje zasledila.user posted image  Samo kljub temu so meni za Hano dali SOM in prav zabičali, da je riževo mleko prešvoh in naj ji dajem kar SOM. Pa to na pediatrični.user posted image  Sem bila ful v dilemi, kaj naj. No, še sreča, da se je hotela do 18meseca dojiti in vsaj to nisem rabila skrbeti, opl sem pa kombinirala SOM in riževo.user posted image

ma saj, ti dohterjiuser posted image samo meni je logično, če so hormoni so hormoni in ne more bit dobr v nobenem primeru...zato pa pravim da hura za dojenje, da se lahko izogneš takim dilemamuser posted image ker tu in tam kaj sojinga tud ne povzroči škode pomoje(zmernost pač), da bi pa izključno te izdelke jedla, pa verjemem da ni dobr....

(odgovor članu rumba)
  Neposredna povezava do sporočila: 2807
4.2.2008 12:32:43   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

ko ste se tam od mlek pogovarjale....pri alergiji na kM se največ uporablja pregomin ( na bazi soje) pa zdej novejša stvar je allernova ( riževo mleko), oboje je na recept. zdej je tko, da sicer se dobi SOM tudi, samo dostkrat je tko, da če je otrok alergičen na mlečne beljakovine, je tud na sojine, zato je primernejši pregomin, ker so te beljakovine bolj razbite. Je pa pri sojinih izdelkih velik problem to, da vsebujejo fitoestrogene ( hormoni) in zato ni preiporočljivo da se predvsem punčkam daje za jest dost teh izdelkov. Ker fitoestrogeni sicer dobr vplivajo na ženske, k so v meni ( zato so vsi preparati za lajšanje težav v meni na podlagi soje), za male punčke je bolj problem, da jim hormone tkole "mešaš".
jaz tud sumim na alergijo, vsakič ko si probam mleko in mlečne izdelke uvrstit nazaj na jedilnik, mala kr bruha in jo zvija itduser posted image hvalabogu pa za to, da dojim, da nimam s temi mleki komedij, ker najbolj enostavno je pa še zmeri tko, da se jaz odpovem mlečnim izdelkom pa mir.....čeprov je pa dosadno...

aja freycha, mi pa itak ni bo nkol jasno, glede na to da je dita tak alergik, kako ti breskrbno uporabljaš te mlečne kašice, k že majo dodan mlek, pa razne te hippe itduser posted image no, že veš...

Allernova ni riževo mleko, ampak je osnova kazein, ki je mlečna beljakovina. Meni je alergologinja rekla, da je SOM ok, če ne bo razvila alergije na sojo. Sicer pa ni nič omenjala, da bi bil SOM zaradi česarkoli slabši... možno že user posted image   Se mi pa bolj zdi pomembno, da otrok vsaj nekaj je oz. pije, kot pa da strada, ker nima možnosti drugega mleka. Se bomo morali očitno s hormoni ukvarjati kasneje..... Zdej mi je bolj pomembno, da je otrok nahranjen.

Kje si pa dobila idejo, da ji dajem riževo kašico, ki že vsebuje adaptirano mleko? Mislim, da sem nazadnje uporabljala tole kake dva meseca nazaj, pa še to sem po enem tednu ugotovila, da ji škoduje in sem nehala uporabljati. Sedaj pa mešam k riževi kaši riževo mleko... tko da res ne vem, od kod ti ta idejauser posted image
Kar se pa Hipp kašic tiče je pa takole: al ji skuham domače jabolko, na katerega je precej alergična (ker v zimskem času težko dobiš še kako drugo sveže sadje, na katerega ni alergična), ali ji dam pa Hipp kašico recimo slive, ki jo lahko, a ni priporočljiva zaradi konzervansov, ki naj bi jih te Hipp kašice vsebovale (čeprav še vedno dvomim glede na to, da jih je treba porabiti v dveh dneh po tem, ko jih odpreš...).  Sem pa res še do nedavnega kupovala zelenjavo in meso od Hippa v obliki kašic, a sem po posvetovanju z alergologinjo to opustila (čeprav kot sem malo prej napisala, dvomim v vse te konzervanse) in sem ravno zadnjič pisala, da sem ne vem koliko ur kuhala Diti zelenjavo in meso in juho in ne vem kaj še vse.... no, saj, če bi prebrala, verjetno tega niti ne bi napisala, zato ti je oproščeno user posted image user posted image user posted image

Sicer pa lp iz LJ.... vreme je pa isto sranje kot pri nas user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2808
4.2.2008 12:34:08   
Anonimen
rumba jaz čisto čisto striktno se ne držim....tu in tam kak špuk mleka v kavo al pa kak košček sira, samo to ni problema...takoj ko sem pa probala kak jogurt cel pojest al pa šalco mleka spit, je blo pa takoj reakcija...in je trajalo ena 2 dni, da se je umirilouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2809
4.2.2008 12:35:42   
rumba
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

Allernova ni riževo mleko, ampak je osnova kazein, ki je mlečna beljakovina.........

Kazein??
Ta je prepovedan pri laktozni intoleranci.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2810
4.2.2008 12:36:51   
madejka
Ulla ja, saj to mi je hudo, ker še dojimuser posted image Aja kašice pa mešam z Aptamilom, pa ni imel pred GH nobenih reakcij nanj, pa smo mu ga včasih tud po 150ml dajali, ko je meni zmanjkalouser posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2811
4.2.2008 12:37:31   
rumba
Ja, šit, Ulla, pol bo ziher neki na tem..... Ampak v tolažbo, večina otrok to prerase.user posted image  Držim pesti za Ulo. Aja, na kake teste vaju pa še niso poslali?

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 2812
4.2.2008 12:38:18   
Anonimen

zato ti je oproščeno user posted image user posted image user posted image

še dobruser posted image user posted image
no, kak je zdaj ne vem, je pa to letelo bolj na ono za nazaj ja....ker o tem da je dita alergik si pisala že ful  cajta nazaj, u bistvu istočasno oz. že prej, ko si ji te mlečne kašice dajalauser posted image zato sem to napisala, ker sem se pač spomnla, ko sem te brala.....in sem ti že takrat neki napisala v tem stiluuser posted image samo je verjetno šlo mimo, se ne spomnem zdej....

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 2813
4.2.2008 12:38:57   
Freycha

Allernova ni riževo mleko, ampak je osnova kazein, ki je mlečna beljakovina.........

Kazein??
Ta je prepovedan pri laktozni intoleranci.

ja in pri alergikih na KM... zato se mi sanja ne, zakaj je Allernova dobra za alergikeuser posted image  oz. komu potem to odgovarja user posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 2814
4.2.2008 12:40:50   
Freycha

zato ti je oproščeno user posted image user posted image user posted image

še dobruser posted image user posted image
no, kak je zdaj ne vem, je pa to letelo bolj na ono za nazaj ja....ker o tem da je dita alergik si pisala že ful  cajta nazaj, u bistvu istočasno oz. že prej, ko si ji te mlečne kašice dajalauser posted image zato sem to napisala, ker sem se pač spomnla, ko sem te brala.....in sem ti že takrat neki napisala v tem stiluuser posted image samo je verjetno šlo mimo, se ne spomnem zdej....

ja sej takrat sem ravno s tistimi kašicami začela ugotavljati alergijo.... ko pa sem jih ukinila, se ji je pa koža takoj popravila... samo kot pravim, to je že kake dva meseca nazaj. Od takrat sem zamenjala že ene trikrat celotno prehrambeno strukturo... se pač še iščem...... Oz. ugotavljam, kaj ji paše in kaj ne.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2815
4.2.2008 12:41:26   
Anonimen
sem šla gledat za allernovo, pa res ni riževouser posted image morm naši P. povedat da dezinformacije širi po svetuuser posted image user posted image po moje bo ful veselauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2816
4.2.2008 12:43:41   
Anonimen

Ja, šit, Ulla, pol bo ziher neki na tem..... Ampak v tolažbo, večina otrok to prerase.user posted image  Držim pesti za Ulo. Aja, na kake teste vaju pa še niso poslali?

sej vem da prerastejo, samo izpostavljeni ne smejo bit neki časa temu....zato me pa zarad vrtca skrbiuser posted image na te teste za alergijo sem mislilauser posted image da če je alergija na KM, da mam to na papirju, za v vrtec.....

(odgovor članu rumba)
  Neposredna povezava do sporočila: 2817
4.2.2008 12:53:19   
rumba

sej vem da prerastejo, samo izpostavljeni ne smejo bit neki časa temu....zato me pa zarad vrtca skrbiuser posted image na te teste za alergijo sem mislilauser posted image da če je alergija na KM, da mam to na papirju, za v vrtec.....

Ja, za vrtec rabiš črno na belem. Samo tam pa pol dobi sojino mleko za zajtrk, pa sojin jogutr za malico, pa soja tu, pa soja tam...... kar preveč.user posted image  Še vseeno pa bolj, kot mleko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2818
4.2.2008 12:56:46   
Češnca
bojana avto je tale:
http://www.tamiya.com/english/products/58328gravel/index.htm

kupili so ga pa v btc-ju, v tisti hali, kjer je tudi ta manjši baby center (mislim, da celo precej blizu, isti hodnik, samo na desni strani - ce je bc na levi).

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2819
4.2.2008 12:58:37   
Anonimen

Ja, za vrtec rabiš črno na belem. Samo tam pa pol dobi sojino mleko za zajtrk, pa sojin jogutr za malico, pa soja tu, pa soja tam...... kar preveč.user posted image  Še vseeno pa bolj, kot mleko.

ja, saj to sem že študiralauser posted image in sem se odločla, da bom nardila vse, kar mi bo pač padlo na pamet, da bo na onem papirju tud prepoved sojeuser posted image pa če se bom mogla ob tla metatuser posted image user posted image ne, resno, to pa odpade....tko da se bom res z zdravnico probala zment, naj mi še to zravn napiše....v vrtec pa jim lahko svoj mlek nosim, ni panike, samo kolk bojo kuharce za touser posted image no, mal mam vez tam, tak da mogoč se bo dalo pametno zmenituser posted image

(odgovor članu rumba)
  Neposredna povezava do sporočila: 2820
4.2.2008 13:08:58   
Češnca
vidm da sm s temle avtom v hudo debato padla. user posted image

naš otrok je pa danes nerazpoznaven! user posted image  noče spat, se dere v postli, se dere pri meni, zaspan k norc... Ga grem cartat naprej, pikija mojga.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2821
4.2.2008 13:54:42   
Češnca
zdej spi pol urce...upam, da se bo naspal, pa bo pol naš veseljaček! vročine nima, kakal je... ne vem, kaj je to blo user posted image

pa za moj sadni dan sem ravnokar pojedla en sadni piškot! user posted image user posted image

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 2822
4.2.2008 14:06:24   
tinispela
Zdaj ste me pa v dilemo spravle, s čim ji naj zvečer kašice pripravim. Bom najprej probala riževo mleko, pa da vidim, če bo boljše. Sem ji zdaj za kosilo dala ajdo in bučke, pa so se po hranjenju tudi malo bolj pokazale pikice, ampak ne toliko kot včeraj zvečer. Je možno da se ji naredijo ob kontaktu s hrano in da je reakcija samo na kožiuser posted image

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 2823
4.2.2008 14:07:49   
Ajvy
IZVIRNO SPOROČILO: Češnca

naš otrok je pa danes nerazpoznaven! user posted image  noče spat, se dere v postli, se dere pri meni, zaspan k norc... Ga grem cartat naprej, pikija mojga.

ista je naša, tak da bo treba mau vreme prebutat....user posted image

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 2824
4.2.2008 14:34:50   
Anonimen
Uh, tale drekec pekec.. Bogi moj mali.. Sploh ni mogel kakati, pa sva nekako zgurala, pa se je vsral ko mina.. In medtem jokal user posted image

Zdaj spi, jaz pa na prenosnem Mariota špilam pa RR čekiram.. user posted image

(odgovor članu Ajvy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?