Freycha
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 ko ste se tam od mlek pogovarjale....pri alergiji na kM se največ uporablja pregomin ( na bazi soje) pa zdej novejša stvar je allernova ( riževo mleko), oboje je na recept. zdej je tko, da sicer se dobi SOM tudi, samo dostkrat je tko, da če je otrok alergičen na mlečne beljakovine, je tud na sojine, zato je primernejši pregomin, ker so te beljakovine bolj razbite. Je pa pri sojinih izdelkih velik problem to, da vsebujejo fitoestrogene ( hormoni) in zato ni preiporočljivo da se predvsem punčkam daje za jest dost teh izdelkov. Ker fitoestrogeni sicer dobr vplivajo na ženske, k so v meni ( zato so vsi preparati za lajšanje težav v meni na podlagi soje), za male punčke je bolj problem, da jim hormone tkole "mešaš". jaz tud sumim na alergijo, vsakič ko si probam mleko in mlečne izdelke uvrstit nazaj na jedilnik, mala kr bruha in jo zvija itd hvalabogu pa za to, da dojim, da nimam s temi mleki komedij, ker najbolj enostavno je pa še zmeri tko, da se jaz odpovem mlečnim izdelkom pa mir.....čeprov je pa dosadno... aja freycha, mi pa itak ni bo nkol jasno, glede na to da je dita tak alergik, kako ti breskrbno uporabljaš te mlečne kašice, k že majo dodan mlek, pa razne te hippe itd no, že veš... Allernova ni riževo mleko, ampak je osnova kazein, ki je mlečna beljakovina. Meni je alergologinja rekla, da je SOM ok, če ne bo razvila alergije na sojo. Sicer pa ni nič omenjala, da bi bil SOM zaradi česarkoli slabši... možno že Se mi pa bolj zdi pomembno, da otrok vsaj nekaj je oz. pije, kot pa da strada, ker nima možnosti drugega mleka. Se bomo morali očitno s hormoni ukvarjati kasneje..... Zdej mi je bolj pomembno, da je otrok nahranjen. Kje si pa dobila idejo, da ji dajem riževo kašico, ki že vsebuje adaptirano mleko? Mislim, da sem nazadnje uporabljala tole kake dva meseca nazaj, pa še to sem po enem tednu ugotovila, da ji škoduje in sem nehala uporabljati. Sedaj pa mešam k riževi kaši riževo mleko... tko da res ne vem, od kod ti ta ideja Kar se pa Hipp kašic tiče je pa takole: al ji skuham domače jabolko, na katerega je precej alergična (ker v zimskem času težko dobiš še kako drugo sveže sadje, na katerega ni alergična), ali ji dam pa Hipp kašico recimo slive, ki jo lahko, a ni priporočljiva zaradi konzervansov, ki naj bi jih te Hipp kašice vsebovale (čeprav še vedno dvomim glede na to, da jih je treba porabiti v dveh dneh po tem, ko jih odpreš...). Sem pa res še do nedavnega kupovala zelenjavo in meso od Hippa v obliki kašic, a sem po posvetovanju z alergologinjo to opustila (čeprav kot sem malo prej napisala, dvomim v vse te konzervanse) in sem ravno zadnjič pisala, da sem ne vem koliko ur kuhala Diti zelenjavo in meso in juho in ne vem kaj še vse.... no, saj, če bi prebrala, verjetno tega niti ne bi napisala, zato ti je oproščeno Sicer pa lp iz LJ.... vreme je pa isto sranje kot pri nas
|