|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008
2.4.2008 8:36:52   
afnica mala
Čestitke za uspešno opravljene NS. Super ste. Upam, da ne prekinem lepih novičk. Še 2 dni do NS.
Tudi jaz mislim, da s kupljeno majonezo ni panike. Ampak je vseeno ne jem user posted image .
Na prvem pregledu pri g., mi je sestra rekla, da gre lahko v nosečnosti toliko stvari narobe in, da tistih nekaj mesecev potrpiš s hrano- da vsaj to izključiš. Je rekla, da so imeli primer okuženosti. Jaz sire jem, samo kakšne fete, plesnivih ne. Pa suhih salam, surovega mesa, majoneze.
V hiši imajo mačka in me že to ful skrbi, na terasi se sploh ne upam biti, ker stalno hodijo mački. Pa po hodniku, kjer se preobuvam.  Še 10 dni- pol se pa itak selim.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
2.4.2008 8:41:47   
jolly123
Afnica od mačkov se lahko nalezeš samo iz njihovih iztrebkov, teh se ne dotikaj pa je.

Ma seveda, da so primeri okužbe s tokso, ampak mislim da je po večini zaradi neoprane zelenjave, surovega mesa itd. Mislim, da zaradi sirov in kakšne majoneze ne bi mselo biti problemov, ker so testiranja mleka in izdelanih izdelkov pri nas zelo velika. Tako da tukaj res dvomim.

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
2.4.2008 8:47:11   
afnica mala
jolly- a se ne okužiš tudi z dlako okuženega mačka?

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
2.4.2008 8:51:23   
jolly123
Ne okužiš se samo preko njihovih iztrebkov in pa tudi to, da okužena mačka oddaja tokso samo 14 dni po tem je v njenih iztrebkih ni več. Zato svetujejo nosečnicam, ki imajo muce doma, da naj ne pospravljajo njihovega wc-ja, cortajo se še vedno lahko. 

Neposredna povezava do sporočila: 1729
2.4.2008 8:56:22   
afnica mala
Hvala ti. Ne vem zakaj sem mislila, da se okužiš z dlako. Ampak vseeno lahko hitro stakneš. Vem za dva primera, ko doma sploh nimajo mačk, pa sta dobila. Pri enem na vrtu sploh ni mačk, ker jih pes prežene, pri drugem nimajo vrta. Bom vseeno rajši pazljiva.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
2.4.2008 9:15:43   
maska
dobro jutro!

sm vam skuhala user posted image  al pa kakav al pa čajček, po želji!

ej vidm, da se pogovarjate o toksi. jest mislm, da se z dlako ne morš okužit razen, če bi mačka glih raznesla iztrebek po dlaki pa bi jo ti glih tm božala. povsod piše, da se okužiš, če prijemaš iztrebke.
neki sm še najdla, če ti bo v pomoč afnica http://www.zzv-go.si/index.php?id=72

Neposredna povezava do sporočila: 1731
2.4.2008 10:37:47   
sarcy21
OOO kakav zdej se mi je pa res zaluštu, si grem še tistega pravega narest user posted image Ja danes imamo NS upam da ne prekinem tele serije odličnih NS, no saj je že skoraj 11 ura (tko se tolažm) tko da teh nekaj uric pa bo tudi hitro minilo pa bomo en dva tri gledali v ekran našega user posted image

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

(odgovor članu maska)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
2.4.2008 10:52:22   
maska
veš, da bo vse O.K. na NS sarcy. nč se bat. pa potem lepo poročaj kako je bilo. jest tud komaj čakam, mam šele naslednji teden.

a se vam že kaj trebuščki poznajo

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
2.4.2008 11:07:42   
sarcy21
Meni se pozna sem ravno zjutraj gledala sem že pravi "bajsi"

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

(odgovor članu maska)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
2.4.2008 11:15:28   
jana84
pozdravček!
Včeraj sem bila zelo kratka in skopa z opisom pregleda. No, pa mogoče danes, ko imam kakšno minuto časa več, kaj več...
No, naš user posted image  zelo pridno raste, mamica sicer malo manj (pol kg manj so me stehtali kot na prejšnjem pregledu). Na UZ so se lepo videli njegovi notranji organi (želodček, mehur), user posted image  sem videla tudi sama brez, da bi mi ga G pokazala user posted image , je pa zelo velik napram dojenčku. Pa rebrca se lepo vidi...Rokice in nogice tudi. Vse lepo in prav.
No en mičkan problemček posteljica (zadnja stena) pokriva maternično ustje, kar pomeni da je nosečno st oziroma posteljica nekam nizka...In zato imava še vedno "prepoved" oziroma "nepriporočanje" user posted image . Pa sva ravno mislila, da bo šlo na bolje user posted image user posted image user posted image . Bomo že potrpeli...

Tako, drugače je pa vse lepo in prav. Kot sem že včeraj napisala je naš user posted image  pravi debelušček...Ima obseg trebuščka 6cm! To je kot krog s premerom 2cm...No nekaj pa ga je že.
Kot sem omenila, imam tudi "nov" PDP, ki je 6.10.08, sicer je rekla G da je 7., vendar ker sem imela že od prej napisano na kartonu 6. so pustili kar tako, da niso spreminjali.
Noseča pa naj bi bila 13t (danes polnih), torej v 14.tednu nosečnosti.

Pregled pa komaj čez 4 tedne...Sicer bodo šli verjetno zelo hitro, vendar vseeno.

Pa še to ste se pogovarjale včeraj se mi zdi, glede vaginalnega UZ. Meni ga je tudi tokrat naredila in mislim da ga bo še kar ene parkrat, ima tako prakso, ker baje da lepše vidi lego posteljice in odprtje oziroma zaprtje materničnega vratu. Ja, to sem pozabla napisat, maternični vrat je še popolnoma zaprt. Saj če bi bil že zdaj odprt, pa ne bi bilo fajn, ne?

Tako, sem se malo bolj razpisala...

Pa še eno mnenje glede toksoplazmoze...Meni je G svetovala naj se raje izogibam božanju mačk, kajti nikoli ne veš s kom se je maček prej "valjal" in se lahko zelo hitro okuži, tudi če zgleda popolnoma zdrav! Tako, da zdaj raje pustim našega mačkona pri miro, pa saj itak ni ne vem kakšen uživač.

Tako, lep dan še naprej...

(odgovor članu maska)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
2.4.2008 12:03:38   
maserati
Glede hrane kupljene v trgovini, se popolnoma strinjam. Hrana je pregledana in bi morala biti neoporečna. Jaz si ne predstavljam poletja brez solate s paradižnikom in fetko... bom kar umrla... user posted image

Drugače pa se danes na meni pozna vreme... sem zmatrana in malo sitna, ampak bo že.

Čau

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
2.4.2008 13:07:45   
stunfek
jaz imam muco, ki se skoz crklja pri meni. ampak drekce pa sedaj puca možek :) sicer pa sem skoraj prepričana, da sem tokso že prebolela ampak to bodo pač pokazali rezultati krvne analize. jutri grem v laboratorij, če ne bom spet zaspala user posted image

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu maserati)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
2.4.2008 13:08:16   
sončnica24
Hojla user posted image , meni je danes spet malce bolj slabo ne vem no sem bla zdaj par dni že skoraj čisto dobra zdaj pa me 2 dni spet vse mantra, pa upam da se hitro popravijo te slabosti.

Drugače pa me danes tudi na desni strani nekaj špika tako da bom verjetno preostanek dneva več al manj počivala pa nič kaj več delala, samo mojemu moram še kosilo do konca pripravit pol pa bo zadosti.

Je slučajno še je kakšna punca, ki je bila do sedaj samo enkrat na pregledu? Jaz še namreč vedno nisem bila na drugem? Pa se mi zdi da že vse hodite na 3. pa 4. preglede?

(odgovor članu maserati)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
2.4.2008 13:34:05   
jana84
sončnica24, jaz sem bila ravno včeraj na 4. pregledu in sem noseča 12t+6d (baje user posted image ). Toliko pregledov sem imela, ker sem imela pred tem SS (5t+5d), pa še plodek je bil nekam majhen na začetku, pa še en dan sem imela rjavkast izcedek. Mislim pa da če je vse v redu, pripadajo pregledi enkrat na 4 tedne, kaj ne? Oziroma kolikor fajn G imaš! Pr naši G ni problem, če je kaj narobe pokličeš ali pa kar prideš v ZD in te pregleda in vse kar je potrebno...

No, zdaj sem se spomnla, da sem jo pozabla vprašat glede tega, kdaj se začne naslednji termin za materinsko šolo. Bi rada čimprej hodila, ke potem bo poletje vmes, pa MŠ ne poteka, pol pa ne bi rada v 8 mesecu tam čepela...user posted image

S počutjem je pa pr nas kar fajn. Razen tega da me že ene par dni križ boli, mogoče preveč sedim, ker se imam za učit, pol me pa že od nekdaj rad križ boli. Tako da verjetno ni povezano z nosečnostjo. So pa verjetno blagi glavoboli skoz cel dan. Predvsem če se vzpnjem, npr. po stopnicah, če malce hitreje vstanem...Mi začne kar nabijati v zadnjem predelu glave. Tako da se dogaja da zvečer najraj ležem v postlo v temo in zaspim...
Tako je ta stvar pri nas.

Glede hrane, pa se jaz raje izogibam kakšnim svežim sirom (sicer jih že tako ali tako ne jem veliko, tako da ni panike), pa tud suhomesnatih izdelkov malo manj jem. Najhuje mi je ker imamo domač pršut, pa bi ga pojedla kolikor ga vidim. Pol pa se raje mal zadržim, bolj za našega user posted image  zdej poskrbet, dokler ni prepozno. Se bom pa pol "nažirala" takih stvari, ko ne bom več dojila...Uf kje so še tisti cajti.user posted image

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
   [Brisano sporočilo]
2.4.2008 13:35:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sončnica24)
  Neposredna povezava do sporočila: 1740
2.4.2008 13:45:00   
stunfek
sončnica jaz sem noseča 10t4d in sem bila že na dveh pregledih ampak to zato, ker je bilo nekaj nejasnosti z drugo nosečnostjo - ali odmira ali kaj in samo zato sem imela vmes ultrazvok, da se je to potrdilo. sicer bi normalno bila zdele enkrat naročena na drugi pregled oziroma čez kakšen teden.

Kot zanimivost jaz sem bila na NS naročena isti dan kot 3. pregled, pa sem si prestavila normalni pregled, ker bo NS itak pokazala vse in zato si predstavljam, da bo moj 3. pregled prav na hitrco minil brez UZ, saj bom imela s seboj rezultate z nuhalne.

Meni je tudi danes spet nekaj slabo - sem bila vmes že čisto ok pa me spet nekaj kruza po želodcu. Moram pa rečt, da sicer z angelsoundsom ne obsesiram mi je pa strašno kul, ker zjutraj preden vstanem poiščem srček in sem potem nekako ful mirna, ko vidim da bitjece v meni živi. Včeraj zvečer se mi ni ljubilo preverit, zato sem pa danes zjutraj :) Pa brez težav ga hitro najdem zdaj ko vem kje iskat. Punce, ki uporabljate angelsounds...ali imate vi tudi včasih take ful nenavadne "klik klik" zvoke...ne  znam si predstavljat kaj naj bi to bilo - sem pa prebrala, da obstajajo in jim rečejo "clikcing sounds" in ko slišiš te zvoke, naj bi bila verjetnost ss ful manjša - torej na gre za dober znak. Nisem se pa poglabljala kaj naj bi to bilo :) zdele pa ne najdem več linka, da bi kar pripopala sem tekst.

zdele si bom skuhala svaljke v omakci in piščančka. mogoče mi je slabo, ker sem lačna :)
Pri nas se je ravno uscalo sto na uro. sem ravno na pošto nesla bolniške liste za marec in se izognila dežju. user posted image

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
2.4.2008 13:54:46   
vianne
Pozdravljene...

danes pa je en zelo zanič dan. Včeraj (in tudi nekaj dni nazaj) sem bila kot roža, polna energije... joj sem bila vesela, da gredo te slabosti mimo. Danes pa kažin: skoraj bruhala, čisto brez energije, nizek pritisk, pulz blizu 90 ....Ma ne vem ali je krivo vreme al kaj.

Kar se tiče hrane jaz ne jem suhomesnih izdelkov, plesnivih sirov, meso močno popečem oz. skuham... sem raje previdna kot pa da riskiram kakšno tokso. Sem pa včeraj klicala glede izvidov in po tednu dni še vedno niso prišli izvidi glede toksoplazme. Nisem vedela, da vse to toliko časa traja.

Sem se pa danes pozanimala glede materinske šole v Postojni in je prva runda v mesecu maju - juniju druga runda pa začne v mesecu avgustu - septembru. Sva se z mojim odločila, da bova počakala kar na avgust.

Sama bom imela naslednjič tudi že 4. pregled no z NS 5. Sem jih imela na začetku bolj pogosto ker sem dobila rahle izcedke pa SS sem že imela. Sedaj pa sem bila že dva krat naročena na vsake 4 tedne.

Tudi sama ne bom danes nič kaj dosti več delala. Kosilo skuham do konca. Bo musaka. Golaž je že narejen bil včeraj, krompirček pa se sedaj kuha. Jaz ga najprej malo pokuham šele nato dam vse skupaj v pekač.

Se morda še kaj oglasim odvisno od volje in počutja. Morda pokukam ko se bo musaka pekla v pečici, da čas bolj hitro mine.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
2.4.2008 13:58:02   
jolly123
Stunfek jaz sem tudi ravno s pošte, sem nesla bolniški list pa šla dvignit paket, pa se je uscalo ko pri norcih. Tko da današnji sprehod odpade.

Jaz si ravnokar kuham lečino enolončnico upam da mi bo šla po grlu, zdaj že dva dni jem po sili, ker mi sploh nič ne paše. Zjutraj pojem en sendvič ali kaj podobnega in pol me sploh nima da bi še kaj pojedla.

Joj ampak tale Quelle jaz sem že obupala, da si bom tukaj kake pametne cune najdla, kaj so mi zdaj poslali, ma sploh ne bom komentirala.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
2.4.2008 14:06:19   
Erička
že zdavnej ste začele to temo, pa se mi je tudi meni zahotelo, da bi kej pisala tle na forumu.

1.oktober je moj PDP, tku da spadam med oktoberke. ker je to moja prva nosečnost, sm malo "nevedna" glede teh forumou, pa sm se prijavila, da kej zanimivega izvem in popestrim te lepe dni nosečnosti

pozdravček vsem

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
2.4.2008 14:31:18   
corti
Jaz pa sem ravno pojedla! Tudi pri nas je bila musaka user posted image ! Dopoldne sem bila na kratkem sprehodu...sem ujela še zadnje sončne žarke, zadaj pa itak pada dež!

Ali katera mogoče ve, kdaj so termini za materinsko šolo v Kranju?

Danes so slaboste že zelo blage...ker zdaj je bilo pa dva dni noro! Sem  začela sumit, da sem pila preveč čaja in vode...ker včeraj sem se potrudila da sem pila bolj pomalo in mešane stvari...pa je danes veliko bolje! In nič več se mi ne pretaka skozi po trebuhu! Koliko pa vi spijete? Več kot ste v času pred nosečnostjo?

Še  7 dni in om tudi jaz videla user posted image . Res mi grejo počasi dneviuser posted image .

lep podravček

(odgovor članu Erička)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
2.4.2008 14:34:56   
janja 27
ojla punce !

jaz sem tudi dnes bolj zanič, imam tak glavobol , me je zagrabu že ponoči, pol zjutraj je blo mal boljš, zdej pa tud neki nabija v glavi....bom verjetno poopldan odležala kolikor mi bo Manc dopuščala....

Erička pozdravljena med nami, lepo in srečno user posted image , če hočeš lahko še napišeš kdaj imaš naslednji pregled, proti večeru te pa dodam na seznamček....

vianne s kje pa si, ker jaz bom verjetno šla na MS seveda v Postojno sam se še ne morem odločit kdaj, za Manco sem hodila v avgustu in septembru pa mi je bla kr muka tko smo bli v drugem nadstropju, slab zrak, full ljudi v eni sobi....pa sem bla takrat manj noseča kot bom letos takrat...ne vem maja mi je pa mal zgodi...sej niti ne vem če bom šla k itak mende je eno i te isto....bom še vidla....

pr nas se bo pa lih zdej full full ulilo, tko da šibam nest tašči kosilo in se pišemo kasneje....

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu Erička)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
2.4.2008 16:00:55   
vianne
janja 27 meni je tudi maj prezgodaj  tako, da ni druge kot da grem avgusta. Jaz bom pa kar hodila na MS glede na to da nisem bila še nikoli, pa verjetno tudi moj mora zraven če hoče z menoj k porodu. Sem pa drugače iz okolice Pivke. Pa ti?

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
2.4.2008 16:33:59   
janja 27
vianne a potem pa bove skupaj.....jaz sem iz okolice postojne ( hrenovice ) , k kateremu g pa hodiš, verjetno si v postojni.... a greš na NS v postojno je full dobra zdravnica....sej mogoče pa bove skupaj rodileuser posted image user posted image , jaz za MS še ne vem al bom šla al ne itak bom mogla it sama k moj je user posted image  za te stvari...

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
2.4.2008 16:42:16   
vianne
janja 27 kako majhen je svet user posted image . Ja jaz hodim k Merlotu in na NS gem tudi v Postojno (v torek). Nikoli ne veš mogoče pa bomo skupaj kričale v porodnišnici. Morda pa se bovi kdaj kje srečali...

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
2.4.2008 16:52:41   
*talcy*
ojla pupe ve pa kar pridno klepetate ...
a ima katera skoraj non stop krče v trbuhu? jaz jih imam ... kot bi imela za dobit user posted image  .... pa eni pravjo da je to normalno ... user posted image user posted image
...drgač počutje ...kako naj rečem ... v pi......user posted image user posted image  ... kar neki me tlači dol ... sem v 12t pa sem mislila da bo šlo na bolje...eh še slabše je user posted image  ...
bodite pridne jaz grem poslušat najinga user posted image  če se kaj premetava

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Odločam se med 2 imeni za fantka
evciimwaa

Odločam se med 2mi imeni za fantka

Leonardo (35%)

Leo (65%)

Število vseh glasov: 198

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!