|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008
19.3.2008 8:46:15   
jolly123
Petrca kje si pa bila na NS? Joj jaz komaj čakam kdaj bomo 31. da grem še jaz malo na ogled. Sam še 12 krat spat hehehe.

Afnica a tvoja ginekologinja ti bo delala NS? Kdaj ga pa imaš? Sicer lahko to šteješ kot pregled, vendar je res malo čudno da te prej nič ne pregleda.

(odgovor članu Petrca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
19.3.2008 9:31:34   
Petrca*
V dravljah, kjer sta Reš in Pušenjak. Jaz sem imela Pušenjaka in morm rečt da je super. Pa punce čim več sprašujte!!! Ker vedno je pol še miljon enih stvari k si jih pozabu prašat ko ven prideš.
Jolly ja nepozaben trenutek je to, kljub temu, da sem to že dvakrat prej dala skoz.
Ti kar odštevaj ti bom pomagalauser posted image

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
19.3.2008 9:32:03   
jana84
hej, meni je pa danes nosečniški koledarček na RR sporočil, da smo zajadrali v 11.teden. To pomeni, da sem noseča že celih 10 tednov. Fajn. Se mi prav dopade.
Vas berem, pa me nekaj zanima. A greste vse na NS al je mogoče še kakšna taka kot jaz, ko ne bom šla?Samo toliko informativno me zanima... Meni se namreč ne zdi potrebno hodit na NS, ker če bi sporočili, da je kaj narobe z user posted image  pa ne bi vedela kaj nardit, oziroma vedela bi, ampak NS ne bi spremenila tega. Jaz bom user posted image  sprejela takšen kot bo, al bo fantek al bo punčka, al bo imel pet al šest prstkov na nogi al bo imel Downow sindrom al mogoče z leti samo sindrom nepoboljšlivega nagajanja mamici in očku. Zato sva se z možem odločila, da ne greva na NS.

Malo sem zakomplicirala s to NS, pa sej verjetno razumete, ne?

Drugače pa user posted image  kar fajn poteka. Trebušček se mi že pozna (spodnji del je že kar bolj trd kot ponavadi pa tud malce večji).
Edino kar me zelo moti je da mi zrak v stanovanju zelo smrdi. Pa zračim cele dneve, ko se le da. Baje pa da je čist normalen vonj. Bom še ponorela zarad tega.

Danes pa gremo verjetno na sprehod, ko se je vreme poštimalo.
lep pozdravček vsem in srečno tistim ki imate danes pregled...Naj vam vaši user posted image  lepo pomahajo...

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
19.3.2008 10:00:43   
jerikou
alo....
petrca
  tudi jaz imam pregled NS v dravljah ampak mislim da pri Rešu. Kaj svetuješ, kakšna vprašanja je treba vse zastavljat? Ker nimam pojma razen tistih osnovnih. Pa, da še vprašam kolko računajo NS? Ali dobiš tudi CD?

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
19.3.2008 10:05:18   
maserati
Cau, punce

No, tudi jaz sem se opogumila in vam sporocam veselo novicko, da bomo tudi mi oktobra zibali. To je moja tretja nosecnost in drugi dojencek. Doma imamo ze eno navihano pupo. Prvi pregled je ze za mano, upam, da bo slo do konca v redu. PDP 14. oktober.

Me je pa k pisanju spodbudil janjin mail. Se namrec popolnoma strinjam s tabo, tudi midva ne greva na nuhalno, razlogi pa povsem enaki. Sem tudi jaz mislila, da sva edina... Me pa veseli, da ima se kdo podobno mnenje. Vcasih je treba preprosto zaupat...

Drage nosecke lep dan vam zelim.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
19.3.2008 10:08:50   
sončnica24
Hojla čvekice, meni pa je danes spet tako slabo da bom kar tja padla, zdaj pa res upam da to hitro mine ker se vleče že polna dva tedna pa ni nič boljše, vam prav zavidam, ko ste vse tako dobre volje jaz pa bi samo ležala pa spalauser posted image , da bi vsaj minla slabost pa mi je slabo od trenutka ko oči odprem pa dokler ne zaspimuser posted image

(odgovor članu maserati)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
19.3.2008 10:09:04   
maserati
upsala... sem porajtala, da sem te prekrstila... torej na janin mail sem odgovarjala...user posted image

(odgovor članu maserati)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
19.3.2008 10:37:52   
vianne
Glede NS se tudi sama sprašujem ali se splača al ne...sem se prijavila, vendar mi po glavi non stop rojijo misli če bodo slabi rezultati kaj bom naredila. Bomo videli. Trenutno sem odločena da grem.
Pri nas imamo sonček in prav lep dan. Jaz sem bila včeraj po dooooolgem času (beri cca. 5 tednov) dobra. Upam, da to pomeni, da se stanje umirja in bom zajadrala v bolj mirne vode brez slabosti, bruhanja, utrujenosti, glavobolov...
Me pa nekaj zanima glede hrane. Včeraj sem si zaželela pico in sem jo tudi polovico pojedla - navadne s šunko. No in sedaj fantaziram zaradi te šunke.... ma saj šunka ni suhomesni izdelek in ni nič narobe ker sem jo jedla a ne!? Kaj pa mortadela...?
No vglavnem jaz zelo gledam kaj jem in mislim, da preveč fantaziram.

Vse ki imate danes preglede user posted image za srečo!!!!

(odgovor članu maserati)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
19.3.2008 10:39:45   
afnica mala
jolly- NS imam 4.4. A bo takrat opravila tudi pregled, al kaj? Jo bom kar vprašala kaj je s tem.

jana-k- meni tud v stanovanju ful smrdi. Zato fajn kurim, hkrati imam pa nagnjena okna. Ne gre drugače, isto s spalnico. Cunje mi smrdijo, sodelavkina kava mi gre pa sploh na bruhanje, zato v službi sedim ob odprtem oknu.

Po službi bom šla na kratek sprehod, upam, da bo še sonček, potem pa hitro kosilce skuhat.
Jutri imam pa frizerjauser posted image , mal si bom skrajšala in stanjšala lase. Ful me mika spet sprememba barve las, ampak sedaj se barvam rjavo, edina šansa je blanž, to mi pa ne diši.
Pozdravčki

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
19.3.2008 10:56:56   
jolly123
no po parih dneh brez slabosti mi je zadnja dva dni že čisto preveč slabo. Prej sem morala nekaj pojesti ko sem začutila slabost pa je bilo OK, danes pa niti to ne pomaga, zbruhala sem že vse kar sem pojedla user posted image

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
19.3.2008 11:00:20   
Alkestis
Živijo punce!

Še sem tu, berem vas redno, pisati pa kar ni časa. Vedno sem vesela, ko preberem o uspešnih pregeledih in kako vam vaši pikeci pomahajo. Vem, da tudi vse to čaka tudi mene user posted image .
Kar se same nosečnosti tiče, nimam nobenih slabosti, nič ne bruham, edino prsi so bolj občutljive pa utrudim se hitreje. Aja, da ne pozabim. Sem s pregleda, vse je super, srček bije user posted image user posted image user posted image  PDP pa je po novem 29. oktober. Če bi mi lahko ena popravila na seznamu. Naslednji pregled pa imam 23. aprila.

jana_k: Zelo lepo si napisala in moram reči, da se popolnoma strinjam s tabo. Tudi pri meni sploh ni vprašanje obdržati ali ne, ker če je kaj res hudo narobe, potem za to tako ali tako telo samo poskrbi.

V glavnem, imejte se lepo in uživajte v današnjem lepem vremenu. Vsem tistim pa, ki jim slabost ni prizanesla pa želim, da čim prej mine.

LP

(odgovor članu maserati)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
19.3.2008 11:23:00   
janja 27
ojla srečke user posted image !!
poiskušam dat popravljen seznamček ša mi skozi vrže ko dam potrdi na error
ne vem al to sam meni dela al kakouser posted image  res je da je kr neki popravkov in mi vzame neki cajta da vse popravim potem pa dam potrdi pa ti napiše tisti erroruser posted image user posted image user posted image  
prosim naj ga ena sam skopira da vidim če bo njej šlo to gor al tud drugim napiše error....če ne imajo na ringaraja res tehnične motnje      user posted image
maserati pozdavljena med nami ,srečno user posted image

drugače pa zaradi nuhalne verjamem da večinoma punc k jo ima bodo sprejele dojenčka ne glede na to kaj in kako, večinoma pa grejo na nuhalno punce k so imele prej splave, ne vem meni jo je g priporočal ker sem imela dva splava pred Manco pa sem bla takrat stara 27, zdej pa sm rekla da itak grem če ne za drugo je vidit pikico kot da je tko velika da bi jo držal v rokicah no, sej je Petrca napisala občutke...fenomenalni so....

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu Alkestis)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
19.3.2008 11:25:33   
stunfek
Lep pozdrav!

Jaz pa sem že iz sprehoda. Malo krajši je bil kot ponavadi, ker nama je pot prestregel en pes (moja psička se goni) in potem ni bilo prav nič luštno odganjati pesjana in priganjati mojo, da gramo in naj se ne nastavlja user posted image  No, pripeljala sem jo domov še nedolžno user posted image .

Kar se tiče nuhalne mislim, da je kar nekaj parov, ki se zanjo ne odločijo. Jaz nisem šla pri svoji hčerki in tudi zdaj ne bom šla. Bom pa povedala svojemu G na pregledu, ki ga imam že čez teden dni :) in bom videla kako bo odreagiral. In še to samo zato, ker sedaj že padem med 35letnice...no, no, še dva dni user posted image  in mogoče mi bo priporočil naj vseeno grem. Bom videla. Za enkrat ne mislim it in se tudi nisem prijavila.

Uživajte v lepem dnevu in bodite vesele...

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Alkestis)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
19.3.2008 11:27:37   
stunfek
ne da se ga skopirat, vsaj s cititanjem ne...meni tudi napiše error

Stunfek

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
19.3.2008 11:35:50   
jana84
Hmmm, meni pa G ni nič rekla glede NS. Sam vprašala me je če bom šla, pa sem rekla da ne. Potem je rekla, da bo pa ona kakšen pregled več naredila pa bo ravno tako  vse v redu. Ne mislit, da obtožujem tiste, ki gredo na NS. Vsak se mora sam odločiti, s kakšnim namenom gre in kako ravnati ob slabi novici.

Tako. Stanovanje sem prezračila do konca, vsa okna in vrata so odprta, razen v sobi pri računalniku...Kjer preživim večino dneva (učenje, RR...). Pa malo sem podišavila, mogoče bo pregnalo tisti smrad...Imamo sicer problem ker nam rado smrdi iz odtokov, ker smo v kopalnici pri gradnji pozabili vgraditi oddušnik. In včasih nam smrdi tudi iz klime. Vendar sedaj ne smrdi ne iz odtokov, ne iz klime, kar na splošno smrdi. Zato me tako jezi!

No, poleg zračenja stanovanja, sem se spravila tudi okno čistiti, pa me je tako razjezilo, da bi ga najraje razbila in novega kupila. Kar ni in ni hotelo biti čisto, vedno neke lise...Pa sem rekla, bom pa rolete dala dol če bo kdo na obisk prišel user posted image user posted image user posted image .

Tako sedaj pa bom počasi morala kosilo dat kuhat...Danes je na meniju goveja juha in testenine z omako iz mletega mesa (kaj je to bolonjska ali milanska omakauser posted image ), zraven pa seveda skleda radiča s krompirčkom...Mljask...sem že kar lačnauser posted image

lep dan še naprej...

< Sporočilo je popravil jana_k -- 19.3.2008 11:36:50 >

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1315
19.3.2008 11:50:08   
janja 27
stnfek hvala za info verjetno se danes ne bom več matrla s seznamom.....pol majo na ringaraja tehnične motnje sem že mislila da je z mano kaj narobeuser posted image user posted image
ok punce jaz pa grem tud sedaj mal na zrak je tak lep sonček čeprav sem pohajala že zjutraj od 8 h do 10 h ampak danes mi ni treba kuhat po Manco grem ob 14 h kosilo mamo ob 15 h  tko da grem še mal ven pa se čujemo kaj zvečer !!!

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
19.3.2008 11:58:14   
Nej1
Pozdravljene!

Glede teh presejalnih testov.
V prvi nosečnosti sem delala THT (trojno hormonski test), ki je pokazal 1:110 verjetnosti, da rodim otroka z DS. Posledično sem seveda pristala na amniocintezi. To so bili zelo stresni trije tedni, ko sem čakala na rezulat kromosomske analize.
Zdaj sem se seveda takoj odločila za NS in na AC bi tudi šla tudi takoj, brez problema.
Če pa sevede nisi prepričan kaj bi naredil v primeru kakeršnekoli odkrite napake ploda, pa so te preiskave vključno s presejalnimi test čisto brezveze.
Jaz sem točno vedela kaj bom/bi naredila, če bi slučajno bili izvidi 'negativni'.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
19.3.2008 12:21:21   
jolly123
Uf Nej1 si sploh ne predstavljam kako mora biti hudo čakati na take izvide.

Meni je pa prej mami prinesla kosilo in sva se prav fino skregali, zdaj sem pa vsa zamorjena.

(odgovor članu Nej1)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
19.3.2008 12:35:23   
jana84
jolly, a kosilo ni blo dobro? user posted image
ne se sekirat, tud jst se zadnje časa zelo rada pričkam, predvsem s tatom...Ne vem, se mi dopade user posted image user posted image user posted image . Sicer bolj za šalo kot zares...Sam tako. Ga mal zafrkavam. Drgač pa ne menjam razpoloženja zelo hitro (vsaj meni se zdi tako, bi mogli vprašat še koga drugega!).
No, jst sm zdej skuhala omako, čakam samo še da pride večina posadke za kosilo domov da še testenine skuham, da ne bodo čakale dolg časa, ker pol so bolj polenta kot pa testenine user posted image ...
Jst moram sicer do takrat pojest še malo cornflakesa, da zaužijem malo mleka za našega user posted image , ker drugače ga nič ne. Kava mi ne paše, vsaj zjutraj ne. Kakav mi je uspavalo...No, zvečer pojem še malo jogurta in to je to.
Kaj mislite je dovolj mlečnih izdelkov oziroma kalcija? Ker ne bi rada pila nekih vitaminskih in mineralnih dodatkov, če res ni potrebno...

Ne vem katera je že spraševala kako je s šunko...Po mojem mnenju je šunka toplotno obdelana in ni surovo meso kot je napirmer v suhomesnatih izdelkih (suhi salami, pršute, tatarski!). Jaz šunko z veseljem jem in mi ni padlo na kraj pameti, da bi bilo kaj narobe s tem. Pazim pa, da ko delam piščanca, ga malo bolj spečem kot ponavadi, pa tudi drugo meso, no.

Kako pa je z jajci? Samo surovih naj ne bi jedli v user posted image , ne? Kaj sem spada tudi mehko kuhan jajček? Kako pa je z majonezami? Baje da ne priporočajo tistih, ki jih doma naredimo, drugače lahko...Kr jaz imam majonezo zeloo rada...Samo tisto light, mi ima boljši okus...

zdaj pa sem res padla v hrano...upam da ne bo kdo postal lačen, pa še tak čas je...
pozdravček

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
19.3.2008 12:41:34   
jolly123
Jaz majonezo čisto noramalno jem, kupim v trgovino tisto v tubah da se čimprej porabi. jajc ne jem, ker jih videt ne morem ampak kuhana in pečena jajca pomoje ne predstavljajo problema. V to se res nisem poglabljala, ker začnem razmišljat o bruhanju samo da slišim jajca  user posted image user posted image

Ma jana kosilo je bilo čisto OK. Samo moja mati je taka da zelo rada izsiljuje in ko se ona odloči da nekaj ni kao OK vleče surlo do amena. In mi je začela nekaj težit, ker sem ravno pometala ko je prišla, da če imam strogi počitek potem moram ležat in potem s takimi saj če si ne želiš otroka potem OK. Pa halo??? Kako mi lahko kaj takega izjaviš? Seveda nisem ostala dolžna in sem bruhnila ven, da kako si drzne in da lahko kar gre, če mi misle slabo vest zbujat in je šla nasurlana brez adijo, niti obrnila se ni, nič. Foter pa čisto nesrečen vmes, sploh ni vedel kaj naj reče user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
19.3.2008 13:42:52   
jana84
ajoj, ajoj...
Ja, zgleda da smo pri nas še kar v dobrih odnosih (če poslušaš kaj vse se dogaja okoli)...Je pa res, da živimo skupaj šele pol leta, odkar sva se poročila...Bomo videli, mogoče leta prinesejo svoje...Upam da ne.
Sicer pa smo navajeni pri nas doma, da si vse povemo naravnost v obraz, brez zadržkov. Tako, da je včasih bilo kar "veselo" pri nas, ko sta bili še sestri doma... Zdaj pa tudi včasih...malo manj, ker me moj mož povleče nazaj, naj raje malo premislim in počakam, kaj bo čas prinesel...

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
19.3.2008 16:12:00   
Acjom1
Glede jajc sem jaz zadnjič malo pobrskala po internetu, ker mamo domača, pa pravijo, da je večja  možnost za kakšne okužbe. V glavnem, tam je pisalo, da lahko jemo jajca, ki so trdo kuhana. Rumenjak naj bi se strdil pri okrog 60°C,  Sallmonela pa raste nekje do 50°C, tako da pri trdo kuhanih je ziher, da bo vse vredu.

< Sporočilo je popravil Acjom1 -- 19.3.2008 16:14:40 >

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
19.3.2008 18:19:32   
sonček75
živjo
danes sem imela NS v dravljah,pri dr.Babnik.Tveganje je nizko 1:2727,mi je pa rekla da grem lahko dati še kri za DHT,zaradi ponavljajočih SS,in starosti(33 let),pa potem nisem šla.Je pa izredno lepo videti dete kako se premika in poskakuje.
Je izredno prijazna zdravnica in ti vse razloži in pokaže.
PDP  mi je po zadnji M določila za 1.10.,vendar je rekla da je za 2 dni starejše.tako da sem noseča 12 tednov in 2 dni.

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
19.3.2008 18:46:32   
levinjaa
Ojla, čestitam vsem za uspešno opravljene nuhalne. Jaz zadnje čase v službi nimam nobenega časa, da bi se  vam pridružila že dopoldne. Sicer pa imam občasno še kar slabosti, določena hrana se mi zdaj res gnusi, pa samo spala in počivala bi ...

(odgovor članu sonček75)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
19.3.2008 18:52:14   
stunfek
tudi z mooje strani čestitke za super rezultate nuhalne.

jaz sem danes malo manj počivala (beri, sem bila bolj aktivna) in sem zdele čist adijo. ful me muči glavobol in malček sem sitna :)

Stunfek

(odgovor članu levinjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.