Barbara33
|
Dobro jutro, najprej hura in čestitke Veki, Tanji 29 in Jolie ter vašim pikicam . Sonček držim pesti zate in upam, da nam čimprej javiš, da sta o.k., da je bilo vse super in fajn - in še eno za popotnico:) Drugače pa imam v sredo, 1.10. pregled v P, saj mi bodo zaradi sladkorne verjetno prej sprožili porod (običajno v teh primerih sprožijo v 38. tednu in nikoli ne čakajo na rok) - bom videla, komaj čakam, da izvem kako in kaj. Je pa naša pikica še bolj majhna, saj ima tam nekje 2.400 g in v zadnjem mesecu bolj počasi napreduje . Če slučajno katero zanima: zadnjič sem diabetologinjo, dr. Tomažičevo (mimogrede Janja, bila je prav prijazna - očitno dober dan ) vprašala kaj sladkor sploh povzroča pri otročku in mi je povedala (vsaj za moj primer, ko imam sladkor nekoliko nad mejo), da ima otroček natančno takšen sladkor kot jaz in če ga imam jaz preveč, ga ima tudi on in začne njegova slinovka izločati insulin, kar pa zavira razvoj notranjih organov, predvsem pljučk in jeter - ne vpliva pa na mentalni razvoj otroka. Je pa tudi tako, da hodim že 14 dni vsak drugi dan na CTG - ne vem točno zakaj se je G tako odločila, a zadnjič na CTG-ju ni bilo pravih gibov, zato me je sestra obrnila iz levega na desni bok, da bi malo pospešili gibanje - no, tam pa je bilo zgleda zaznati neko prekinitev, zaradi česar me je takoj obrnila nazaj, G pa mi je rekla, da do poroda ne smem ležati na desnem boku (kot kaže pritisnem na neko veno ali popkovnico) in da moram hoditi vsak drugi dan na CTG. Vsakič mi pa ene 5 x rečejo, da moram biti res pazljiva na gibe, ..., tako, da vam povem, da sem kar malo preplašena in komaj čakam, da bo dan D, saj moja kakšen akrobat nikoli ni bila - no, včeraj in danes je pridna in me prav lepo opominja, da je o.k.. Ha, ha, spim pa itak zdaj lahko samo še v stoje , ker me levi bok že tako boli, da se ga ne smem dotakniti, saj sedaj slalno ležim na njem, na desnem ne smem ležat, na trebuhu itak ne gre, na hrbtu dihati ne morem ... hhhhh No takole, malo sem bila dolgovezna, malo jamrasta, bom pa upam naslednjič bolj kratka in optimistična. Držite se moje so
|