|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
4.9.2008 19:21:19   
*talcy*
b.m. oh joj a te ne panika ker imaš točno določen datum ... jaz držim pesti zate in itak bo vse ok kaj pa drugega user posted image
vianne uf vidva z user posted image  sta pa hitra s temi popatki ... saj poznam veliko punc k so se jim tako zaznavali popatki pol pa je vse nekako zdržalo skoraj do konca ... tako da upam da boš med njimi ... sicer pa držim pestke tud zate ...

eh jaz nimam pojma glede tega dihanja saj pravijo da ko te prime vse nekako steče to dihanje user posted image

danes sem bla v dm-u pa se ful splača sicer nism nič kupila ker imam že vse doma user posted image  sem pa klicala prijateljico ki ima user posted image  in sem ji kupila dva paketa planic pa neki hrane pa se kar pozna ta popust ...

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4351
4.9.2008 20:01:10   
sarcy21
Janja pritisk je bil 146/98 pa 144/93 user posted image

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4352
4.9.2008 20:49:41   
janja 27
sarcy kolk pa maš pritsk sedaj doma, jaz si ga merim vsak dan ker imam v ambulanti katastrofo tud 167/95 vendar doma je čist ok, pa moraš mirovat saj 10 minut preden si ga meriš no saj verjetno veš........sej gornji ni take krize bolj je spodnji po moje problemuser posted image user posted image jaz ga mam doma okoli 65 do 70...ker 95, 93 je kr mal velik, a ti je dala tud kej kontrolirat vodo pa kri???

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 4353
4.9.2008 20:56:22   
janja 27

user posted image

1. oktober

user posted image   Petrca* (3user posted image 3user posted image ) pr. ?  user posted image   LJ 31 let
       user posted image  user posted image
user posted image   sonček75 (5user posted image 1user posted image )pr.17.09.08 (posvet o CR 24.09.08)

user posted image 33 let user posted image user posted image
user posted image   nineva (3user posted image 2user posted image )   user posted image MB 30 let user posted image

2. oktober

user posted image     blanka1 (2user posted image ?user posted image )pr. 09.09.08 user posted image   MB 23 let
       user posted image   ( user posted image   - Sven ali user posted image   - Fiona )
user posted image    levinjaa (2user posted image 2user posted image ) pr.08.09.08  user posted image LJ user posted image   
        30 let user posted image  
user posted image    nosečnica (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   LJ user posted image
user posted image    Acjom (2user posted image 1user posted image ) pr.17.09.08 user posted image 23 let
       LJ
 user posted image  user posted image
user posted image    valla(2user posted image 2user posted image )pr.10.09.08 user posted image LJ 28 let user posted image user posted image
user posted image     laknerš(2user posted image 2user posted image ) pr.user posted image  user posted image user posted image

4. oktober

user posted image   coccinella (1user posted image 1user posted image ) pr. 05.09.08 user posted image
         Domžale  user posted image   user posted image   29 let 
user posted image    B.M. (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image MB
         user posted image  
- Matic user posted image

5. oktober

user posted image   tanja29 (1user posted image 1user posted image ) .pr.? user posted image  user posted image - Manca

29 let user posted image
user posted image    kala28 (?user posted image ?user posted image ) pr.?  user posted image user posted image user posted image

6.oktober

user posted image   jana_k (2user posted image 1user posted image ) .pr. 10.09.08 user posted image user posted image   Vipava

user posted image  
23 let
user posted image    cvetka31 (?user posted image ?user posted image
user posted image    freja (3user posted image 2user posted image )  user posted image user posted image

7. oktober

user posted image    Veki_222 (1user posted image 1user posted image   ) .pr.09.09.08 user posted image  user posted image  

Trbovlje 29 let   user posted image
user posted image     Zvezda17 (1user posted image 1user posted image ) pr.19.09.08  user posted image   Idrija 25 let

8. oktober

user posted image    Liza01 (2user posted image 2user posted imageuser posted image   user posted image

9. oktober

user posted image    timnala (1user posted image 1user posted image ) pr.05.09.08 user posted image user posted image Mozirje 27 let
        ( user posted image - Nac ali user posted image - Ajda user posted image
user posted image    Miskolina4455 (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ

31 let user posted image (user posted image - Nik ali user posted image - Lara )

user posted image     dajadada (2user posted image 1 user posted image ) pr. 15.09.08 user posted image user posted image user posted image  

10 oktober

user posted image    jolly123 (1user posted image 1user posted image ) pr. 09.09.08 UZ 16.09.08

user posted image   KR  27 let user posted image

user posted image    barby (1user posted image 1user posted imageuser posted image   KR 23 let
user posted image    SAFIRA (2user posted image 1user posted image )  user posted image user posted image user posted image
user posted image     M_mojca (1user posted image 1user posted image ) pr. 18.09.08 user posted image Trbovlje
          24 let user posted image user posted image

12. oktober

user posted image     sarcy21 (1user posted image 1user posted image ) pr.
          user posted image user posted image - Mark user posted image
user posted image     zeko (1user posted image 2user posted image  user posted imageuser posted image   user posted image  user posted image -user posted image   ; user posted image -user posted image

13. oktober

user posted image   Rendi (1user posted image 1user posted image ) .pr 17.09.08  user posted image   KP 29 let
       user posted image  user posted image - Eneja
user posted image    mbd0411 (2user posted image 2user posted image ) pr.08.09.08 user posted image   CE user posted image 35 let   
user posted image    janja27 (5user posted image 2user posted image )pr.22.09.08 user posted image PO user posted image 30 let user posted image
user posted image    klavdija27 (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image user posted image   user posted image

14.oktober

user posted image    corti (1user posted image 1user posted image ) pr. 30.09.08
       user posted image Domžale user posted image
25 let user posted image - Hanna
user posted image    maserati (3user posted image 2user posted image )pr. ? user posted image   user posted image user posted image

15.oktober

user posted image   "talcy" (2user posted image 1user posted image ) pr.19.09.08  user posted image 24 let user posted image
user posted image    ajetam (1user posted image 1 user posted image )   user posted image  user posted image 22 let
user posted image     Mandek (1user posted image 1user posted image ) pr.16.09.08  user posted image 25 let  CE user posted image   user posted image

16. oktober

user posted image     Kaštrun (2user posted image 2user posted image ).pr. ? user posted image   27 let user posted image user posted image
user posted image     ZalaTM (2user posted image 2 user posted image )  user posted image  user posted image  user posted image  

17. oktober

user posted image    vianne (2user posted image 1user posted image ) pr. 17.09.08 CTG- 14.09.08 user posted image  
         Pivka user posted image   31 let user posted image
user posted image    billa (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image obala 33 let user posted image
user posted image    tejčika29 (1user posted image 1user posted image ) pr. 23.09.08 user posted image CEuser posted image user posted image

18.oktober

user posted image    Maska (2user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image LJ 29 let user posted image user posted image

19 oktober

user posted image     Lena35 (4user posted image 2user posted image ) pr.23.09.08 user posted image 36 let user posted image user posted image
user posted image     afnica mala (4user posted image 1user posted image ) pr.09.09.08 user posted image   LJ user posted image

20.oktober

user posted image     bluster (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ 40 let user posted image user posted image
user posted image     škorpion (2user posted image 2user posted image ) pr. ? user posted image    user posted image   CE
          28 let user posted imageuser posted image - Nik ali user posted image - NIka)
user posted image     sanelaa (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   Velenje

26 let user posted image user posted image
user posted image     sean (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image Nova Gorica 20 let user posted image user posted image

21.oktober

user posted image     barbara33 (1user posted image 1user posted image ) pr.user posted image   32 let
          user posted image - Anja user posted image

22.oktober 

user posted image     Lana34 (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image 35 let user posted image
user posted image     Natali07 (2user posted image 2user posted image ) pr.08.09.08 user posted image   33 let
         user posted image KR user posted image
user posted image     jerikou (1user posted image 1user posted image ) pr.
         user posted image 26 let user posted image user posted image

24.oktober

user posted image     PikicaStonoga (1user posted image 1user posted image ) pr. 11.09.08
         user posted image   user posted image 28 let LJ user posted image PDP 02.11.08
user posted image      sončnica24 (1 user posted image 1 user posted image )pr. 05.09.08 user posted image user posted image user posted image 25 let

25.oktober

user posted image    "tedy" (3user posted image 3user posted image pr. 08.09.08
        user posted image   LJ user posted image 37 let user posted image
user posted image     jolie (1user posted image 1user posted image ) pr. 09.09.08 user posted image NM user posted image 29 let user posted image
user posted image     Urška// (2user posted image 2user posted image ) pruser posted image   MB

29 let user posted image
user posted image    stunfek (3user posted image 2user posted image ) pr.? user posted image Vransko (INDIJA) 
         35 let  user posted image - Abhay (abaj)user posted image  
user posted image     minca_n (1user posted image 2user posted image  user posted image )  user posted image   user posted image   21 let
          user posted image -
user posted image - Zoja   user posted image   -  user posted image -Nia
user posted image     Lučka1 (1user posted image 1user posted image ) pr.10.09.08 user posted image
           LJ  user posted image 30 let
user posted image

30.oktober

user posted image   wateshine (1user posted image 1user posted image ) pr. 08.09.08  user posted image user posted image  user posted image
         Šmatrno pri Litiji 
20 let
user posted image    Freha (1user posted image 1user posted image ) pr. UZ 15.09.08  user posted image   user posted image user posted image
user posted image     Anny (2user posted image 2user posted image ) pr.? user posted image user posted image Jesenice
user posted image     lovely (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image user posted image user posted image

VSEH SREČK user posted image   NAS JE  67 user posted image user posted image user posted image

pričakujemo 69 user posted image

trenutno razmerje:

user posted image    21
                user posted image    20
                user posted image   28

user posted image     gibi
user posted image       presenečenje če nočete vprašati za spol

kaj potrebujemo za porodnišnico :

Dokumenti:
* zdravstvena kartica
* napotnica za porodnišnico
* napotnica za reševalno vozilo
* izvidi
* materinska knjižica
* potrdilo o udeležbi očeta na materinski šoli
* osebni dokument
* poročni list (lahko kopijo)

Osebna higiena:
*
zobna ščetka
* zobna pasta
* nevtralen deodorant
* vazelin za ustnice
* milo
* glavnik
* krema
* vložki (bombažni npr. vir80)
za tiste ki so šivane baje da so boljši Vir nature saj se šivi tako ne zatikajo v vložek
* Multi mam lanolin
* mrežaste spodnje hlačke za enkratno uporabo
* nastavek za dojenje Avent - najmanjši
* mobirel + polnilec, foto, energijsko čokoladico
plavalni obroč ( šlauf)

Oblačila:
* po želji svoj kopalni plašč
* spalno srajco (najbolje da se odpenja od spredaj)
* nogavice
* copate

spodnje hlačke

Pripomočki za dojenje:
* nedrček za dojenje (2x)
* prsne blazinice

Oprema za novorojenčka (prinese očka na dan odhoda)
*
4 tetra plenice
* 3 plenice za enkratno uporabo
* povijalno plenico
* žabice
* majčki
* bombažno kapico
* jopico
* odejico
* copatke
* avtosedež
* tolažilna duda
* rokavičke

KAJ POTREBUJEMO ZA NOVOROJENČKA:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2302780&mpage=154&key=

user posted image
user posted image

11.07.08  mamici SNESKA  ( 32 let, LJ ) user posted image   VITA  790 g in 35 cm

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4354
4.9.2008 20:57:58   
janja 27
jutri imajo pregled:

user posted image    coccinella
  user posted image    timnala
  user posted image    sončnica24

se sprašujem kako je z našimi user posted image z dvojčki, nič se ne javijo, ponavadi pravijo da take prej rodijo...

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4355
4.9.2008 22:45:51   
B.M.
B.M. a potem boš septemberka ampak ti kr z nami ostani , no sej vseeno te pa kr stisne k ti rečejo naprimer še tri tedne če maš dogovorjen rok.....a nosiš kontaktne leče k si napisala da greš še k okulistu?? sem mal firbčna...no jaz jih imam mam kr deoptrijo -4,5 ma enako že 10 let.....med porodom sem jih kr noter mela.. ..

janja 27 ja tako kot kaže bom septemberka oz naš user posted image jaz pa seveda ostajam tuuser posted image . Ne ne nosim kontaktne leče pri meni se gre za očesno odzadje ki že imam mikro spremembe zaradi sladkorne in situacija v nosečnosti bi se lahko poslabšala,a se do sedaj ni nič in mi je že na zadnje dal okulist upanje da če se do sedaj ni se na koncu skoraj da naj ne bi zgodilo nič pretresljivega,sicer pa bom raje počakala,da vidim kaj bodo pokazali testi sedaj...občutek imam doberuser posted image .

b.m. oh joj a te ne panika ker imaš točno določen datum ... jaz držim pesti zate in itak bo vse ok kaj pa drugega

*talcy* malo me je že stisnilo ko mi je rekla da bo tako,sicer sem pa tako vedela da bom rodila prej samo nisem si znala predstavljat kako bo ko bo tako daleč. No pa saj me niti ni strah oz.me ne skrbi. Tako bo moj user posted image zraven in bo navijal user posted image . Malo edino mogoče me skrbi kako bo s temi umetnimi popadki, upam da ne bodo prehudi,sicer pa ko bo mimo bo tako mimo...

Najina sreča je Matic in od 27.9.2008 nama vsak dan sije sonček tudi če so na nebu oblaki !!! RODILA SE JE NAJVEČJA SREČA !

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4356
5.9.2008 8:32:44   
mbd0411
Dobro jutro!

Spet bom malo positnarila za predloge imen.Nič mi ne sede.user posted image Mi sploh ni jasno ali naj bo dolgo ali kratko...Prvemu je ime Benjamin pa tako jamra kako dolgo ime ima..
Kaj boste danes kaj kuhale??
Na vsake nekaj ur imam rahle krče.user posted image Že tako imam občutek,da bo prej,ti krči pa imajo tudi svoje napovedi.
V ponedeljek imam tako pregled,in mogoče pade že kak ctg.Mali se mi tako obrača.Imam občutek,da se je nazaj dol obrnil,tako kot mora bit.user posted image
Tiste,ki ste se odločile za denar namesto paketa,ali bo to nakazano zdaj septembra,če je bila odločba narejena avgusta??Malo me zanima kdaj naj pričakujem.Mogoče takrat,ko nakazujejo porodniške-15.v mesecu??

Ok,želim vam lep dan

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu B.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 4357
5.9.2008 8:48:32   
Mandek
IZVIRNO SPOROČILO: mbd0411

Dobro jutro!

Spet bom malo positnarila za predloge imen.Nič mi ne sede.user posted image Mi sploh ni jasno ali naj bo dolgo ali kratko...Prvemu je ime Benjamin pa tako jamra kako dolgo ime ima..
Kaj boste danes kaj kuhale??
Na vsake nekaj ur imam rahle krče.user posted image Že tako imam občutek,da bo prej,ti krči pa imajo tudi svoje napovedi.
V ponedeljek imam tako pregled,in mogoče pade že kak ctg.Mali se mi tako obrača.Imam občutek,da se je nazaj dol obrnil,tako kot mora bit.user posted image
Tiste,ki ste se odločile za denar namesto paketa,ali bo to nakazano zdaj septembra,če je bila odločba narejena avgusta??Malo me zanima kdaj naj pričakujem.Mogoče takrat,ko nakazujejo porodniške-15.v mesecu??

Ok,želim vam lep dan

To v zvezi z nakazilom dernarja namesto paketa sem že jaz spraševala. So mi rekli, da se denar dobi naslednji emsec od izdane odločbe. Jaz sem jo dobila v avgustu, torej naj bi blo okrog 15. na računu. upam:) Sem previjalko naročila in zna bit tu vsak čas.
Benjamin je prvi? Uh, to sm si jaz vedno želela dat,ker mi je full dobro ime. Zdej pa še ne vem, kaj bo, torej bomo še malo počakal...Nimaš res nobenga imena, ki bi ti bil všeč? Si pogledala v knjižico imen? Tam utegne kej bitiuser posted image

Glede kosila pa...ne vemo še, jaz bi čevapčiče:):)

Se mi pa danes začne materinska in se je že full veselim:) Ve ste jo še vse dale skozi?

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4358
5.9.2008 9:11:57   
afnica mala
Dobro jutro

glede nakazila - tudi jaz sem razumela, da dobim 15.septembra, če sem oddala vlogo v avgustu.
Imena- tudi midva še nisva odločena. Eno ime, ki mi je bilo res všeč, pa tudi user posted image   imajo zdaj sosedovi, pa še moja prijateljica ga bo dala- če bo pravega spola user posted image - je še na začetku user posted image . Pregledala sem že vse spletne strani z imeni in kar je meni všeč, možu glih ni. Tako da, odločitev bo morala pasti v porodnišnici. Imava nekje 2 v ožjem izboru.
Danes greva na kosilo k našim, tako, da ne vem ziher kaj bo.

Danes imam frizerja, pa še vedno ne vem kaj naj naredim. Hočem eno spremembo- nič več dolgolaska.  Ful mi je všeč paž, spedaj pa malo daljše, ampak, da bi se morala skoz nekaj fenat-jao. Pa niti barve ne vem. Ali rjava s svetlejše rjavimi prameni ali z živo rdečimi-samo tko pri strani.

Imejte se lepo!

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 4359
5.9.2008 9:25:30   
vianne
Dobro jutro...

... glede imen je tudi pri meni kriza. Jaz za fantka kar ne morem izbrati in sem to čast prepustila mojemu, le Maks sem dala pogoj naj ne izbere ker mi ni všeč. Vse kaže da bo Maj. Meni je pa lepo ime Benjamin pa se moj zmrduje.

Včeraj sem stestirala parni mikrovalovni sterilizator pa ne vem če delam prav. Po končani sterilizaciji sem pustila da se posoda ohladi vendar so sedaj še vedno vodne kapljice na flaškah, dudah... če to pobrišeš s krpo potem pa spet ni več sterilno. Sem mislila, da se v posodi posuši.

Včeraj zvečer sem naštimala tudi torbo za našega miškota. Tile popadki so me kar malo prestrašili. Bolje, da imam že prej pripravljeno.

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 4360
5.9.2008 9:30:28   
jana84
pozdravček...

Glede nakazila denarja od CSD ne vem točno kateri datum je bil ko so nakazali ampak mislim, da tako nekako kot ostale pravijo. Se mi zdi da je blo blizu dneva ko mi nakažejo štipendijo...

Danes sem pa bolj švoh spala ponoči. Najprej nisem mogla zaspat, potem sem se zbudila za na stranišče, potem sem ravno malo zaspala pa se je nevihta začela in je bliskalo in grmelo in kar nisem mogla spat...No pol se je nevihta pomirila, pol sem pa vseeno neki malega zaspala. Pol sem se spet zbudila ker sem bila ful lačna...Ampak sem samo malo vode popila, pa je blo nekako boljše...Tako da že vidim, da bo danes bolj zaspan dan...Še bolj kot ne oblačno je pri nas...

Naš user posted image  pa je kar fajn, se mi zdi. Premika se tako kot ponavadi. Samo to me je malce zmotilo danes, da me tako nenevadno boli trebuh na levo stran bolj proti kolku. Mogoče se nekam čudno opira na kakšen živec, ali kaj takega...Prav neprijeten občutek...Predvsem če stojim...Ja, nič bo treba sedet ali ležat...v glavnem lenarit!!!

Neposredna povezava do sporočila: 4361
5.9.2008 9:34:06   
mbd0411
Vianne!

Ne preveč sterilizirat,ker kak bacil tudi mora k user posted image ,drugače niso otroci prav nič odporni proti tem.Prvi prvem in tudi zdaj bom prekuhala nove stvari-pač vse kar sodi zraven(stekleničke,dude.....perilo...)Polikala kar je treba in potem po potrebi občasno še kaj prekuhala.Ni za pretiravat.Samo pri vodi sem jaz bolj pazljiva,ker nam iz pip ne teče nič dobrega več.
Drugače pa ja,pregledala sem že sezname imen,pa so mi všeč tista,ki ga imajo že sosedje pa sorodniki in sošolci on sina...Bomo verjetno kar do porodne sobe počakaliuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 4362
5.9.2008 9:52:28   
watershine
pozdravljene! vidim da teče debata o imenih.. me2 z user posted image se še kr loviva... meni so ušeč kratka njmu pa dolga imena... pa bova mogla srednjo pot ubrat :) predolgo tut ne sme bit ker ima priimek že 9 črk user posted image

Mandek meni se tudi danes začne šola za starše me prav zanima kako bo... upam da je kaj udobnega za sedet in da ne traja več kot eno uro.user posted image

no se šibam učit... še za zadnji izpit user posted image

papauser posted image

< Sporočilo je popravil watershine -- 5.9.2008 9:53:40 >

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4363
5.9.2008 10:07:16   
škorpion
Da se vam spet malo javim po dolgem času. Mi smo ravno kar prišli iz dopusta, tako da sedaj uživam v pričakovanju našega malega nadobudneža. Nejo sedaj uvajamo v vrtec in moram povedati da je kar naporno in hudo predusem za mene ko vidim kako me pogreša pa tiste očke. No pa saj bo

Kar se pa tiče nosečnosti pa kar gre, trebušček rast, malček pa tudi. Tudi mi se ne moremo odločiti glede imen. Za punčko imamo Sara, za fanta pa je kar nekaj imen: Nik, Jure, Bor, Uroš, Luka..... Upam da se bova kmalu odločila ker me tole že prar nervira.

Ena je prej govorila o umetnih popadkih, jaz sem imela pri prvem porodu vse umetne, pa moram reči če bi lahko izbilrala bi še enkrat tako rodila, kajti čeprav pravijo da so bolj boleči, je pa porod krajši, vsaj pri meni je bilo tako. Vse skupaj sem bila v porodni 4 ure, bilo je zelo hitro je pa nekaj res da vso bolečino pozabiš ko dobiš v roke malo štručko.

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4364
5.9.2008 10:12:23   
janja 27
hello

debata o imenih tudi midva sva na istem, za fanta imava že zbrano gašper ( za oba je to superca ime ) no ker bo pa punčka nastopi mal problem, sej mbd mislim da sve obe neki debatirale o tem, no midva imava sedaj dve tri v opredju, al bo metka al bo jerca al bo katja..sem se mal hecala da bom dala glasovanje na netu pa itak je zamen to brez veze....ma zaenkrat se bolj nagibava k metki, nobene ni tukaj naokoli , pa še meni je bilo všeč že pri manci pa sva se potem dogovorila da ona da prvemu tko da je potem privekala manca....ma ne si mislit da sva imela ime zbrano v ponedeljek 12.12 me je g zadržal noter in zvečer sva se na hitro zmenla po telefonu zadnja je bla manca in sva končala debatirat no videla sva s k je bila že v mojem naročju ( ker moj neče bit zraven ) poznam pa veliko ljudi k so dali drug dan ime k se je že rodil.tko da je še kao čas
mbd meni drugače poleg gašperja sedejo še jaka miha david....mal predlogov...je pa res problem če jih imaš velik v sorodstvu la pa ožjih prijateljev čeprav čez leta vse to mine....
afnica mala naredi si frizurco k boš mela čim manj dela....najboljš tolk dolge da si lahko še narediš repek oz. čopek....po porodu ti bodo lasje verjetno full izpadali in boš nosila v naročju oz. naslonjenga na ramo tko da te bodo lasje tam sam ovirali, naša soseda je bla ostrižena na paž...( si ni mogla čopka naredit ) pa se je sedaj šla postrižt na kratko , lasje full motijo tamalo k podira kupčka, no jaz že vem da bom itak skozi rep imela spet, najmanj dela imaš zjutraj, kratki meni ne pridejo v poštev ker imam mal zvite lase in potem sem zjutraj k ajštajn, no zame naljažje je počesat naredit rep in to je to....
B.M. jaz mam tud kolegico k ma probleme z očmi....no ona nima sladkorne..pri tebi je verjetno zaradi sladkorne problem z očmi no ona je rodila dva otroka (naravno) je htela sedaj še enega pa ji okulist ne pusti ker se ji je po porodu full deoptrija poslabšala......joj nečem te strašit....se pa moja sestrična matra zanosti k ma sladkorno in vem da zna to bit kr problem..

mi bomo pa danes jedli ribice ( sardele ) in kisel krompir ter rdečo peso....
škorpion ene za tvojo Nejo da bi čimlažje sprejela vrtec pa zate da boš močna ( velikokrat je problem v nas mamicah...smo preveč čustvene.. ravno danes je bilo še meni hudo kje ena pupika jokala k jo je mama pripeljala v vrtec )

(odgovor članu škorpion)
Neposredna povezava do sporočila: 4365
5.9.2008 10:15:08   
janja 27
še neki moram povedatuser posted image user posted image user posted image
sem sporočilo pisala ene pol ure vmes telefon..itd...no in mi je napisalo error pa sem kliknila z desno tipko na miški in se pokaže okence klikneš na back ali nazaj in se ti sporočilo vrne ( predvsem za tiste k pišemo cele romane in potem k daš potrdi se ti zbriše bi kr nega fentaluser posted image user posted image user posted image user posted image ) no jaz sem ga kopirala in odprla novo okno v ringaraji  prilimala nazaj in poslala....user posted image user posted image user posted image evo pa mi ni treba vse še enkart pisat...pol itak pol pozabiš povedat ne user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4366
5.9.2008 10:27:12   
mbd0411
Škorpion!

Tudi jaz sem imela umetne popadke in sem bila v dobrih 3 urah gotovauser posted image
Če bo zdaj tudi tako,se kar javim na umetneuser posted image .,

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4367
5.9.2008 10:33:04   
afnica mala
škorpion- Sara je meni naj ime za punčko user posted image

janja27- saj bi imela malo daljši paž- prav zaradi otročka, da si še spneš lase ali pa bi si kupila obroč ali trak. Ampak že tako sem vesela, ko me pride frizerka sfenat, da bi si morala pa sama  vsak drugi dan ali kaj podobnega- za znort.  Ustrigla bi se prav zaradi izpadanja las po porodu. Da se mi jih čim manj valja po tleh in po otroku.
mbd0411- a pri prvem potem nisi več likala vsake cunjice, samo prvič? Tudi jaz ne bi rada preveč komplicirala, hkrati pa da je še ok za user posted image . Navijam za sušilni stroj, ampak se moj user posted image  kar nekaj upira. Zdaj res nimava prostora, ampak prav zdaj bi mi najbolj prav prišel.

(odgovor članu škorpion)
Neposredna povezava do sporočila: 4368
5.9.2008 10:39:10   
sončnica24
Pa sem s pregleda, z user posted image vse v najlepšem redu, maternični vrat popolnoma zaprt tako da user posted image .

Sem vprašala za težo imamo skoraj 2kg, jaz pa sem na +9. Moram še pogledat kdaj imam naslednje preglede tako da še javim pa kri še moram enkrat dat.

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4369
5.9.2008 10:41:20   
corti
Punce lep pzdrav!

Kako ste? Jaz prov nič dobro! Prosim vas za na svet! Ponoči sem se res ful potila in grlo me je bolelo! daj se me ne boli več,ampak imam pa tak čudn občutek v grlu, kot da se morem odkašljat pa se ne morm!user posted image  
Tudi temperaturo sem si merila, ampak je nimam! Kaj naj naredim, naj si grem kaj v lekarno iskat al mi kaj drugega priporočate? Bojim se da bi se vse skupaj razvilo v kakšno angino ali kako drugo bolezen!

Pa še user posted image  že dva dni bolj malo čutim! Mislim čutim tisto prekupicavnje, to pa je tudi vse! Vse se je ful umirilo! Mislite da bi se morala iti pokazat! Nočem neke panike zganjat,ampak me pa skrbi! 

Upam da mi o znala kakšna svetovati!

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4370
5.9.2008 10:51:00   
afnica mala
Corti- če imaš slab filing- podji v Lj v porodnišnico. Če ne moreš zdaj, pa popoldan, ko tvoj pride. Nam so v materinski šoli rekli, naj kar gremo, če imamo slab občutek glede premikanja. Poskusi še s tem kot piše Pušenjak v knjigi; Nekaj pojej-čokolado mogoče, spij sok, naredi nekaj počepov, potem pa se uleži na levi bok.

glede potenja- jaz sem se ponoči že večkrat zbudila prepotena ene parkrat pa tudi z bolečim grlom. Vročina pa nič oz. celo zelo nizka.  Jaz grem po žličko medu, jo pojem in dalje spat. Pa mi je zaenkrat pomagalo. Kaj pa grgranje kakšnega žajbljevega čaja?
Drži se!!!!

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 4371
5.9.2008 12:23:20   
B.M.
B.M. jaz mam tud kolegico k ma probleme z očmi....no ona nima sladkorne..pri tebi je verjetno zaradi sladkorne problem z očmi no ona je rodila dva otroka (naravno) je htela sedaj še enega pa ji okulist ne pusti ker se ji je po porodu full deoptrija poslabšala......joj nečem te strašit....se pa moja sestrična matra zanosti k ma sladkorno in vem da zna to bit kr problem..

janja 27 ma ja saj pravim da zaenkrat ni sprememb zaradi nosečnosti na očeh in da se še malo pohvalim še vsi zdravniki ki sem bila pri njih mad nosečnostjo so rekli da stvari ptekaj tako kot da sploh ne bi imela sladkorne oz.če ne bi povedala sploh ne bi rekli. Pa tudi z zanositvijo ni bilo problemov čeprav so se meni ti 4 meseci tako vlekli ker jaz bi hotela da je to enkrat in to je to. Psiha pa vseeno naredi svoje. Tako da sladkorna v večini primerov ne predstavlja neke ovire za zanositev in samo nosečnost seveda če si urejen tako kot moraš in se paziš. Zato pa ne razumem,ko dobijo ene v nosečnosti sladkorno in takih poznam sedaj kar nekaj, da se ne pazijo če jim to povejo,pa sedaj ko se res že skoraj vse odkrije. Za zdravje svojega otroka bi pa bila pripravljena narediti res vse,še najmanj pa se je odpovedati določeni hrani za par mesecev če se že pojavi sladkorna. Sladkorna lahko pusti resne posledice na otroku če je ne vzamemo resno in tega se očitno veliko žensk-punc ne zaveda.

Malo sem se razpisala user posted image ...Tvoji sestrični janja 27 pa želim vso srečo in čim prejšnji + na testu user posted image

Najina sreča je Matic in od 27.9.2008 nama vsak dan sije sonček tudi če so na nebu oblaki !!! RODILA SE JE NAJVEČJA SREČA !

Neposredna povezava do sporočila: 4372
5.9.2008 12:24:25   
B.M.
Aja še to jaz nimam niti dioptrije,niti prej niti se mi ni pojavla v nosečnosti...tako da res upam na najboljše...

(odgovor članu B.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 4373
5.9.2008 12:30:13   
mbd0411
Afnica....

Sem likala kar dolgo in to vse,le prekuhavala nisem.To je res preveč.Vse ni treba da je čisto sterilno.To tudi babce povedo,ko pridejo na dom in tudi mislim,da bi v matrinski šoli morali malo povedati.Če otročke tako v "vato zavijamo",so potem neodporni in jih vsak bacil najde.Moje mnenje pač,da ni za pretiravat,če pa mislite drugače,mi pa prosim oprostite-zgolj moje mnenje.Stekleničke,dude pa še kaj je pa treba prekuhat,ko je novo in še tu in tam,ne pa vsak danuser posted image .

(odgovor članu B.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 4374
5.9.2008 12:41:26   
B.M.
mbd0411 se čisto strinjam s tabo !!!

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?