jana84
|
Lep pozdravček še od naju! Danes sva bila na pregledu in moram malo poročati kakšna je situacija. Torej najprej me je G ginekološko pregledala in ugotovila, da je vse v najlepšem redu. Res je da ni več vse tako visoko kot je bilo, vendar ni nobenega problema, ker je že nosečnost tako "daleč", da se naš otročič počasi spušča tja kamor se mora. Potem pa smo na moje veliko veselje šli malo pogledati naše malo bitjece na ultrazvok. Smo gledali glavico, ki je ravno prav velika, pa trebušček, pa ledvičke da so tudi enako veliki in dovolj visoko, pa mehurček, srček je lepo delal...Potem je zmerila še stegnenico in rekla, da bo pa imel dolge noge ta otroček...Ni kej po mami in po tatkotu bo... No, prej pa sem bila še v laboratoriju, kjer so mi vzeli kri med drugim še za toksoplazmozo iin za hepatitis. Krvna slika je fajn, hemoglobina imam več kot zadnjič, tako da ni nobene bojazni... Tehtanje pa kaže, da se sploh ne redim! Od zadnjega pregleda sem celo "shujšala" za pol kg. Sicer je sestra odbila kar pol kg za obleko, čeprav sem bila oblečena zgolj v eno lahko oblekco...Pa naj ji bo! Pritisk je tak kot po na vadi 120/55. Sem rekla, da če bi še kavo spila zjutraj, da bi verjetno bil idealen. Drugače moje počutje je odlično. Res sploh ne vem da sem noseča. Ravno zadnjič sem se sama sebi smejala. Je imela nečakinja dve leti in smo jedli torto na rojstnem dnevu. In ker očitno nisem navajena na ta moj trebuh sem si celo majco po trebuhu popacala za borovnicami iz torte...Srčno upam, da bo šlo dol z majice, ker mi je majica zelooo fajn! Aha, še to mi je G rekla. Da zdaj pa naj malo omejim fizične aktivnosti, naj ne hodim preveč okrog, da ne bo dojenček prehitro zlezel dol. Ja pa je tudi rekla, da naj kar pozabimo nanj...Kot da je vsak dan na sporedu!!! Pa težkih stvari naj ne dvigujem...Saj jih itak ne. No, razen teh mojim "pohodov"...Škoda, ker mi zelo paše se sprehodit, da me hrbet ne boli...Bomo pa bolj po položnem terenu hodili. Ker zdaj sva z možem vsak drugi dan po dve ure hodila po gozdu in iskala gobe. Je bilo prav sproščujoče... Aha, še to vam moram sporočiti, da sva naročila voziček preko e-baya in upam da naslednji teden že pride , sem si kar malce oddahnila. No, danes pa sva šli z mamo po pregledu še malo po trgovinah in nam je kupila tak srčkan kompletek za iz porodničnice...Take lepo kremne barve, plišast...Srčkan no. Pa še dva bodija z dolgimi in dva s kratkimi rokavčki. Če ne bi sestra imela majcene hčerkice, si ne bi predstavljala, da bo ta otroček, ki se bo rodil, tako majhen, da bo rabil tako drobcene oblekce... Ne vem ali sem omenila, da smo naročili posteljico za našega dojenčka. Danes pa če bo vse prav in šlo po načrtih gremo v Pikapolonico po previjalno mizo in koš za plenice. Potem pa še enkrat v Baby center po ostale pripomočke za mamico in dojenčka (blazinice za dojenje, vložke, plenice, dudke, stekleničko...). Ja, danes pa gremo še k župniku se prijavit na tečaj za pripravo na krst...Tako, da pester dan... Sej takrat ko pridem v civilizacijo je potrebno naredit čimveč stvari... Tako. Sedaj pa moram še cunje obesit in se učit, ker imam namreč 20.8. izpit...Se že kar veselim poti v MB... Lepo se imejte, bom še kaj lepega napisala, mogoče jutri, če bom še pri računalniku... papa Toliko kot sem napisala, pa sem vseeno pozabla omenit, da imamo naslednji pregled 27.8.2008!
|