jana84
|
jolly...če ti telo preveč zateka je to znak zadrževanja vode v telesu. En praktičen nasvet, ki pa žal ne pomaga vedno: uporabljaj manj soli v kuhinji, kajti sol zadržuje vodo v teelsu. Druga stvar pa je kot je corti že omenila, da vsakič ko imaš priliko dvigneš noge, na stol ali kamorkoli, samo da niso najnišja točka telesa, kajti tam se nabira voda. Če pa opaziš pretirano zatekanje, npr. tudi obraza (tako da zjutraj skoraj nič ne vidiš), pa da si se v zadnjem času močno zredila (res močno, ne samo 2kg v enem tednu) in da imaš poleg tega še večji krvni pristik kot ponavadi (kar ne pomeni, da imaš visokega, ampak povišanega od tvojega normalnega), se oglasi pri ginekologu ali zdravniku, kajti lahko gre za bolezen, ki jo dobijo izključno nosečnice (EPH gestoza). Vendar naj te ne prestrašim, dokler ti zatekajo samo noge, ni problema. Le malo manj poskušaj stati na njih ali cel dal hoditi naokrog, in seveda čimvečkrat počivati z dvignjenimi nogami. NImaš kaj, tako je pač v nosečnosti (baje), ko v telesu zastaja še več vode kot običajno, saj jo imamo tudi večjo količino. Pa še naši nadebudneži prinesejo svojo težo, ki je naše noge niso najbolj navajene... Tako, pa sem se razpisala. Drugače pa je pri nas vse v najlepšem redu, veselo brca in se premetava po trebuhu. Edina "neprijetnost" je ta, da mi na momente zatrdeva trebuh, vendar to ni nič takega (posledica širjenja maternice). Sem pa zelo zadovoljna, da je tako lepo vreme zunaj, imam kar voljo se učit na takem sončku. Res je da je po 10h na soncu že kar prevorče, tako da moram zdaj kar šibat, da ulovim še kakšen sončni žarek. Zanimivo je da imam tako lepo barvo kože, kot je nisem še nikoli imela. Sem namreč bolj pegasto dekle in vedno me je sonček najprej lepo prijel na rdeče, šele potem čez nekaj časa je ta barva postala bledo rjava. Zdaj pa je kar lepo rjava...Baje je tako, da v nosečnosti koža reagira popolnoma drugače...Pri meni očitno bolje kot poprej... No, lepo se imeje še naprej, jaz res moram šibat na sonček se učit!!! papa jana
|