|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dajmo eno rečt (pomagajte mi)
10.1.2008 19:36:31   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo

Kolikor sem jaz dobila vtis, jim nič konkretnega še nisi rekla.Tako, da po moje tudi vesta ne, da jih komaj gledaš.Povej jim že, pa jih boš rešena.

Povedala, povedala, samo so mi drugi rekli, da na preveč fini načinuser posted image Bom morala izbrati hard varianto, da bodo razumeli.user posted image

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 26
10.1.2008 19:40:09   
Njuškalo
Jah očitno res.Če jima ni jasno na lep način, jima pa malo grše povej, če želiš mir.Očitno ni druge variante.

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 27
10.1.2008 19:45:34   
muki1
Veš kaj pa meni ni jasno Raho. Da tukaj gor upaš vsakemu povedati kar mu gre, brez olepšavanja, brez dlake na jeziku, si samozavestna, odločna.
Ko pa moraš nekomu povedati stvari v oči, potem pa zaprpaš.
Ker se definitivno gre za tvojo družino in za tvojega otroka, ter bože ne daj res za potencialne roditelje v primeru vajine smrti ne kukaj in jih postavi vsakega na svoje mesto, ter za Boga milega ne zganjaj cirkusov.
Pika user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 28
10.1.2008 19:51:10   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Ker sta Črto in Ira brat in sestra bi jima želela nuditi enako štartno osnovo, vendar pri tem gledava, da je otroku pač boter tisti, ki bi mu otroka zapustila, če se nama kaj zgodi, to pa definitivno ni ta par.

Ok to štekam, midva sva se enako odločila. Moja sestra je obema botra ravno zaradi tega. Logično bi bili, da potem izbereta zopet istega botra.
Pač potem ob priliki povesta še njima kdo bo boter.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 29
10.1.2008 20:04:45   
Anonimen
Jaz popolnoma razumem, da je težko povedat direktno, ampak...hej, za TVOJEGA otroka se gre...za koga, če ne za otroka boš naredila vse.

Glede na to, da so to taisti "prijatelji" od zadnjič, sploh ne vem user posted image  a pa se družite? se morate tolk družit? Pri nas je tako, da imamo itak premalo časa, ko si ga pa vzamemo, si ga pa za tiste prijatelje, ki so nam pri srcu...torej, če se niti ne družiš z njimi, pol ni panike...daš otroka krstit Riji (al komurkoli pač)...to je to...sicer pa...a jih moraš vabit na krst? Nas je bilo samo 6.
Ne razumem, zakaj bi se skrivala? Ker potem bo še slabše...itak bodo imel veliko za povedat čez vas....tko, da...

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
10.1.2008 20:08:08   
rija
sankvin: ne bo šlo....nismo iste vere...pa nimam papirjevuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
10.1.2008 20:25:33   
ZARA
Rahonja, jst sem pa vedno mislila, da ti s tem nimaš probljemov. Povedat v obraz in tako... kolikor jst razumem stvar, bi ti želela drugo botro, ta nezaželjena vanabibotra, bi pa po vsej sili rada to bila.

Pri meni je to prva in ogromna ovira. Ne prenesem ljudi, ki se kar sami ponujajo...torej, razkrij ponujalki tvojo željo. Če bo pa užaljena (itak vsi vemo, da bo, če se sili) pa - jebi ga. Pomoje je pri vsem tem važno, kaj si vidva ali pa ti želiš, in ne kaj želi ona. Bo že prebolela.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 32
10.1.2008 20:45:50   
skuštrana
Jaz se pa s takšnimi stvarmi sploh ne obremenjujem. Za botra bi rekla tistemu ki ga jaz želim pa četudi bi mi pol žlahte in prijateljev zamerilo..Jaz že vem zakaj sem izbrala tega kogar pač sem. Vidva izberita botra, njo pa lahko povabita na krst kot prijateljico, če bo pa kaj jamrala ji pa povej kaj ji gre..Saj ne more kar ona določit kdo bo boter tvojemu otroku...Madona, tale oseba me spominja na mojo mamouser posted image Ona tudi misli, da lahko vse diktira in da bo tako kot ona misli. Malo morgen, jaz sem ji ne dam, prav tako se ti ne smeš pustit tej t. i. prijateljici.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 33
10.1.2008 20:52:04   
petja
Zame je boter tisti, ki bo skrbel za moje otroke, če bi se nama z možem kaj zgodilo. Vem, da si je tašča ful želela, da bi bila botra Lumpi, ampak jaz pač ne morem za botra izbrati nekoga, pri tej starosti in bo verjetno umrl prej od naju. Mogoče se to grdo sliši, ampak jaz sem želela imeti nekoga, za katerega vem, da bo sposoben in pripravljen skrbeti za moje otroke. Tašča bi za Lumpo z veseljem skrbela, zanjo bi naredila in dala vse, vendar ne vem, ali bi bila sposobna skrbeti zanjo.

Zato sva izbrala mojega brata in sestro (mož je edinec), ker veva, da bi res poskrbela za Lumpo. Ne samo v finančnem smislu, ampak da bi jo imela rada, predvsem pa to, da sta najine starosti, kar pomeni, da bi ji bila kot oče in mama.

Imam zelo dobro prijateljico, ampak ji ne bi želela "naprtiti" tega. Glej, če se je ona odločila zate, ko je izbirala botro za svojega otroka, to pomeni, da ti zaupa. Super zate in zanjo. Ampak to še ne pomeni, da ji moraš ti vrniti "uslugo". Skrbeti za otroka pomeni ogromno obveznosti, skrbeti za tujega otroka, ki izgubi svoje starše, pa še več.

To ji razloži, če tega ne bo razumela, ni prijateljica. Takih pa ne rabiš okrog sebe. Otrok pač ni isto, kot da greš z nekom skupaj na morje, v kino, na večerjo ali kavo!

Lp, petja

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 34
10.1.2008 20:59:42   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

Jaz bi obema iste botre izbrala. Prav iz razloga, ki si ga napisala- če bi se karkoli zgodilo, bi rada, da otroka ostaneta skupaj.

Lahko še jaz eno neumestno, prosim?user posted image
A pri krščenih otrocih, če se obema staršema kaj zgodi, otroke avtomatsko dobijo botri in skrbijo za njih? Ne stari starši, rejniki, eventuelni posvojitelji? Mislim, a to je po zakonodaji tako al v čem je fora?
Sorry, I'm blond.user posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 35
10.1.2008 21:08:42   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

Jaz bi obema iste botre izbrala. Prav iz razloga, ki si ga napisala- če bi se karkoli zgodilo, bi rada, da otroka ostaneta skupaj.

Lahko še jaz eno neumestno, prosim?user posted image
A pri krščenih otrocih, če se obema staršema kaj zgodi, otroke avtomatsko dobijo botri in skrbijo za njih? Ne stari starši, rejniki, eventuelni posvojitelji? Mislim, a to je po zakonodaji tako al v čem je fora?
Sorry, I'm blond.user posted image

Nisi blond...
če se jim kaj zgodi nobeno botrstvo nič ne pomaga, ker tega po zakonodaji ni.
Prvi so v vrsti sestre, bratje (otrokove tete in strici), stari starši itd....in če se oni ne strinjajo, da otroke prevzamejo botri, nimajo botri nobene pravne podlage za to.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 36
10.1.2008 21:38:31   
taška30
Aha, hvala.user posted image Se mi je zdelo, da živimo v letu 2007 in da to ne gre kar tako mimo zakonodaje.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 37
10.1.2008 21:45:04   
taška30
Ups, 2008.user posted image
Se pravi, če se širša družina strinja, otroke dobijo botri in jih posvojijo? Ker neko pravno razmerje najbrž morajo imet. Botrstvo to po mojem ni.user posted image
Sorry Raho za smetenje.user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 38
10.1.2008 23:01:32   
lelaval
Meni pa ni jasno kako se ljudje sami okličejo za botre? Pri nas je navada da starši izberejo in "prosijo" botra. Mi na kraj pameti ne pade, da bi se komu vsiljevala za botro

to tud meni ni jasno in sem enakega mnenja

Jaz tudi ne. Otroka pa ne bi krstila na skrivaj. Povejta jima, da že imata izbranega botra - botro, pa je. Če bo zamerila, pač bo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 39
10.1.2008 23:10:44   
živa
Tudi pri moževi družini velja, da imajo bratje in sestre vsi iste krstne botre (moja družina je glede vere itak bolj pragmatična). No, moj mezinček bo imel ista botra kot starejši - če resno jemlješ institucijo botrstva (pa čeprav pravno ne zdrži), je to itak najbolj smiselno oz. najboljše za tvoja otroka user posted image .

Tisti fenomenalni par user posted image  pa nekam pošlji.

Lp,

živa

P.S.: Tvoja mala je Iraja Živa, ne? Kako jo pa kličete? Je Črt kaj ljubosumen?

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 40
11.1.2008 8:18:19   
Anonimen
Sedaj že razmišljava v tej smeri, da bi Iro dala krstiti na skrivaj, najverjetneje poleti, nekje na morju. O tem, kdo bi ji bil boter, še sploh ne razmišljava.

user posted image  v čast bi mi bilo.

(odgovor članu Njuškalo)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
11.1.2008 8:27:17   
viv_
Mi mamo pa vikendico nekje ob morju user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
11.1.2008 9:29:01   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Ker sta Črto in Ira brat in sestra bi jima želela nuditi enako štartno osnovo,

Tako jima povej in za botra res izberi iste, ki jih je imel tudi Črtomir. Na skrivaj pa je nikakor ne bi krstila.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 43
11.1.2008 10:42:07   
sončnica24
Jaz sploh ne bi delala cirkusa iz tega bi si izbrala botra ki bi meni odgovarjal in bi mu jaz zaupala, drugim pa sploh ne bi računov polagala, če pa bi že vprašala pa bi rekla da že imam izbranega botra. Ker če jih smatraš kot ne(prijatelje) se jih boš mogoče potem celo rešla, me pa čudi glede na to da si iz prekmurja pa se meni zdi da je na tistem koncu tako navada da je nekdo od bližnjih sorodnikov boter in ne neka tretja oseba.

Tako da jaz se na tvojem mestu definitivno ne bi ubadala s tem.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 44
11.1.2008 12:45:22   
Anonimen
Raho čisto na kratko.

Meni se zdiš zadosti stara, izobražena in ostrega jezika, da znaš povedati nazaj. V končni fazi ti jaz v njihovem primeru ne bi hodla niti slučajno blizu oz. celi tvoji družini.

Toliko javnega šimfanje "prijateljev" oz. "kolegov" ti ne bi prenesla. Jaz bi jim dala link do RR in napiši svoj nick in si naj preberejo kaj si misliš o njih. 

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
11.1.2008 13:07:09   
NATAŠI
jaz na skrivaj tega nebi naredila in tudi krstila bi jo. kaj pa tisti boter ki je bil že prvemu otroku? Povejta ostalim lepo za koga sta se odločila in to je to... da pač vseh ne more imeti za botra in to je to... sploh se ne obremenjujta, pomembni ste vi in ne oni

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 46
11.1.2008 14:25:53   
piščanc
no in kdo je boter Črtomirju?

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 47
11.1.2008 15:37:14   
Colicka
Tud jaz ne bi na skrivaj, če bi bila zadovoljna s prvim botrom (sinovim), bi bil to razlog, ki bi ga navedla prijateljici, zakaj se nisem odločila za njo - sicer pa kot je že bilo omejeno - zakaj se sploh počutipš, da ji moraš vrniti "uslugo"?

Colicka

"Kaj si mislil, da sem tvoja stevardesa?" se je oglasila deklica.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 48
11.1.2008 16:13:30   
Teya*D.
Vidva sta postala srečna starša in otrok je vajin zato je tudi tako vajina odločitev kdaj, kje jo bosta dala krstiti in seveda kdo bo boter. Tisti, ki niso primerni po vajini presoji jim je to potrebno tudi povedati seveda na lep način. upam, da bodo razumeli vajino željo in da ne bodo jezni.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 49
11.1.2008 19:13:24   
Anonimen
A pa onadva morata izvedeti kdaj bo krst?
Ko se je meni vsiljevala ena "teta", sem jo dala na ignore. Povedali smo šele, ko je bilo vse mimo. Aja, pa govorila sem, da ga sploh ne bom dala krstit.

(odgovor članu Teya*D.)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?