petja
|
Zame je boter tisti, ki bo skrbel za moje otroke, če bi se nama z možem kaj zgodilo. Vem, da si je tašča ful želela, da bi bila botra Lumpi, ampak jaz pač ne morem za botra izbrati nekoga, pri tej starosti in bo verjetno umrl prej od naju. Mogoče se to grdo sliši, ampak jaz sem želela imeti nekoga, za katerega vem, da bo sposoben in pripravljen skrbeti za moje otroke. Tašča bi za Lumpo z veseljem skrbela, zanjo bi naredila in dala vse, vendar ne vem, ali bi bila sposobna skrbeti zanjo. Zato sva izbrala mojega brata in sestro (mož je edinec), ker veva, da bi res poskrbela za Lumpo. Ne samo v finančnem smislu, ampak da bi jo imela rada, predvsem pa to, da sta najine starosti, kar pomeni, da bi ji bila kot oče in mama. Imam zelo dobro prijateljico, ampak ji ne bi želela "naprtiti" tega. Glej, če se je ona odločila zate, ko je izbirala botro za svojega otroka, to pomeni, da ti zaupa. Super zate in zanjo. Ampak to še ne pomeni, da ji moraš ti vrniti "uslugo". Skrbeti za otroka pomeni ogromno obveznosti, skrbeti za tujega otroka, ki izgubi svoje starše, pa še več. To ji razloži, če tega ne bo razumela, ni prijateljica. Takih pa ne rabiš okrog sebe. Otrok pač ni isto, kot da greš z nekom skupaj na morje, v kino, na večerjo ali kavo!