|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dajmo eno rečt (pomagajte mi)
10.1.2008 18:33:05   
Raho
Bodimo odkriti - ponavadi gledate na stvari iz drugega (nečustvenega) zornega kota in stvari vidite bolj jasno kot jaz.

In zaradi tega spet potrebujem vaša mnenja, da bom se znala pravilno odločiti (no, oba z mojim).

Ubogo naše dete se je komaj rodilo, pa že poslušava, kdo mu bo boter/botra. V glavnem na vsak način mu želi biti ena moja kolegica, katere hčeri sem jaz. Mi2 nad tem nisva ravno najbolj navdušena in celo razmišljava, da Ire sploh ne bi dala krstiti, ker bova sprožila val ogorčenja in užaljenosti. Se nama pa to ne zdi fer do nje, ker je brat bil krščen. Ker sta Črto in Ira brat in sestra bi jima želela nuditi enako štartno osnovo, vendar pri tem gledava, da je otroku pač boter tisti, ki bi mu otroka zapustila, če se nama kaj zgodi, to pa definitivno ni ta par.

Sedaj že razmišljava v tej smeri, da bi Iro dala krstiti na skrivaj, najverjetneje poleti, nekje na morju. O tem, kdo bi ji bil boter, še sploh ne razmišljava. Sva pa enotnega mnenja, da ti kolegi, ki se tako pripravljajo, da bodo Iri botri, definitivno ne.

Čim bolj tuhtava, kaj naj narediva, tem manj pojma imava. Zato sprašujem vas. Kaj bi naredile ve? Bi jim mrtvo hladno povedale (ne, najinemu otroku bo boter tisti, ki mu zaupava) ali pa izpeljale drugače.

Zakaj si ne želiva, da bi Iri bila botra ta dotična človeka? Zato ker jima ne zaupava. Zato, ker komaj shajata sama s sabo. Zato, ker nimava dobrega občutka v njihovi družbi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dajmo eno rečt (pomagajte mi)
10.1.2008 18:36:26   
rija
lahko gremo skupaj na morje user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.1.2008 18:36:57   
Anonimen
Ni jima potrebno reči, da jima ne zaupata. Enostavno recita, da imata botro že izbrano.
Na skrivaj pa tega sama osebno ne bi počela.

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
10.1.2008 18:38:49   
Hans
Otrok je vajin in samo vidna odločata o njemu, če sta izbrala druge botre se bodo pač mogli sprijazniti s tem sicer niso pravi kolegi. Na pustita, da bi vam drugi kreirali dogodke v življanju vaše družine. Jaz sem bila birmanska botra dekletu, katerega cela žlahta je pričakovala, da bo kdo od njih, ona je izbrala mene in vsi so se lepo sprijaznili s tem. Ko pa sem se poročila je moj mož za pričo vzel strica in eno so bili presenečeni, pa so se tudi sprijaznili.

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.1.2008 18:39:54   
rija
a sta to tista dva, ki vam nosita tako neželjena "darila"user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.1.2008 18:40:57   
Anonimen
Moji otroc bodo imeli vsi istega botra. K fora botra nej bi bla da skrbi za otroke če se men kej zgodi. In valda da ne bo mel pol vsak svojgauser posted image
Vem pa že kdo bo.....od Pikec bodoči možuser posted image

(odgovor članu Hans)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
10.1.2008 18:42:39   
mika
pri nas imajo otroci...bratje in sestre istega botra. če gledamo na to tako, da bi se nama kaj zgodilo in za otroke poskrbijo krstni botri, bi otroke zaupala isti osebi.

ko bomo imeli drugega user posted image , bo imel isto krstno botro kot hčerka.

a ta kolegica je botra tud črtu? če ni potem bi se odločila, da bi črtova botra bila tud Irina

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.1.2008 18:44:58   
dskubin
Jaz bi obema iste botre izbrala. Prav iz razloga, ki si ga napisala- če bi se karkoli zgodilo, bi rada, da otroka ostaneta skupaj. Pa rešiš 2 muhi na 1 mah (predvidevam namreč, da ta par ni boter in botrica Črtotu).

(odgovor članu Hans)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.1.2008 18:47:17   
Anonimen
pri nas imajo otroci...bratje in sestre istega botra. če gledamo na to tako, da bi se nama kaj zgodilo in za otroke poskrbijo krstni botri, bi otroke zaupala isti osebi.

To je pa logično, ja.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
10.1.2008 18:48:12   
soncece24
Meni pa ni jasno kako se ljudje sami okličejo za botre? Pri nas je navada da starši izberejo in "prosijo" botra. Mi na kraj pameti ne pade, da bi se komu vsiljevala za botro user posted image user posted image
Jaz bi jim kr povedala, da bomo botra zbrali sami in da to ne bodo oni. Da ste se tako pač odločili. Pri nas je to bolj družinska zadeva in prijatelji sploh v poštev ne pridejo. Da pa otroka zato ne boš dala krstiti? Saj ga menda ne daš krstit zato, ker je tudi brat krščen, ali pa da bo imel fajn botro. Ampak to je pa že druga debata...

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.1.2008 18:50:25   
Anonimen
to da bi bla ista botra tut Iraji je res ql rešitev, sploh, če se Črtova botra strinjata.... unim dvema pa res ni treba razlagat zakaj in kako, sploh se mi pa čudn zdi, da se kr sama nekej javlata... plus, da mata otroka iste botre je pa tut ta, da za oba isto skrbita med letom (darila za rd in podobno), tko se bosta skos počutla oba enako...ne bo razlik pa to.

(odgovor članu dskubin)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
10.1.2008 18:51:48   
mika
Meni pa ni jasno kako se ljudje sami okličejo za botre? Pri nas je navada da starši izberejo in "prosijo" botra. Mi na kraj pameti ne pade, da bi se komu vsiljevala za botro

to tud meni ni jasno in sem enakega mnenja

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.1.2008 18:52:54   
Anonimen
Pozdravljena.

Materinski čut ti pove, kdo naj bi bil naboljši boter za tvojega otroka pri krstu, kajti takrat otrok še ne mora izbirat sam(pri birmi pa že lahko upoštevamo njegovo mnenje). Če ne zaupaš človeku, te razumem, da ga ne izbereš za botra. Sama bi jima povedala v obraz, zakaj ju nisem izbrala- boljše zamera zdaj, kot pa takrat, ko bosta izvedela, da je otrok že krščen. Ni se ti potrebno skrivati pred vsiljivci, če želiš otroku podati neke osnove brez njih. In če človeka ne ceniš- zakaj mu sploh dovoliš tako v svojo bližino? To ni okolje, v katerem bi si želela, da odrašča moj otrok. Postavi meje, in povej, kaj si želiš in kaj ne. Jasno in glasno, da bodo vsi vedeli. Takrat ne bo več dvoma. in vsiljevanja.

aspirinčica

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
10.1.2008 18:55:39   
Anonimen
Joj Raho, moram napisat nekaj neumesnega spet. Se mi zdi, da se vidva družita s samimi (ne)prijatelji.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
10.1.2008 18:57:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Joj Raho, moram napisat nekaj neumesnega spet. Se mi zdi, da se vidva družita s samimi (ne)prijatelji.

Res jih je precej...no, precej se o njih prebere tukaj gor..user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
10.1.2008 18:58:06   
oka
Prvo kot prvo gre za vajino hči in prav nihče nima pravice, da bi ji izbiral botro oz se vsiljeval. To, da si bila ti botra njeni hčeri še ne pomeni, da mora biti ona botra tvoji. Opraviti krst na skrivaj je čisto brezveze in prav nobenemu se ne rabiš opravičevati zaradi izbire botre za tvojega otroka. Vidva sta tista, ki sta odgovorna za svoje otroke in samo vidva imata pravico odločati o stvareh, ki se tičejo vaše družine in nihče drug. Prav tako se mi zdi čisto odveč skrivati razloge za izbiro botre. Sama praviš, da tej osebi ne zaupaš in mislim, da lahko mirno poveš svoje razloge. Če sem te prav razumela ne gre za neke zelo dobre prijatelje ampak za osebe, katerih družba ti ni ravno prijetna.

LP

p.s. ni mi pa jasno kako sploh lahko ohranjata stike z ljudmi, ki vama niso všeč in se v njihovi družbi ne počutita dobro?

< Sporočilo je popravil oka -- 10.1.2008 19:02:50 >

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.1.2008 19:02:35   
dskubin
Aja, pa niti slučajno ne bi bil to nekdo, ki mu 100% ne zaupam. Pa če bi se sam Bill Gates javil!

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.1.2008 19:03:50   
mami_miki
jaz nebi nobenemu nič računov polagala..tako sta se pač odločila: zakaj bi mogla komu kaj razlagat...

tud če je ne dasta krstit, pač zdaj tako mislita...

ne nekaj nardit ker moreš bit fin in vračat usluge...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.1.2008 19:14:49   
Naja30
Izbira botra je vajina osebna odločitev in nista dolžna polagat računov. Pač rečta, da imata že od prej izbranega oz. je zmenjeno.

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.1.2008 19:19:03   
silvya
Tu se pa res ni kaj sekirat. Boter je otroku lahko samo tisti, ki mu 100% zaupaš. Tudi če imata otroka potem različne botre to ni nič takega. Izbira je vajina.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.1.2008 19:19:21   
jade1
Mislim, da se obremenjuješ po nepotrebnem, pač ji poveš, da imaš botro ali botra že izbrana pa je. Zbrala boš ja sama kogar ti paše. Če se zaradi tega užali njen problem.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.1.2008 19:20:29   
caillou
Pa zakaj se jima to direktno ne pove ? Mislim, bi vaju močno prizadelo, če bi zaradi tega izgubila ta dva kolega ? Ne vem v čem je bistvo vsega ? Vsem in v vseh pogledih ne moreš odgovarjat, ker ti jemlje preveč energije, feedbacka pa nobenga tapravga.

Res ne vem  zakaj si razbijat glavo s tema dvema in potem posledično, na  vrat na nos krstit punčko nekje prav na hitro (ali pa jo sploh ne, da bo mir pr bajt), če brez težav lahko doma prostovoljno določita kdo bo krstni boter vajinemu otroku in kdaj ?
Občutek imam, da vama ali pa recimo tebi veliko pomeni, če v okolici ljudem odgovarjaš v vseh pogledih. Pa ne gre zmeraj gladko veš ?

Boš pa ja krstil otroka tako kot sam želiš.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.1.2008 19:26:06   
Njuškalo
Se strinjam s Caillou.Kaj pa je težko nekomo v faco povedat kako in kaj?Na skrivaj krstiti otroka,zato da dva ne bosta užaljena?user posted image user posted image user posted image Svašta...user posted image

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.1.2008 19:32:33   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Res jih je precej...no, precej se o njih prebere tukaj gor..user posted image

Cel čas gre samo za ene ljudi. No, za dva človeka.user posted image

Rija, jaz sem zauser posted image . In ja, prav imaš. To so ti. Še vedno isti.

Pa še nekaj: Ne gre se mi za to, kaj si kdo misli o meni. In nikakor ne želim ugajati vsem. Ampak z enimi pač nismo na enaki valovni dolžini pa si tega ne dajo dopovedatiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
10.1.2008 19:33:42   
Njuškalo
Kolikor sem jaz dobila vtis, jim nič konkretnega še nisi rekla.Tako, da po moje tudi vesta ne, da jih komaj gledaš.Povej jim že, pa jih boš rešena.

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?