Raho
|
Bodimo odkriti - ponavadi gledate na stvari iz drugega (nečustvenega) zornega kota in stvari vidite bolj jasno kot jaz. In zaradi tega spet potrebujem vaša mnenja, da bom se znala pravilno odločiti (no, oba z mojim). Ubogo naše dete se je komaj rodilo, pa že poslušava, kdo mu bo boter/botra. V glavnem na vsak način mu želi biti ena moja kolegica, katere hčeri sem jaz. Mi2 nad tem nisva ravno najbolj navdušena in celo razmišljava, da Ire sploh ne bi dala krstiti, ker bova sprožila val ogorčenja in užaljenosti. Se nama pa to ne zdi fer do nje, ker je brat bil krščen. Ker sta Črto in Ira brat in sestra bi jima želela nuditi enako štartno osnovo, vendar pri tem gledava, da je otroku pač boter tisti, ki bi mu otroka zapustila, če se nama kaj zgodi, to pa definitivno ni ta par. Sedaj že razmišljava v tej smeri, da bi Iro dala krstiti na skrivaj, najverjetneje poleti, nekje na morju. O tem, kdo bi ji bil boter, še sploh ne razmišljava. Sva pa enotnega mnenja, da ti kolegi, ki se tako pripravljajo, da bodo Iri botri, definitivno ne. Čim bolj tuhtava, kaj naj narediva, tem manj pojma imava. Zato sprašujem vas. Kaj bi naredile ve? Bi jim mrtvo hladno povedale (ne, najinemu otroku bo boter tisti, ki mu zaupava) ali pa izpeljale drugače. Zakaj si ne želiva, da bi Iri bila botra ta dotična človeka? Zato ker jima ne zaupava. Zato, ker komaj shajata sama s sabo. Zato, ker nimava dobrega občutka v njihovi družbi.
|