Ropotuljica
|
Mater, sem spet jezna. Tale v vrtec v Vojniku ... nimam besed. Včraj pridem po malega in mi pravi vzg, da je ful jokal - da se je zbudil iz spanja in ful jokal. Da mogoče je kaj narobe z njim. No, ga odpeljem domov- mali cel popoldan ful v redu, res da je spal, kar ponavadi ne, ampak to sem ga jaz malo potučkala. Potem je šel zvečer normalno spat in se do 5.30 zjutraj ni zbudil (to je normalen čas, ko on vstaja). Zjutraj je bil ful dobre volje - najboljše ta teden. Mislim - je res kaj narobe z njim? Ga pripeljem v vrtec in se vzg. ful čudijo: A pripeljali ste ga? Ja, sej je vse ok z njim, ful je dobre volje. In pol mi pravijo, da ni normalno, da bi se otrok iz spanja zbujal in neutolažljivo jokal, da sigurno ga kaj boli. Možno, ja, ampak potem bi ga bolelo tud popoldne. Pa od takrat, ko sem ga odnesla iz vrtca, do danes, ko sem ga oddala, praktično ni jokal (razen ko sta se s Špelo kaj zmlatla). In potem mi vzg. še reče, da če bo tudi danes jokal, me bojo poklicali, ker tako ga pa one ne morejo met tam. Potem jim rečem, da če bo drug teden lepo vreme, gremo na dopust, če bo slabo, pa pride v vrtec. Pa mi rečeta dve vzg: Ne ne, kar doma ga mejte, tud otrok rabi dopust! Mislim...... In to ob tem, da skoraj ni tedna, ko ne bi bil doma. Katastrofa so tele vzgojiteljice, res! In to ob tem, da sta oba ful družabna in postaneta po dveh dneh tako tečna in anveličana vsega skupaj. In zdaj naj jih imam ob slabem vremenu dva tedna zaprte v stanovanju. Mislim ... Res, v tem vrtcu ti prav neposredno dajo vedet, da jim je ful do tega, da je čim manj otrok v vrtcu. Ful jim je odveč, če otroci jokajo. To sem vidla tudi pri uvajanju. Naš sicer nič ni jokal - zato jim je pa tudi tako prirasel k srcu - ampak en drug fantek je jokal vsak dan, in vzg. je mamici vsak dan rekla, naj ga pride čez 2 uri iskat. in po 14 dneh je bilo še kar isto. na koncu sta se morali skregati, ker je mamica vztrajala, da ga obdržijo tam vsaj do kosila. jao, jao, res ne vem, kaj naj si mislim. Res ni na nivoju tole... Se opravičujem, ampak morala sem se izkašljati.
|