snorlax
|
Juhej! Me veseli, da ste vse žive in zdrave. Jaz sem danes cel popoldan spala, tamali je pa igrce špilal na računalniku, pa Piko Nogavičko gledal. Prosim, ne me prijavit socialni, ampak res sem se mogla naspat. Recept za žemlje: ga ni. Jaz delam čisto po občutku. V cca pol kile moke daš žličko soli, zmešaš, na sredino narediš jamico, notri nadrobiš kocko kvasa (lahko daš suhega, samo jaz z njim nimam prakse, uporablja pa ga Jančika), nato pa zaliješ s toplo vodo. Z žlico dobro zmešaš in mora prit zelo zelo gost čokolino. Tako da se da lepo premešat, ni tekoče, ni pa trdo. Jaz si potem pripravim pekač s peki papirjem, pečico pa že prej ogrejem na 200 stopinj. Roke si zmočim pod toplo vodo in z rokami naredim kuglico in jo položim na pekač. Na enega približno 12 žemljic. Nato pa kar v pečico na 200. Ko porjavijo, jih date ven. Ne vem, cca 10-15 minut, odvisno od pečice. Jaz pečem na ventilaciji. Teta beta, hvala. Dogodek je že mimo. Sem že nekaj kupila, slučajno sem naletela na ugodno ponudbo in sem kar vzela. Pridi enkrat, pa ti bom razkazala hišo. Saj ni nič posebnega, pa 1000 stvari še fali, pa enkrat bo že. Tudi vse ostale ste dobrodošle. Glede kapljic. Mene je bivša pediatrinja (Darja, ti jo poznaš iz Žalca, je že v penzionu) vprašala, če mu dajem, pa sem po pravici povedala, da ne, ker ga je tako zvijalo, da je skoraj umrl. In zdaj ima tamali v kartonu na prvi strani z zelenim kulijem na veliko napisano in z ogromno klicaji na koncu, da mu mama ne daje AD3 kapljic. Seveda sem bila deležna tudi primerne pridige. Njej je bilo bistveno samo, da si dajal kapljice in dojil do vstopa v šolo. To je bilo edino, kar je vedno vprašala. Zdaj grem pa po tavečjega, se je šel potepat.