|
RE: septembrke 2007, 2.krog 15.1.2008 20:26:56
|
|
|
|
helenav
|
jaz pa imam od Milupe in piše isto kot na embalaži od Novalaca, kar je že napisala, prepisala babyrok...pa dobrodošla..,,,sem pa našla to stran....www.nestle.si guppy spraševala si kdaj/kaj/zakaj začet.....Jaz sem si kupila knjigo velika paparica za male papavčke in ko sem jo prebrala, sem se odločla, da se je bom kar precej držala...kajti, če poslušam nasvete od ostalih, se vsi zelo preveč razlikujejo...Pediatri se že med seboj razlikujejo...eni silijo, drugi bi radi vidli, da otroci pijejo materino mleko do osnovne šole..še pri izdajanju zdravil si niso enotni....to opažam, pri kafetkanju s prijateljicami....vsaka ima svojega pediatra in vsak ima svoje načine...tako za zdravljenje, kot tudi za prehranjevanje in dodajanje...eni ti , če otrok ne pridobi okrog kile na mesec takoj vsilijo dodatek, drugi ti ne težijo, četudi je otrok na spodnji meji...Patronažne babice tudi delijo različne nasvete..ene so starejše in prisegajo na tradicijo in na kar je bilo takrat, ko so bile one mamice....te mlade se preveč nagibajo trendom....če pa mamice in tašče poslušaš, je pa spet druga štorja. zato sem se odločla da pričnem po moji presoji in glede na Klaro..Ker se , že od kar je rojena, dojimo na dve ure in manj, nikoli več..sem se odločila da pričnem počasi z GH, da se čimprej navadi..da bom lahko umesne malice čimprej zamenjala in bom lahko šla od hiše tudi za več kot eno uro....poleg tega, kaže velik interes ko vidi žlico...umetnega mleka pa noče..sploh pa ne stekleničko... zvečer ji dan rižolino, da se malo zamotimo ob hranjenju na žličko, pri tem se namreč zelo zabava, saj me je sicer vlekla od 17 naprej na eno uro...en dan celo na pol ure....Je pa tako, da kljub temu,da dobi rižolino, zaradi tega niso noči nevem kako bolj mirne...prvo rundo povleče..ampak dva obroka hrane ponoči vseeno ne spusti. surya pa kaj potem če ponoči trikrat jeste?????? Jaz sem Klari enkrat tudi na silo punudila flaško umetnega in je potem vse pobruhala....eni otroci pač ne zmorejo toliko hrane zabasat v trebušček, da bi zdržali do jutra.....in to da pri teh mesecih še išče hrano ponoči je normalno....Tako, da tudi z rižolinom nisem pridobila celega spanca v kosu.. je pa meni lažje, ker se mala zabava pri hranjneju na žličko in potem jemo ene pol ure...se malo zamotimo..toliko da ni na prsih cel večer..zato sandra ni nujno, da se bo Enej začel zbujat ko bo mleka premalo...mislim, da ga sploh kar tako, če ne dodajaš, ne more zmanjkat....ali pač? Klaro pa vedno tudi podojim...žal zaenkrat brez prsi ne zaspi.... mi bomo sedaj še štiri dni na banani..potem pa prešaltam na žličke ob kosilo..s krompirčkom, korenčkom....itd.... sem pa od patronažne le dobila en dober nasvet...svetovala mi je naj ne uporabljam plazmon biškotov...saj biškoti vlečejo nase kalcij iz mleka, ki ga potem dojenček pokaka... evo sem pa načvekala-.
|
|
|