|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2007, 2.krog
15.1.2008 17:56:52   
Anonimen
milupa bio riževa žitna kašica:

brez mleka, glutena, dodanega sladkorja, lahko prebavljivo, vsebuje vitamin B1, brez dodanih arom, barvil, konzervansov

sestavine riževa moka, ekološko pridelana, vitamin B1

to piše gor!

Lumpaj jaz bi tudi veze mela....

(odgovor članu Pikica pokica)
  Neposredna povezava do sporočila: 401
15.1.2008 18:03:24   
Anonimen
babyrok dobrodošla!

Povej kaj več - kdaj si rodila, iz kje si, no če hočeš, da te da naša sandra na seznam!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 402
15.1.2008 18:08:39   
Anonimen
babyrok - DOBRODOŠLA!!!

Povej nam kaj več, zelo smo firbčne. Škorpijon, enako velja za tebe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 403
15.1.2008 18:12:16   
Anonimen
Pikica pokica, super Nodi, vsaka čast da znaš take stvari naredituser posted image .

user posted image Vprašanje za tiste ki dajete zvečer Millupin rižolino po steklenički. Koliko žlic rižolina daste v 200ml mleka? Pa katero velikost žlice uporabite za doziranje. In katero velikost dude uporabite?
Jaz imam Aventovo 3 in če dam več kot dve merilni žlici iz Aptamila1 not je pregosto in sploh ne gre skozi cuceljuser posted image . Včasih je še to pregosto. Ne upam pa mu dat že tisti Avent cucelj, ki je prav za kašice (ki ima zgoraj namesto luknjice črtico) zato ker se bojim da bi mu preveč teklo.....Ali katera že uporablja ta cucelj?

(odgovor članu Pikica pokica)
  Neposredna povezava do sporočila: 404
15.1.2008 18:12:30   
babyrok
Novalac Prva zitna kašica za dojenčke od 4. mes. dalje - brez glutena in dodanega sladkorja. Vsebuje 98 odstotkov zitaric, ki zagotavljajo dolgotrajno sitost dojenčka in s tem večajo kakovost
zivljenja, je prilagojena prebavi vašega dojenčka, vsebuje 12 vitaminov, kalcij in fosfor, ki omogočajo zdravo ras in razvoj vašega dojenčka, bez dodanih barvil, konzervansov, umetnih arom, glutena in sladkorja....prepisano iz škatle

sestavine
hidrolizirana rizeva moka, minerali, naravna aroma vanilije, koruzni maltodekstrini, vitamini - C, niacin, E, pantotenska kislina, vitamini - C, niacin, E, pantotenska kislina, B1, B2, B6, A, folna kislina, biotin, D in B12 , mleko v sledovih...sorry za napake...hitim pikec kliče

(odgovor članu babyrok)
Neposredna povezava do sporočila: 405
15.1.2008 18:33:06   
surya
Pozdravljene!
Mi smo danes dobili drugo pikico. Imamo pa 7500g in 68cm.

Sem pa pediatra vprešala za GH, ker zadnje čase user posted image  kar joče, ko nas vidi, da jemo. Je rekel, da lahko začnemo z naribanimi jabolki in keksi. Ali pa z korenčkom. Za riževe kašice pa ni nič rekel.
Omenila sem tudi, da ponoči še vedno vsaj 3x jemo in je rekel, da to pri skoraj petih mesecih več res ni potrebno in naj mu zvečer ponudim še adaptirano mleko, češ da mogoče mojega ni dovolj. Ampak meni se zdi boljš dati to riževo kašico, pomešano z mojim mlekom. Kaj pravite?
Tiste, ki jo že dajete, potem zvečer ne podojite otroka ampak mu daste to kašico? Ker se mi tak fajn zdi to večerno cartanje...

Dobrodošle vse nove!

(odgovor članu babyrok)
Neposredna povezava do sporočila: 406
15.1.2008 18:50:27   
guppy
Ojla mamice

sorry, ampak res vas slabo berem. M&M sta imela 10.1. pet mesecev in P nam je rekla, da še ni potrebe po uvajanju GH. Vidim, da pišete o nekih rižolinih in keksih, sadnih sokovih, meni nič jasno,... mala2 pa ne kažeta nobenega zanimanja za gosto hrano in tudi sedita še ne pokonci.

a mi lahko kratko in jasno napišete user posted image  zakaj/kdaj zvečer začeti z dodajanjem raznih keksov v mleko in riževih kašic??
user posted image

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 407
15.1.2008 18:54:24   
Anonimen
oh guppy ne se sekirat!!!!

če M M ne kažeta zanimanja, potem ne silit. sedanji nauk veleva da se začne po dopolnjenem 6. mesecu.... pred 10.leti pa po 4. mesecu....

jaz osebno mislim, da je to stvar materinega instinkta in dojenčkove zrelosti.

objem

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 408
15.1.2008 18:58:35   
škorpion
Najprej moram reči da sem rodila 15.9.2007 hčerkico Nejo. Sedaj smo že zelo velike kar 72 cm in 8300 g. Je zelo vesela in pridno spi. Moram potrkati da bolana ni zaenkrat in tudi pridno je saj se vidi, kajne.
Imam pa eno vprašanje, zakaj je pravzaprav ta rižolino tako dober, in ali ji lahko tudi jaz ponudim namesto kakšnega obroka mleka?

pika pokica: res sem bila tvoja soseda, oz jaz sem še vedno na istem naslovu, vi pa ste se odselili, kajti nič več te ne vidim. nazadnje sem te videla že z tvojim sončkom, ko si se nekam odpravljala, to je bilo še lansko leto, ko sem bila še jaz ko mala žogica, ti pa si bila že kot trlica. Ampak ti moram povedati da se jaz še vedno ubadam z odvečnimi kilogrami. Upam da se še srečamo kdaj.

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 409
15.1.2008 18:59:06   
Anonimen
dojenčkova zrelost = zrelost za sprejemanje nove gostote v usta, novih okusov, radovednost kaj delamo mi, ko ne poriva jezička ven ko mu nastaviš žličko ampak odpre usta...

to je itak individualno. če začneš prehitro, lahko otroku umoriš željo po spoznavanju novega in ti je potem s silo.  če pa je otrok lačen in se z mlekom ne naje dovolj, potem pa ja.

poslušaj sebe in boš vedela kdaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 410
15.1.2008 19:01:06   
sandra85
pikica pokica super je ta nodi "home made" user posted image user posted image user posted image
pozdravljene skorpion in babyrok user posted image user posted image
hvala vsem za odgovore o rižolinu...

uvajanje GH bom začela, ko se mi bo Enej začel ponoči zbujat, saj mi že skoraj 3 mesece prespi celo noč in ko se bo začel zbujat, bom vedela, da mu moje mleko ni več dovolj (upam, da bo to vsaj še dober mesec-takrat bo star 6 m)

bom pa kupila to žitno kašico, ki jo je babyrok omenila

ta rižolino, ki ga imam js doma ima iste sestavine, samo da ima še nevem kolko vitaminov...pa tudi ne vsebuje glutena in sladkorja...
nevem v čem je finta, da je po dopolnjenem 6.m

IZVIRNO SPOROČILO: misska

pri nas je pa takole - mali že nekaj dni čudno štrajka - skoraj nič se ne doji, joka preden zaspi, ampak drugega nič, razen da izgleda ful utrujen. Ni vročine, ni nič....  Ima kaka idejo kaj bi to lahko bilo?

zobki?
nisem izkušena, ampak vem da so taki znaki: jokanje, nevolja, vročina, driska, brez apetita, grizenje vsega,.....

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 411
15.1.2008 19:11:03   
Anonimen
sandra, ja si tudi jaz mislim da so mogoče zobki....

in evo guppy, sandra je dobro napisala - ko se bo otrok zbudil, bo začela

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 412
15.1.2008 19:18:40   
surya
Guppy, sama še vedno polno dojim. Naš user posted image  je do sedaj samo parkrat po žlički pil čaj in še nič drugega. Tudi teža mu lepo narašča, ni glih bajsek, nouser posted image . (v mesecu in treh tednih je dobil 1kg).Skoz sem računala na to, da bi začela uvajat GH po dopolnjenem 6. mesecu, ampak...
- Se mi pa že od rojstva zbuja oz. je vsaj dvakrat pa tudi štirikrat na noč, plus dvakrat vstanem, ko se zbudi ker kaka ali pa kej drugega.
- Večkrat zaporedoma je začel histerično jokat, ko nas je videl jesti. In ful pozorno spremlja naš vsak grižljaj in kar slino požira zraven. To je bilo tisto, kar je prepričalo mene oz. sem začela o temu razmišljat. Sem mu dala jabolko za lizat in je ful užival, ko sem umaknila pa spet jok - torej bi še.

Jutri pa začnem z prekuhanim in zdručkanim jabolkom (eno žličko), do konca meseca naj bi nekako zamenjala en mlečni dopoldanski obrok. Če bo šlo, če ne, bom pač počakala. Ne mislim nič silit. Popoldan pa bi dala zelenjavo (kuhan korenček, predručkan in zmešan z mojim mlekom). s tem bi začela čez en teden.

Na bolj redko riževo kašico sem pa pomislila, ker res slabo spimo in bi mogoče potem boljš...

Ima katera boljši plan? Vem, da ste nekatere že o tem pisale (Srček, se mi zdi). Še vaše predloge, prosim!

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 413
15.1.2008 19:28:26   
lemavrica
misska jaz sem tud na zobke pomislila, ker naš je bil tudi tak kakšen mesec skupaj

GH mi bomo mogoče začeli oz. probali s rižolinom, sicer zgleda da bo tudi nam P odsvetovala.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 414
15.1.2008 19:29:48   
lumpa6
boljšega predloga nimam, samo svetujejo da naj bi jedeu prej zelenjavo pol pa sadje zaradi sladkega okusa, ker se ga navadi in pol nočjo zelenjave

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 415
15.1.2008 19:32:51   
Anonimen
to z najprej zelenjavo sem tudi jaz slišala - samo če sodim po hčeri ni nujno. onaj je najprej jedla jabolko, pa hruško, pa korenje. sedaj ji je najljubša hrana zelenjava

(odgovor članu lumpa6)
  Neposredna povezava do sporočila: 416
15.1.2008 19:44:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: škorpion

Najprej moram reči da sem rodila 15.9.2007 hčerkico Nejo. Sedaj smo že zelo velike kar 72 cm in 8300 g. Je zelo vesela in pridno spi. Moram potrkati da bolana ni zaenkrat in tudi pridno je saj se vidi, kajne.
Imam pa eno vprašanje, zakaj je pravzaprav ta rižolino tako dober, in ali ji lahko tudi jaz ponudim namesto kakšnega obroka mleka?

Nana - dobili ste konkurenco.user posted image user posted image user posted image

Midva sva tudi že poskusila jabolko, to pa je tudi vse. Bilo mu je dobro, ampak mamino mleko je še zmeraj najboljše. Obroka, pa še ne mislim menjat. Bova pa od časa do časa polizala kakšno žličko, da poskusi tudi druge okuse.

(odgovor članu škorpion)
  Neposredna povezava do sporočila: 417
15.1.2008 19:51:52   
Pikica pokica
IZVIRNO SPOROČILO: škorpion

pika pokica: res sem bila tvoja soseda, oz jaz sem še vedno na istem naslovu, vi pa ste se odselili, kajti nič več te ne vidim. nazadnje sem te videla že z tvojim sončkom, ko si se nekam odpravljala, to je bilo še lansko leto, ko sem bila še jaz ko mala žogica, ti pa si bila že kot trlica. Ampak ti moram povedati da se jaz še vedno ubadam z odvečnimi kilogrami. Upam da se še srečamo kdaj.

Ja, res smo se odselili :)

Zdaj imate pa cel kup dojenčkov v bloku. Na telovadbo z dojenčki hodi tudi ena, ki ima dvojčka in je rodila v začetku septembra, potem je ena, ki je rodila konec avgusta, ti, jaz sem bila... Vse na kupu..

Danes so se Celjanke dobile na kavi, ampak jaz nisem mogla. Bomo srečanje ponovile ( upam) in upam, da prideš tudi ti.

(odgovor članu škorpion)
Neposredna povezava do sporočila: 418
15.1.2008 19:57:27   
Anonimen
Surya, poskušaj ga najprej podojit, potem pa še čez riževo kašico. Ali pa obratno, najprej kašico da se najprej naje, potem pa naj se še pocarta pri tebi. Mogoče pa bo vsaj eno rundo ponoči dlje spal.

Guppy, jaz sem kar hitro začela z riževo kašico zvečer, vendar samo malce zgoščeno mleko in ne poln obrok kot piše na embalaži. Zakaj? Ker se je začel naenkrat ponoči pogosteje zbujat, torej sem predvidevala da je lačen. En dan sem na blef poskušala ga nahranit z žličko, če bo sploh sprejel oz. znal jesti in je pridno vse popapal, komaj sem mu folgala v usta nosituser posted image . Tudi usta je kar sam odpiral ko se je žlica poribliževala ustom. Torej sem predvidevala da je pripravljen na nove okuse, čeprav sem bila tukaj kregana kaj se grem. Sem pa mu do sedaj dala samo rižolino in še nič drugega, za ostalo bom počakala do konca meseca. No, pil je že korenčkov sok, jabolčni sok in breskov sok v majčkeni količini in močno razredčen. Za enkrat še dobro kaže z njimuser posted image .

Zakaj mi nobena ne odgovi koliko da rižolina zvečer v stekleničko in kaki cucelj uporabi?

(odgovor članu surya)
  Neposredna povezava do sporočila: 419
15.1.2008 20:01:20   
Pikica pokica
IZVIRNO SPOROČILO: ga.Srček

Zakaj mi nobena ne odgovi koliko da rižolina zvečer v stekleničko in kaki cucelj uporabi?

Ker ga še ne dajem user posted image  user posted image  user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 420
15.1.2008 20:07:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ga.Srček

ga.Srček, jaz dajem samo na žlico, nimam izkušenj. mali levček dude ne zna uporabljati, pa čeprav je notri npr. samo moje mleko... sem pa si kupila pumpico, da sem si povečala količino mleka, oziroma da si zadržim mleko, da ga lahko mešam z rižolinom in ostalo GH. hehe po skoraj petih mesecih, jaz pa s črpalko... sedaj moram leva samo še naučit pit po dudi!

no sorry, nimam odgovora na tvoje vprašanjeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 421
15.1.2008 20:10:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica*

Živjo!

Hvala za informacije glede inhalatorja.
Bom najbrž kar tistega v Hofru, ker je veliko cenejši. user posted image
Upam da je dober.
Ima mogoče katera tega? Kako se obnese?

Helena Jaz mu dajem to riževo kašo in se popolnoma raztopi v melku:
user posted image  

Začela pa sva z nekaj žličkami rižolina v mojem mleku, da se je naučil požirat, vsndar mu je že kar prvič odlično šlo in mu je bilo všeč, potem sva nekaj dni poizkušala kuhano jabolko, potem nekaj dni korenčkov sok.
Vsega le po par žličk dnevno, drugače pa se še polno dojiva.

Srček, jaz mu zdaj zvečer zmešam rižolino v mleko v 120 ml 2 žličke pa se popolnoma raztopi in lepo teče skozi Aventov cucel št.3.
Finta je v tem, da mleko malo pogreješ in vmešaš rižolino, nato pstim nekaj minut in večkrat vmes premešem.
Navadno si pripravim preden ga grem oblačit v pižamo.

O razmikih med obrolkih pa težko rečem, odkar dojim kadar je zahteval, po nasvetu svetovalke za dojenje, je vse en sam kaos.
Čez dan bi lahko bil dolgo brez hrane, Ponoči pa se spet zbuje na 2,5 ure.
Ga še polno dojim, le tu pa tam dodam kakšno žličko korenčkovega soka, kuhane jabolke ali rižolino z mojim mlekom.

lep dan od dveh smrkavcev, zdaj nalivava še v mamin nos fiziološko.

Srček - to je Rožica napisala pred dnevi

(odgovor članu Rožica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 422
15.1.2008 20:13:32   
Anonimen

pri nas je pa takole - mali že nekaj dni čudno štrajka - skoraj nič se ne doji, joka preden zaspi, ampak drugega nič, razen da izgleda ful utrujen. Ni vročine, ni nič.... user posted image  Ima kaka idejo kaj bi to lahko bilo?

2. CEPLJENJE. Najina žabica je bila ista. Včeraj je bilo boljše, danes je pa spet tista prava nasmejana in dobrovoljna.

Dobrodošle vse nove in stare-noveuser posted image

123a - srečno jutriuser posted image

Nočno hranjenje: Žabica zaspi med 19.00 in 19.30. Pred tem se napoka do roba in še čez. Med 23. in 24. uro spet je in potem med 3. in 4. uro. Nato spi do 6.30 - 7h. Pediatrinji sem povedala kakšen je naš nočni urnik in je rekla, da je to čisto normalno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 423
15.1.2008 20:21:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Žabonka

pri nas je pa takole - mali že nekaj dni čudno štrajka - skoraj nič se ne doji, joka preden zaspi, ampak drugega nič, razen da izgleda ful utrujen. Ni vročine, ni nič.... user posted image  Ima kaka idejo kaj bi to lahko bilo?

2. CEPLJENJE. Najina žabica je bila ista. Včeraj je bilo boljše, danes je pa spet tista prava nasmejana in dobrovoljna.

ne bo šlo... je bil cepljen pred 1 tednom... pomoje ne more bit tako zakasnela reakcija, ali pač?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 424
15.1.2008 20:21:33   
nana 27
Duska, ja res, ampak jo premagujemo z 8,5 kilogrami user posted image  Je pa res, da smo malce krajši user posted image  Raje ne sprašuj, kako je z mojim križem. Pikica Pokica, lušten Nodi. Si vse sama sešila? Vas kar občudujem. Zgleda, da v celjskem koncu vse obvladate. Se mi zdi, da tudi Nefretiti pridno šiva. Super ste. Jaz znam samo gumbe prišit. Srček, naš je pil kekse Plasmon v mleku in je šlo skozi št. 1. Rižolino pa luknjo čisto zapre. Mogoče boš mogla preklopit na cucelj za gosto hrano. Lumpa, mi smo začeli  sadjem, pa je čisto nor na zelenjavo. Od sadja pa komaj kaj..mandarine recimo prežveči in kožico ven vrže. Moram prav zraven bit, ker jih rad kam stlači user posted image  Guppy, ti kar počakaj. Če ni interesa, nima smisla silit. Zdaj je pripravljanje mleka še najbolj enostavno. Sploh pa pri dveh. Surya, poskusi, da vidiš, kako bo. Je pa tudi mleko vsaj št. 1 zelo nasitno, če misliš, da ima premalo.Babyrok, dobrodošla med nami user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Generacija Beta je prispela
Leto 2025 označuje začetek nove generacije. Preprosto povedano, generacija Beta zajema tiste, ki se bodo rodili med leto...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?