Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 18:41:54
|
|
|
|
lumpa6
|
Sem se na Duc-a spomnila. Kaj je z njim? A ni ena pisala, da se mu je nekaj zgodilo? baje je umru
< Sporočilo je popravil lumpa6 -- 20.3.2008 18:42:29 >
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 18:48:59
|
|
|
|
annie
|
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85 annie ja, počakaj, da ti sam "pove" da je še lačen (ne tlači mu skoz zize v usta -to meni moj pravi ) Ja, maš točno prav...jaz sem tudi taka, da bi mu kar naprej joško ponudila, pa čeprav je pred 2 h jedel Sem pa mu popoldne dala milupino riževo kašico in je zmazal kar 150 ml . Po tem pa mu nisem nič joške dala, ampak šele čez 1,5 h Guppy za Markota, da mu zobek ne bi preveč nagajal, naj hitro ven pokuka....joj, nas še to vse čaka...
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 19:13:49
|
|
|
|
babyrok
|
Ojla, hvala za lepe želje. Upam, da bo kmalu ok. Jaz tudi še nisem delala inhalaciji, ampak včeraj se mi je zazdelo, da bi bilo dobro še s paro malo zmehčat, preden mu pred spanjem očistiva nosek s fiziološko in babyvacom. [www.babyvac.co.nz] Jaz mu dajem fiziološko z 1ml inzulimkami - po 5 v vsako nosnico. Da uporabljamo majše brizge svetuje dr. Tanč na forumu Pediatrija in že pri prvem prehladu smo tako čistili, zdaj pa tudi. Če ima katera dober inhalator ali izkušnje s kakšno drugo varianto prosim za informacije.
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 19:50:03
|
|
|
|
nana 27
|
Samo na hitro... Babyrok, mi imamo inhalator iz Sanolaborja z otroško masko in ob prehladih delamo inhalacije na dve do tri ure preko dneva. Je pa ultrazvočni in res pomaga. Notri daš čisto malo fiziološke (mogoče dve Niveeini ampulci) in otroku na noska ali blizu noska. Pri nas ga uporabljamo pri obeh in lahko rečem, da je kljub ceni eden najboljših nakupov. Ob hudih prehladih poleg vsega noska še izpiram s fiziološko, da skozi nosnico pride ven pa seveda dvignem jogi. Mihu, ki je starejši pa špricnem v vsako nosnico še Operil v spreju za otroke. Da otrok ponoči lažje spi in ga ne zbuja kašelj, je najbolje poleg dvignjenega vzglavja vključiti vlažilec zraka. Najboljši so čisto navadni na vročo paro, tako da v spalnici narediš savno. Seveda ponoči malce manj obleci, če že mora spat v tropih Ana, kako vam je šlo? Je fizioterapevtki uspelo nahraniti Matica z žlico? Sem se velikokrat spomnila na vas. Duška, mljask mljask
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 19:51:01
|
|
|
|
Naty 76
|
Dober večer, po dolgem času. Mi smo imeli malo internetnega mrka . Nam je računalničar Jan med igranjem igric spremenil nekaj nastavitev in posledica, cel teden smo bili brez. Ati je bil spet SO - službeno odsoten in ni bilo niti časa za računalnik. Potem smo pa vsak dan, ko je bil sonček izkoristili za dolge sprehode. Spolh se ne spomnim na kateri strani sem prenehala z branjem. Bom na brzino preletela, ker je gotovo kaj novih slikic, ipd.... Tud jaz mam albumček malih dveh za 7 mesecev. Geslo ... še vedno isto. Tia in Žan sta že prava nagajivca. Prav užitek je poslušat njun smeh in vriskanje. Tia še nima zobkov, Žan pa še vedno pri dveh. Čakamo nove. Danes sem imela generalno stanovanja. In med dirkanjem iz enega prostora v drugega sem opazila kako se Žan veselo obrača s hrbta na trebuh, pa nazaj ... Ni mi bilo jasno kako se je lahko spravil z igralne blazine, vmes sem ga še enkrat popravila potem pa to. Seveda sem bila tako vesela, da sem takoj obvestila očka in babi. Oba sta kar močna v nogicah. Ufff, kako bo pestro ko bosta shodila. Zdaj imam pa še domačo nalogo. Jan je iz vrtca prinesel punčko Lino in mora zanjo skrbet cel teden. Mami pa pisat dnevnik. In Jan je vzel nalogo zares, pupo je potrebno preobleč v pižamo, pa jest mora z njim, pa na stranišče, potem pa se odloči ali bo spala z njim ali sama. Kot bi imela štiri otročke. Grem zdaj, preden padem v vodoravni položaj. Nočko.
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 20:41:12
|
|
|
|
babyrok
|
Hvala za inf. Bomo nabavli inhalator. A se mogoče spomniš ceno?
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 21:16:10
|
|
|
|
ana b
|
Večer! Nana evo poročilo iz današnje fizioterapije . Je pojedel ene 2 cm frutka, pa še pol od tega je šlo mimo . Je pa prav lepo usta odpiral, dol pa ni šlo. Ni šlo čisto tako kot si je ona predstavljala , čeprav ga je masirala pod brado. Je že klicala zdravnico, pa je ni bilo. Jo bo pa gotovo v sredo, do takrat pa bova po njenih besedah trpela Kristusove muke pri uvajanju . Mislim, da to pove vse. Ah, mogoče pa do osnovne šole že zamenjava en obrok, da mi ga ne bo treba za malico dojit Pa srečanje aprila po moje tudi odpade, ker se po novem že ob 9h prvič zbudi . Lahko noč
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 21:26:08
|
|
|
|
lemavrica
|
Ana upam da vam kmalu rata z GH. Veš kje je še srečanje, mogoče bo do takrat že zaamenjal ritem.
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 21:30:18
|
|
|
|
december06
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naty 76 Zdaj imam pa še domačo nalogo. Jan je iz vrtca prinesel punčko Lino in mora zanjo skrbet cel teden. Mami pa pisat dnevnik. In Jan je vzel nalogo zares, pupo je potrebno preobleč v pižamo, pa jest mora z njim, pa na stranišče, potem pa se odloči ali bo spala z njim ali sama. Kot bi imela štiri otročke. Kaj nas še vse čaka. ana b
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 21:34:14
|
|
|
|
sandra85
|
z enejem sva popoldan pohajala po portorožu z mojo kolegico (tako je pasalo, dragega pa sem doma pustla, da ima mal mir pred mano ) lemavrica super, da je Jaka boljše!!!!!!!!! upam da bo šlo le tako naprej!!! surya Enej tudi ni skoraj nič tekočine spil čez dan, pol pa sem ugotovila, da pije samo iz plastičnega kozarčka-tako pa vodo kar golta kot veliki sem prav vesela, ker tako pa spije kr precej tekočine. pa tut dopoldan mu dam kašico iz fejst sočnih jabolk in hrušk, tako da že tuki dobi sigurno 80ml jabolčnega sokca annie ja js sem tut navajena, da je jedel na 3 ure in sem ga silila da mora jest vsake 3 ure on pa seveda ni hotel...pol pa mi moj reče, pa kaj ga siliš, če ni lačen js mona in zdaj počakam, da mi sam "pove" da je lačen (včasih čez 3 ure, včasih pa tu čez 5 in ga ne silim več) anab boš videla, da te bo kr en dan presenetil in začel lepo papcat!! ti želim, da bo to čimprej!!! pa ne sekiraj se, nisi edina naty76 Jan je pa ful priden!!! bom šla zdaj mal albume pregledat...
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 21:43:36
|
|
|
|
nana 27
|
Babyrok, pred dvema letoma je bil 100 EUR-ov. Izgleda pa približno takole: Je majhen, lahek in čisto tih. Ven se pa kadi hladna para.
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 21:57:24
|
|
|
|
uska
|
Čer, Mi smo imeli danes pregled. Sandra uradne mer za 6,2/3m so 71 cm in 8,74kg. Tako, da staro višino pri 6,5 m briši, zgleda sem jaz bolj tako merila kot ribiči. Mi smo imeli danes drugo pediatrinjo kot sicer (vašo Pikica Pokica) in je bila super. Mali je naredil vse kot je treba: pincetni prijem, kocke iz ene roke v drugo, pa obrnil se je za padajočim cofom, žlobudral in se obračal. Le jesti moramo več, ampak naš Jure kar ne mara GH. Ah, ne vem kaj bomo s tem. Surya, nisem še bila v bazenu. Bom skočila enkrat v prihodnjih dneh, ko bo slabo vreme in sporočim kako je bilo. Čeprav je danes pediatrinja bila bolj proti kopanju v bazenih. Pravi, da otroci potem pijejo to klorirano vodo in to pač ni vredu. Joj, v dnevni imam že 3 dni razstavljeno likalno desko in kuuuup perila. Kdaj bodo pogruntali tak stroj, da vanjga vržeš perilo in ko konča program je perilo sveže in čisto zloženo v omari? Lahko noč vsem.
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 22:05:41
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Ojla No, končno spet malo na računalniku Sem se popoldne potepala in si po dolgem času kupila ene ful lepe čevlje. Pa še malo sem si oddahnila od mularije, ki je bila doma z možem. No, včeraj smo pa imeli 1. fizioterapijo z malima. In smo izvedeli, kako moramo dvigovat maladva, da se bosta začela opirat na roke....da okrepita mišice, da bosta lahko se začela plazit. In zdaj imamo spet čez 14 dni. Ja, pa terapevtski valj smo dobili. Bliža se polna luna, ne?!? Upam,d a tokrat ne bo preveč negativno delovala na male. Ponavadi točno vem, kdaj je vpliv lune, ker sta grozno tečna. Manca je bila tudi ful "lunina", ko je bila majhna..na srečo ji zdaj to ne vpliva več na spanec. Guppy oz. Marko..bravo za zobka. Jaz jih pri naših še ne pričakujem, ker jih je tudi Manca dobila šele po dopolnjenem enem letu.
< Sporočilo je popravil CUKRČEK -- 20.3.2008 22:06:27 >
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 22:08:57
|
|
|
|
lemavrica
|
Lubi je še v službi jaz pa se pridružujem mojemu mišku in grem spat. Glede na to da je jutri polna luna vam želim mirno noč.
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 22:23:25
|
|
|
|
annie
|
Punce, mene je prejle skoraj kap, ko sva Nika kopala. Namreč opazila sem, da ima po telesu čisto drobcene rdeče pikice Kaj bi to lahko bilo? Po rokah, nogah in po obrazu jih nima, drugje pa so vsepovsod. Čez dan sploh nisem bila na to pozorna, zjutraj jih še ni imel, pa tudi pri previjanju nisem videla, da bi imel kakšne pikice, šele sedaj zvečer, ko sem ga slekla sem tole opazila Pa predvčerjšnjim sva imela posvetovalnico in je bilo vse ok, razen tega, da je še malce prehlajen, pa v pon. in torek, kot sem pisala je imel povišano temperaturo (v pon. 38,9; v torek samo 37,4)...sicer je bil te dni malce tečen, neješč, pa se mi zdi, da je čez dan tudi več spal, kot pa ponavadi Od GH pa je včeraj na novo samo krompir poskusil, drugo nič. Me res skrbi, kaj je zdaj to...če jih bo še jutri imel, bomo se šli pokazat. Joj, že vidim, da ne bom nič spala
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 22:23:59
|
|
|
|
sandra85
|
uska kaj napišem na seznamček da so to mere za 6,5 ali 7. mesec? (po moje kar 7. ker je bližje ) CUKRČEK super, da si si malo oddahnila in si privoščila mir in nove čevlje to pa je naš mulo ki se že 2 dni na kolena postavlja, se guga in zraven vriska od ponosa, kaj on zna http://shrani.si/?l/Cx/4OIjWyuR/enej-795.jpg
< Sporočilo je popravil sandra85 -- 20.3.2008 22:36:28 >
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 22:24:44
|
|
|
|
CUKRČEK
|
annie, najbolje, da pokažete zdravniku. KEr lahko gre za več stvari. LAhko je alergija. norice...
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 22:26:02
|
|
|
|
aljab
|
Čer. Uska ti si gor ostale celjanke smo pa vse aerobiko na tv gledale...je bil danes prvi del. Sm ugotovila, da sm blazno šlampasta. Če bi vse vsaj pol tolk intenzivno kot Špela delala, bi se mal bolj utrudla. Mojmu možeku je blo pa hudo, ker se ni Janine vidlo. Svašta. Nefretiti že 2 grama. Uf..sem spila malo heinikena in ne morem niti gledat. Neodgovorna pijana mami. Nočko.
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 22:28:26
|
|
|
|
sandra85
|
annie če zginejo pikice v roku 2 dni, je lahko prebolel 6. otroško bolezen. kaj so pikice ali taki blagi rdeči majhni lišajčki???
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 22:29:57
|
|
|
|
sandra85
|
IZVIRNO SPOROČILO: aljab Uf..sem spila malo heinikena in ne morem niti gledat. Neodgovorna pijana mami. Nočko. sram te bodi meni tut vsake toliko zapaše kak deci pivčka za živčka...
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 22:32:11
|
|
|
|
annie
|
Sandra kot neki lišajčki so samo okrog pasu, drugače pa so rdeče pikice. A misliš, da je prebolel 6.otr. bolezen A ni pri tej bolezni ful povišana temp. in to več dni? Nik je namreč samo v pon. imel 38,9 vročine, pol v torek dopoldan pa samo 37,4...
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 22:35:59
|
|
|
|
sandra85
|
enej je imel 2 dni T 38,5 pol pa 2 dni take lišajčke rdeče okrog pasu, vratu in malo po zgornjem delu hrbta. je pa bil tečen ko mali vragec buškica vidim, da si online! kako ste???????????????
< Sporočilo je popravil sandra85 -- 20.3.2008 22:37:26 >
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 22:40:00
|
|
|
|
annie
|
Hvala za informacije...bomo videli, kaj bo jutri.
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 22:51:04
|
|
|
|
buškica
|
Ojla, Na pa sem razkrinkana Mi smo ok, jutri gremo na pediatrijo, ker ima Gaja še vedno občasno napade in so nas jutri naročili na pregled in ponovno snemanje EEG-ja. Bomo videli kako in kaj. Upam da pridemo domov, da ne bo potrebno kakšna nova zdravila uvajat. Sporočim, ko bom kaj več vedela. Drugače pa vidim, da govorite o GH. Naša pupa je že dopoldne poplnoma na sadnem obroku(poje celo sadno kašico, nekje 190 g), potem malo mleka ali soka, nakar ob dveh dobi še zelevnavni obrok( nekje 80 g), zdaj smo poskusili govedino, korenje, krompir, bučke, cvetačo( alergična), riž, perutnino, pa še bi lahko naštevala. Začela sem zamenjevati Aptamil AR za navadni Aptamil2. Občasno še malo polije ampak ni omembe vredno. Pa še raje ga ima. Ponudila sem ji že tudi popldne skutko in jo je prav z veseljem pojedla. Za večerjo nekje okoli 20 ure pa občasno dobi mlečno kašo. Tako da jemo kot velike punce. Smo pa velike 66 cm in težke nejhe okoli 6500g. Ne vem točno ker mi je tehtnica crknila. Pridne bodite
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 22:59:05
|
|
|
|
annie
|
Pozdravljena buškica Držim pesti za jutrišnji pregled Sandra bravo za Eneja...lepa slikica Naty76 tudi lepe slikice, pa Duska, Matija je tudi luškan ...ni kaj, lepi naši septemberčki Zdaj pa grem spat, ker se že sama s sabo menim ...lahko noč!
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.