|
RE: septembrke 2007, 2.krog 19.3.2008 18:59:22
|
|
|
|
Pikica pokica
|
HEJ! Zoja je danes dobila 3.pikico. Sicer je malo prehlajena in sem bila prepričana, da je ne bodo cepili, ampak je zdravnica pogledala grlo, ušeske in poslušala pljučka ter srček, pa je bilo vse ok. Za enkrat nima nobene reakcije ( na srečo, saj je prvič dobila vročino), sem pa šok doživela ob tem, ko jo je cepila. Prvič sem gledala, kako jo je piknila in se prav zgrozila. Iglo je celo zapiknila v njeno bedračko in sem prav gledala, če bo na drugi strani ven pogledala. Zoja je takooooo zacvilila, da jo je po mojem pol zdravstvenega doma slišalo. Doma pa je sledil še en šok, saj je gazico,ki jo je imela čez, imela čisto krvavo. To se mi še ni zgodilo nikoli, pa sem prestala tudi vsa cepljenja od Nika. Zgleda, da je zadela kakšno žilico, saj je bilo res veliko krvi. Ah, samo da je zdaj vse OK. MERE: natanko 7 kg in 69 cm. ( se doma nisem prav veliko zmotla ) Drugače se je pa polulala v vrečko takoj; še 3 min je ni gor imela . Pediatrinja ji je dala najprej tri male kocke, da je videla, če jih zna iz roke v roko prestavljati, potem ji je dala majhno rozino, da je videla, če jo zna prijeti, z rdečo volno ji je mahala naokoli, da ji je Zoja sledila, pogledala je, kako se prekotali iz hrbra na trebuh in obratno in jo posedela. Aja, pa vprašala je, če se že kaj pogovarja, pa ji je prav lepo sama Zoja nazaj odgovorila po njeno auuuuuuu, eeeeeeeeeeee, aoooooo.... Glede GH mi je rekla, da bi morala malo več jesti ( spet sva le na eni ali dveh žličkah, ker SPET noče ust odpirat) in da naj ji glede na to, da nima veliko kg, v sadje umešam kakšen baby piškot, v zelenjavoo pa proseno kašo, da bo bolj kalorično. PA sem jo začudeno vprašala, če ji lahko dam piškote, saj vsebujejo gluten in je rekla, da je že tako stara 6 mesecev. ( patronažna pa je rekla, naj se mu izogibava vsaj do 10. m) In glede na to, da noče ust odpirat, naj ji ponudim 5x na dan isto stvar, da se navadi na okus . Torej bova zdaj samo doma visele in čakale na žličko hrane. Ja, sem se razpisala, vem..
|
|
|