Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 9:32:35
|
|
|
|
surya
|
Očito je tud prlepit ne znam
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 9:33:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem našla slikico od kraljevskega kolača, ampka je bolj slaba, ker sem ga morala povečat
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 9:40:44
|
|
|
|
mvzt
|
duskamb hvala!me pa zanima,kaj je kandirana lim.lupina in kje jo kupiš????
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 9:49:11
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mvzt duskamb hvala!me pa zanima,kaj je kandirana lim.lupina in kje jo kupiš???? Pri nas jo imajo v vseh malo večjih trgovinah in je navadno zraven stvari za peko (pecilnih in vanilij sladkorjev, raznih arom) mogoče piše na škatlici - citronat, izgledajo pa takšni mali zeleni koščki.
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 9:53:03
|
|
|
|
mvzt
|
hvala,bomo našli...
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 11:07:42
|
|
|
|
lemavrica
|
Duska za 6 mesecev
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 11:44:29
|
|
|
|
annie
|
Pozdravljene, najprej Guppy za zobek in Duska za 6. mesecev . Jaz pa sem pri našem ugotovila, da verjetno zelenjave ne mara, saj sem mu jo cel teden ponujala (krompir+korenček ali bučka) pa mu ni šlo nič kaj preveč po grlu. In sem se že bala, kaj sedaj tole pomeni...no in danes sem mu ponudila jabolko+banano pa je mali lumpek vse pojedel. Očitno je res nekaj na tem, da če prej sadje ponudiš, da zelenjave nimajo radi, no vsaj pri nas zgleda, da je tako Bom mu jutri probala dat jabolko+korenček, pa bomo videli, kako bo reagiral Me pa zanima Po približno kolikem času ste menjale en obrok? Jaz sem mu do sedaj samo en obrok GH dajala (v dopoldansekm času) in potem sem ga po tem obroku vedno še poskusila podojit, ampak sedaj se mi že 3 dni po GH noče kaj preveč dojit...to zgleda takole, da malo potegne, pol pa se vstran obrne. A je to znak, da mu je GH za en obrok dovolj? A lahko potem npr. drugi teden že začnem z drugim obrokom GH? Se opravičujem, če sem zabluzila, ampak tole z uvajanjem je meni prava znanstvena fantastika Drugače pa ga moram pohvalit, da mu že par dni uspeva, da čez dan tudi sam zaspi (prej mi je samo na joški zaspal). Včeraj mi je kar pod igralnim centrom zaspal, kar se je nazadnje ziher pred 3 meseci zgodilo . Takole, sedaj pa grem kosilo kuhat, ker bo dragi danes malce prej prišel iz službe...lp
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 12:58:47
|
|
|
|
sandra85
|
zvezda neroda hvala, sem mu dala prav to mleko (planika) alja hvala za obrazložitev pri nas ni HB noben alergičen na KM ali jajca. zanima me, kdaj se pokaže alergija, namreč 1. sem mu dala KM pred 2 dnevi (sicer zelo malo)? annie koliko ml pa poje? delaj po občutku. mi imamo trenutno 3 obroke GH in 3 x dojenje/dan ... no je pa odvisno od dneva in če mu gre v rit js sem tečna, sem dobila po 15 mesecih vsem čestitke za 6 mesečnico
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 13:30:16
|
|
|
|
annie
|
Sandra danes je pojedel eno jabolko in banano...moram drugič preverit, koliko je to dejansko v ml. Koliko ml približno pa rabijo, da je dovolj za obrok? Saj vem, da je različno, ampak vseeno... Mu bom danes za malico dala kašico, ki se zmeša z vodo, pa bom videla, koliko bo pojedel in če bo pol še po njej rabil dojenje. A ti si še Eneja vedno po obroku GH podojila, ali ne?
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 13:42:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Duska za 6 mesecev HVALA!!! jaz sem danes kar malo nostalgična..... Annie jaz sem pravzaprav šele predkratkim popolnoma nadomestila obrok dojenja z GH. Po sadni malici pa ga še zmeraj dojim.
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 14:01:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Danes imam pa jaz dirke. Dopoldan sva se dobile z Nefretiti v parku pa še sončka sva imeli, potem pa sem morala do pol enih dvignit Žano v šoli, ker je imela ob enih trening, zdaj pa šibam še po Jureta (on je imel pouk do enih tako, da ga nisem mogla vzet v šoli istočasno kot Žano). Me pa danes divje boli glava - nevem kaj je to. Pridno tipkajte!
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 14:08:48
|
|
|
|
sandra85
|
annie eneju zadostuje 180-240ml odvisno kaj mu dam. po GH ne dojim, edino če mu obrok ne gre v rito in malo poje, takrat ga pol še podojim (če seveda sam pokaže, da je lačen) no, danes je imel na jedilniki korenček+brokoli+riž najprej je lepo jedel, pol pa je začel jokat in si učke mencat. ker je bil tako zaspan, je hotel zizo,ker tako lepše zaspi. tako je pojedel samo 50ml. mu bom probala dat pol še 1x. sem mu pa vseskupaj samo malo z vilčko pretlačila, je bilo kar precej koščkov, pa se ni nič davil grem zdaj sebi naredit kosilo, dokler Enej spi
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 14:13:34
|
|
|
|
helenav
|
annie pri moji je bilo tako, da kadarkoli sem ji ponudila joško jo je vedno vzela..ne glede ali je pojedla200 ml ali pa 100.....pol pa sem jo kar sama nehala ponujat.,.da je sama ugotovila, da se mora s hrano najesti in da cice še enih par urc ne bo....če bi ji po vsakem obroku ponudila joško...bi se še vedno full dojile...tako je po mojem z joškarcami in joškarji.. nekje sem tudi prebrala...da ne glede, koliko ti otrok poje..naj se mu vsaj eno uro za tem ne bi dajalo joške...sploh za tiste, ko se radi pristavljajo....postopoma pol ugotovijo, da se morejo z gosto hrano najest in povečujejo količine..posledično pa tudi razmike med hranjenjem... no ko sem že pri razmikih....še včeraj sem pisala,kašnega požeruha imam...da smo še vedno na vsake 2 ure hranjena..no sedaj sem pa vsa živčna in nervozna, ker sem imela prave borbe za kaj pojest...torej: zjutraj smo se dojileob 6.30...čez dve ure je dobila rižolino in še joško zraven ( 9h) in pol smo šle ven....ponavadi je pol zunaj jedla sadje....danes ni šans...ni hotla ust odpret ob 11h..ok..sem rekla..še boljše , boš pa kosilo jedla....in pridem domov,pripravim za jestin ona nič....ob 12.30 še vedno ni bila lačna?? Zmetala sem v smeti 3 različne jedi, ki jih je še teden nazaj jedlakot velika...no in končno ob 13.30 sem jo nekako nafutrala z pirejem????? kajmislite..če bi bila lačna, bi se zraven dret začela? Ker ona ni jokala, samo usta ni odpirala..sedaj pa ne vem--ali ni bila lačna..al ji ni bilo fino? Kaj vi dajete ob urah za jest..ali čakate da vprašate... Jaz sem do sedaj vedla..da pač, cirka vsake 2 ure je ona lačna..sedaj pa mi to zavračanje ne gre v račun....če pa iz drugega zornega kota pogledam..je vbistvu od 9h do 13 biti brez hrane za nekatere to čisto normalno...Helppp.....Kaj ve menite na to? Sandra jaz sem ji tudi že keksolino z KM pripravla..pa nisem nič čudnega zasledila..?? Bo...Pa jogurtek je dva dni zapored jedla...
"Ustvarjati moramo dobro. To daje našemu življenju smisel." dr. Janez Drnovšek _____________________________ http://helenav.moj-album.com/ http://miskula.myminicity.com/ http://miskula.myminicity.com/ind/ http://miskula.myminicity.com/tra/
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 14:20:32
|
|
|
|
annie
|
Sandra in Helenav hvala...jutri pri gh mu ne bom ponudila joške, pa bomo videli, kaj bo...
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 14:29:20
|
|
|
|
sandra85
|
helena tako smo mi imeli dober tede. je rekla, P da imajo lahko obdobje ko tut po 14 dni manj jejo, oziroma nočejo GH. lahko pa so zobki, kot so ti že primorke napisale (no čas je že-pri eneju ni videt da bo kej kmalu ) ne sekiraj se-če bi bila lačna, bi ti to "povedala". Enej ima dneve, ko se ob 6h podoji in pol tut do 11h ali celo do 12h sploh nič noče jest. annie ja, počakaj, da ti sam "pove" da je še lačen (ne tlači mu skoz zize v usta -to meni moj pravi ) jooooj jajčniki me bolijo sem pozabla, kako bolečino sem js imela vedno prve dni zdaj sem si na hitrco scvrla mozzareline scvrtke in pišč. medaljone. njami!!!
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 14:33:20
|
|
|
|
sandra85
|
euro spin (oni mi imajo najboljše zamrznjene stvari)
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 14:58:43
|
|
|
|
babyrok
|
Mi jemo na ure (včasih odstopanje 15 min) ob 7.30 AM, ob 10.30 sadje, ob 13. uri zelenjava in čez 30 min še flaška (danes je pojedel 190g bučk, krompirja in brokolija in je mleka popil samo 50 ml), ob 16.30 AM in ob 19.30 AM. Mleko po zelenjavi bom počasi ukinla, glede na to, da vsak dan poje več GH in ga kmalu ne bo več rabil. Par dni mu ga bom še ponudila, potem ga bom ukinila in v celoti nadomestila še drugi obrok ter začela z uvajanjem pop. malice. Rok je še kar prehlajen, sicer je boljše ampak ni dobro. Včeraj zvečer je bil full bogi. Pa še eno neumnost sem kmalu nardila. V zvreto vodo sem dala kamilico in sva sedela zraven mize, da se je para iz sklede kadila vanj. Ko je bilo pare manj, sem ga dvignila visoko nad skledo in ne vem kako se je kar naenkrat premaknil in z rokami zadel ob skledo. Sreča, da je bila skleda že ohlajena in da se ni kaj polilo. Jaz sem bila čisto iz sebe, ker sem se ustrašila, da se je opekel. Hvala Bogu ni blo nič ampak takšnih inhalacij mu ne bom več delala. Ponoči sem mu 2x nesla skledo z vročo vodo in kamilicami v sobo, da je lažje dihal. Kako ve delate inhalacije?
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 15:06:40
|
|
|
|
lemavrica
|
Ojla, midva sva iz sprehoda, je bilo pol kar lepo vreme. Hrana mu pa danes ne gre najbolje, dopoldne je sicer pijedel sadno kašico, zdajle sva pa probala sadno kašico in Alnatura žitarice pa niti slučajno ni odpru ust . Ma bo že.
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 15:29:41
|
|
|
|
sandra85
|
babyrok js ne delam inhalacij. js mu z fiziološko noska fajn spucam (tako da mu vlijem pod pritiskom v eno nosnico cca 5ml fiziološke in pol ga takoj obrnem na trebušček, da vn steče sluz-ko ima zamašen n osem, mu le to fajn spuca kanale) nisem pa še probala to, da bi ga dala nad paro. nej se Rok čimprej pozdravi!!! lemavrica kako je Jaka????? enej spi že skoraj 2 uri, js sem vse spucala, obesla perilo, pojedla kosilo, pomila posodo, oprala glavo,....on pa še spi
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 15:51:05
|
|
|
|
lemavrica
|
Sandra Jaka je bolje, manj se čoha, boljše volje je, zadnje dva dni v vozičku nič ne godrnja ampak mu dam dudo ( ja dudlat je začel ) in je ves zadovoljen. Dajem mu pa Allernovo pa mažem ga in zgleda pomaga. Zdej samo še čakam datum testiranja da bom točno vedal pri čem sem. Pa tudi jaz sem se malo sprostila in se tudi to čuti.
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 16:13:08
|
|
|
|
december06
|
duška hvala za recept. Pa bom res probala jutri. Še sestavine nabavi. Ne bote verjele kaj sem pravkar počela in vas prebirala zraven. Sem mlela orehe na računalniški mizici, ker je kuhinjska predebela, da bi mlinček gor dala. Pa ni samo izgovor. Tako, da orehe imamo, še kvas moram nabavit, potem pa jutri zvečer na delo za nočno potico. Bom javila kako bo šlo. Če praznike gremo na severno primorsko na obiske k žlahti. Tam okrog Nove Gorice. Ma se nimo vidli že več ko eno leto. Če smo pa takooooo daleč. anni men je sprva blo totalno čudno tole z GH. Sem še vedno kdaj zmedena. Saj boš vidla da bo šlo. Dobiš potem en občutek. Če se ti bo zdelo da je premalo pojedel, pa mu ponudiš še mleko. helena tud naš je prejšnji teden totalno protestiral, kot da bi bla na začetku uvajanja GH. No, zdaj je zopet bolje. Očitno imajo res takšne faze, kot pravi Sandra. Nič za sekirat. Saj ti lepo raste. aljab sem ti poslala ZS, bi mela ja oni CD Aja, danes za malico je zmazal banano in jabolko, kosilo polenta in bučke, popoldne pa še kašo iz ovsenih kosmičev.
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 16:30:09
|
|
|
|
LINA31
|
Hojla, midva sva se pa danes potepala . Sva bila na NFTH.Ga je pohvalila kljub temu, da je bil len in se ni in ni hotel obrnit. Skratka doma ga moram kar stilumirat, da se obrača, pa igračke premikat, da se puza okrog svoje osi. Pokazala mi je vsedanje in potem položaj za na vse štiri...tako kot je guppy včeraj opisala . Fajn je bilo. Pol sva šla v Mullerja...nabavla kašic in frutkov, pa plenice in AM. Kolk je vse ceneje . Mah jaz mu bom zaenkrta kar AM dajala glede na to, da je moja sestra alergik. Bom najprej s skutam in jogurti probala, da ne bi naredila kakšnega sranja. Zdajle spi...1. rundo...ALELUJA . Glede GH....danes je kot velik jedel kupljeno kašico iz hruške in jabolka. Tudi jaz sem ga po moje usrala s sadjem in pri zelenjavi štrajka, češrav sem pogruntala, da mora bit lačen, da je GH. Pri nama je problem, ker se dojiva brez kakršnega reda. Jaz bom najprej skušala kosilo nadomestiti...bomov idel kdaj bo to....enkrat do 7m upam, da nama rata . NaiLA...drži se . Lemavrica....super za Jakata, da je bolje. Žan pa si full temenca praska. Joj.
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 18:35:09
|
|
|
|
surya
|
Helenav, jaz sem ravno danes prvič povečala razmak med GH in zaenkrat deluje fenomenalno, saj je vse tri obroke "požrl". Komaj sem dohajala z žličko. Jedla sva pa tako: ob sedmih zizo ob desetih jabolko in suho slivo ob dveh (oz še malo kasneje, ker smo pohajali) zelenjavno juho z zdrobom ob šestih gris in še eno suho slivo čez kako urco pa še ziza in spanje Se pa tudi meni zdi, da tudi če se ful naje in mu ponudim zizo, še vseeno vleče kot nor. Jaz mu zaenkrat še za vsako ponudim, ker mi ne pije nič druge tekočine. Imava ful probleme s tem . Sem pa danes kupila ajdovo in proseno kašo, ker se meni tudi zdi, da imajo te Milupine kašice vse isti okus. Bljak. Tako, da hvala za nasvet . Drugače je pa naš postal pravi akrobat. Sicer na vse štiri gre bolj redko(na kolena in rokice), se pa opira na roke in konjice prstov na nogah hkrati in se ziblje naprej, nazaj, levo, desno. Zelo nevarno zgleda . Je pa po enem tednu končno spet dobrovoljček kot pred tisto vročino . Sem se na Duc-a spomnila. Kaj je z njim? A ni ena pisala, da se mu je nekaj zgodilo? Čauči!
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 20.3.2008 18:37:47
|
|
|
|
guppy
|
Joj, videla sem par vprašanj in prošnjo, da poslika/opišem kako naj otročki sedijo... pa žal ne utegnem nikakor, Marko je bolj jokav danes, zgleda da zaradi tega zobka. Nisem vas niti dobro prebrala... držite se guppy
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?