Sunny Morning -> RE: Sončki januarčic 2oo8 (22.1.2008 9:54:23)
|
raja dobrodošla k nam, mamicam. Končno sem napisala mojo porodno zgodbo. KAKO JE PRIŠLA NEJA V petek, 04.01. sem imela pregled v P. Na CTG-ju ful lepi popadki, sem tudi sama čutila, da se nekaj dogaja. Na pregledu je G ugotovil, da sem odprta 2-3 cm in da je zaradi povečane količine plodovnice najbolje, da me kar sprejmejo. Ob mogočih komplikacijah bi lahko najhitreje pomagali in sem zato tudi sama prišla do zaključka, da je res najbolje, da sem v P. Sprejeta sem bila malo pred 11.00. V sobo sem dobila cimro Katjo, ki je bila že čez rok, smo bili pa skupaj v MŠ. Moj in njen dragi sta se takoj »povohala« in sta kar zafeštala. Moji »popadki« so zvečer čisto ponehali. So se pa zato začeli pri Katji, ki me je ob 23.50 zapustila in ob 5.00 rodila deklico Laro. Ponoči sem dobila novo cimro, ki me je zapustila že naslednji dan ob 8.00. Sobota je bila dolgočasna. Z hojo po stopnicah sem hotela našo pupo spodbudit, da bi prišla ven, pa se ona glih ni dala. Še eno noč sva preživeli na oddelku. V nedeljo sem se odločila, da bom na viziti kar vprašala koliko časa po roku bodo čakali, glede na to, da so mi že pred Božičem obljubljali, da bi kar rodila zaradi plodovnice. So samo na hitro preleteli moj karton in se kar odločili, da pol pa kar dajmo rodit. G me je še na oddelku pregledala, odprta sem bila 4 cm in sem se počasi popokala proti porodni. V porodni me sprejme babica Metka. Sem bila neizmerno vesela, ko sem jo zagledala. Čeprav sem bila na blatu in nisem še nič jedla sva vseeno dali klistir. Mi je kar pasalo, da me je še tisto malo spucalo. Poklicala sem še mojega in mu povedala, da grem v porodno in da ga bomo poklicali, ko se bo splačalo pridet. Ob 8.40 mi je babica predrla ovojnico in sem šele takrat spoznala kako izgleda, ko ti odteče voda. Ni šanse, da ženska ne bi vedela ali pa spregledala, ker to so pravi potoki vode. Potem smo pa čakali, da so se začeli moji popadki. Dolgo se ni nič dogajalo, zato sta se babica in G odločili, da mi bodo dodali umetne popadke. Ob 10.00 me je moj dragi klical že 21x in se je odločil, da bo on kar prišel. Poklicali so še dr. Zupančičevo – anesteziologinjo, da mi je zrihtala kateter za EA. Najprej sem dobila dozo EA, potem pa še umetne popadke. Po pravici povedano sem imela občutek, da sem v porodni na počitnicah, ker sem vse skupaj čutila glih 5 popadkov, pa še te samo na levi strani. Sva z mojim pravi dolgcajt zganjala. Ko je bil čas za iztis sem bila še vedno pod dozo EA, tako da je bil tudi ta del popolnoma brez bolečin. Od EA sem imela malo mravljinčaste noge, ampak raje to kot pa boleče umetne popadke. Pri samem iztisu je pomagala še babica Andreja, ki se je dobesedno metala po mojem trebuhu, edina boleča ali bolj moteča stvar pri mojem porodu. Ob 17.11 je na svet prikukala naša Neja in ko so mi jo dali na trebuh sem tako jokala. Še dragi je potočil solzice. Najin otročiček je bil končno z nama. Je imela pa Neja veliko srečo, ker je imela popkovnica pravi vozel in bi se ji v primeru, da bi se zategnil, slabo pisalo. Tudi ona je še eden tistih januarčkov, ki jih je čuval angelček. Ta čas, ko so njo urejali me je G zašila, malo so mi uredili posteljo in potem je sledilo crkljanje vseh treh. V primeru, da bom še kdaj rodila, sem se že abonirala za EA. Ni mi žal, da sem se tako odločila, ker se mi zdi, da je tudi zaradi tega moja porodna izkušnja zame zelo pozitivna. Neizmerno zadovoljna sem bila tudi s celo ekipo, ki je skrbela zame in se jim še enkrat iskreno zahvaljujem.
|
|
|
|