|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Karbonara
7.1.2008 19:58:08   
gumbek
Vtoplicah sem jih pojedla ogromno, ker so bile tako dobro pripravljene zanima pa me kako se naredijo?



_____________________________


Firbec sem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Karbonara
7.1.2008 20:09:51   
Samoyedka
Jaz jih naredim simpl ko keks user posted image - na par kapljicah olja popražim slanino (olje potem odlijem, da ni premastno), zalijem s pol litra sladke smetane (kar tisto za kavo), vmešam jajčni rumenjak, mičkeno solim, malo peteršiljčka in to je to. Lahko dodaš tudi česen, če imaš rada, meni v karbonari nekako ne sede. Namesto slanine lahko uporabiš tudi npr.panceto ipd.

_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Karbonara
7.1.2008 20:23:22   
Strawberrie Cherrie
Jaz na drobno narežem čebulo in česen, popražim, dodam na drobno narezano slanino, popražim, malo nekaj gobic, še malo pražim, 3Kiri sirčke, tamalo smetanco za kuhanje od Dukata, počakam, da se sirček stopi.
testenine skuham, precedim, kapnem malo olivnega olja gor, vse skupaj premešam, na vrh dam gorgonzolo in za 10minut v pečko na 200 stopinj.

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Karbonara
7.1.2008 20:28:33   
gumbek
Jutri povem kako mi bo uspelo hvala..

_____________________________


Firbec sem!

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Karbonara
8.1.2008 7:45:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Samoyedka

Jaz jih naredim simpl ko keks user posted image - na par kapljicah olja popražim slanino (olje potem odlijem, da ni premastno), zalijem s pol litra sladke smetane (kar tisto za kavo), vmešam jajčni rumenjak, mičkeno solim, malo peteršiljčka in to je to.


Jaz tudi tako, samo da ne dam nič rumenjaka.

(odgovor članu Samoyedka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Karbonara
8.1.2008 7:57:20   
Marogica
Slanino prepražim, brez olja, saj sama spusti maščobo. Dodam tekoči(sladko) smetano, malo soli in žlico sveže ribanega parmezana. V drugi posodici umešam jajco, ki ji dodam malo soli, riban parmezan in malo popra. Ko so npr. špageti kuhani, jih dam v posodo s slanini in smetano, tam mešam in proti koncu dodam vsebino druge posodice(jajce...) zraven. Mešam še kakšne pol minute...vse skupaj..in to je to.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Karbonara
8.1.2008 8:32:13   
mojsoncek
Jaz pa poprazim na majhne koscke narezan prsut (ga dobis ze pakiranega v trgovini). V posodi zmesam jajce, sladko smetano za kuhanje, sol in poper. Skuham spagete in ko so kuhani jih dam v posodo s prsutom. Prelijem s smetano in jajcem ter dobro premesam. Ko so spageti ze na krozniku, pa naribam cez se parmezan.


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Karbonara
8.1.2008 13:33:55   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie

Jaz na drobno narežem čebulo in česen, popražim, dodam na drobno narezano slanino, popražim, malo nekaj gobic, še malo pražim, 3Kiri sirčke, tamalo smetanco za kuhanje od Dukata, počakam, da se sirček stopi.
testenine skuham, precedim, kapnem malo olivnega olja gor, vse skupaj premešam, na vrh dam gorgonzolo in za 10minut v pečko na 200 stopinj.



user posted image user posted image user posted image njami, mi že sline tečejo... V petek bodo carbonara ala češnjica user posted image


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Karbonara
9.1.2008 19:36:30   
kaya2007
drugače se načeloma na karbonaro zmeša celo jajce, ampak šele na koncu, da ne zakrkne. pa varjanta je še, da delaš s kislo smetano, jaz ponavadi kombiniram, da je boljši okus.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Karbonara
9.1.2008 20:50:47   
gumbek
No punce karbonare nisem naredila ker sem pozabla da grem pulit zob in zdej jemo bol tekoče stvari, ko bom pa lahko grizla pa bo na sporedu najprej karbonara..user posted image user posted image user posted image

_____________________________


Firbec sem!

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
10.1.2008 13:46:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu gumbek)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Karbonara
10.1.2008 16:40:56   
gumbek
Njami user posted image user posted image user posted image vse smo zmazali dobri so bli. Otroci so jih pojedli več kot ponavadi.

_____________________________


Firbec sem!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Karbonara
11.1.2008 14:22:32   
Anonimen
Jaz pa delam malo drugače:

Na trake narezano prekajneno šunko ali vratovino (tisto v kosu nazežem) prepražim na maslu (čisto malo). Ko se zlato opeče dodam lonček kisle smetane, pomešam, nato pa dodam veliko origana in timijana. Če je treba še posolim (običajno ne)

Primešam testenine (najboljši so fusili) in potresem s parmezanom, premešam in počakam da se parmezan stali.


Postrežene potresem s parmezanom.

ZHladni pa so še 10x boljši.

To je en način......tale je tudi dober:

V ponvi zavrem sladko smetano, vanjo pa vržem na koščke narezano gorgonzolo ali Rokfort (ne vem, kako se napiše....v galvnem tisti plavi plesnivi siček od Vindije....ta je najboljši). To se potem zgosti in prelijem po špagetih ali makaronih.

Kosilo v 15 minutah.....



(odgovor članu gumbek)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Karbonara
13.1.2008 19:26:47   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie

Jaz na drobno narežem čebulo in česen, popražim, dodam na drobno narezano slanino, popražim, malo nekaj gobic, še malo pražim, 3Kiri sirčke, tamalo smetanco za kuhanje od Dukata, počakam, da se sirček stopi.
testenine skuham, precedim, kapnem malo olivnega olja gor, vse skupaj premešam, na vrh dam gorgonzolo in za 10minut v pečko na 200 stopinj.




user posted image user posted image user posted image
Včeraj zmazali v šusu!!!
Odslej bodo večkrat na jedilniku! user posted image


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Karbonara
14.1.2008 0:42:11   
saving
A ni finta karbonare, da na koncu (ko so spageti že skuhani), vržeš noter surovo jajce?
Take sem vsaj jedel v Italiji. Sem pa bral, da se jajce na ta način termično premalo obdela in obstaja marginalna nevarnost zastrupitve s salmonelo - tako kot pri kremšnitah, jajčnih kremah itd. Vsekakor ni za zelo majhne otroke.
No, jaz  jih delam kot Marogica ali kot mojsonček, odvisno od vsebine hladilnika.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Karbonara
14.1.2008 8:21:44   
Anonimen
Zelenjavna carbonara:(4 osebe)

300g linguin(podobno špgetom)
2 korenčka
2 bučke
1 por
1 rdečo čebulo
4 liste ohrovta
2 jajca
Grana padano nariban
olivno olje
muškatni orešček
sol
poper

zelenjavo očisti in operi,korenje buške nareži na zelo tanke lističe,če imaš z lupilcem krompirja,ohrovt in por-beli del nareži na tanke rezance.
čebulo na tanke kolobarčke.
Čebulo in zelenjavo na hitro popraži na olivnem olju,nato pa vse dušiš v pokriti ponvi 15 minut nanizkem ognju.
Medtem skuhaš linguine.V posodici stepeš jajca z dodatkom malo mušketnega oreška in popra in soli.Kuhane(al dente)in odcejene linguine streseš v ponev k zelenjavi.Zliješ po pašti omako iz jajc na hitro pomešaš dodaš parmezan še mlo pustiš in mešaš na nizkem ognju in nato serviraš.


< Sporočilo je popravil neva6 -- 14.1.2008 8:29:53 >

(odgovor članu saving)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Karbonara
14.1.2008 8:49:24   
Tinky
Moja karbonara je taka: (2 osebi)

Čebulo na drobno narežem, jo prepražim, nato dodam slanino. Vmes v posodico vmešam dva rumenjaka, malo soli, smetano za kuhanje, poper, peteršilj in parmezan (obvezno Parmigiano Reggiano). Ko je pašta kuhana (najbolšja je penne rigate), dodam slanino in omako.


_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




EPIDURALNA
corfu

Kakšno imate mnenje o epiduralni anesteziji?

sem za (51%)

sem proti (32%)

sem jo imela (18%)


Število vseh glasov: 378

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!