Karbonara (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


gumbek -> Karbonara (7.1.2008 19:58:08)

Vtoplicah sem jih pojedla ogromno, ker so bile tako dobro pripravljene zanima pa me kako se naredijo?





Samoyedka -> RE: Karbonara (7.1.2008 20:09:51)

Jaz jih naredim simpl ko keks [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]- na par kapljicah olja popražim slanino (olje potem odlijem, da ni premastno), zalijem s pol litra sladke smetane (kar tisto za kavo), vmešam jajčni rumenjak, mičkeno solim, malo peteršiljčka in to je to. Lahko dodaš tudi česen, če imaš rada, meni v karbonari nekako ne sede. Namesto slanine lahko uporabiš tudi npr.panceto ipd.




Strawberrie Cherrie -> RE: Karbonara (7.1.2008 20:23:22)

Jaz na drobno narežem čebulo in česen, popražim, dodam na drobno narezano slanino, popražim, malo nekaj gobic, še malo pražim, 3Kiri sirčke, tamalo smetanco za kuhanje od Dukata, počakam, da se sirček stopi.
testenine skuham, precedim, kapnem malo olivnega olja gor, vse skupaj premešam, na vrh dam gorgonzolo in za 10minut v pečko na 200 stopinj.




gumbek -> RE: Karbonara (7.1.2008 20:28:33)

Jutri povem kako mi bo uspelo hvala..




Anonimen -> RE: Karbonara (8.1.2008 7:45:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Samoyedka

Jaz jih naredim simpl ko keks [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] - na par kapljicah olja popražim slanino (olje potem odlijem, da ni premastno), zalijem s pol litra sladke smetane (kar tisto za kavo), vmešam jajčni rumenjak, mičkeno solim, malo peteršiljčka in to je to.


Jaz tudi tako, samo da ne dam nič rumenjaka.




Marogica -> RE: Karbonara (8.1.2008 7:57:20)

Slanino prepražim, brez olja, saj sama spusti maščobo. Dodam tekoči(sladko) smetano, malo soli in žlico sveže ribanega parmezana. V drugi posodici umešam jajco, ki ji dodam malo soli, riban parmezan in malo popra. Ko so npr. špageti kuhani, jih dam v posodo s slanini in smetano, tam mešam in proti koncu dodam vsebino druge posodice(jajce...) zraven. Mešam še kakšne pol minute...vse skupaj..in to je to.




mojsoncek -> RE: Karbonara (8.1.2008 8:32:13)

Jaz pa poprazim na majhne koscke narezan prsut (ga dobis ze pakiranega v trgovini). V posodi zmesam jajce, sladko smetano za kuhanje, sol in poper. Skuham spagete in ko so kuhani jih dam v posodo s prsutom. Prelijem s smetano in jajcem ter dobro premesam. Ko so spageti ze na krozniku, pa naribam cez se parmezan.




tosja -> RE: Karbonara (8.1.2008 13:33:55)


IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie

Jaz na drobno narežem čebulo in česen, popražim, dodam na drobno narezano slanino, popražim, malo nekaj gobic, še malo pražim, 3Kiri sirčke, tamalo smetanco za kuhanje od Dukata, počakam, da se sirček stopi.
testenine skuham, precedim, kapnem malo olivnega olja gor, vse skupaj premešam, na vrh dam gorgonzolo in za 10minut v pečko na 200 stopinj.



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] njami, mi že sline tečejo... V petek bodo carbonara ala češnjica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




kaya2007 -> RE: Karbonara (9.1.2008 19:36:30)

drugače se načeloma na karbonaro zmeša celo jajce, ampak šele na koncu, da ne zakrkne. pa varjanta je še, da delaš s kislo smetano, jaz ponavadi kombiniram, da je boljši okus.




gumbek -> RE: Karbonara (9.1.2008 20:50:47)

No punce karbonare nisem naredila ker sem pozabla da grem pulit zob in zdej jemo bol tekoče stvari, ko bom pa lahko grizla pa bo na sporedu najprej karbonara..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.1.2008 13:46:43)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




gumbek -> RE: Karbonara (10.1.2008 16:40:56)

Njami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]vse smo zmazali dobri so bli. Otroci so jih pojedli več kot ponavadi.




Anonimen -> RE: Karbonara (11.1.2008 14:22:32)

Jaz pa delam malo drugače:

Na trake narezano prekajneno šunko ali vratovino (tisto v kosu nazežem) prepražim na maslu (čisto malo). Ko se zlato opeče dodam lonček kisle smetane, pomešam, nato pa dodam veliko origana in timijana. Če je treba še posolim (običajno ne)

Primešam testenine (najboljši so fusili) in potresem s parmezanom, premešam in počakam da se parmezan stali.


Postrežene potresem s parmezanom.

ZHladni pa so še 10x boljši.

To je en način......tale je tudi dober:

V ponvi zavrem sladko smetano, vanjo pa vržem na koščke narezano gorgonzolo ali Rokfort (ne vem, kako se napiše....v galvnem tisti plavi plesnivi siček od Vindije....ta je najboljši). To se potem zgosti in prelijem po špagetih ali makaronih.

Kosilo v 15 minutah.....






tosja -> RE: Karbonara (13.1.2008 19:26:47)


IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie

Jaz na drobno narežem čebulo in česen, popražim, dodam na drobno narezano slanino, popražim, malo nekaj gobic, še malo pražim, 3Kiri sirčke, tamalo smetanco za kuhanje od Dukata, počakam, da se sirček stopi.
testenine skuham, precedim, kapnem malo olivnega olja gor, vse skupaj premešam, na vrh dam gorgonzolo in za 10minut v pečko na 200 stopinj.




[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Včeraj zmazali v šusu!!!
Odslej bodo večkrat na jedilniku! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




saving -> RE: Karbonara (14.1.2008 0:42:11)

A ni finta karbonare, da na koncu (ko so spageti že skuhani), vržeš noter surovo jajce?
Take sem vsaj jedel v Italiji. Sem pa bral, da se jajce na ta način termično premalo obdela in obstaja marginalna nevarnost zastrupitve s salmonelo - tako kot pri kremšnitah, jajčnih kremah itd. Vsekakor ni za zelo majhne otroke.
No, jaz  jih delam kot Marogica ali kot mojsonček, odvisno od vsebine hladilnika.




Anonimen -> RE: Karbonara (14.1.2008 8:21:44)

Zelenjavna carbonara:(4 osebe)

300g linguin(podobno špgetom)
2 korenčka
2 bučke
1 por
1 rdečo čebulo
4 liste ohrovta
2 jajca
Grana padano nariban
olivno olje
muškatni orešček
sol
poper

zelenjavo očisti in operi,korenje buške nareži na zelo tanke lističe,če imaš z lupilcem krompirja,ohrovt in por-beli del nareži na tanke rezance.
čebulo na tanke kolobarčke.
Čebulo in zelenjavo na hitro popraži na olivnem olju,nato pa vse dušiš v pokriti ponvi 15 minut nanizkem ognju.
Medtem skuhaš linguine.V posodici stepeš jajca z dodatkom malo mušketnega oreška in popra in soli.Kuhane(al dente)in odcejene linguine streseš v ponev k zelenjavi.Zliješ po pašti omako iz jajc na hitro pomešaš dodaš parmezan še mlo pustiš in mešaš na nizkem ognju in nato serviraš.




Tinky -> RE: Karbonara (14.1.2008 8:49:24)

Moja karbonara je taka: (2 osebi)

Čebulo na drobno narežem, jo prepražim, nato dodam slanino. Vmes v posodico vmešam dva rumenjaka, malo soli, smetano za kuhanje, poper, peteršilj in parmezan (obvezno Parmigiano Reggiano). Ko je pašta kuhana (najbolšja je penne rigate), dodam slanino in omako.




Stran: [1]