Eca
|
Hej! En sončen pozdravček še iz našega konca. Berem vas še, za pisanje pa mi zmanjka časa. za opravljene izpite. To so res lepe novice, potem že vidiš konec študija. Pri nas ni nič novega. Dorian še vedno sedi in dela hop hop - kot da jaha konja. Občasno tudi zaploska, ko mu je, nikoli pa na besedo. Pincetnega prijema še tudi ni osvojil, čeprav se mu včasih posreči, a to je bolj naključje. Vadima tudi pozo na vse4, pa se on samo reži. Glede poganjalcev, trikolesnikov in "ostale krame". Mi smo kupili Marku poganjalec z okvirjem, ki ga nikoli nismo uporabljali, ker je Mark bil že prevelik. Ima pa ta poganjalec tak naslon, da lahko služi kot porivalec pri prvih korakih (zato smo ga tudi kupili). Mark ga ni kaj preveč uporabljal za namene porivanja ampak kasneje kot poganjalca. Še zdaj bi se z njim preganjal po stanovanju. Pred časom smo to zadevo privlekli na plan in namontirali tisti okvir, da damo notri Doriana. Ne boste verjele, da se mu je po parih dnevih uspelo prevrnit. Sedaj je skrit za mojim "papasanom" in čaka na usodo (verjetno bomo sneli okvir in bo prosta uporaba za oba mulca). Potem smo predlani kupili trikolesnik - tak s stopničko za nogice, pa strešico in okvirjem, pa ročajem, da ga lahko ti postiskaš. Je fajn, samo pri nas ni bilo neke velike uporabe. Če se boste odločile za nakup, prej otroka notri posadite, ker so ti okvirji malo čudni in če ima otrok bolj dolge noge, ga sploh ne dobiš not , pa tista stopnička za noge je tudi bolj čudna, mora otrok svoja stopala čisto zvit, da jih dobi gor. Pač sprobajte, da ne vržete 50 eur v zrak. Lani smo kupili skiro (Mark ga je videl pri kolegih, ki imajo leto dni starejšo punčko, vik in krik, drugi dan sva letela v A v Toysa po Skiro), katerega uporaba še tudi ni zaživela. Mogoče bo sedaj, ko je večji . Za novo leto je dobil MArk traktor s prikolico na pedala. Teh pedal še tudi ni pogruntal, bomo morali vadit (sicer pa na embalaži piše od 3 let dalje, torej ima še pol leta čas, da se nauči). Vam pa toplo priporočam sedež za na kolo (zraven še mame mal zase delajo - hujšajo in se razmigavajo ) in sicer tak, ki je za zadaj montirat, visok (da ima glava oporo) in ima 5-točkovni pas + čelado. Seveda je predpogoj, da imate same kolo in greste rade kam s kolesom (po nakupih npr. ). Glede hrane - mi smo tudi po 500 eur vrgli na mesec. Že nekaj časa zbiram in vodim račune, a pri hrani ni učinka varčevanja dokler......nisem naredila jedilnik za 7 ali 10 dni, napisala gor jedi (pazim kolikokrat je meso, ribe in brezmesni dnevi), pogledala kaj imam v skrinji ali na vrtu, naredila seznam za trgovino po jedilniku. Grem samo 1x na teden v trgovino - po možnosti pošljem moža, ker vem da bo kupil samo to iz seznama. Stvar deluje. Januarja smo zapravili 200 eur na hrani, pa še zdravo smo jedli. Se pa jedilnika ne držim točno po dnevih, včasih dneve tudi pomešam, odvisno od situacije in obveznosti na posamezni dan. Mogoče bo kateri pomagalo. Tak, Dorian kliče. Bom še pofotkala našega poganjalca in porivača v enem - samo za predstavo . Eca