buči
|
Vidim, da sem se včeraj prezgodaj odklopila, da ste imele burno debato. Sama sem v roku končala faks, z veliko željo postati učiteljica. Več sem na zavodu kot v službi, ker služb pač ni, ker je PREMALO OTROK. Če bomo pridne in rojevale, se bo meni poznalo to čez 10 - 15 let, ko bodo v srednjih šolah spet bolj številčni oddelki in bom lahko vsaj takrat "uživala" v blaginji normalne plače (ki v šoli ni več kot 900 EUR osnovna), pa zraven bom delala po avtorski pogodbi, da bo država pobrala davek, meni pa bo le ostala od tega polovica, da bom šla z mojimi fanti na morju lahko enkrat na ribe ven jest, ali pa vsak dan na sladoled in kdaj pa kdaj na kavo, ker bo teden dopusta tako ali tako hitro minil. Pa bomo srerčni! ker se veselim prihodnosti, pa čeprav sva konec meseca z možem vedno v limitu, upava, da ne crkne kakšna zadeva v gospodinstvu, sploh pa ne edini avto, ki gre proti 10 letom. Za otroka dobim veliko oblek od kolegic, midva sama si ne kupujeva veliko, ker ne potrebujemo. Lačni nismo, lahko si kupimo knjige, gremo se posladkat, k frizerju, na izlet, mož parkrat smučat (jaz k sreči ne znam), vsi imamo kolo, da se rekreiramo, naš bodoči član pa tudi ne bo lačen, čeprav bom mogla v najslabšem primeru spet dajati več kot 100 EUR mesečno za prilagojeno mleko - in to kar nekaj mesecev, poleg plenic in ostalega. Mi s skupno manj kot 2000 EUR na mesec svojim to lahko damo, pa še najdemo kaj za druge, ki imajo še manj! Zdaj sem pa kar znervirana, grem dihat, drugače bom še predčasno rodila, čeprav, ne bi imela nič proti ...
< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 25.1.2008 16:22:56 >